Vítkovice – Příbram 1:0 (kon.) | Ústí n. L. – Žižkov 0:3 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
1:0 (1:0)
FK Příbram
Pátek 13.10.2017, 15:30 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Po reprezentační přestávce vstupuje Fortuna národní liga do své druhé třetiny. 11. kolo otevře utkání dvou týmů s absolutně odlišnou náladou, ačkoliv po třech zápasech se shodně krčily u dna tabulky. Jeden je tam stále a leží na něm neuvěřitelná deka, druhý se postupně dere vzhůru a postupové pozice má na dostřel. MFK Vítkovice – 1. FK Příbram. Papírově naprosto jasné utkání. Jaké bude ve skutečnosti?
     
    MFK Vítkovice

    Loňský katastrofální podzim Vítkovic je zapomenut. Přišel totiž ještě horší, což se zdálo jako nemožné. Před sezónou optimistický tým v první třetině soutěže nepoznal slast vítězství, jeho psychika má odolnost domečku z karet a je na posledním místě tabulky. Možné problémy naznačil již úvodní zápas ročníku, protože bezbranková remíza s Ústím se vyznačovala hlavně v prvním poločase doslova otřesnou hrou. Akdyž už se v dalších střetnutích herní projev zlepšil, dostavila se nemohoucnost v koncovce a postupem času také čím dál větší nervozita. Stačí jeden špatný moment a z dobře hrajícího mančaftu je absolutně odevzdaných 11 mužů, se kterými si soupeř může dělat, co chce. To se ukázalo především při debaklech v Opavě, na Žižkově a naposledy v Budějovicích. Vedení klubu se na to snaží reagovat a každou reprezentační přestávku provádí v týmu změny. Před měsícem provedlo kosmetickou změnu trenéra a přivedlo několik posil, ale bez účinku na výsledky. Proto v právě skončené reprezentační pauze přišla další změna trenéra, tentokrát již výraznější. Přišel totiž nový člověk, který dosud nebyl s klubem nijak spjatý. Tím je Ludovít Grmela, který na pozici hlavního trenéra nahradil Lubomíra Adlera, jenž se bude soustředit již jen na pozici šéftrenéra mládeže. Navíc původní hlavní trenér a dosud také sportovní manažer Roman West je také na odchodu, dostal svolení k hledání nového angažmá. Bude toto ten potřebný impuls, který mužstvo potřebuje, aby se zvedlo? Je nejvyšší čas. Situace je vážná, ale ještě ne vyloženě kritická. Psychiku povzbudilo vítězství 2:1 v přípravném zápase s Brnem. Úspěch proti Příbrami by sice byl senzační, ale mohl by být tím správným odrazovým můstkem.

    Špatné výsledky jsou hlavní příčinou toho, že sestava na hřišti je všechno, jen ne ustálená. Trenéři hledají optimální rozestavení a složení základní jedenáctky. Zatím se to nedaří. Na trávník vyběhlo v sezóně již 22 hráčů, přičemž pouze 4 z nich zasáhli do všech deseti a jen kapitán, stoper David Mikula, odehrál plný počet minut. Tragickou formu zdůrazňuje pouze 6 vstřelených branek (sedmý gól na kontě si musel dát Třinec sám), přičemž polovinu z nich vstřelil útočník Tomáš Mrázek, avšak poslední trefu zaznamenal před 2 měsíci. Druhou polovinu gólů pak mají na svědomí hráči, kteří dorazili až v první reprezentační přestávce. To mluví za vše. Nejtrestanějším mužem je záložník Jan Matěj se 4 žlutými kartami, ale povinnou absenci již má za sebou a bude moct nastoupit, Hrozba nucené stopky se ale vznáší právě nad Davidem Mikulou a také nad jeho kolegou ze zadní řady Ondřejem Cvernou. Celý tým zatím obdržel dohromady 22 žlutých karet. Vyloučen byl dosud pouze další stoper Martin Honiš.

    Aktuální bilance Vítkovic:
    10 zápasů, 4 remízy, 6 porážek, skóre 7:26, 4 body a 16. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    č. Budějovice – Vítkovice 6:0
    Vítkovice – Třinec 2:3
    Vlašim – Vítkovice 3:1
    Vítkovice – Táborsko 1:1
    Varnsdorf – Vítkovice 0:0
     
    1. FK Příbram

    Příbramský klub zažívá jedno z nejhorších období novodobé historie. Po fúzi s tehdejší Duklou Praha v roce 1996 následoval rychlý postup do nejvyšší soutěže, ve které s výjimkou sezóny 07/08 setrvali Středočeši až do minulého ročníku. Po 10 letech si však v Příbrami zopakovali sestup a nyní by rádi zvládli to samé, co tehdy, tj. okamžitý návrat zpět. Ale začátek sezóny tomu nenasvědčoval. Po třech zápasech byl tým v tabulce předposlední s jediným bodem. Ale nakonec si to sedlo, z následujících 7 utkání se radoval z 5 vítězství a stoupá na dostřel postupovým příčkám. Připsal si hlavně velmi důležitá vítězství s Budějovicemi a Hradcem, která mohou sehrat v boji o postup velkou roli. Příbram sice neohromuje bůhvíjakou útočnou silou, ale trefuje se pravidelně. Pouze v úvodní bezbrankové remíze se Znojmem se střelecky neprosadila. Avšak v kombinaci se solidní obranou to často stačí na těsná vítězství. Důkazem budiž třeba poslední zápas před reprezentační přestávkou proti Frýdku-Místku, se kterým se hráči hodně natrápili, ale nakonec přeci jen tři body těsně urvali. Jakou tvář ukáží proti dalšímu soupeři z Moravskoslezského kraje? Pokud chtějí zůstat v kontaktu se špičkou, velí povinnost zvítězit.

    Trenér Josef Csaplár sestavu poměrně dost točí a rozkládá herní zátěž na větší množství hráčů, mezi kterými najdeme krajánky z ne úplně tradičních zemí, například z Kamerunu či Makedonie. Výsledkem je 22 různých mužů na hřišti, ze kterých pouze 4 z nich nastoupili do všech utkání a jediný brankář Marek Boháč má na svém kontě plný počet minut. Také o střelecká produktivita je v týmu rozložena na více lidí, již 5 hráčů se trefilo více než jednou. 3x to dokázali právě zmínění krajánci, makedonský záložník Zoran Danoski a kamerunský útočník Karsten Ayong. Nejtrestanějším hráčem je pak veterán a bývalý reprezentant Rudolf Skácel se 4 žlutými kartami. Tu čtvrtou však obdržel právě v posledním utkání s Frýdkem-Místkem, takže proti Vítkovicím nastoupit nemůže. Tato hrozba se navíc vznáší nad záložníky Romanem Květem, Janem Matouškem a Peterem Grajciarem. Celý tým dosud viděl 20 žlutých karet a všechna utkání dohrál v 11 lidech.

    Aktuální bilance Příbrami:
    10 zápasů, 5 vítězství, 2 remízy, 3 porážky, skóre 15:11, 17 bodů a 5. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Příbram – Frýdek-Místek 2:1
    Hradec – Příbram 0:2
    Příbram – Olympia 1:3
    Příbram – Č. Budějovice 1:0
    Žižkov – Příbram 1:1
     
    Vzájemné zápasy

    Historie vzájemných zápasů je velmi chudá, oba kluby se totiž v historii téměř vždy pohybovaly v jiných soutěžích, případně v různých skupinách. Pouze právě v oné jediné druholigové sezóně Příbrami za předchozích 20 let došlo na střetnutí Vítkovic a Příbrami na hřišti. Platilo v nich známé pořekladlo "můj dům, můj hrad". Na podzim Příbram vyhrála jasně 4:1, na jaře vítkovické vítězství 1:0 nezabránilo soupeři v postupu.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Květon – Prajza, Mikula (C), Dramé, Twardzik – Kučera, Matěj, Urbančok, Vasiljev – Mišinský, Mrázek.
    Náhradníci: Nemrava – Cverna, Kotouč, Szotkowski, Motyčka, Pavelka, Bzirský.

    1.FK Příbram: Boháč – Zápotočný, Kodr, Tregler, Vávra – Fantiš, Květ, Matoušek, Grajciar (C), Kilián – Ayong.
    Náhradníci: Kočí – Danoski, Tarczal, Průcha, Kvída, Januška, Černý.

    Rozhodčí: Severýn – Hock, Dresler.
     
    Příbram do Ostravy vyrazila vlakem, což je také důvod posunu začátku utkání z původních 18:00 na 15:30. V původním termínu by se jen těžko vlakem vracela zpět. V sestavě udělala proti předchozímu utkání s Frýdkem-Místkem několik změn. Nucenou je absence Rudolfa Skácela za žluté karty, v obraně ho nahrazuje teprtve devatenáctiletý Roman Vaněk, pro kterého jde o první start v sezóně. Další kosmetické změny jsou v záložní řadě.
    To Vítkovice se s novým trenérem pravděpodobně vrací k rozestavení 4-4-2, avšak obvyklý pravý bek Ondřej Cverna zůstává pouze na střídačce. Tam začne také záložník Martin Motyčka. Matěj Fiala v zápasové nominaci úplně chybí, důvod absence však není zveřejněn.
     
    Po podmračeném dopoledni se v Ostravě postupně vyjasňuje a teplota vyšplhala na příjemných 17°C. Téměř ideální podmínky na fotbal. Hlediště se zaplňuje tak, jak je na zápasech Vítkovic obvyklé.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na trávník. Domácí v tradičních modrých dresech s bílým lemováním, hosté také ve svých obvyklých černých dresech doplněných zelenou na přední straně trika.
     
    Výkop do první půle provedou Vítkovice.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Příbram vlétla na soupeře aktivním presinkem, ale přesto se nakonec musela bránit až před vlastní šestnáctkou. Urbančok se však ke střele nedostal a Kučera při snaze dostat se k míči fauloval.
     
    2
    Hosté ale dlouho u míče nepobyli. Opět však vyrukovali s aktivním napadáním, soupeři zatím míč nesebrali.
     
    3
    Boháč si doběhl pro míč na hranici vápna a posílá ho na polovinu Vítkovic.
     
    Centr Twardzika odhlavičkoval Kilián před pokutové území, kde v souboji fauloval jeden z ostravských hráčů.
     
    4
    Před dvojicí protihráčů odkopává Dramé míč raději do autu.
     
    5
    Dobrým cloněním míče vybojoval Ayong rohový kop.
     
    5
    Prudký míč na přední tyč neprošel chumlem hráčů v oblasti a domácí vhazují na půlce.
     
    5
    Rychlé přenesení hry na druhou stranu, Kučera se zbavil Vávry a levačkou na bližší tyč protáhl Boháče. Ten se rychle zvedá a zakládá protiútok.
     
    6
    Dramé opět v permanenci po výkopu Boháče. Nejprve odhlavičkoval před Ayongem, následně se dobře postavil do cesty ráně Grajciara. Rohový kop.
     
    6
    Ani ze druhého rohu se Příbram do zakončení nedostala.
     
    7
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhý nadějný brejk domácích znamená poněkud překvapivé vedení! TOMÁŠ VASILJEV si naběhl na parádní přihrávku za obranu a samostatný únik zakončil přesnou střelou po zemi, kterou s pomocí levé tyče poslal do sítě!
     
    8
    Hosté se snaží útočit, ale zatím naráží na dobře postavené protihráče.
     
    9
    Další zajímavá příležitost Vítkovic! Centr z levé strany vracel Mišinský hlavou před branku, kde se do zakončení dral Mrázek, kterého na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů! Rohový kop.
     
    10
    Nakrátko rozehraný roh a následný přízemní centr na penaltu, kde byl připravený nehlídaný Twardzik, ale pravačkou z voleje netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    11
    Středočeši se zatím nedokážou prosadit v postupném útoku. Jejich snahy končí ještě před pokutovým územím.
     
    12
    Grajciar narážečkou vysílal spoluhráče po pravé lajně, ale trefil jen záda jednoho z domácích. Následně odkopl míč Urbančok.
     
    13
    Mišinský se na levém křídle nedostal k míči, dobře zasáhl Zápotočný.
     
    14
    Tentokrát již Mišinský táhl míč po levé straně, přízemním centrem hledal kohokoliv v nabíhající lajně spoluhráčů, ale dal to všem trochu na paty a Urbančok promáchl.
     
    15
    Protiútok zakončil jeden z příbramských napálením odraženého míče obloukem vedle branky.
     
    15
    Po chybě v domácí obraně utíkal středem sám Grajciar, ale jeden z obránců ho dokázal zakřižovat a tečovat těsně vedle jeho střelecký pokus. Rohový kop.
     
    16
    Centr z rohu na malé vápno se odrazil k čekajícímu Fantišovi, ten však vysoký míč netrefil dobře a přestřelil.
     
    17
    Již čtvrtý roh Příbrami.
     
    17
    Tentokrát centr z rohu odkopl Dramé na přední tyči.
     
    18
    Twardzik napřáhl z 25 metrů, ale nepřesně. Navíc míč zastavil Tregler a zakládá protiakci.
     
    19
    Dlouhý nákop za obránce neměl šanci Mišinský dostihnout. Hosté uklidňují hru pomalou kombinací na vlastní polovině.
     
    20
    Výborný aut Zápotočného, ale Matouškovi se míč zamotal pod nohy. Twardzik ho ukopl do zámezí.
     
    21
    Vítkovice se nerozpakují v případě problémů odkopnout míč daleko do pole.
     
    21
    Další útočný pokus Příbrami, přetlak hráčů na levé straně pokutového území, ale šlapák jednoho z útočících hráčů vše ukončuje.
     
    22
    Dramé fauloval, trestný kop hostů z pravé strany. Příbram postupně získává převahu.
     
    23
    Standardku kopal Grajciar a udělal to mizerně. První hráč domácích mohl míč odkopnout. Následně ještě Kodr posílal vysokým míčem do vápna Ayonga, ale toho dobře zablokoval jeden z obránců.
     
    24
    Dobrá práce Vítkovic na pravém křídle, druhý rohový kop.
     
    24
    Opět nakrátko rozehraný roh a centr před branku, kde se obrana dopustila velkých zmatků a jen přistrčila míč před Twardzika, který však nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou!
     
    25
    Vzápětí vzrušení i na druhé straně! Hned dvojice hráčů se na malém vápně natahovala na centr, pravděpodobně Ayong zakončoval těsně vedle!
     
    26
    Centr z pravého křídla přeletěl nabíhající hráče, takže se z druhé vlny rozběhl Twardzik a levačkou tvrdě vypálil z levé strany šestnáctky. Ani tentokrát jeho pokus nedoputoval až k brance. Míč sražen na roh.
     
    27
    Přízemní míč na přední tyč a patička Mrázka, pro kterou musel udělat Boháč několik rychlých kroků.
     
    28
    Spíše kopaná se teď hrála na útočné polovině Vítkovic. Prajza vhazuje.
     
    29
    Kučera nedal dobrý míč Mišinskému do běhu. Ten se přes Vávru k míči dostat nemohl.
     
    30
    Rychle rozehraný trestný kop do pravé strany, ale Kučera přihrávkou po zemi ve vápně nikoho nenašel.
     
    30
    Kilián sice neposlal Ayonga do brejku, ale vzápětí aspoň zabránil pokusu o protiútok do rozhozené obrany.
     
    31
    Rychlý přechod do útoku v podání domácích, Kučera však přihrál Urbančokovi přímo do nohou, což se ukázalo jako chybné.
     
    32
    Květ přenášel hru doleva na Vávru, ale aby ten mohl zpracovat míč aspoň hrudí, musel by zacouvat až na úroveň střídačky.
     
    33
    Mišinský v ofsajdu, čehož si rozhodčí všimli.
     
    34
    Vasiljev na půlce neobešel soupeře v možné brejkové situaci a jeho levá strana zůstala otevřená. Tohop využili Kilián s Květem, druhý jmenovaný nakonec napříhl na 25 metrech, ale Mikula míč zastavil.
     
    34
    Další obléhání domácí branky ukončil dalekonosnou střelou Kilián, mířil však asi 2 metry vedle.
     
    35
    Grajciar chtěl zaskočit poněkud vysunutého Květona pokusem ze 40 metrů, ale to by musela být branka mezi malým a velkým vápnem.
     
    36
    Příbram pokračuje v nátlakové hře, před Grajciarem dobře zakročil Urbančok.
     
    37
    Matoušek sice neobehrál na levém křídle Prajzu, ale nakonec na něm vybojoval míč zpět. Akce hostů pokračuje.
     
    38
    Trestný kop před domácí střídačkou. Míč si staví Květ.
     
    38
    Centr do šestnáctky odhlavičkovává pryč Dramé.
     
    39
    Květův průnik až k brankové čáře končí pátým rohovým kopem Středočechů.
     
    40
    Opět nepříliš zvládnutý roh hostů a Vítkovice mohly jít do brejku. Urbančok ale přes stopery nepřešel. Následně se prodíral do vápna ještě z levé strany a měl zajímavou možnost, rozhodl se pro střílenou přihrávku napříč malým vápnem, což však nedopadlo pro domácí dobře.
     
    41
    Příbram si vybírá krátký oddechový čas na vlastní plovině a chystá se k dalšímu tlaku na šiky protivníka.
     
    42
    Grajciar napřáhl z 25 metrů a pořádně vyprášil rukavice Květona! Následně ještě dorážel z 15 metrů Matoušek, přestřelil, ale podle rozhodčího s tečí obránců, takže je tu šestý roh Příbrami!
     
    43
    Hosté dnes rohy absolutně nezvládají. Z tohoto vznikl brejk, Mišinský sprintoval s míčem přes půl hřiště, pronikl až do pokutového území, ale levačkou nedokázal překonat dobře postaveného Boháče! Rohový kop.
     
    44
    Nepříliš povedený roh také na straně Vítkovic. ale u míče vydržely a po centru Mišinského z pravé strany a hlavičce Kodra za branku mají možnost zahrávat další.
     
    45
    Centr před branku obránci odvrátili, ale na půlce byl faulován tuším Matěj, takže domácí zůstanou v útoku.
     
    45
    Kde však již nic velkého nevymysleli a první poločas končí za překvapivého vedení ostravského celku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Ačkoliv Příbram vyrukovala s aktivním presinkem, Vítkovice začaly zápas mnohem lépe a využívaly chyb soupeře. První šanci ještě Kučera nevyužil, Vasiljev si v 7. minutě se svým únikem poradil mnohem lépe a střelou o tyč nedal brankáři šanci. Domácí překvapivé vedení povzbudilo a pokračovali v kvalitním přechodu do útoku. Mrázek však byl zablokován a z následného rohu minul z voleje Twardzik. Středočeši se však postupně probrali z úvodního šoku a převzaly otěže hry. Dostali se chvílemi do velkého tlaku, první šanci však paradoxně měli z brejku, ale Grajciar byl v poslední chvíli zakřižován. Z malého vápna mohl skórovat Ayong, ale těsně minul a mimo branku končily také další střelecké pokusy Příbrami. Až před poločasem trefil správný prostor dělovkou z dálky Grajciar, ale ne mimo dosah Květona. Na druhé straně pak v brejku neprostřelil Boháče Mišisnký, takže do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Vítkovice. Příbram bude muset výrazně přidat v koncovce, pokud chce potvrdit roli favorita.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 4-1
    Střely mimo: 1-7
    Rohové kopy: 5-6
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 11-4
    bez karet
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    Hráči obou týmů se vrací na trávník. Výkop do druhé půle provede Příbram.
     
    Zdá se, že k žádnému střídání nedošlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rychlá rozehrávka do pravého křídla, kam však Fantiš nedoběhl včas a Twardzik pouští míč do autu.
     
    47
    Nákop za obranu hostů, ale Mišinský byl v ofsajdu.
     
    48
    Domácí se přeci jen dostali do útoku a kombinovali před pokutovým územím Příbrami. Nakonec přilétl míč před branku a vznikala nadějná příležitost, ale v poslední chvíli dokázali obránci domácí hráče zablokovat.
     
    49
    Vítkovice se zatím v pohodě brání. Prajza vyvezl míč až na půlku, ale nic dalšího z toho nebylo.
     
    50
    Série autových vhazování před střídačkami, čas utíká a v podstatě se nehraje.
     
    51
    Příbram kombinuje na půlce a snaží se najít okénka v dobře postavených modrých řadách.
     
    52
    Přišlápnutý Květ ve středovém kruhu.
     
    52
    Twardzik již byl v prvním poločase varován, takže nyní po zajetí do Fantiše dostává žlutou kartu.
     
    53
    Grajciar centroval z trestného kopu, ale Twardzik byl dobře postavený a hlavou odehrává do bezpečí.
     
    54
    Kučera navíc utíkal do brejku po levém křídle, Matoušek ho stáhl a také on dostává žlutou kartu.
     
    54
    Z trestného kopu však Vítkovice dopadly jen o málo lépe než před okamžikem hosté.
     
    55
    Avšak je tu další trestný kop. Urbančok jemně centroval na hranici šestnáctky, tam o míč bojoval Vasiljev, ale souboj prohrál.
     
    56
    Centr z levého křídla důraznou rybičkou odhlavičkoval před Ayongem do autu Mikula.
     
    56
    První střídání Příbrami. Matouška nahrazuje Danoski.
     
    57
    Nebezpečí před brankou Vítkovic! Zápotočný se vydal podpořit útok, ale z prostoru penalty střílel těsně vedle!
     
    58
    Tregler byl u nakopnutého míče dříve než Kučera, ale domácí vhazují.
     
    59
    Twardzik a Dramé si poradili s pasem Kodra, ale následný protiútok po levé straně Vítkovicím nevyšel.
     
    60
    Prajza dostává za faul na půlce u postranní čáry žlutou kartu.
     
    60
    Nepříjemný centr z pravého křídla, ale Květon měl na malém vápně dostatek místa k uklidnění situace.
     
    Což proběhlo za přihlížení 401 diváků.
     
    61
    Druhý poločas zatím postrádá tempo a atraktivitu prvního dějství.
     
    62
    Příbram by ráda útočila, ale to by musela zařadit na vyšší rychlostní stupeň. Vše je v jejím podání velmi ospalé, názorným příkladem byla poslední útočná akce, která ani pořádně nezačala a již vyzněla do ztracena.
     
    63
    Druhé střídání Příbrami. Kiliána nahrazuje Januška.
     
    64
    Zápotočný z pravé strany výborně odcentroval na penaltu, kde se dostal k hlavičce Ayong, ale přestřelil.
     
    64
    První střídání Vítkovic. Kučeru nahrazuje Cverna.
     
    65
    První rohový kop ve druhém poločase vybojovaly Vítkovice.
     
    66
    Ovšem šanci si z něj nevytvořily a naopak se musely rychle vracet, aby srazily za brankovou čáru mířč po nebezpečné přihrávce z pravého křídla. První roh po změně stran také pro hosty.
     
    67
    Hlavičkovanou v šestnátce po rohovém kopu zakončil Tregler, ale spíše se snažil ještě přihrávat a netrefil branku.
     
    68
    Kodr se ocitl ve střelecké pozici, ale skok jednoho z obránců před jeho nohy znamenal sražení střely těsně mimo. Rohový kop.
     
    69
    Vzápětí další roh po obranném zákroku jednoho z domácích hráčů.
     
    70
    Ten již Vítkovice v pohodě ubránily, ale na půlce ztratily míč a musí rychle zpátky.
     
    70
    Střídající Januška byl na konci rychlé akce Středočechů, ale z 15 metrů nezamířil přesně.
     
    71
    Prajza vyhrál běžecký souboj s Grajciarem a odkopává míč do autu. Vítkovice si začínají docela zahrávat.
     
    72
    Vasiljev byl rozběhnutý na levé straně, ale Urbančok nedokázal přihrát přesně. Vzápětí se řítil po levé straně do vápna Mišinský, ale v poslední chvíli ho zakřižoval Kodr. Rohový kop.
     
    73
    Rohový kop Vasiljeva odhlavičkoval na zadní tyči Ayong, ale Vítkovice vhazují.
     
    73
    Prajza neobehrál Květa, ale vhazování si zopakuje.
     
    74
    Urbančok reklamuje, že po přenesení hry na druhou stranu měl vhazovat opět jeho tým, ale rozhodčí s tím nesouhlasí.
     
    75
    Zápotočný posílal míč do vápna Ayongovi, ale ten se špatně postavil a míč proskákal vedle jeho těla.
     
    76
    Mrázek faulován v brejku. Sice dokázal posunout míč na Cvernu, ale ten svůj souboj nevyhrál, takže rozhodčí ruší výhodu a píská.
     
    76
    Druhé střídání Vítkovic. Urbančoka vyprovází potlesk a nahrazuje ho Bzirský.
     
    76
    Ve stejném čase také naposledy střídá Příbram. Grajciara nahrazuje Černý.
     
    78
    Twardzik faulován v brejku na levé straně, ale k překvapení všech je to bez žluté karty.
     
    79
    Twardzik sám rozehrál trestný kop, ale udělal to nejhorší, co mohl. Přihrál míč přímo na nohu prvního protihráče, ale Příbram se nakonec do brejku nedostala.
     
    80
    Zápotočný se na pravém křídle nedohodl s Danoskim, takže míč utekl za brankovou čáru. Květon odkopává.
     
    80
    Odkop však ve středu hřiště sebrali hosté, Ayong měl výbornou brejkovou příležitost, kterou chtěl vyšperkovat přihrávkou na zadní tyč na gól do prázdné branky, ale za překonaným Květonem do této přihrávky skvěle skočil Dramé a odehrál na rohový kop!
     
    81
    Centr z rohového kopu hosté zakončili slabou hlavičkou vedle branky.
     
    81
    Poslední střídání Vítkovic a také celého utkání. Mrázka nahrazuje Szotkowski.
     
    83
    Vávra v nouzi stáhl před šestnáctkou protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    84
    Vysoký centr na zadní tyč stáhl ze vzduchu ve výskoku Boháč, ale protiútok nezaložil.
     
    84
    Vasiljev nabízel míč po lajně Szotkowskému, ale jeho pád byl spíše výsledkem vlastní snahy.
     
    85
    Tregler nejprve špatným odkopem zavařil svým spoluhráčům, ale poté odhlavičkoval Vasiljevův centr. Situaci zakončil z velké dálky ranou po zemi Matěj, ale netrefil branku.
     
    86
    Černý v rohu šestnáctky uklouzl, což bylo pro hosty velkou smůlou. Vznikala velmi zajímavá situace.
     
    86
    Takto z toho vznikl brejk Vítkovic, ale Szotkowski situaci nezvládl! Nejprve po sprintu přes půl hřiště neprostřelil Boháče, aby se k míči dostal znovu, ale již nezakončil a utopil se v kličkách na vápně!
     
    87
    Modří se zatím velmi dobře brání. Příbram působí až na výjimky dost bezradně.
     
    88
    Vysokou svíci do vápna odhlavičkoval Twardzik, ale hosté stále útočí.
     
    89
    Vávra na levém křídle neudržel míč na hřišti a Květon si rovná míč na odkop.
     
    90
    Kodr přetáhl pas na rozběhnutého Ayonga. Míč utíká do autu a Kodr si nadává, seč může.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Vasiljev přiťukl míč na půlkruh Bzirskému, ten si nachystal pozici, ale jeho střelu srazil clonící obránce.
     
    90+2
    Květ ztratil míč před vápnem, Vasiljev utekl po levé straně, zasekl zpět před pokutové území, předal míč Mišinskému, který však pravačkou technicky přestřelil.
     
    90+2
    Zápotočný sklepl centr z levé strany před Janušku, ten však zasahoval míč vysoko ve vzduchu a přestřelil.
     
    90+3
    Centr Fantiše sbírá ze vzduchu Květon a zápas končí! Příbramští padají na trávník a nechápou, co tu předvedli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Seznace ve Vítkovicích dokonána! Příbram sice byla ve druhém poločase opticky více na míči a snažila se tlačit, ale ve většině případů se nedostala ani do náznaku nějaké šance. To domácí mohli hned po příchodu z kabin zvýšit náskok, ale Mišinský zblízka selhal. Nadále hrozili hlavně z brejkových situací. Středočeši sice poměrně často ostřelovali branku, ale netrefovali ji. A když už si vytvořili stoprocentní šanci, tak Ayong místo střely přihrával do prázdné branky a přihrávku srazil skvělým skluzem Dramé. Ani Ostravané mnoho brejkových možností do zakončení nedotáhli, ale přeci jen mohli v závěru definitivně rozhodnout, Szotkowski v samostatném úniku Boháče neprostřelil. O výsledek se však strachovat nemuseli, poslední minuty odehráli hosté v křeči. Vítkovice poprvé v sezóně vítězí, potřebovaly na to 11 kol!
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 1-0
    Střely mimo: 2-6
    Rohové kopy: 2-4
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 5-7
    Žluté karty: 2-2
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku: 5-1
    Střely mimo: 3-13
    Rohové kopy: 7-10
    Ofsajdy: 2-0
    Fauly: 16-11
    Žluté karty: 2-2
     
    Pro Vítkovice vítězství znamená minimálně do soboty posun z posledního na 14. místo. Příbram naopak nevyužila příležitost dotáhnout se ještě více na kontakt s čelem tabulky a zcela jistě si z 5. pozice o několik příček pohorší.
     
    Z Vítkovic je to vše, děkuji za pozornost. (18:04:45)

    Libor Štěpán


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 7. Vasiljev

    Karty:   52. Twardzik (VIT), 60. Prajza (VIT) – 54. Matoušek (PRI), 83. Vávra (PRI)


    MFK Vítkovice: Květon – Prajza, Mikula (C), Dramé, Twardzik – Kučera (64. Cverna), Matěj, Urbančok (76. Bzirský), Vasiljev – Mišinský, Mrázek (81. Szotkowski).
    Náhradníci: Nemrava – Cverna, Kotouč, Szotkowski, Motyčka, Pavelka, Bzirský.

    FK Příbram: Boháč – Zápotočný, Kodr, Tregler, Vávra – Fantiš, Květ, Matoušek (56. Danoski), Grajciar (C) (76. Černý), Kilián (63. Januška) – Ayong.
    Náhradníci: Kočí – Danoski, Tarczal, Průcha, Kvída, Januška, Černý.

    Rozhodčí: Severýn – Hock, Dresler

    Diváci: 401
    ocianews.com