Lipt. Mikuláš – Trenčín 0:2 (kon.) | Nitra – Banská Bystrica 1:7 (kon.) | Poprad – Žilina 3:2 (kon.)
Detva – Košice 2:3 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 4:1 (kon.)
konec
HK Detva
2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
HC Košice
sk Neděle 08.10.2017, 17:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Detva stále márne čaká na prvé víťazstvo v aktuálnom tipsportligovom ročníku. Nováčik spod Poľany dnes srdnato bojoval a mohol prekvapiť favorizované Košice. Po prvej tretine dokonca viedol 2:1, keď na presný zásah Ladislava Nagya odpovedali Matúš Chovan a Juraj Milý. V prostrednom dejstve mohli hráči Detvy definitívne zlomiť zápas vo svoj prospech, no doplatili na slabú efektivitu v presilovkách. Naopak, Košice dokázali z streliť dva góly z minima šancí a otočili skóre. Presne mierili Jere Pulli a David Pacan. V záverečnej časti hry Detva dlho nedokázala zatlačiť východniarov, no v závere aj vďaka presilovkám získala prevahu. Doplatila však na nemohúcnosť v koncovke a zostáva s jediným bodom na dne tabuľky. (19:33:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Rozhodcovia sa dlho dohadovali a napokon rozhodli, že sa bude vhadzovať v strednom pásme. To je pre Detvu veľmi zlá správa.
     
    59:52
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času získali hokejisti Detvy vhadzovanie v útočnom pásme. Habal radšej prikryl puk po strele Gašpara.
     
    59:00
    Vylúčený Jenčík naskočil späť do hry, takže Košičania sú vo štvorici. Domácim zostáva posledná minúta na vyrovnanie. Hrajú momentálne so šiestimi mužmi.
     
    58:45
    Detva bude pokračovať v presilovej hre. Martin Dudáš zastavil prenikajúceho Videlku iba za cenu nedovoleného zákroku, takže dostal dve trestné minúty za hákovanie. Navyše po protestoch udelil hlavný rozhodca Ladislavovi Nagyovi desiatku za nešportové správanie.
     
    58:00
    Detva postupne stráca sekundy zo svojej presilovky. Košičanov delia od víťazstvá už len posledné dve minúty.
     
    57:15
    Martin Chovan nepresne prihral kolegovi na modrej čiare a pripravil Detvu o výhodu útočného pásma.
     
    56:49
    Je tu ďalšie vylúčenie, ale tentoraz na strane Košíc. Dve trestné minúty za seknutie si odsedí Richard Jenčík.
     
    56:14
    Po skončení presilovej hry sa ocitol v dobrej pozícii obranca Blake Kessel, ktorého strela z prvej preletela nad bránou.
     
    56:00
    Košice síce nevyužili presilovku na strelenie gólu, ale získali cenné sekundy a priblížili sa k trojbodovému zisku z ľadu nováčika.
     
    54:50
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Rastislav Gašpar unikol po ľavom krídle vo vlastnom oslabení, ale jeho strela švihom nemala potrebnú presnosť.
     
    54:00
    Snaha Detvy bude teraz utlmená, pretože Jakub Žilka sa previnil seknutím a bol potrestaný dvoma minútami.
     
    53:25
    Domáci hokejisti teraz získali potrebný impulz, pretože si vypracovali nejaké šance na vyrovnanie. Do záverečných minút vrhnú všetky sily.
     
    52:20
    Ďalšia príležitosť nováčika. Od modrej čiary kvalitne vystrelil Kuklev a následne dorážka Ščurka nemierila na bránu.
     
    52:10
    Košický tréner si zobral oddychový čas. V prvom rade doprial svojim zverencom odpočinok, pretože sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Zároveň chcel prerušiť krátkodobý tlak domáceho tímu.
     
    51:56
    Obrovská šanca Detvy. Matúš Chovan prihral pred bránu úplne voľnému Jakubovi Žilkovi, ktorý z tesnej blízkosti neprekonal českého gólmana Habala.
     
    51:07
    Daniel Gachulinec vystrelil švihom z pravého krídla. Habal puk nedokázal skrotiť na prvýkrát, ale v druhom prípade bol úspešný.
     
    50:30
    Ščurko prihrávkou naslepo našiel voľného spoluhráča, ktorým bol pravdepodobne Martin Chovan. Jeho príklep smeroval do ochrannej siete.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 12. Chovan (Žilka, Gachulinec), 18. Milý (Robinson, Gašpar) – 7. Nagy (Boltun, Kafka), 35. Pulli (Klíma, Suja), 40. Pacan (Bača)


    HK Detva: A. Nagy (Larose) – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Macejko, F. Fekiač, Sládok (C), Šimon, Vyskoč – Bartek, Ščurko, L. Novák – Milý, Gašpar, Robinson – Videlka, Mat. Chovan, Žilka – N. Ondris, Murček, Babynec.
    HC Košice: Habal (Lundström) – Pulli, Matejka, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Koch, Michalčin – L. Nagy (C), Boltun, Kafka – Koyš, Pacan, Šoltés – Jenčík, Suja, Hričina – Petráš, Vrábeľ, Klíma.

    Rozhodčí: Jonák, Snášel – Orolín, Kacej
    ocianews.com