Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Jihlava – Letňany 6:1 (kon.)
Žďár n/S – Liberec 3:5 (kon.) | Třinec – HK MD Šumperk 4:5 (kon.) | Vítkovice – Přerov 5:3 (kon.)
HC Plzeň – K. Vary 7:1 (kon.) | Technika Brno – Warriors Brno 3:2 (po pr.) | Č. Budějovice – Pardubice 6:3 (kon.)
Havířov – Vsetín 7:0 (kon.) | Sparta – Ústí n/L 6:3 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 6:1 (kon.)
Třemošná – PZ Kladno 2:1 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 12.10.2017, 15:00 • ČPP Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    57:08
    Matyáš Budina nastartoval v obranné třetině, přebruslil celé hřiště a od pravého mantinelu udělal kličku na střed. Zakončil ale tak, že jeho pokus přikryl Nešťák na hrudi.
     
    51:05
    Václav Rašovský poslal na dovolenou hned dvojici hradeckých hráčů a stanul tváří v tvář domácímu brankáři, Jakub Tichý ale střelu dokázal vyrazit lapačkou do rohu!
     
    46:06
    Jakub Kos obdržel pěknou nahrávku k tyči, kde se mu nepovedlo přiťuknout puk do odkryté brány! Krátce po akci byl navíc faulován a Brno si tak zahraje přesilovku. Radim Šlaicher se provinil podražením.
     
    45:36
    Tentokrát domácí vytvořili závar v brněnském brankovišti, kotouč ale stihl před brankovou čárou zalehnout Nešťák!
     
    43:03
    Jakub Kos nepříjemně tečoval spoluhráčovu ránu, Jakub Tichý ale prokázal připravenost a bleskově zasáhl lapačkou.
     
    38:52
    Marek Pelda se provinil faulem kolenem a pro změnu Brno bude mít početní výhodu.
     
    38:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    A i následná klasická přesilová hra Východočechů je využita! Velmi nenápadnou střelu vyslal z pravého kruhu RADIM ŠLAICHER a povedlo se mu puk propašovat mezi rukou a tyčí – 4:1. Asistence: Jakub Naar.
     
    37:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka je využita, domácí vedou o dvě branky! Jaroslav Kašpar dlouho míchal u levé tyče, nakonec ale vystihl ten pravý okamžik pro nahrávku do mezikruží. Puk dosedl přesně na hůl FILIPU BOŠTÍKOVI, jenž se z první nemýlil. Asistence: Jaroslav Kašpar, Jakub Naar.
     
    37:18
    78 vteřin hradecké přesilovky pět na tři! Brněnští totiž byli na ledě v pěti a jsou potrestáni trestem za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    36:37
    Početní výhoda pro hradecké barvy. Jakub Malý totiž zahákoval soupeře a už putuje za katr.
     
    35:33
    Napodruhé už se Langovi povedlo vystřelit a Kašpar jeho ránu zkoušel tečovat, puk ale prolétl jen kolem tyče!
     
    33:02
    Jaroslav Kašpar zkoušel své štěstí po obtočení se kolem brány, z mezikruží pak ještě svižnou střelou pokračoval Kryštof Lang. Nešťák ale zůstal pozorný a skryl puk na hrudi.
     
    29:27
    Marek Pelda na jedné straně od modré tvrdou ranou přestřelil, na straně druhé se zase na bližší tyč neprosadil Petr Žák!
     
    25:18
    Jan Jušta mohl jet v oslabení do samostatného úniku, nezachytil ale průnikovou nahrávku a z akce tak sešlo!
     
    24:54
    První zákrok na hraně pravidel ještě Matyáši Budinovi prošel, druhý už však ne. Domácí forvard je vyloučen za krosček a Brno tak má k dispozici další přesilovku.
     
    21:11
    Jakub Naar se provinil nedovoleným bráněním a putuje na trestnou lavici. Brno si zahraje v početní výhodě.
     
    18:10
    Štěpán Králik zbyl mezi kruhy jako jediný obránce, přesto ale dobře odhadl situaci a zabránil nahrávce při brněnském přečíslení!
     
    16:08
    Parádní střela Filipa Boštíka a ještě lepší zákrok Pavla Nešťáka! Hradecký útočník pálil do protipohybu tahem na bližší tyč, brněnský gólman ale předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    12:09
    To byly obrovské šance na obou stranách! V brněnském brankovišti nedokázali Hradečtí využít chaosu, na druhém konci kluzišti zase sám před brankářem přestřelil Jakub Malý.
     
    10:13
    Na rychle obdržené branky reagují brněnští střídáním gólmanů, Marka Vystavěla nahradil Pavel Nešťák.
     
    10:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat v podání Východočechů, kteří se v tuto chvíli ujímají vedení 2:1! JAN JUŠTA si vybudoval dobrou pozici na pravém kruhu, kde nikým nehlídán uklidil kotouč milimetrově k delší tyči. Asistence: Milan Souček.
     
    07:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenomže uběhlo pouze několik vteřin a máme vyrovnáno! Hradečtí našli skvělou odpověď na obdrženou branku, když se ve změti v hostujícím brankovišti prosadil JAN JUŠTA – 1:1. Asistence: Daniel Šedivý.
     
    07:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, hosté jdou do vedení! A nutno říci, že velice povedenou střelou. JAKUB KALČÍK se s pukem na holi dostal až k levé tyči, kde nabral puk a přesně mířenou střelou vymetl horní růžek u protější tyče – 0:1. Asistence: Josef Holcman, Sebastian Bartes.
     
    05:54
    Jakub Tichý nevyjel ideálně z branky a dopustil se podražení, Kometa si zahraje přesilovku.
     
    04:45
    Sebastian Bartes pálil bekhendem z otočky z těsné blízkosti, Tichý ale i s přispěním obránce dokázal zasáhnout. Následně ještě musel řešit nebezpečnou střelu zprava, již vytáhl vyrážečkou.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Jušta (Daniel Šedivý), 11. Jušta (Souček), 38. Boštík (Kašpar, Naar), 39. Šlaicher (Naar) – 8. Kalčík (Holcman, Bartes)


    Mountfield HK: Tichý (Sajdl) – Pelda (A), Králik, Havlíček, Naar (A), Drbal, Perička, M. Pinkas – Souček, Budina, Kašpar (C), Lang, Beneš, Jušta, Pajer, Šlaicher, Daniel Šedivý, Hynek, Boštík. Trenér: Petr Luštinec.
    HC Kometa Brno: Vystavěl (11. Nešťák) – Řehák, Holcman, Holemý (A), Běhůnek, Němec, Fajmon, Furch – Žák, Brabenec, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý (A), Rašovský (C), Harmim, Masař. Trenér: Pavel Pazourek.

    Rozhodčí: Veselý – Laczko, Řezníček
    thejrc.org