NY Rangers – St. Louis 1:3 (kon.) | Carolina – Columbus 1:2 (po pr.) | Montreal – Chicago 1:3 (kon.)
Nashville – Philadelphia 6:5 (kon.) | Dallas – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 5:2 (kon.)
Vancouver – Ottawa 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
New York Rangers
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
St. Louis Blues
Středa 11.10.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Steven Kampfer od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou Carter Hutton zřejmě levým betonem vyrazil a poté si poradil i s dorážkou Michaela Grabnera!
     
    58:42
    Rick Nash dokázal u pravé tyče zachytit nahození spoluhráče od modré čáry a okamžitě se snažil prosadit bekhendem, jenže Carter Hutton ucpal prostor u své levé tyče!
    58:13 Jaden SCHWARTZ - 1:3
     
    58:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vladimír Sobotka předvedl na pravém křídle dobrý forčeking a po zisku kotouče u hrazení z otočky poslal puk do prostoru mezi kruhy pro vhazování, dokud JADEN SCHWARTZ zamířil do prázdné brány! Asistence: Vladimír Sobotka a Alex Pietrangelo.
     
    58:02
    Rangers si před vhazováním v útočném pásmu vyžádali oddechový čas a Henrik Lundqvist je na střídačce!
     
    58:02
    Brady Skjei na levém křídle práskl od modré čáry do puku a před bránou došlo k nepříjemně teči, Carter Hutton ale dokázal kotouč hrudí vyrazit před sebe a po tygřím skoku přikrýt!
     
    54:15
    Carter Hutton skvěle vyrazil střelu Kevina Shattenkirka od modré čáry a v blízkosti levé tyče si poté poradil i s následnou dorážkou Pavla Bučněviče, kterému ukradl nyní gól!
     
    51:08
    Ryan McDonagh napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele zápěstím, která po ledě mířila ke vzdálenější pravé tyči. Carter Hutton ale fantasticky zasáhl pravým betonem! A ne jednou, vleže se ho totiž snažila v blízkosti levé tyče překonat dvojice hráčů Rangers v čele s Jimmym Veseym. Neskutečné!
    VIDEO V AKCI: Výborný zákrok Henrika Lundqvista na čáře!
     
    48:40
    Rozhodčí zkoumají video po situaci, která nám ve velice rychlé hře ze strany na stranu unikla! Alex Pietrangelo na levém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu a na vzdálenější pravé tyči zakončoval do odkryté brány Magnus Pääjärvi. Henrik Lundqvist ale předvedl po bleskovém přesunu fantastický zákrok, když v rozštěpu puk na brankové čáře zastavil lapačkou a vyrazil ho před sebe! Kotouč ji nepřekročil.
     
    47:39
    A další šance Rangers, kteří přečkali oslabení 5 na 3! Mats Zuccarello pálil z blízkosti, Carter Hutton ho ovšem dokázal u své pravé tyče vychytat a puk vyrazit!
     
    46:38
    Ryan McDonagh naskočil z trestné lavice na led a po zákroku Henrika Lundqvista pravým betonem se řítil po průniku mezi třemi protihráči ve středním pásmu sám na bránu Michael Grabner, pátou díru mezi nohama Cartera Huttona ale najít nedokázal! Šance v oslabení!
     
    45:10
    St. Louis Blues si zahraje přesilovou hru 5 na 3, která potrvá minutu a patnáct sekund. Steven Kampfer se přimotal do srážky dvou hokejistů Blues a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    44:39
    Brady Skjei napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím, která mířila po ledě k bližší tyči, Carter Hutton ale skvěle zasáhl levým betonem a následnou dorážku obránce Rangers ukryl v lapačce!
     
    44:25
    Jaden Schwartz se v oslabení málem mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku poté, co si puk nádherně prohodil do jízdy mezi nohama kapitána Rangers Ryana McDonagha, který ho vzápětí fauloval!
     
    42:51
    Brady Skjei předvedl na útočné modré čáře nádhernou stahovačku a Vladimír Sobotka ho během úniku fauloval. Dvě minuty sekání. Rangers mají možnost vyrovnat v početní výhodě.
     
    33:25
    Ryan McDonagh se po přihrávce J. T. Millera z levého rohu ledové plochy ocitl před bránou v obrovské šanci, z blízkosti ale orazítkoval pouze levý beton Cartera Huttona a brána byla posunuta!
     
    31:06
    Brayden Schenn se ocitl v blízkosti levé tyče po přihrávce ze strany v obrovské šanci, Henrika Lundqvista ale mezi betony z blízkosti propálit nedokázal! Švédský brankář zřejmě vyrazil puk za bránu pravým betonem.
     
    29:40
    Rick Nash dostal dvě minuty za sekání a přesilovou hru si nyní znovu vyzkouší hokejisté St. Louis.
     
    29:40
    Jaden Schwartz napřáhl na pravém křídle ke krásné diagonální střele po ledě, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Henrik Lundqvist ale skvěle zasáhl pravým betonem a poté si poradil i s dorážkou Vladimira Tarasenka!
     
    27:59
    Scottie Upshall přebruslil ve středu útočného pásma Blues Ryana McDonagha a skvěle se natlačil před bránu, jeho zakončení bekhendem ale Henrik Lundqvist fantasticky vyrazil pravým betonem!
     
    26:27
    Kyle Brodziak napadal rozehrávajícího Nicka Holdena za bránou Rangers a pravou rukou ho zatáhl za dres. Následuje reklamní přestávka, dvě minuty za držení a přesilová hra New Yorku Rangers.
     
    19:08
    Tage Thompson si počínal za rámcem pravidel a byl vyloučen za podržení. Využijí Rangers i druhou početní výhodu?
     
    17:50
    Jaden Schwartz se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže vůbec netrefil bránu!
    13:30 Brayden SCHENN - 1:2
     
    13:30
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vedení jde zpátky na stranu Blues. Kotouč se od mantinelu na levé straně dostal ke Stastnemu, jenž po kličce na střed pálil mimo tři tyče. Jenže puk se následně odrazil na hokejku BRAYDENA SCHENNA, který touš nasměroval na bránu a z velkého úhlu využil Lundqvistův beton k tomu, aby kotouč odrazil za brankovou čáru Asistence: Paul Stastny.
     
    12:19
    Další přesilová hra. Tentokrát pro Blues. Paul Carey usedl na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
     
    02:48
    Adam Cracknell před bránou skvěle tečoval puk, ovšem ne dostatečně na to, aby Cartera Huttona překonal! Brankář St. Louis zabránil Rangers otočit stav utkání skvělý zákrokem.
    02:22 Mika ZIBANEJAD - 1:1
     
    02:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí rychle odpovídají na branku Gunnarssona. Přesilová hra začala rozvážnou kombinací u modré čáry, ale pak přišla střela jež byla vyražena přesně k Bučněvičovi. Ruský útočník se neukvapil, akci vyšperkoval přihrávkou do strany a MIKA ZIBANEJAD skóroval do odkryté části brány Asistence: Pavel Bučněvič a Kevin Shattenkirk.
     
    01:18
    Jaden Schwartz dostal již ve druhé minutě utkání dvojminutový trest za hákování. Rangers si zahrají první přesilovou hru a mají šanci na rychlou odpověď poté, co inkasovali již po 15 sekundách zápasu.
    00:15 Carl GUNNARSSON - 0:1
     
    00:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je tady úvodní branka zápasu. Hosté se okamžitě po úvodním buly nastěhovali do útočného pásma, Schwartz na sebe natáhl tři hráče a poté bekhendem oslovil osamoceného CARLA GUNNARSSONA. Obránce St. Louis pálil z mezikruží mimo dosah Henrika Lundqivsta. Asistence: Jaden Schwartz.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Zibanejad (Bučněvič, Shattenkirk) – 1. Gunnarsson (Schwartz), 14. B. Schenn (Stastny), 59. Schwartz (Sobotka, Pietrangelo)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh (C), M. Staal, Shattenkirk, Skjei, Holden, Kampfer – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Zuccarello, K. Hayes, Vesey – Grabner, J. T. Miller, Rick Nash – Cracknell, Desharnais, Carey. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko, Stastny, Sobotka – Barbašev, B. Schenn, Schwartz – T. Thompson, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Jon McIsaac. Čároví: Shandor Alphonso, Michel Cormier

    Diváci: 18006
    thejrc.org