Třinec – Chomutov 4:3 (po pr.) | Zlín – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Litvínov – Pardubice 0:1 (0:1 po s.n.)
konec
HC Olomouc
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 08.10.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina nepřinesla prořídlému olomouckému stadionu ani jednu branku, což jen ukázalo, že domácí mančaft dnes soupeři neměl šanci konkurovat. Olomoucká hra se Boleslavi prakticky po celý zápas nedokázala rovnat, což bude mít ale celkem zásadní vliv na tabulku. Boleslav si bezesporu udrží páté místo, leč Hanáci se od nejvyšších příček zřejmě ještě více vzdálí. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (19:15:06)
     
    Nejlepší hráči utkání: Roman Vlach (Olomouc) – Jan Hanzlík (Mladá Boleslav)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 29, Mladá Boleslav – 20
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 14, Mladá Boleslav – 8
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Boleslav je už v této fázi utkání naprosto dominantní, neboť svému soupeři ani nepouští puk. Hanáci se už ovšem také nestačí dostávat ke kombinaci, výsledek zápasu je pro obě strany už víceméně jasnou záležitostí.
     
    58:58
    Na olomoucké zdramatizování se už asi diváci nedočkají, Vilém Burian (OLO) se totiž po buly neudržel a za sekání dostává menší trest. Počty na ledě se vyrovnají.
     
    Dnešní utkání sleduje 4012 diváků.
     
    58:42
    Kouč Venera ještě zkouší něco se zápasem udělat, vybírá si tudíž oddechový čas.
     
    58:42
    Boleslav bude čelit před koncem ještě jednomu těžkému momentu, Pavel Musil (MBL) si totiž po faulu na unikajícího protivníka musí odsedět trest za podražení.
     
    57:13
    Klepiš se Žejdlem vedli boleslavské přečíslení tří proti jednomu, jenže špatné přihrávky jsou důvodem, proč z této tutovky hosté nevytěžili zhola nic. Druhý jmenovaný totiž nedokázal ani vystřelit.
     
    56:24
    Lec si to už mířil na olomouckou klec, jenže plnou parou vzad také pádil Burian. Domácí si mohou pořádně oddechnout, tohle zavánělo velkou gólovkou.
     
    55:47
    Boleslav je na malou chvíli znovu pod tlakem olomoucké ofenzivní hordy, což se také potvrdilo předchozím icingem. Žádnou šanci však kohouti vyprodukovat nedokáží, hosté se tak ani o výsledek nemusí strachovat.
     
    54:48
    Burian s Strapáčem dokázali pořádně zvýšit tep Maxwellovi, když na několikrát testovali jeho pozornost dorážkami z před brankoviště. Někteří fanoušci už se radovali z branky, podle všeho však toto duo nastřelilo jen tyč.
     
    54:05
    Knotek sice dostal pukem do hlavy po nahození Hrdinky, avšak zdá se, že by měl být v pořádku. I nadále se totiž zapojuje do hry a nevyžaduje ani střídání.
     
    53:44
    Procházka si prošel přes levé křídlo a zkusil se dostat do lepší střelecké pozice, jenomže rána na bližší tyč cesta ke gólu nebyla. Konrád si tento prostor pohlídal a kotouč ukryl do lapačky.
     
    52:34
    Domácí jsou nyní dost dezorientovaní, neboť si prakticky neumějí nahrát na dva metry. Pro Bruslaře to je dost výhodná situace, neboť se prakticky hraje jen ve středním pásmu. Kohouti jsou psychicky dole.
     
    51:18
    Maxwell byl v posledních sekundách pod větší permanencí, avšak ani to nepřinutilo boleslavského strážce brankoviště ke kapitulaci. Z olomoucké strany měl nejzajímavější pokus Ondrušek, jenže tečovaná střele nakonec zapadla vedle branku.
     
    50:38
    Hanákům se ani nadále moc nedaří prokousávat se defenzívou Boleslavi. bruslařský klub totiž většině ofenzivních manévrů dokáže předcházet důslednou poziční hrou, Kohouti tak tahají za kratší provaz zápasu.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Eberle (R. Vlach, L. Galvas) – 9. P. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – P. Musil, P. Holík, Lenc (A) – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček

    Diváci: 4012
    ocianews.com