Čerepovec – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Nižněkamsk – Jaroslavl 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:1 (kon.)
Minsk – Ufa 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Kazaň 3:2 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Soči 2:3 (po pr.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:3, 0:1, 2:0)
Salavat Julajev Ufa
Středa 11.10.2017, 18:30 • Minsk-Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný večer! Program Kontinentální hokejové ligy dnes pokračuje šesti zápasy, do akce vyrazí i jediný běloruský celek v soutěži – Dinamo Minsk. Ten na domácí půdě poměří síly s hostující Ufou. Pojďme si oba soupeře představit
     
    HC DINAMO MINSK
    10. místo v Západní konferenci
    19 Z, 7-1-2-9, 25 bodů (skóre 36:41)

    Minští hokejisté zahájili sezónu šesti porážkami v řadě a v jednu chvíli to vypadalo, že na tom budou stejně tragicky jako nyní beznadějně poslední Riga. Od té doby se však běloruský celek hodně zvedl a teď pokukuje po postupových příčkách do play-off – s pětadvaceti nasbíranými body mu chybí jeden jediný k dorovnání ztráty na osmé místo. Dinamo se momentálně navíc veze na vítězné vlně, uspělo v posledních třech zápasech a do dnešního utkání tak půjde v dobré formě.

    Nejproduktivnější hráči
    Quinton HOWDEN – 19 Z, 12 bodů (7+5)
    Marc-André GRAGNANI – 19 Z, 10 bodů (0+10)
    Justin FONTAIN – 19 Z, 8 bodů (5+3)
    Alexandr PAVLOVIČ – 19 Z, 8 bodů (4+4)

    Brankářské statistiky
    Jhonas ENROTH
    – 1093 min. | 92,4% úsp. | prům. 1,92
    Michail KARNAUCHOV
    – 52 min. | 94,1% úsp. | prům. 2,29
     
    SALAVAT JULAJEV UFA
    6. místo ve Východní konferenci
    19 Z, 9-1-1-8, 30 bodů (skóre 56:49)

    Salavatu momentálně náleží osmé místo ve Východní konference, celek z Uralu na tom ale býval v letošní sezóně mnohem lépe. Aktuálně jej trápí bídná forma – z posledních devíti utkání uspěl jen proti Novosibirsku, Magnitogorsku a Ladě, kterou zdolal až v prodloužení. Ufa se tak dnes na ledě Minsku pokusí zastavit propad tabulkou, jednoduché to ale rozhodně mít nebude.

    Nejproduktivnější hráči
    Linus OMARK – 18 Z, 20 bodů (6+14)
    Teemu HARTIKAINEN – 19 Z, 16 bodů (6+10)
    Joonas KEMPPAINEN – 19 Z, 15 bodů (5+10)

    Brankářské statistiky
    Ben SCRIVENS
    – 809 min. | 91,8% úsp. | prům. 2,22
    Andrej KAREJEV
    – 296 min. | 92,1% úsp. | prům. 2,43
    Ivan FEDOTOV
    – 33 min. | 91,7% úsp. | prům. 3,61
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

    2. 12. 2016: Minsk – Ufa 2:3sn.
    10. 9. 2016: Ufa – Minsk 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Děnisov, Gragnani, Chenkel, Korobov, Šinkevič, Znacharenko, Ustiněnko – Skille, Howden, Fontaine – Pavlovič, Kitarov, A. Volkov – Linglet, Kovyršin, Kogalev – Kulakov, An. Stěpanov, Šarangovič – Bujnickij.

    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Gončarov, Arzamascev, M. Osipov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, Juňkov, Fjodorov – A. Lazarev, Busarov, I. Makarov – M. Majorov, Kokarev, Kuzmin – Korotkov.

    Rozhodčí: Belov, Beljajev – Sadovnikov, Sivov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji příjemný středeční večer, za deset minut začínáme. Led potemnělé Minsk-Areny zatím zeje prázdnotou, hráči jsou ještě v kabinách.
     
    Oba týmy jsou už seřazeny na modrých čarách, úvodní vhazování se kvapem blíží. Ještě si poslechneme ruské a běloruské hymny a startu už nebude nic bránit.
     
    Sudí už pomalu svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    První vhazování zápasu vyhrál Quinton Howden, jako první šel do útoku běloruský celek. Jeho výpad obrana Ufy velmi rychle rozebrala, Scrivens nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    00:26
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:13
    Minsk v přesilovce působí hodně nebezpečně, Ben Scrivens už musel z rukávu vytáhnout hned několik těžkých zákroků. Před malou chvilkou se jeho spoluhráčům povedlo puk poprvé vyhodit ven z pásma, strážce svatyně si tak může odpočinout.
     
    02:25
    Početní výhoda domácích se chýlí ke konci, pravděpodobně se obejde bez využití. Vyhozený puk si teď vzal před vlastním brankovištěm na hůl Enroth a rozehrál jej dopředu.
     
    03:32
    Dinamo je v úvodu utkání mnohem aktivnějším celkem, další z jejich ataků nyní zastavilo postavení mimo hru. Salavat Julajev se dosud ke kotouči pořádně nedostal, ohrozit svatyni soupeře se mu dosud nepodařilo.
     
    03:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    První výpad hostů – první gól! Larsen si najel do útočného pásma po pravém křídle a vypálil, Enroth střele postavit do cesty beton. K odraženému puku se nejrychleji dostal ENVER LISIN, na jehož dorážku už švédský gólman Dinama nestačil odpovědět. Asistence: Philip Larsen, Arťom Fjodorov.
    03:56 Enver LISIN - 0:1
     
    05:55
    Hra se po úvodním gól přelévá ze strany na stranu, útok domácích střídá protiútok Ufy a naopak. Sledujeme vyrovnanou a rychlou hru, která se fanouškům v Minsk-Areně jistě musí líbit.
     
    06:45
    Ufa právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro minské Dinamo, hosté vedou už o dvě branky! Arťom Fjodorov si s pryží na hokejce najel na hranici brankoviště a nahrál za sebe připravenému MICHAILU JUŇKOVOVI, který prudkou ranou z první z kruhu posílá za Enrotha už druhou střelu! Nejnovější posila Ufy z Omsku se tak v novém působišti uvádí na jedničku. Asistence: Arťom Fjodorov, Enver Lisin.
    06:45 Michail JUŇKOV - 0:2
     
    08:30
    Domácí mají v posledních chvílích velké problémy se prokousat ven z vlastního pásma, Ufa je dvěma rychlými góly úplně uzemnila. Vzpamatovat se z nich bude zřejmě hokejistům Dinama ještě nějakou dobu trvat.
     
    09:22
    Minsk po delší době předvedl své útočné schopnosti, na modré čáře si o slovo řekl Kristian Chenkel. Jeho střela nakonec minula branku soupeře o několik centimetrů a puk jen orazítkoval mantinel za svatyní.
     
    10:50
    Momentálně se hraje hlavně ve středním pásmu, Dinamo se z šoku už zdánlivě oklepává a srovnává se Salavatem krok. Uvidíme, zda-li se jim povede náskok hostů seříznout ještě do konce první části.
     
    11:50
    Gragnani pronesl puk do útoku, kde se k němu ale velmi rychle dostává jeden z hráčů hostujícího celku. Atak domácích tak skončil ještě dříve, než měl šanci pořádně začít.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Juňkov – 2 min., sekání).
     
    12:57
    V čele dalšího výpadu domácích byl Quinton Howden, ani tentokrát se ale běloruskému celku nepodařilo se před Scrivensovým brankovištěm na delší dobu usadit. Z ochozů Minsk-Areny se nese hlasitý pískot.
     
    14:00
    Ustiněnko rozehrává kotouč dopředu, Minsk se opět pokusí přesunout do útoku. Pískot v hale nabírá na intenzitě, ochozy rozhodně nejsou s aktuálním vývojem hry spokojeny.
     
    15:18
    Minští hokejisté teď tlačí, střela Gragnaniho z modré čáry se neujala. Gólman Ufy musel zasahovat už párkrát předtím, přičemž zatím si se všemi pokusy soupeře se prosadit poradil a stále tak drží čisté konto.
     
    16:38
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Anton Lazarev – 2 min., hákování).
     
    17:13
    Domácí budou muset hru v přesilovce ještě secvičit, vůbec se jim v ní dnes totiž nedaří vymyslet něco kloudného. Před chvilkou se dokonce hostující Kemppainen málem dostal do úniku, obrana Dinama ho zastavila až na poslední chvíli.
     
    18:13
    Střely z velké vzdálenosti na Scrivense neplatí, bývalý gólman Toronta už zlikvidoval nejméně čtvrtý pokus z modré čáry v dnešním zápase. Dinamu ale nic jiného než ostřelovat branku zdálky nezbývá, protože blíže před brankoviště se jim nedaří protlačit.
     
    19:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tohle už začíná zavánět debalkem, Salavat Julajev se takřka zničehonic prosazuje potřetí! Za brankou se k puku dostal LINUS OMARK, obehrál jednoho z protihráčů, obkroužil si svatyni a zakončil přímo do sítě naprosto nepřipraveného Jhonase Enrotha. Dinamo má tedy v následujících dvou třetinách o zábavu postaráno. Asistence: Teemu Hartikainen, Joonas Kemppainen.
    19:25 Linus OMARK - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 8 – 5
    Zblokované střely: 4 – 1
    Vhazování: 10 – 11
    Trestné minuty: 0 – 6
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/0
     
    Tak takovou první část asi nikdo nečekal... Ufa vede po úvodní periodě na ledě Minsku 3:0 a to i přes to, že celkem šest minut z ní strávila v oslabení. Dinamo je dnes v útoku bezzubé, zatímco hostujícímu celku do sítě padá skoro vše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Enroth zůstává na střídačce, zbytek utkání odchytá Michail Karnauchov. Třiadvacetiletý gólman se tak mezi tři tyče minské branky postaví teprve podruhé v letošní sezóně.
     
    20:24
    Alexandr Kitarov zůstal po srážce s protihráčem ležet na ledě, hlava domácího útočníka dost silně narazila na mantinel u střídaček. Po nějaké době se nakonec za pomoci lékaře zvedá a odchází do kabiny, vylučovat se nebude.
     
    20:37
    Justin Fontaine měl na hokejce první gól jeho týmu, jenže strážce ufské svatyně nakonec zvládl jeho zakončení z úniku vykrýt dobře umístěnou vyrážečkou. Minsk měl teď k brance hodně blízko...
     
    21:37
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující brankostroj pokračuje směle dál, ani Karnauchov neopustí utkání s čistým kontem! Čtvrtý zásah do hostující pažby přidává z bezprostřední blízkosti brankoviště IGOR MAKAROV, Dinamo je zralé na ručník. Jeho fanoušci jsou teď hodně nespokojení, vůbec se jim nedá divit... Asistence: Anton Lazarev, Maxim Osipov.
    21:37 Igor MAKAROV - 0:4
     
    23:37
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Gončarov – 2 min., krosček).
     
    24:02
    Fontaine z kruhu poslal puk před branku, kde následně vznikla hodně nepřehledná situace. V ní se nejrychleji zorientoval hostující brankář, který puk bez váhání poslal daleko od svého brankoviště.
     
    25:08
    To je neuvěřitelné, Salavat byl blízko k páté brance... ve vlastním oslabení těsně před svatyni soupeře proklouzl Denis Kokarev, jehož ránu sice Karnauchov nakonec vykryl, jednoduché to ale rozhodně neměl.
     
    26:37
    Kitarov je zpět na ledě, jeho slabá střela z kruhu projela těsně vedle vzdálenější ryče branky Ufy. Domácí hokejisté mají momentálně více ze hry a jsou častěji na kotouči, v koncovce to ale hodně vázne.
     
    27:17
    Šarangovič teď zahodil objektivně nějvětší šanci svého týmu! Forvard Minsku se protlačil těsně před branku a po obdržení skvělé přihrávky vypálil, jenže zamířil úplně mimo klec. Přitom měl před sebou obrovský prázdný prostor v brance, Scrivens se v té totiž tulil k jedné z tyčí.
     
    28:29
    Hokejisté hostující Ufy si už pár minut skoro vůbec nesáhli na puk, Dinamo kontroluje hru a vůbec svého soupeře k ničemu nepouští. Jemu samotnému se však stále nedaří najít recept na zatím excelentního Scrivense.
     
    29:50
    Dmitrij Znacharenko drží puk za svou brankou a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna jeho týmu. Domácí se poté pokusí znovu usadil v útočném pásmu, kam je soupeř v posledních minutách vůbec nechce pustit.
     
    31:16
    Pozornost na sebe teď na modré čáře upoutal Jevgenij Kovyršin, jehož střelu bývalý brankář Toronta zlikvidoval lapačkou. Hra je přerušena, po krátké pauze se bude vhazovat v ufské části ledu.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Dmitrij Znacharenko – 2 min., hrubost).
     
    32:11
    Hosté rozjeli krátkou kombinaci, na jejímž konci stál Linus Omark. Ten z bezprostřední blízkosti brankové čáry poslal kotouč přímo do vyrážečky připraveného Karnauchovova, který si tak připisuje do statistik další úspěšný zákrok.
     
    33:27
    Gólman domácích teď neprožívá zrovna bezstarostné chvíle, obrana před ním teď dělá velké hrubky a on se tak musí hodně otáčet, aby všechny šance soupeře vykryl včas.
     
    34:54
    Loginov nabil na kruh připravenému Kokarevovi, jehož projektil nakonec úplně minul tři tyče soupeřovy branky. Ufa po delší době hodně vystrkuje drápky a snaží se prosadit už popáté v dnešním utkání.
     
    36:00
    Z druhé třetiny zbývají ukrojit čtyři minuty, momentálně sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Oba týmy však nehrají na plný plyn a zřejmě se už nemohou dočkat přestávky. V minské hale panuje hrobové ticho.
     
    37:45
    U mantinelu v hostující třetině kluziště proběhla krátká bitva o kotouč, ze které nakonec odjeli o něco šťastnější hráči Ufy. Ti se následně chtěli vydat zpět do útoku, zastavil je ale správně odpískaný ofsajd.
     
    38:34
    Hosté kombinují v útočném pásmu, bránícím hráčů Dinama se je vůbec nedaří odzbrojit. Karnauchov zatím nemusel zasahovat, musí však být stále ve střehu.
     
    39:39
    Kemppainen drží kotouč ve vlastním pásmu, v druhé dvacetiminutovce toho už pravděpodobně moc zajímavého neuvidíme. Od sirény nás momentálně dělí něco málo přes dvacet sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistiky po druhé třetině
    Střely na branku: 17 – 13
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 18 – 19
    Trestné minuty: 2 – 8
    Využití přesilovek: 0/4 – 0/1
     
    Čtyřicet minut je za námi, Salavat Julajev vede v běloruské metropoli nad domácím Dinamem už o čtyři branky. Hokejisté Minsku museli štěstěnu něčím pořádně rozzlobit, jelikož v dnešním zápase jim nevychází zhola nic. Snaha se jim rozhodně nedá upřít, přetavit jí v branku se jim však stále nedaří.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Třetí část budiž zahájena, hosté se hned zkraje poslední dvacetiminutovky dopouští zakázaného uvolnění. Po krátké pauze se bude vhazovat po pravé ruce Bena Scrivense.
     
    41:16
    Na ledě jsou momentálně víc vidět hráči Minsku, jenže se jim stále nedaří nějak vyzrát na pevnou obranu Ufy a dostat se do těsné blízkosti jejich branky. Obrana hostů dnes odvádí prvotřídní práci.
     
    42:26
    Znacharenko neztrácel čas a okamžitě po přejezdu hranice útočného pásma vyslal na Scrivense prudkou ránu, která následně úplně zmizela ve výstroji hbitého brankáře Salavatu.
     
    42:37
    Takřka okamžitě po vhazování v obranném pásmu se kotouče chopil Majorov, jehož rychlý výlet před klec Minsku musel zastavit až samotný Karnauchov. Ten zakončení útočníka vykryl betonem.
     
    43:43
    Alexandr Pavlovič prorazil vpřed, ke střele se však přes hostující defenzívu nedostal. V Minsk-Areně panuje dost ponurá atmosféra, hrobové ticho občas prořízne hlasitý řev některého z hráčů na ledě.
     
    45:09
    Defenzívy obou týmů dost povolily, Ufa i Minsk si v posledních desítkách sekund vypracovaly hodně slušné šance. Ani jeden z brankářů však nezaváhal a stav 0:4 tak stále trvá.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Osipov – 2 min., sekání).
     
    46:44
    Scrivens teď měl z pekla štěstí! Kotouč po střele jednoho z hráčů soupeře doklouzal až na brankovou čáru, kde jej gólman Ufy na poslední chvíli zachytil a hokejkou poslal mimo nebezpečí. Domácím dnes opravdu štěstěna nepřeje...
     
    47:24
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Maxim Gončarov – 2 min., hákování).
     
    48:14
    Minsk kombinuje v útoku, čtveřice bránících hokejistů Ufy se semkla kolem svého brankáře. Zatím se jí daří náporu soupeře čelit, otázkou však je, jak dlouho jí to vydrží.
     
    49:29
    Gončarov se vrací na led, Dinamu se přes veškerou snahu nepodařilo využít ani tuto přesilovku. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si Ben Scrivens z dnešního utkání do statistik odnese čisté konto.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Arťom Volkov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Igor Makarov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    51:22
    Děnisov rozehrál puk dopředu, Minsk se znovu pokusí vrátit před Scrivense. Uvidíme, zda-li se jim tentokrát povede na perfektní obranu hostů nějak vyzrát.
     
    52:46
    Linus Omark se v mezikruží dostal ke kotouči a bez váhání vystřelil, Karnauchov pokus kryje betonem. Náhradník v minské svatyni dnes převádí velmi slušný výkon, což potvrzuje i tímto zákrokem.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Arťom Volkov – 2 min., hákování).
     
    53:59
    Utkání se více méně dohrává, o vítězi už je dávno rozhodnuto. Ufa se v přesilovce dopředu nevrhá a drží se spíše ve středním pásmu, Karnauchov zatím nemusel čelit ani jediné střele.
     
    55:40
    Ránu Georgije Busarova z mezikruží ztečoval jeden z bránících hráčů do rohu kluziště, gólman Dinama tak mohl zůstat v klidu. Ufa si na ledě drží jasnou převahu a nepouští soupeře k puku.
     
    56:38
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Čestný zásah je na světě, Ben Scrivens v závěrečných minutách zápasu přichází o čisté konto. Defenzíva hostů teď nezvládla zastavit JEGORA ŠARANGOVIČE, který si s pukem na holi udělal krátký výlet před branku a zakončil přímo mezi levou tyč a beton. Bez asistence.
    56:38 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:4
     
    57:44
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No tak pozor, tohle ještě může být pořádně drama! Fontaine ukořistil na pravém kruhu puk a poslal jen na modrou Znacharenkovi, který odtud trefil vyrážečku brankáře Ufy. Puk se následně odrazil přímo na hůl JACKA SKILLA, který neměl s doklepnutím puku za Scrivense sebemenší problém. Asistence: Dmitrij Znacharenko, Justin Fontaine.
    57:44 Jack SKILLE - 2:4
     
    Dnešní utkání sleduje 12 606 diváků (84,04% kapacity).
     
    58:36
    Domácí si berou time-out, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu. Povede se rozjeté ofenzívě Dinama vstřelit další gól?
     
    59:10
    Karnauchov míří na střídačku, Minsk zkusí své štěstí v power-play!
     
    59:26
    Obrana Dinama na poslední chvíli zabránila jednomu ze soupeřů v zakončení do prázdné svatyně a míří zpět dopředu, na vstřelení dvou gólů jí zbývá něco málo přes třicet sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 18
    Zblokované střely: 6 – 8
    Vhazování: 30 – 27
    Trestné minuty: 6 – 14
    Využití přesilovek: 0/6 – 0/2
     
    Československá stopa
    Do utkání nezasáhl žádný český nebo slovenský hráč.
     
    Co se zdálo být už dávno rozhodnutým duelem se v závěrečných minutách změnilo v pořádně drama, i přes to si nakonec tři body do tabulky připisují hokejisté Ufy. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:57:12)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 57. Šarangovič, 58. Skille (Znacharenko, Fontaine) – 4. Lisin (Larsen, Fjodorov), 7. Juňkov (Fjodorov, Lisin), 20. Omark (Hartikainen, Kemppainen), 22. I. Makarov (A. Lazarev, M. Osipov)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (21. M. Karnauchov) – Děnisov, Gragnani, Chenkel, Korobov, Šinkevič, Znacharenko, Ustiněnko – Skille, Howden, Fontaine – Pavlovič, Kitarov, A. Volkov – Linglet, Kovyršin, Kogalev – Kulakov, An. Stěpanov, Šarangovič – Bujnickij.
    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Gončarov, Arzamascev, M. Osipov, S. Garejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Lisin, Juňkov, Fjodorov – A. Lazarev, Busarov, I. Makarov – M. Majorov, Kokarev, Kuzmin – Korotkov.

    Rozhodčí: Belov, Beljajev – Sadovnikov, Sivov

    Diváci: 12 606
    bahis siteleri