NY Rangers – Montreal 2:0 (kon.) | Boston – Colorado 0:4 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 2:3 (0:2 po s.n.)
Buffalo – New Jersey 2:6 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (0:2, 1:4, 1:0)
New Jersey Devils
Pondělí 09.10.2017, 21:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Díky za pozornost a někdy u NHL zase napočtěnou. (23:42:18)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:17
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jesper Bratt (NJD) 2+1
    2. Marcus Johansson (NJD) 2+1
    3. Evander Kane (BUF) 2+0
     
    Je za námi utkání mezi Buffalem a New Jersey, které skončilo vysokou výhrou hostů!

    Ti se dostali do vedení v první třetině, kdy se nejdříve prosadil Stefan Noesen, v předposlední minutě pak navyšoval vedení Brian Gibbons.

    Druhá třetina nabídla pětigólovou podívanou. Evander Kane snižoval na 1:2 a vypadalo to na pořádné drama. Devils ovšem odpověděli Jesperem Brattem, který přidal ještě jednu branku. Dvě další dokázal vsítit také Marcus Johansson a do kabin se šlo za stavu 6:1 pro hosty!

    Třetí třetina se víceméně dohrávala, Buffalu se povedlo na konci utkání vstřelit druhou branku, kterou opět dal Evander Kane. Nic to ovšem nezměnilo na vysoké výhře hostujícího celku.

    Střely na branku: 25:31

     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    U přední tyčky Lehnera se do zakončení ještě dostával Miles Wood, tomu se ale nepovedlo zblízka překonat dobře postaveného Robina Lehnera.
     
    58:55
    Poslední minuta utkání za pár sekund začne. Utkání se jen dohrává. Ani jeden z celků již není moc aktivní, ačkoliv právě domácí se snaží ještě něco vymyslet.
     
    57:30
    Rychle odpovědět mohl Blake Coleman, jenž byl v blízkosti Lehnera, kterého ovšem zblízka nedokázal překonat!
    57:03 Evander KANE - 2:6
     
    57:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ještě jedna gólová situace pro produktivního EVANDERA KANEA. Domácí útočník se obtočil kolem branky a natřikrát se mu povedlo dostat kotouč za záda Coryho Schneidera! Asistence: Jason Pominville.
     
    55:49
    Hosté kombinují s klidem na hokejkách a moc se do útoku již neženou. Uvidíme, zda k něčemu v posledních minutách ještě dojde anebo nám utkání to nejlepší již přineslo.
     
    55:05
    V posledních sekundách je ze hry taková plácaná. Ani jeden celek se neuměl do ničeho dostat a vše nakonec skončilo icingem domácího Buffala.
     
    54:04
    Následně se domácí dostali před branku, kde zakončoval Jason Pominville. Cory Schneider si vše pohlídal a spustil druhou komerční pauzu během jedné minuty.
     
    53:31
    Hosté se podél levého mantinelu dostali do zakončení, jeden z hráčů to zkoušel z menšího úhlu a svým pokusem nakonec rozezvučel brankovou konstrukci.
     
    53:01
    Matt Tennyson to zkoušel od modré čáry, ale jeho pokus skončil na bránícím hráči. Následně si Schneider připsal pohotový zákrok, komerční pauza.
     
    52:39
    Hosté v plném počtu.
     
    52:19
    Snažení domácího celku bylo ukončeno poté, co Rasmus Ristolainen zachraňoval situaci v ofsajdu. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu.
     
    51:34
    Zatím to tak nevypadá. Coleman osvobodil svůj celek a vše bylo z tečí. Vhazovat se tak bude ve středu ledové plochy.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 26. E. Kane (Ristolainen), 58. E. Kane (Pominville) – 7. Noesen (Gibbons), 19. Gibbons (Hischier, Ma. Johansson), 26. Bratt (Henrique, Müller), 28. Ma. Johansson (Hall), 33. Bratt (Hall, A. Greene), 39. Ma. Johansson (Bratt)


    Buffalo Sabres: Ch. Johnson (41. Lehner) – Beaulieu, Ristolainen, Scandella, Tennyson, McCabe, Antipin – Girgensons, R. O'Reilly, Griffith – E. Kane, Eichel, Pominville – B. Pouliot, S. Reinhart, Okposo – Jo. Larsson, Josefson, Moulson.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A. Greene, Severson, Müller, Santini, J. Moore, Butcher, Lovejoy – Hall, Zacha, Bratt – Ma. Johansson, Hischier, J. Hayes – Wood, Henrique, Noesen – Gibbons, Coleman.

    Rozhodčí: Watson, Chmielewski – Berg, Nansen.
    thejrc.org