Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:5 (3:0, 1:3, 0:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 08.10.2017, 17:20 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:38 Martin ERAT - 4:5
     
    60:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak bonusový bod nakonec bere Brno a zůstává na prvním místě v tabulce! Z vrcholu pravého kruhu se trefil přesně MARTIN ERAT (5+12). Asistence: Jakub Krejčík (1+8), Martin Zaťovič (6+8).
     
    60:29
    Rychlá lapačka Lukáše Sochůrka zastavila pumelici Jakuba Krejčíka z osy hřiště!
     
    59:49
    Tak nakonec to mohla být Plzeň, kde mohla brát tři body! Brněnské obraně totiž pláchl Dominik Kubalík, ale nejlepší střelec extraligy nakonec selhal na betonech Marka Čiliaka. Infarktový záver!
     
    59:43
    Kadlecovi se nepovedlo vyhodit a Vincour se protlačil až před Sochůrka, ten se však rozchytal k dobrému výkonu a poradil si i s touto situací.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Moravčík – 2 min., zlomená hůl / nahrazení). Moravčík sebral hokejku Lukáše Sochůrka a hodil ji plzeňskému brankáři, což pravidla nepovolují.
     
    45:36
    Mallet nyní ujel plzeňské obraně! Lukáš Sochůrek proti kotouči rychle vystartoval a se štěstím ho vypíchl. Mallet už nedokázal zakončit.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., sekání). Přesilovka rovněž pro Plzeň.
    42:25 Tomáš SVOBODA - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je znovu srovnáno! Se vytočil před branku a dostal kotouč k TOMÁŠI SVOBODOVI (5+6), který už ho doklepl za ležícího Sochůrka. Asistence: Martin Zaťovič (6+7), Martin Erat (4+12).
     
    41:41
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., hákování). Velká šance pro Kometu na srovnání!
     
    39:58
    Ještě šance pro Kometu! Ke kotouči se dostal Jan Štencel, bekhendem však pozorného Sochůrka nepřekonal.
    39:03 Tomáš MERTL - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši si berou vedení zpět v přesilové hře! Petr Kadlec volil střelu z osy hřiště a vybral si správně, před brankou totiž krásně tečoval TOMÁŠ MERTL (9+8) mimo dosah Marka Čiliaka! Asistence: Petr Kadlec (0+4). Dominik Kubalík (12+7).
     
    37:51
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radim Zohorna – 2 min., podražení). Domácí z tlaku těží přesilovou hru. Moravčík ještě při výhodě střílel, ale Čiliak byl pozorný.
     
    34:21
    Další šance pro Brno! Zohorna zachytil kotouč za brankou a Mallet se Štencelem doráželi! Sochůrek tentokrát zakročil dobře a udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    33:26
    Čermák schovanou střelou zápěstím orazítkoval horní tyč! Štěstí pro Plzeň.
    29:38 Vojtěch NĚMEC - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno však vyrazilo dopředu, zatlačilo domácí a srovnává! Rychlá akce hostů, po které VOJTĚCH NĚMEC (4+1) vymíchal Lukáše Sochůrka a zakončil do prázdné brány. Asistence: Jan Štencel (0+4).
    26:33 Tomáš SVOBODA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno rázem snižuje na rozdíl jediné branky! dostal přihrávku mezi kruhy, TOMÁŠ SVOBODA (4+6) vypálil z první a kotouč se došoural mezi betony nejistého Sochůrka za brankovou čáru. Asistence: Leoš Čermák (0+2), Tomáš Vincour (5+3).
     
    26:05
    Vojtěch Němec se zmocnil puku a řítil se sám na Sochůrka! Ten však nyní podržel domácí a vyrazil střelu brněnského útočníka mezi betony.
     
    24:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Erat – 2 min., podražení). Gulaš se dobře uvolnil a Erat mu nechal hokejku mezi bruslemi.
     
    23:04
    Tato akce Brna byla ještě nebezpečnější a Sklenička naposledy skočil do střely Hynka Zohorny, který už mířil do poloodkryté klece!
    21:17 Martin ERAT - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá přesilovou hru a snižuje! MARTIN ERAT (4+11) si najel na osu hřiště a vypálil, přízemní střela prosvištěla až za Sochůrka, který měl zakrytý výhled. Asistence: Jakub Krejčík (1+7).
     
    20:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., hákování). Na úvod druhé části druhá přesilovka pro Kometu.
     
    19:09
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň: ze hřiště odchází Alexandr Hylák, přichází Lukáš Sochůrek.
     
    19:09
    Otřesený Hylák musí být ošetřován. Bohužel pro domácí musí opustit hřiště. Do branky přijde Lukáš Sochůrek, pro kterého to bude první letošní utkání v dresu Škody.
     
    19:09
    Hostující fanoušci i hráči se už radovali, ale tato branka není uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Po střele od modré čáry puk sice doklouzal za Hyláka, ten ale nemohl pořádně zakročit, jelikož byl atakován clonícím hráčem.
     
    16:11
    Stach si nejdříve v obranném pásmu pomohl lehkým háčkem, poté vyrazil dopředu, krásně vykličkoval brněnského obránce a Čiliakovi chtěl nasadit dlouhý forhendový blafák, ten ho však dokázal vybruslit a připsal si důležitý zákrok.
     
    13:34
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., podražení). Po druhé komerční přestávce má Kometa možnost první přesilové hry. Zajímavá šance na snížení.
    11:45 Dominik KUBALÍK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni jsou v první třetině jasně lepší a přidávají třetí branku! Lukáš Pulpán hladce pronikl do útočného pásma, vrátil kotouč DOMINIKU KUBALÍKOVI (12+6), jenž už dokázal překonat Čiliaka ranou mezi betony. Asistence: Lukáš Pulpán (0+3).
     
    10:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Štencel – 2 min., hrubost).
    07:34 Petr STRAKA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Druhá branka indiánů protrhla ticho. David Sklenička napřáhl od modré čáry, Čiliak opět kotouč jen vyrazil a PETR STRAKA (4+1) už ho doklepl za ležícího brněnského gólmana. Asistence: David Sklenička (1+2), Denis Kindl (2+5).
     
    06:59
    Další obrovská šance domácích, ale Miroslav Indrák také branku z bezprostřední blízkosti minul! Kometa čelila velkému tlaku.
     
    06:34
    Jones se objevil sám před Čiliakem, ale zblízka těsně přestřelil!
    05:53 Tomáš MERTL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Home Monitoring Aréna šílí radostí! Dominik Kubalík pálil klasicky z pravého kruhu, Čiliak ještě dokázal kotouč vyrazit, ale jen k připravenému TOMÁŠI MERTLOVI (8+7), který ho doklepl do prázdné brány. Asistence: Dominik Kubalík (11+6), David Stach (4+8).
     
    04:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Hynek Zohorna – 2 min., hákování).
     
    04:48
    Další přečíslení Západočechů! Kracík šel se spoluhráčem proti jedinému obránci, byl faulován, ale přesto vystřelil. Čiliak vyrazil kotouč ke Kindlovi, ten se svou dorážkou neuspěl.
     
    03:32
    Rychlé přečíslení Plzně! Jan Schleiss vyzval ke střele Milana Gulaše, Čiliak se však stihl dobře přemístit a ukryl kotouč ve výstroji. První větší šance utkání.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 6. Mertl (D. Kubalík, Stach), 8. Straka (D. Sklenička, Kindl), 12. D. Kubalík (Pulpán), 40. Mertl (P. Kadlec, D. Kubalík) – 22. M. Erat (J. Krejčík), 27. T. Svoboda (L. Čermák, Vincour), 30. V. Němec (Štencel), 43. T. Svoboda (Zaťovič, M. Erat), 61. M. Erat (J. Krejčík, Zaťovič)


    HC Škoda Plzeň: Hylák (20. Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Jones – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Straka – Hollweg, Preisinger, M. Chalupa.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), H. Zohorna, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Nahodil, Mallet – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Gerát, Hynek

    Diváci: 7111
    thejrc.org