Toronto – NY Rangers 8:5 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 6:3 (kon.) | Washington – Montreal 6:1 (kon.)
Florida – Tampa 5:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 1:2 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Nashville 4:0 (kon.)
Carolina – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Dallas 4:2 (kon.) | Chicago – Columbus 5:1 (kon.)
Arizona – Vegas 1:2 (po pr.) | Anaheim – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Calgary – Winnipeg 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Philadelphia Flyers
Neděle 08.10.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:44 Wayne SIMMONDS - 2:3
     
    60:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tohle prodloužení netrvalo ani jednu celou minutu. Philadelphia byla velmi trpělivá s prvním zakončením v nastavené pětiminutovce, což se jí nakonec vyplatilo. Hostující útočník WAYNE SIMMONDS vytvořil přečíslení se svým spoluhráčem, načež sám zakončil mezi betony Johna Gibsona. Letci tedy z kalifornského kluziště berou bod navíc, Ducks se musí spokojit s jedním. Asistence: Sean Couturier, Ivan Provorov.
     
    59:09
    Travis Konecny mohl rozhodnout, jenže John Gibson dnes chytá skvěle, také v tomto případě Anaheim udržel ve hře o výhru.
     
    58:16
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny, Filppula teď v mnohem větší šanci. U pravé tyče mu chyběl jen kousek, aby poslal Flyers do vedení.
     
    57:11
    Nyní už Rickard Rakell v mnohem větší šanci, a to u pravé tyče. Brian Elliott měl co dělat, aby možnost zastavil, ale nakonec sem u to povedlo. Hodně zajímavá situace pro Anaheim.
     
    51:30
    Sanheim vypálil dělovku bez přípravy od modré čáry a některý z útočníků Philadelphie touš tečoval před brankovištěm. Gibson neměl šanci tušit, kam kotouč zamíří.
    43:40 Cam FOWLER - 2:2
     
    43:40
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jenže pozor, jsou to domácí hráči, kdo se ve vlastním oslabení prosazuje. Ukazuje se, že Philadelphia dnes přesilové hry opravdu nezvládá vůbec dobře. CAM FOWLER našel u levého mantinelu volný kotouč, najel s ním do útočného pásma. Načež vůbec nečekal, napřáhl, opřel se do puku a nekompromisně propálil Briana Elliotta. Hosté tak docela lacino přišlo o své jednobrankové vedení. Jejich přesilovka ale bude samozřejmě pokračovat. Bez asistence.
     
    43:14
    Philadelphia si zahraje další přesilovou hru, Antoine Vermette musí dnes podruhé na trestnou lavici, tentokrát inkasuje menší trest za sekání. Zlepší hosté své početní výhody?
    33:09 Sean COUTURIER - 1:2
     
    33:09
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Gól z čistého nebe, tak by se dala nazvat tato trefa Flyers. Hosté dostali kotouč do útočného pásma, konkrétně Jakub Voráček jej zavezl za klec Johna Gibsona. Tam si český útočník počínal skvěle, zadovkou nádherně vrátil puk před brankoviště na hokejku SEANA COUTURIERA, jenž po ledě překonal ochránce klece Anaheimu. Čeští hráči v tomto zápase zatím skvěle připravují šance pro své spoluhráče, jen co je pravda. Flyers tedy dnes podruhé vedou. Asistence: Jakub Voráček, Claude Giroux.
     
    30:25
    Hodně blízko byli domácí vedoucími zásahu, jeden z hokejistů Ducks totiž trefil po ráně z pravého kruhu tyčku zařízení. Nejspíš to byl Corey Perry.
     
    29:48
    Teď mají ale Ducks šanci dostat se poprvé do vedení. Wayne Simmonds totiž dostává dvě minuty za sekání a bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení ubrání.
     
    24:36
    Následuje první vyloučení ve druhé třetině, je z toho další přesilová hra pro Philadelphii. Francois Beauchemin dostává od arbitrů zasloužené dvě minuty za faul kolenem.
     
    17:56
    Claude Giroux byl ve svém úniku na branku seknutý Coglianem, a tak si hosté zahrají početní výhodu čtyři na tři, a to těsně před koncem úvodního dějství.
     
    16:55
    Za předchozí roztržku se bude vylučovat na obou stranách. Tresty dostanou Kevin Bieksa (ANA) a Radko Gudas (PHI), oba podle očekávání za hrubost.
     
    13:50
    Wagner dostával před brankoviště pohlednou nabídku od Rasmussena, ale nedokázal z první puk pověsit pod horní tyčku. Spodní část klece si totiž Elliott dobře hlídal.
    12:13 Antoine VERMETTE - 1:1
     
    12:13
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná akce. Anaheim srovnává při hře čtyři na čtyři. Vše začalo u českého útočníka Ondřeje Kašeho, který si zpracoval puk na pravém kruhu a krásně jej nabídl na druhou stranu před polovinu prázdné branky spoluhráči. Tím byl ANTOINE VERMETTE, jenž neměl sebemenší starosti s tím, aby kotouč uklidil za Elliotta. Za tento gól ale zaslouží velkou pochvalu právě Kaše. Máme tedy opět srovnáno. Asistence: Ondřej Kaše, Josh Manson.
     
    11:08
    První trest i pro Letce. Ve vlastním oslabení se dostal do šance domácí hráč, který byl během toho seknutý. Za katr už si odjíždí sednout Gostisbehere. Uvidíme nyní hru čtyři na čtyři.
     
    10:35
    Nahození obránce Flyers, po něm se bude vylučovat. A to opět na domácí straně. Dennis Rassmusen dostává od rozhodčích dvě minuty za držení. Takže opět možnost pro hosty.
    08:19 Ivan PROVOROV - 0:1
     
    08:19
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers toho v přesilovce moc nevymysleli, i když si vytvořili jednu obrovskou šanci. Těsně po návratu vyloučeného Vermetteho zpátky na led ale přeci jen udeřili. První gól tohoto ročníku zapsal do statistik obránce IVAN PROVOROV, který obdržel nahrávku někam na levý kruhu. Na tomto místě neváhal, okamžitě pálil z první, načež trefil přesně. Gibson neměl moc šanci reagovat, dost možná skoro nic neviděl. Philadelphia tedy svou první početní výhodu nevyužila, ale skórovala při hře pět na pět. Asistence: Nolan Patrick, Jordan Weal.
     
    07:20
    Neskutečné, co vše je dnes hostující celek schopný neproměnit! Opět zívala před jedním z útočníků Flyers prázdná branka, ale ten ji nepochopitelně nedokázal trefit. Gibson už by to ani náhodou nemohl stihnout, měl spíše štěstí. Pak jej puk trefil.
     
    06:50
    Místo toho je tu ale na druhé straně možnost Cogliana ve vlastním oslabení. Jen tak tak, že Elliott nemusel lovit kotouč ze sítě.
     
    06:18
    Bude se dnes poprvé vylučovat a přesilovku si zahrají Philadelphia Flyers. Na trestnou lavici totiž musí odejít Antoine Vermette za hrubost. Tak uvidíme.
     
    01:17
    A tohle byl ještě větší možnost, naprostá tutovka, kterou brankář Ducks zastavil. Mladíček Nolan Patrick dostával luxusní přihrávku před polovinu prázdné branky, ale neprosadil se!
     
    00:48
    Sean Couturier z pozice za levým kruhem zařídil první práci pro Gibsona, který měl co dělat, aby proti nepříjemné střele stihl vytáhnout svůj levý beton.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Vermette (O. Kaše, Manson), 44. Fowler – 9. Provorov (Patrick, Weal), 34. Couturier (Voráček, Giroux), 61. Simmonds (Couturier, Provorov)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Fowler, Manson, Bieksa, Holzer, Beauchemin, Montour – Cogliano, Rakell, Perry – O. Kaše, Vermette, Silfverberg – Wagner, Rasmussen, L. Shaw – Fiore, D. Grant, Boll.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Neuvirth) – Provorov, MacDonald, Gostisbehere, Hägg, Sanheim, Gudas – Giroux (C), Couturier, Voráček – Weal, Filppula, Simmonds – Weise, Patrick, Konecny – Leier, Laughton, M. Raffl.

    Rozhodčí: Brenk, Jackson – Kovachik, Brisebois

    Diváci: 16 032
    ocianews.com