Chomutov – Zlín 1:4 (kon.) | Jihlava – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 7:3 (kon.)
Plzeň – Liberec 5:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 5:0 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 13.10.2017, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:25
    Velká příležitost pro Roberta Říčku, ten vystřelil z blízkosti, jenže nastřelil pouze levou tyč Maxwellovi svatyně.
    47:05 Juraj MIKUŠ - 3:2
     
    47:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlá protiakce Pražanů znamená další vedení v zápase. Nejprve sparťané soupeře obrali o puk v domácím pásmu, poté ve středním pásmu Pech přenechal kotouč najíždějícímu JURAJI MIKUŠOVI, který se trefil z vrchu pravého kruhu k tyči. Asistence: Lukáš Pech, Vincent Saponari.
    46:05 Jakub VALSKÝ - 2:2
     
    46:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rychle je vyrovnáno 2:2. Kontvan vyslal dělovou ránu na bránu, Honzíkovi propadl puk mezi betony, jenže neproskotačil až do sítě. K tomu přispěl JAKUB VALSKÝ, jenž číhal před bránou a kotouč prostrčil za brankovou čáru. Asistence: Oldřich Kotvan, Tomáš Knotek.
    44:42 Andrej KUDRNA - 2:1
     
    44:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Mladoboleslavští zakládali útok, jenže jednoho z hostů zastavil u mantinelu Pavelka a puk si přivlastnil ANDREJ KUDRNA. Ten rychle probruslil do útočné třetiny, najel si před bránu a zasunul kotouč do prostoru mezi pravou tyčí Maxwellovi brány a jeho betonem. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    42:44
    Kumstát vyslal dopředu Reichenberga, který obehrál bránícího hráče a prodral se před brankoviště až k zakončení, nicméně maskovaný muž v bílozeleném dresu zasáhl.
     
    39:44
    V situaci dva na jednoho mohli poslat Boleslav do vedení Valský s Knotkem, jenže druhý jmenovaný netrefil přihrávku před bránou.
     
    38:11
    Sparta si zahraje druhou přesilovku v zápase, dvě minuty dostává David Němeček za podražení.
     
    33:47
    V brejkové akci se představil Urban s Procházkou, prvně jmenovaný před bránou poslal křižnou přihrávku na Procházku, ale David Honzík zcela roztažený ještě natáhl více své končetiny a mladoboleslavského útočníka vychytal.
     
    33:04
    Domácí obraně unikl Lukáš Žejdl, který tváří v tvář prověřil Honzík, ten jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.
    32:41 Tomáš KNOTEK - 1:1
     
    32:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Po klidnějším momentu zápas je tu vyrovnání. Podobným gólem, jaký předvedl Pavelka, se blýskl TOMÁŠ KNOTEK, jenž překonal Honzíka dělovkou od modré čáry. Asistence: Jakub Valský, Radan Lenc.
     
    25:36
    Smejkal poslal puk před bránu, kde ho nalezl Lukáš Pech. Stihl si kotouč zpracovat, jenže nakonec přestřelil z blízkosti bránu.
    23:36 Tomáš PAVELKA - 1:0
     
    23:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané potvrzují svou sílu přesilových her. Úspěšným střelcem se stává TOMÁŠ PAVELKA, který dostal přihrávku na modrou čáru a tvrdou ránou propálil vše, co měl v cestě, a překonal Brandona Maxwella, který měl zakrytý výhled. Asistence: Vincent Saponari.
     
    22:32
    Poprvé si přesilovou hru vyzkouší i Sparta, Ronald Knot dostává dvě minuty za hákování.
     
    17:15
    Jeden z hostů se prodral podél levého mantinelu, z velkého úhlu vystřelil, puk se patrně odrazil ven od pravé tyče domácí svatyně.
     
    13:55
    Nepřesnou rozehrávku v pásmu hostů zachytil Kudrna, který se nerozpakoval a z blízkosti vypálil, nicméně hostující brankář vyrazil puk.
     
    10:55
    A ještě jeden brejk! Jeden ze sparťanů proklouzl hostující obraně, ohrozil Maxwella, nicméně ani on neslaví první gól zápasu.
     
    10:31
    O zajímavé momenty opravdu není nouze, rychle se kotouče ujal Jakub Valský, Honzík si zapisuje další úspěšný zákrok proti nájezdníkovi.
     
    10:14
    Na druhé straně zase ohrozil Maxwella Říčka, jenže ani on v samostatné akci neotevřel skóre.
     
    10:05
    Dominik Pacovský podél levého mantinelu ujel sám na brankáře, ale neuspěl.
     
    06:44
    Je tu první vyloučení zápasu, na trestnou lavici usedá domácí hráč Robert Říčka za podražení.
     
    01:20
    Rychlým protiútokem se blýskli Valský s Pacovským, nicméně v přečíslení dva na jednoho Pacovský nezachytil puk přesně na svou hůl a minul.
    Marken.cz

    Martina Nová

    Branky a nahrávky: 24. T. Pavelka (Saponari), 45. Kudrna (T. Pavelka), 48. Mikuš (Pech, Saponari) – 33. T. Knotek (Valský, Lenc), 47. Valský (Kotvan, T. Knotek)


    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Smejkal, Pech, Saponari – Forman, J. Hlinka (C), Klimek – Uher, P. Vrána (A), Říčka – Kudrna, Reichenberg, Kumstát (A) – Rousek.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Eminger, J. Říha, Němeček, Kotvan, Knot, Hrdinka – P. Musil, P. Holík, Lenc – Pacovský, T. Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Bláha, Špůr

    Diváci: 6 438
    thejrc.org