Vítkovice – Olomouc 3:4 (1:2 po s.n.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 10.10.2017, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Poslední šance, i když na dva góly už opravdu čas není. Po icingu buly před Honzíkem.
     
    58:35
    Vskutku. Hosté si vybírají čas na poradu a zřejmě zkusí hru bez brankáře.
     
    56:28
    Pro Spartu mohlo být zle! František Lukeš dostal puk mezi kruhy a poslal tvrdou ránu na branku. Střela to byla vskutku povedená a sparťané mohou děkovat svému brankáři, který vytáhl krásný semafor.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 2 – 15
     
    45:30
    Vyloučení na straně domácího celku. Dominik Uher dostává menší trest za držení a oslabí své mužstvo.
    43:53 František GERHÁT - 3:1
     
    43:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva byla za svou snahu odměněna prvním gólem a je stále ve hře. Litvínovští vybojovali kotouč u sparťanské střídačky, FRANTIŠEK GERHÁT si ho skvěle pokryl a z mezikruží krásnou střelou bekhendem na vzdálenější tyč překonal sparťanského gólmana Honzíka. Bez asistence.
     
    43:10
    Gól v síti Sparty byl naspadnutí! František Lukeš se dostal k dorážce před odkrytou klecí Davida Honzíka, ale puk k překvapení všech přítomných neskončil v bráně.
     
    36:18
    Zatím to tedy jako přesilovka Litvínova nevypadá. Lukáš Klimek s Andrejem Kudrnou se dostali dokonce do přečíslení. Druhý jmenovaný si vzal kotouč a pálil nebezpečně z kruhů. Petrásek jeho slibný pokus vytáhl lapačkou!
     
    35:26
    Ale počet hráčů na ledové ploše se opět změní. Robert Říčka ve snaze získat kotouč fauloval a bude se hrát čtyři na čtyři. Po třinácti sekundách bude hrát Verva přesilovku.
     
    33:39
    Čtvrté vyloučení v zápas a opět na straně hostů. Dnes podruhé odchází na odpykat menší trest Jiří Gula. Tentokrát se provinil hákováním.
     
    30:50
    Sparta si náhle vzala oddechový čas a z kotle Litvínova se ozývá: "Nemůžou, nemůžou."
    26:28 Lukáš PECH - 3:0
     
    26:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají další početní výhodu a díky dalšímu gólu mají poměrně bezpečné vedení. A znovu u toho byl Američan Saponari, jenž připravil gólovou pozici. Jeho pěkná diagonální žabka, která směřovala na vrchol kruhů, sedla LUKÁŠI PECHOVI přesně na hůl. Sparťanský ostrostřelec se tvrdou ranou trefil přesně nad lapačku Petráska. Asistence: Vinny Saponari a Jaroslav Hlinka.
     
    25:48
    Šance Litvínova v útočné třetině pohřbil Lukáš Válek útočným faulem. Forvard hostů obdržel dvě minuty za sekání.
    19:59 Lukáš PECH - 2:0
     
    19:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí přece jen udeřili, a to doslova na poslední chvíli! Sparťané už dlouho dostávali Vervu pod tlak, poté přišla střela Saponariho od modré čáry. Jeho pokus se nedá označit za bůhvíjakou ránu, ale Petrásek ho neudržel v lapačce a vzápětí jej dorazil důrazný LUKÁŠ PECH. Asistence: Vinny Saponari a Jaroslav Hlinka.
     
    19:06
    Hosté si navíc zahrají v oslabení. Obránce Jiří Gula míří na trestnou lavici za držení.
     
    17:01
    A mohlo být vyrovnáno! Richard Nejezchleb projížděl zdánlivě nezištně s pukem za brankou, najednou však bekhendem přihrál přímo mezi kruhy. Tam už číhal Jakub Černý, jenž vypálil tvrdě, ale mimo klec.
    09:30 Robert ŘÍČKA - 1:0
     
    09:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vzhledem k prozatímnímu průběhu se utkání se domácí po zásluze dostávají do vedení. Už delší dobu pobývala v útočném pásmu a je za to odměněna. Vrána v útočném pásmu vymotal hráče Litvínova poslal puk do předbrankového prostoru, kde tušil spoluhráče. Kotouč se nakonec odrazil pryč, ale ujal se ho ROBERT ŘÍČKA, jenž ho nekompromisně uklidil za záda Petráska. Asistence: Petr Vrána.
     
    05:39
    To snad nešlo nedat! Sparta si vytvořila před Petráskem obrovský tlak, jejímž výsledkem bylo několik střel na branku. Brankář Litvínova byl mimo ideální pozici a na Miroslava Formana už zívala odkrytá klec. V klíčovém momentu mu ale puk přeskočil hůl!
     
    04:50
    Velká šance Sparty, ve které byl Petr Vrána! V nepřehledné situaci před brankou se dostal domácí útočník k dorážce, ale střela mířila jen do boční síťky.
     
    03:32
    Domácí mužstvo si zahraje v početní výhodě. Obránce Zbyněk Sklenička dostává menší trest za vysokou hůl.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 10. Říčka (P. Vrána), 20. Pech (Saponari, J. Hlinka), 27. Pech (Saponari, J. Hlinka) – 44. Gerhát


    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, Mikuš – Smejkal, Pech, Saponari – Klimek, J. Hlinka (C), Forman – Říčka, P. Vrána (A), Uher – Kumstát (A), Reichenberg, Kudrna – Rousek.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Dietz, Sörvik, L. Doudera, Gula (A), K. Pilař, Z. Sklenička, Baránek – F. Lukeš, M. Hanzl, Nejezchleb – J. Černý (A), Gerhát, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – J. Doležal, Jícha, M. Hořava.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Ondráček, Klouček
    thejrc.org