Čerepovec – Riga 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 6:2 (kon.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 1:0 (kon.)
Minsk – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:3 (2:1 po s.n.) | Petrohrad – Ufa 4:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 13.10.2017, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Jevgenij Ketov mohl skórovat do prázdné branky hostů, ale v tom mu zabránil faulem Linus Omark. Ten je tedy v úplném závěru utkání vyloučen za držení.
     
    59:15
    Ufa to zkouší bez brankáře!
     
    56:41
    Ilja Kablukov u mantinelu tvrdě dohrál Linuse Omarka. Svého spoluhráče se přijel zastat Alexandr Loginov a jsou z toho tresty za hrubost pro oba kohouty.
     
    55:30
    Trest za držení dostává Ilja Kovalčuk. Uvidíme, co předvedou v přesilovce hosté.
    54:28 Sergej KALININ - 4:2
     
    54:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí využívají i tuto přesilovku a vedou o dva góly! Od modré čáry nahodil puk na branku Patrik Hersley. Karejev, který přes clonícího Koskirantu asi vůbec nic neviděl, vyrazil kotouč jen před sebe a SERGEJ KALININ ho dopravil za jeho záda. Asistence: Jarno Koskiranta a Patrik Hersley.
     
    53:05
    Domácí budou mít k dispozici přesilovou hru. Alexandr Loginov vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    51:29
    Denis Kokarev měl obrovskou šanci na vyrovnání! Útočník Ufy se řítil sám na Koskinena, ale s forhendovou kličkou neuspěl. Domácí brankář ho stačil vybruslit.
    48:49 Sergej PLOTNIKOV - 3:2
     
    48:49
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu využívají a strhávají vedení zpět na svou stranu! Nikita Gusev přenesl pasem napříč útočným pásmem hru na SERGEJE PLOTNIKOVA, který z pravého kruhu pálil do odkryté části hostující klece. Karejev se natahoval a na puk si dokonce lapačkou sáhl, ale vytěsnit mimo svou branku ho už nedokázal – 3:2. Asistence: Nikita Gusev a Patrik Hersley.
     
    48:24
    Maxim Osipov je vyloučen za nedovolené bránění Dacjuka. Přesilovka pro SKA.
     
    45:54
    A Ufa mohla jít dokonce do vedení! Protiútok 3 na 2 zakončoval z mezikruží Linus Omark. Bohužel pro hosty branku minul.
    43:13 Joonas KEMPPAINEN - 2:2
     
    43:13
    Ufa právě vstřelila branku!
    Krásnou individuální akcí se blýskl JOONAS KEMPPAINEN! Ten přebruslil bránící hráče soupeře, nenechal se rozhodit ani osekáváním Ketova a zblízka se trefil k bližší tyčce nad lapačku svého krajana Koskinena. Kemppainen tak svým druhým gólem v utkání srovnává na 2:2. Asistence: Gleb Kuzmin.
     
    40:43
    Joonas Kemppainen vložil u mantinelu hůl pod nohy Pavla Dacjuka, který upadl. Hráč Ufy je vyloučen za podražení.
     
    38:17
    Za hákování je vyloučen Ilja Kovalčuk. Příležitost pro Ufu.
    28:04 Pavel DACJUK - 2:1
     
    28:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hokejová nádhera v podání PAVLA DACJUKA! Domácí kapitán v rychlosti obkroužil branku Ufy, natlačil se před Karejeva a bekhendem zasunul puk za jeho záda – 2:1. Asistence: Ilja Kovalčuk a Vladislav Gavrikov.
     
    27:20
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    26:49
    Střelu Larsena šikovně tečoval Joonas Kemppainen, ale Koskinen stačil zasáhnout pravým betonem! Puk se následně odrážel od nohy bránícího hráče zpět na branku, ale i v tomto případě dokázal brankář Petrohradu zasáhnout!
     
    26:23
    Hosté se už dostávali do přečíslení a vracející se Jarno Koskiranta byl donucen faulovat. Konkrétně se provinil sekáním.
     
    24:21
    Hosté si teď vytvořili zajímavý závar před Koskinenem, který neudržel nahozený puk v lapačce. Kotouč tak vracel zpět do brankoviště Gleb Kuzmin a Koskinen měl co dělat, aby si ho nevrazil do vlastní sítě. Nakonec ho stačil schovat někde pod sebou.
     
    18:18
    Za sekání je vyloučen Sergej Plotnikov. Síly na ledě se na chvíli vyrovnají.
     
    16:32
    Na trestnou je nakonec poslán za hákování Georgij Busarov. Spolu s ním tam usedl i Linus Omark. Ten dostal desetiminutový osobní trest.
     
    16:32
    Pavel Dacjuk už mohl zakončovat do odkryté branky, ale Loginov ho na poslední chvíli složil k ledu! Bude se ale vylučovat.
    15:17 Jarno KOSKIRANTA - 1:1
     
    15:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nahození Hersleyho od modré čáry pohotově sklepl ze vzduchu mimo dosah brankáře Karejeva JARNO KOSKIRANTA. Rozhodčí se ještě šli poradit s videem, zda neměl domácí útočník hokejku příliš vysoko, ale vše bylo v pořádku. Asistence: Sergej Širokov a Patrik Hersley.
     
    13:17
    Philip Larsen poslal kotouč do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. Přesilovka pro Petrohrad.
    10:56 Joonas KEMPPAINEN - 0:1
     
    10:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté dvojnásobnou početní výhodu nakonec využívají na jejím konci! Linus Omark na pravém kruhu šikovně počkal s přihrávkou a poté oslovil JOONASE KEMPPAINENA, který zůstal před Koskinenem úplně volný a nadvakrát puk dostal za záda finského gólmana SKA. Asistence: Linus Omark.
     
    10:01
    Domácí jdou do tří! Za podražení je vyloučen Pavel Dacjuk.
     
    08:54
    Hosté si zahrají přesilovku. Sergej Kalinin zasáhl holí do obličeje Maxima Gončarova. Sice to bylo nechtěné, ale pravidla jsou v tomto případě jasná.
     
    08:00
    Domácí mohli jít do vedení! Jarno Koskiranta u tyčky nedostal puk přes beton Karejeva za brankovou čáru.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 16. Koskiranta (Širokov, Hersley), 29. Dacjuk (Kovalčuk, Gavrikov), 49. S. Plotnikov (N. Gusev, Hersley), 55. Kalinin (Koskinen, Hersley) – 11. Kemppainen (Omark), 44. Kemppainen (Kuzmin)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, Vojnov, Rundblad, Hersley, Zubarev, Zub, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk – Karpov, Koskiranta, Širokov – Barabanov, Kalinin, N. Gusev – Ketov, Kablukov, Tichonov – Altybarmakjan.
    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Scrivens) – Larsen, Loginov, Arzamascev, Gončarov, S. Garejev, M. Osipov, Jelizarov – Kuzmin, Kemppainen, Omark – Lisin (A), Juňkov, Fjodorov – I. Makarov, Busarov, A. Lazarev – Kokarev, Korotkov, M. Majorov.

    Rozhodčí: Gusev, Jeřábek – Novikov, Kučava

    Diváci: 12076
    thejrc.org