Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Piráti Chomutov
Neděle 08.10.2017, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:59 Martin RŮŽIČKA - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    62:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další střelu MARTINA RŮŽIČKY už Laco zastavit nedokázal, Oceláři se radují z dvoubodového vítězství! Hrňa přihrál mezi kruhy Marcinkovi, jehož střelu z voleje ještě Laco vyrazil. Puk se ale odrazil k MARTINOVI RŮŽIČKOVI, který dorazil kotouč do sítě! Bez asistence.
     
    62:47
    Neskutečný Ján Laco! Slovenský brankář v chomutovském dresu doslova ukradl gól Martinovi Růžičkovi, který mohl dorážet kotouč z bezprostřední blízkosti do odkryté branky! Laco ale tygřím skokem zastavil Růžičkův pokus a udržel svůj tým ve hře!
     
    61:40
    Akce domácích končí faulem Juraje Valacha, který za Lacovou brankou podrazil Polanského. Oceláři mají k dispozici přesilovku čtyř proti třem.
    56:16 Jiří POLANSKÝ - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno, Oceláři se po inkasované brance dostali do neskutečného tlaku, který přetavili v třetí branku! Hráči s drakem na hrudi v signalizované výhodě rozebrali chomutovskou defenzívu, Vladimír Roth poslal přesný pas do předbrankového prostoru, odkud Laca propálil JIŘÍ POLANSKÝ! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
    55:22 Ivan HUML - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští si berou zpět své vedení a necelých pět minut před koncem třetí třetiny jsou blíže k vítězství! Čároví rozhodčí nejprve k nelibosti domácích zrušili signalizaci zakázaného uvolnění, toho hosté využili ke vstřelení třetí branky. Petr Koblasa adresoval přesný pas na IVANA HUMLA, který z mezikruží propálil bezmocného Hrubce! Asistence: Petr Koblasa, Juraj Valach.
    47:45 Ivan HUML - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme opět srovnáno, druhá branka Chomutova přišla jako blesk z čistého nebe! První střela Pirátů na branku v této periodě skončila v síti, IVAN HUML získal kotouč u útočné modré čáry, ze zápěstí pak vyslal prudký projektil kolem nohou bránícího hráče, Hrubec byl bezmocný! Bez asistence.
    44:23 Martin ADAMSKÝ - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to byla blesková akce domácích Ocelářů, Třinečtí se ujímají vedení! MARTIN ADAMSKÝ dostal přesný pas mezi bránící dvojici Chomutova, v sólu prostřelil Laca mezi rukou a betonem! Asistence: Lukáš Krajíček, Jiří Polanský.
     
    37:42
    Oceláře čeká další přesilová hra, na trestnou lavici usedl Marek Tomica, který u hrazení sestřelil Davida Ciencialu. Tomica si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    36:41
    Oceláři pálil na branku ze všech pozic, ani jednou se jim ale nepovedlo trefit zařízení. Jen chvíli poté, co se potrestaný Flemming vrátil na led, musel úřadovat Hrubec, z bezprostřední blízkosti jej ze vzduchu ohrožoval Vladimír Růžička! Domácí brankář odolal.
     
    Oceláři mají přesilovou hru, na trestnou lavici usedl Brett Flemming, který u modré čáry podrazil Erika Hrňu.
    33:43 Vladimír ROTH - 1:1
     
    33:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají krok! Marian Adámek vyslal do útočné třetiny Martina Adamského, ten zabrzdil u modré čáry a přenechal kotouč Vladimíru Svačinovi. Třinecký útočník objel branku, od hrazení poslal kotouč na druhou stranu, kde číhal VLADIMÍR ROTH! Obránce Ocelářů si nabruslil do brankoviště, po bekhendové kličce poslal kotouč pod horní tyč chomutovské branky! Asistence: Vladimír Svačina, Martin Adamský.
     
    30:37
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu kluziště, puk se po několika nečekaných odrazech dostal za Lacovu branku, kde operoval Jiří Polanský. Třinecký útočník si počkal na nájezd Vladimíra Svačiny do předbrankového prostoru a chtěl mu adresovat puk, přihrávka ale byla příliš prudká!
     
    27:19
    Hra nabrala na pořádném tempu, Oceláři měli další obrovskou šanci ke skórování! Laco pouze vyrazil Adamského střelu od modré před své brankoviště, na jeho vrcholu hlídkoval Jiří Polanský! Útočník Ocelářů ale nedokázal zasunout kotouč za záda ležícího brankáře Chomutova!
     
    25:10
    Zbyněk Irgl prolétl středním pásmem jako uragán a vydal se do blízkosti Lacovy branky! Třinecký útočník mohl ještě zvolit pas na najíždějícího Hrňu, Irgl to ale vzal do svých rukou a málem se mu povedlo překvapit hostujícího brankáře střelou z ostrého úhlu! Laco však dokázal zastavit Irglův pokus!
    23:18 Jakub LAUKO - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se po chybě domácích ve středním pásmu a následně i rohu kluziště dostali do vyložené střelecké pozice, kterou přetavili v úvodní branku zápasu! Michal Poletín v rohu kluziště obral o puk Martina Růžičku, poté jej namazal zcela nehlídanému JAKUBU LAUKOVI! Hostující mladík měl dostatek času a prostoru, aby mohl poslat puk do horního rohu Hrubcovy branky! Asistence: Michal Poletín.
     
    18:06
    Chomutov dostal kotouč za Hrubcova záda, rozhodčí ale branku neuznává pro postavení hostujícího hráče v brankovišti!
     
    17:04
    Po kratší mezihře ve středním pásmu, kdy se ani jednomu z týmů nepovedlo dostat do třetiny soupeře, si hosté zahrají početní výhodu. Martin Růžička to trochu přehnal v souboji o kotouč, odsedí si proto dvě minuty.
     
    08:08
    Na jedné straně se Vondrkovi nepovedlo projít kolem bránícího Rotha, na straně druhé pak ztroskotal Irgl. V případě domácího útočníka se ale jednalo o faul, nedovoleně ho totiž zastavil Ondřej Dlapa. Přesilovka pro Oceláře.
     
    00:55
    Uvidíme první početní výhodu zápasu. Jakub Sklenář u střídaček nedovoleným způsobem zastavil rozjetého Svačinu, hostující útočník obdržel dvě minuty za podražení.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička – 24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Tomica (A), Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Zbyněk Kubičík – Josef Špůr, David Klouček
    thejrc.org