Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
Carolina Hurricanes
5:4 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Minnesota Wild
Neděle 08.10.2017, 01:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jaccob SLAVIN - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Carolina Hurricanes.
    Autorem vítězné branky je JACCOB SLAVIN.
     
    60:44
    První šance v prodloužení! Justin Faulk se dostával ke střeleckému pokusu z mezikruží, mezi betony Stalocka ovšem mezeru nenašel. Skvělý zákrok.
    59:59 Mikko KOIVU - 4:4
     
    59:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak ano, branka tři setiny před koncem třetí třetiny platí! Matt Dumba si pomohl jasným krosčekem, kvůli kterému nemohl obránce zabránit ve skórování. Hrdinou okamžiku je nyní MIKKO KOIVU. Asistence: Eric Staal a Ryan Suter.
     
    59:59
    Minnesotě se povedlo vstřelit branku tři setiny před koncem třetí třetiny, vše ještě potvrzuje videorozhodčí, ale nejspíše z toho branka bude, ačkoliv Matt Dumba jasně krosčekoval.
     
    59:53
    Z otočky zakončoval Ryan Suter, kterému nezbylo nic jiného, než prostě poslat kotouč na branku. Scott Darling se ovšem zaskvěl parádním zákrokem.
     
    59:07
    Minnesota hraje v šesti, Alex Stalock je na střídačce.
    58:26 Victor RASK - 4:3
     
    58:26
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obrovský obrat je na světě! Sebastian Aho je bůh, mezi kruhy se luxusní kličkou zbavil obránce a posunul kotouč na VIKTORA RASKA, jemuž se povedlo z pravého kruhu překonat Alexe Stalocka! Asistence: Sebastian Aho a Elias Lindholm.
     
    50:53
    Eric Staal se vrhl před branku Darlinga, kde zakončoval bekhendem. Pod betony domácího brankáře se ovšem netrefil, puk skončil jen na výstroji hrdiny Caroliny.
     
    48:54
    Nahazovaný kotouč do brankoviště dostával aktivní Jason Zucker, jenž ze vzduchu zakončoval. Puk nakonec skončil jen na připraveném Darlingovi!
     
    47:42
    Šance také na straně druhé. Sebastian Aho obkroužil branku a zakončoval. Puk ovšem skončil na betonu Stalocka, od kterého se odrazil nad branku a zapadl jen vedle tří tyčí.
    45:15 Noah HANIFIN - 3:3
     
    45:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Charlie Coyle měl před sebou volnou branku, kterou ale přestřelil a přišel protiútok. Sebastian Aho si po pravé straně najel před branku a předložil neodolatelnou nabídku pro NOAHA HANIFINA, jenž se nemýlil! Asistence: Sebastian Aho a Elias Lindholm.
     
    41:22
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Trevor van Riemsdyk – 2 min., podražení).
     
    39:52
    Hanifin se ke konci třetiny odhodlal ke tvrdému střeleckému pokusu, jenž byl těsně před Stalockem tečován. Projektil nakonec skončil jen vedle branky.
     
    39:35
    Sebastian Aho byl v obrovské šanci! Dostal kotouč před odkrytou branku, kotouč ovšem poslal o lapačku Stalocka nad branku.
     
    38:56
    Následně se strhla potyčka kvůli sekání Ryana Sutera. Po přehodnocení situace se sudí nakonec rozhodli vyloučit hostujícího obránce.
     
    38:56
    Nakonec mohlo být úplně jinak! Ryan Suter si totiž najel před branku Darlinga a zakončoval. Nadvakrát se mu ovšem bývalého brankáře Chicaga překonat nepovedlo.
    36:20 Derek RYAN - 2:3
     
    36:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Justin Williams to napravil až nyní! Na pravém kruhu přijal přihrávku, najel si do střelecké pozice a zakončoval. Jeho pokus ještě tečoval DEREK RYAN, i proto kotouč skončil za zády Alexe Stalocka. Asistence: Justin Williams a Viktor Rask.
     
    35:49
    Neskutečný zákrok Alexe Stalocka! Justin Williams již mířil do odkryté branky a na hokejce měl již devadesáti procentní gól. Stalock ale na čáře kotouč chytil!
     
    35:14
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mike Reilly – 2 min., sekání).
    33:43 Eric STAAL - 1:3
     
    33:43
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ano a právě nyní je ta branka, která vůbec nemusela padnout. ERIC STAAL, bývalý kapitán Caroliny ujel bránícím hráčům a střelou ke vzdálenější tyčce překonal Scott Darlinga! Asistence: Jason Zucker a Charlie Coyle.
     
    30:58
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Matt Cullen – 2 min., hákování).
     
    30:26
    Chris Stewart nezahrál dobře na vhazování a dostal dvě minuty.
     
    30:26
    Noah Hanifin měl na hokejce vyrovnání! Z levého kruhu mířil do protipohybu Stalocka, který ale dokázal lapačkou zachytit jeho snažení.
     
    28:45
    Další slušný střelecký pokus. Z pravé strany tvrdě pálil Elias Lindholm, který mířil ke vzdálenější tyčce. Alex Stalock ovšem skvěle zasáhl hokejkou!
     
    26:46
    Šance na obou stranách. Nejdříve Stalock vytáhl střelecký pokus od mantinelu, následně na druhé straně zakončoval do připraveného Darlinga Eric Staal.
     
    22:07
    Do slibné šance následně projel Jason Zucker. Na pravé straně měl sice volného Chrise Stewarta, ale i tak to vzal na sebe. Scotta Darlinga nyní nepřekonal!
    18:47 Chris STEWART - 1:2
     
    18:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Aktivní Carolina nyní zapomněla na zadní vrátka a inkasuje branku. Jared Spurgeon viděl najíždějícího CHRISE STEWARTA, kterému následně předal kotouč. Zkušený útočník se dostal až před Darlinga, kterého překonal efektním bekhendem. Asistence: Jared Spurgeon a Marcus Foligno.
     
    16:18
    Vrátit Minnesotě vedení mohl Joel Eriksson Ek, jenž byl na konci naprosto luxusní kombinační hry. Scott Darling se ovšem dokázal rychle přesunout a puk betonem vyrazit.
    11:26 Joakim NORDSTRÖM - 1:1
     
    11:26
    Carolina právě vstřelila branku!
    Již končila přesilová hra domácího celku, kdy se po důrazu na brankovišti Canes dokázali prosadit. Puk do brankoviště nahrnul Marcus Krüger, nakonec to byl ale JOAKIM NORDSTRÖM, jenž dotlačil kotouč do branky. Asistence: Marcus Krüger a Brock McGinn.
     
    10:15
    Justin Faulk se dostával do střelecké pozice od pravého mantinelu, ale neuspěl. Následně byl ve velké šanci Jordan Staal, který z mezikruží napálil kotouč do brankáře.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., sekání).
     
    09:17
    Jeff Skinner dostal v úniku parádní přihrávku od Justina Williamse a před brankou Stalocka zakončoval bekhendem. Branku zblízka ovšem nakonec netrefil!
     
    07:57
    Následně se zaskvěl skvělými zákroky brankář Scott Darling! Nino Niederreiter se jej pokoušel nadvakrát před brankou překonat, ale úspěšný nebyl.
     
    06:35
    Hned po vhazování si počínal nedovoleně Justin Faulk, jenž vzorně a bez protestu odjíždí na lavici hanby. Povede se Minnesotě vstřelit druhou přesilovkovou branku?
    06:30 Jason ZUCKER - 0:1
     
    06:30
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Následně se po krásné kombinaci ovšem hosté prosazují! Matt Dumba našel parádní přihrávkou od pravého kruhu naprosto volného JASONA ZUCKERA, jenž jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč za záda vyjetého Darlinga. Asistence: Matt Dumba a Mike Reilly.
     
    05:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Noah Hanifin – 2 min., sekání).

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Nordström (Krüger, B. McGinn), 37. D. Ryan (Williams, V. Rask), 46. Hanifin (Aho, E. Lindholm), 59. V. Rask (Aho, E. Lindholm), rozh. náj. Slavin – 7. Zucker (Dumba, Reilly), 19. Stewart (Spurgeon, M. Foligno), 34. E. Staal (Zucker, Coyle), 60. M. Koivu (E. Staal, Suter)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sebastian Aho (CAR)
    0:0   Tyler Ennis (MNS)
    2. série:
    0:0   Justin Williams (CAR)
    0:0   Mikko Koivu (MNS)
    3. série:
    1:0   Jaccob Slavin (CAR)
    1:0   Eric Staal (MNS)


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Faulk, Hanifin, Pesce, H. Fleury, T. van Riemsdyk – E. Lindholm, J. Staal, Aho – T. Teräväinen, V. Rask, Williams – Skinner, D. Ryan, Kuokkanen – Nordström, Krüger, B. McGinn.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Suter, Spurgeon, Dumba, Brodin, Quincey, Reilly, Olofsson – Niederreiter, E. Staal, Coyle – M. Foligno, M. Koivu, Ennis – Zucker, Eriksson Ek, Stewart – Winnik, Cullen.
    thejrc.org