Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:5 (3:0, 1:3, 0:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 08.10.2017, 17:20 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek dne a u dalších duelů z plzeňské Home Monitoring Arény se těším na počtenou. (19:43:03)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Tomáš Mertl
    Kometa – Tomáš Svoboda
     
    Nervy drásající duel je u konce, Brno nakonec po velkém obratu vítězí 5:4 po prodloužení. Západočeši vedli po první třetině 3:0, ale zranil se jim Alexandr Hylák. Brno ve druhé třetině srovnalo, ale zásluhou Mertla domácí znovu vedli. Ve třetí části však Kometa srovnala a o vítězi utkání rozhodl v přesilovce v prodloužení Martin Erat.
     
    Konec zápasu.
    60:38 Martin ERAT - 4:5
     
    60:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak bonusový bod nakonec bere Brno a zůstává na prvním místě v tabulce! Z vrcholu pravého kruhu se trefil přesně MARTIN ERAT (5+12). Asistence: Jakub Krejčík (1+8), Martin Zaťovič (6+8).
     
    60:29
    Rychlá lapačka Lukáše Sochůrka zastavila pumelici Jakuba Krejčíka z osy hřiště!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V prodloužení ještě bude mít Kometa výhodu přesilové hry 4 na 3, a to 40 vteřin.
     
    Brno srovnalo hned v úvodu třetí třetiny, poté neproměnilo několik šancí, ale ani domácí nebyli střelecky úspěšní. Uvidíme tedy prodloužení. Střely po třech třetinách – 29:27.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Tak nakonec to mohla být Plzeň, kde mohla brát tři body! Brněnské obraně totiž pláchl Dominik Kubalík, ale nejlepší střelec extraligy nakonec selhal na betonech Marka Čiliaka. Infarktový záver!
     
    59:43
    Kadlecovi se nepovedlo vyhodit a Vincour se protlačil až před Sochůrka, ten se však rozchytal k dobrému výkonu a poradil si i s touto situací.
     
    59:31
    Rána Krejčíka mířila mimo, Svoboda si dojel odražený kotouč a snažil se rychle vystřelit, Sochůrek se stihl přemístit.
     
    59:02
    Gulaš zblokoval střelu Vincoura, ale Kometa zůstala v pásmu. Zaťovič zkusil pozornost Sochůrka střelou z úhlu, plzeňský gólman domácí podržel.
     
    58:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Moravčík – 2 min., zlomená hůl / nahrazení). Moravčík sebral hokejku Lukáše Sochůrka a hodil ji plzeňskému brankáři, což pravidla nepovolují.
     
    58:13
    Oddechový čas pro domácí.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 6. Mertl (D. Kubalík, Stach), 8. Straka (D. Sklenička, Kindl), 12. D. Kubalík (Pulpán), 40. Mertl (P. Kadlec, D. Kubalík) – 22. M. Erat (J. Krejčík), 27. T. Svoboda (L. Čermák, Vincour), 30. V. Němec (Štencel), 43. T. Svoboda (Zaťovič, M. Erat), 61. M. Erat (J. Krejčík, Zaťovič)


    HC Škoda Plzeň: Hylák (20. Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Jones – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Straka – Hollweg, Preisinger, M. Chalupa.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), H. Zohorna, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Nahodil, Mallet – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Gerát, Hynek

    Diváci: 7111
    thejrc.org