Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Burnley – West Ham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 2:1 (kon.)
Manchester City – Stoke 7:2 (kon.) | Swansea – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 1:0 (kon.)
Watford – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
2:1 (2:1)
Chelsea FC
Sobota 14.10.2017, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (17:54:51)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 8:6.
     
    Je konec! Crystal Palace si schovalo první vítězství až do dnešního osmého kola, kdy překvapivě dokázalo porazit Chelsea 2:1. Hosté sice měli ve druhém poločase výraznou územní převahu, organizovaná hra domácích ale vedla ke kýženému úspěchu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ou! Sakho udělal obrovskou chybu na vlastním malém vápně a po jeho hrubici výpálil Fábregas jen pár čísel vedle vzdálenější tyče.
     
    90+2
    Už se nám rozeběhnul nastavený čas, Chelsea se stále marně snaží prodrat k zakončení. Domácí jsou obklopeni kolem své šestnáctky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Tiemoué Bakayoko (Chelsea FC).
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto! Towsend napřáhl z velké dálky, Courtois jeho střelu vyrazil pouze k van Aanholtovi, který poloprázdnou branku trestuhodně minul.
     
    86
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Jaïro Riedewald.
     
    85
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    84
    Fábregas zahrával standardku zhruba ze třiceti metrů, na jeho vzdušnou nabídku reagoval pouze jeden z domácích. Courtois si na druhé straně hodně zahrával.
     
    83
    Máme tu další žlutou výstrahu. Druhým žlutě odměněným hráčem je domácí zadák Dann, jenž tvrdě sestřelil Pedra.
     
    83
    Hned trojice domácích hráčů skvěle napadala rozehrávku soupeře, což přineslo kýžený efekt. Chelsea začíná být hodně zbrklá.
     
    82
    Narážečky – touto zbraní se dnes pokoušejí hosté uspět. Jejich snaha ale pokaždé narazí na skvěle organizovanou obranu soupeře.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, Chelsea už nezbývá moc času. Hosté stále prohrávají o jednu branku.
     
    80
    Ward dokázal odvrátit nabídku za jeho záda, následně Musonda neuspěl s prostrkávačkou na Pedra. Speroni určitě pošetří cenné vteřinky.
     
    79
    Na útočný výlet se vydal Sakho, který si na hranici šestnáctky pokusil narazit se Zahou. Přihrávka druhého jmenovaného ale byla příliš dlouhá.
     
    78
    Hráči v bílém kompletu byli nastěhování na útočné polovině, když tu náhle se opět připomněl Zaha. Dnes velmi dobře hrající křidelník centroval pod sebe, na přízemní centr ale reagoval Luiz.
     
    77
    Musonda si přiťukl balón před sebe a následně to zkoušel zhruba z pětadvaceti metrů. Jeho táhlá rána nakonec doputovala vysoko nad.
     
    76
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Jason Puncheon.
     
    76
    Už delší časový úsek se fotbalisté Crystalu Palace nepodívali k šestnáctce svého soupeře. I to značí o dominantí územní převaze hostů.
     
    75
    Hosté začínají pořádně stupňovat svůj nápor. Na pravé straně je velmi aktivní Zappacosta, na jehož přízemní nabídku Hazard jen o kousek nedosáhl.
     
    74
    Tak tohle může Chelsea mrzet. Fábregas náramným pasem vybídl Musondu ke skórování. Mladičký hráč si hrudí zpracoval balón a poté přestřelil.
     
    73
    Tohle už bylo dlouhé. Podobná situace opět měla být adresována na kopačku Zappacosty, který měl k míči hodně daleko.
    72. Zappacosta mířil doprostřed.
     
    72
    Zappacosta se protáhl kolem Cabayeho a poté napřáhl ke střele. Jeho projektil byl ještě lehce tečován, přesto skončil v rukavicích připraveného Speroniho.
     
    71
    První žlutou kartu dnešního utkání obdržel domácí Milivojevič, který skolil k zemi unikajícího Hazarda. Spíše taktická žlutá.
     
    71
    Stále ta samá písníčka. Prudký centr z pravé strany tentokráte narazil do nohy protihráče, Chelsea se tak ujme rohového kopu.
     
    70
    Domácí se už nikam příliš neženou a spíše se soustřeďují na pečlivou defenzivní činnost. Chelsea to bude s příbývajícími minutami víc a víc složitější.
     
    69
    Hazard si všiml rozeběhnutého Pedra, kterému ihned adresoval balón. Druhý jmenovaný střílel po zemi doprostřed branky, Speroni předvedl důležitý zákrok.
     
    65
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Charly Musonda.
     
    64
    Stále je to ze strany Blues hodně bezzubé. Už minulý zápas proti Manchesteru City nebyl taktéž vůbec povedený a dnešní utkání tak dokumentuje nepříliš dobrou hru.
     
    63
    Velmi důležitý obranný zákrok předvedl Dann, který na poslední chvíli skluzem zastavil Williana. Následně byl ještě Zappacosta přichycen v ofsajdu.
     
    62
    Chelsea zahrávala dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Povedenější byl ten druhý, kdy se Alonso protlačil k hlavičce těsně nad branku.
     
    61
    Máme za sebou hodinu utkání, domácí stále držejí nejtěsnějí možné vedení. Chelsea se nemůže dostat ke své obvyklé hře.
     
    60
    Zaha opět čaroval uprostřed pokutového území, na jeho zpětnou přihrávku ale nedokázal žádný ze spoluhráčů vůbec reagovat.
     
    59
    Se hřiště odešel naprosto nevýrazný Batshuayi, který byl v dnešním utkání velmi dobře střežen. Jeho místo převzal Pedro, který se spíše posune do křídla.
     
    58
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Pedro.
     
    57
    Crystal Palace hraje opravdu jednoduše. Zaha se snadným způsobem dokázal protáhnout kolem dvojice protihráčů, poté se ale Townsendovi nepovedlo odcentrovat.
     
    56
    Schlupp vybídl Townsenda, před který včas vystoupil Luiz. Hosté se natáhli na útočnou polovinu, naopak Blues žádají vydatnější počet na vlastní půlku.
     
    55
    Batshuayi uzmul balón v šestnáctce, jenomže poté neměl na zakončení potřebný čas. Ward tak bude vhazovat od pravé autové čáry.
     
    54
    Naprosto jednoduchá kombinace vedla na pravou stranu na Zappacostu, který odcentroval přímo na nohu Sakha. Poté se ještě nepřesnou střelou ukvapil Fábregas.
     
    53
    Úvodní minuty druhého dějství navazují na velmi ofenzivní první polovinu utkání. Není se čemu divit, Chelsea prohrává a čas se jí krátí.
    52. Fábregas orazítkoval břevno.
     
    52
    Co chybělo! Alonso přiťukl balón vedle stojícímu Fábregasovi, který střílel pohotově do horní části branky. Jeho pokus zastavilo až břevno domácí svatyně.
     
    51
    Brazilský kouzelník Willian dnes nehraje vůbec dobrý zápas. Z jeho kopačky znovu pramenila zbytečná ztráta, po které se domácí dostali zpět k míči.
     
    50
    Willian se hlavičkou pokoušel procedit balón na rychlonohého Batshuayie, který měl k míči přeci jenom daleko. Crystal Palace to nyní zkouší po zemi.
     
    49
    Cahill si nechtěl komplikovat situaci a balón raději přihrál brankáři. Ten následně odkopl míč až na opačnou stranu hrací plochy.
     
    48
    První střelecký pokus druhého dějství vyprodukoval Cabaye, jenž z velké dálky mířil pouze doprostřed branky. Courtois míč vpohodě kryl.
     
    47
    Hlavní sudí zahájil druhý poločas, tentokráte se rozehrávky chopili domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Sledovali jsme poměrně vyrovnané úvodní dějství, které nabídlo nabídlo hned tři branky. Crystal Palace vsítil dvě z nich, což znamená, že do druhého poločasu vstupuje za příznívého výsledku 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45. Wilfried ZAHA - 2:1
     
    45
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Domácí si vracejí vedení na svojí stranu! Willian se dopustil hloupé ztráty balónu, následně se k němu dostal WILFRIED ZAHA, který proskákal kolem obránců a poté zasunul balón kolem Courtoise.
     
    44
    V pokutovém území domácích se utvořil menší zmatek, který Crystal Palace nakonec dokázal odvrátit. Hosté ale stupňují svůj nápor.
     
    43
    Chelsea si přichystala standardku z levé strany, které se ujal Fábregas. Španělský záložník mířil přímo na branku, míč ale vystoupal nad břevno.
     
    40
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Davide Zappacosta.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli přijde na řadu také nastavený čas.
     
    38
    Chelsea zahrávala ještě rohový kop, který mířil do velmi nebezpečného prostoru. Tam si naskočil Batshuayi, jenž v tísni mířil pouze vysoko nad.
     
    37
    Vcelku nenápadné zakončení Chelsea. Moses dokázal procedit balón až na Alonsa, jehož ránu dokázal na poslední chvíli srazit Ward.
     
    36
    Cahill měl s dotírajícím McArthurem velké problémy. Anglický zadák byl v rámci pravidel povalen na zem, následně stačil odkopnout pouze do zámezí.
     
    35
    Townsend si přichystal další roh, který byl i tentokráte odvrácen. Poté ještě akci dohrál tentýž hráč, jenž nedokázal proskočit kolem protihráče.
     
    34
    Naprosto lacinou ztrátu míče předvedl Cahill, který nepřesně narazil Alonsovi. Domácí Ward se tak zadarmo dostává k autovému vhazování.
     
    33
    Po delší době tu máme nedovolený zákrokem, kterým se prezentoval Schlupp. Domácí robustní křidelník povalil na zem Williana.
     
    32
    Ani fotbalisté Crystalu Palace si nevědí s útočnými choutkami příliš rady. Dlouhá kombinace kolem středového kruhu zatím nikam nevede.
     
    31
    Hazard se dloubáčkem pokusil vysunout Batshuayie, který se v době nahrávky ale pohyboval za obranou. Pomezní samozřejmě vztyčil svůj praporek.
     
    30
    Především hosté si dávají mnohem větší pozor na rychlého Zahu, se kterým měli v úvodu velké starosti. Nyní se mu snaží nedarovat téměř žádný prostor.
     
    29
    Po velmi ofenzivní dvacetiminutovce sledujeme poměrně nezáživnou část utkání. Ani jedno z mužstev není schopné kloudnější kombinaci.
     
    28
    Hodně nevýrazný je zatím Batshuayi, který se téměř nesetkal s balónem. Do konce utkání je ale ještě spoustu času, hostující útočník může dřív nebo později udeřit.
     
    27
    Fábregas načechral balón na Williana, který si poté ještě přihrál prvnímu jmenovanému. Španělský záložník odcentroval pouze na hlavu Danna.
     
    26
    Domácí poté ještě zahrávali rohový kop, který byl rozehrán na hranici šestnáctky. Neúspěšná realizace znamená rychlý protiútok soupeře.
     
    25
    V ochozech to jen zahučelo! Velmi aktivní Zaha si potáhl balón na pravou stranu a jeho tečovaná střela minula vzdálenější tyč.
     
    24
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, k vidění je nespočet nepřesných přihrávek. Rozehrávat bude tentokráte Courtois.
     
    19
    Crystal Palace si okamžitě chtělo vzít vedení zpět, Cabaye si přichystal rohový kop. Bochánek do šestnáckty mířil na zadní tyč, kde Dann nedokázal kloudně zakončit.
    18. Tiemoué BAKAYOKO - 1:1
     
    18
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a máme opět srovnáno. Fábregas rozehrál rohový kop přímo na hlavu TIEMOUEA BAKAYOKA, který přesnou hlavičkou k tyči srovnal stav utkání.
     
    17
    Sympatické přenesení hry v podání Fábregas nalezlo svého adresáta. Z pravého křídla to poté zkoušel Moses, avšak narazil pouze do van Aanholta.
     
    16
    Blues trochu zatlačili svého soupeře, výsledkem byl Azpilicuetův nadýchaný centr. Ten pouze proskákal pokutovým územím, Speroni bude vykopávat.
     
    15
    Zaha vletěl do volného prostoru a poté si hodil balón kolem Luize. Ten měl v rychlostním souboji o poznání pomalejší nohy, situaci zažehnali ale jeho kolegové.
     
    14
    Chelsea se snaží oklepat ze vstřelené branky, její akce ale mají jepičí život. Nyní musel zasahovat až Speroni, jenž odkopl balón před dotírajícím Willianem.
     
    13
    Teď se možná mnozí budou divit, ale tato branka byla zároveň letošní první pro Crystal Palace. Domácí celek dnešního utkání totiž neskóroval ani v jednom ze sedmi zápasů.
     
    12
    Na první branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Crystal Palace těžil z velmi dobrého vstupu do zápasu, což dokumentovala Cabayeho trefa.
    11. Yohan CABAYE - 1:0
     
    11
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Cabaye si zpracoval míč ve vápně, následně mu do balónu ale sáhl CESARE AZPILICUETA, od kterého se balón odrazil přímo do nohy francouzského středopolaře a poté skončil v síti.
     
    11
    Azpilicueta nyní naprosto propadl v souboji a Towsend měl na levém křídle spoustu prostoru. Přihrávkou na Zahu ale nevyřešil tuto slibnou situaci vůbec dobře.
     
    10
    Cahill přihrál na levou stranu na Alonsa, kterému při pokusu o zpracování uskočil balón pouze k Wardovi. Domácí započali další rychlý kontr.
     
    9
    Milivojevič si všiml dálnice na van Aanholta, který okamžitě cpal balón před branku. Tam byl pouze dobře postavený Azpilicueta, jenž odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    8
    Luiz si v hlavičkovém souboji s Towsendem pomáhal trochu okatě rukama, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Domácí hýří aktivitou.
     
    7
    Crystal Palace zahrával úvodní rohový kop utkání, centrovaný balón se pouze snesl do rukavic připraveného Belgičana.
    6. Zaha v šanci selhal.
     
    6
    Šance se nám zrodila na druhé straně. Zaha obdržel míč zády brance, následně si ho přehodil do značného úhlu, odkud pouze trefil dobře vyběhnuvšího Courtoise.
     
    5
    Poprvé se nám připomněl také Hazard, který tentokráte neprotančil kolem dvojice protihráčů. Ti byli v souboji hodně důslední.
     
    4
    Willian neuspěl s pokusem o narážečku, jeho záměr vystihl Schlupp, jenž následně vyvezl balón. Chelsea bude vhazovat ze své poloviny.
     
    3
    Také domácí mužstvo se poprvé sžilo s kulatým nesmyslem, bylo to ale na krátký časový úsek. U míče je momentálně David Luiz.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkíní tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, M. Sakho (C), Schlupp, van Aanholt – Cabaye, Milivojević, Dann – Zaha, Townsend, McArthur.
    Náhradníci: Henry – Fosu-Mensah, Kaikai, Sako, Tomkins, Puncheon, Riedewald.

    Chelsea FC: Courtois – David Luiz, Azpilicueta, Cahill (C) – Moses, Fàbregas, Bakayoko, Alonso – Willian, Batshuayi, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Scott, Rüdiger, Pedro, Musonda, Christensen.
     
    Chelsea FC

    Londýnská Chelsea usedla zpět na královský trůn Premier League a po jednoleté odmlce se tak celek z hlavního města Anglie mohl radovat ze zisku mistrovského titulu. V loňské sezóně hrálo Blues téměř všechno do karet. Chelsea se mohla v poklidu soustředit pouze na svojí domácí soutěž, neboť předloňská sezóna skončila naprostým fiaskem (desátá pozice). Letošní ročník anglické nejvyšší soutěže započal nejlépe Manchester City, který se z první pozice dívá na svého městského rivala United, následně na Spurs a právě na čtvrté pozici nalezneme londýnskou Chelsea, jenž má tříbodovou ztrátu.
     
    Crystal Palace FC

    To, co v letošní sezóně předvádějí fotbalisté Crystalu Palace to je jedním slovem bída. Tradiční prvoligový celek se nachází na samém chvostu tabulky, přičemž doposud ještě nezískal ani bod. Ale kdyby jenom to, Crystal Palace zatím nedokázal ani skórovat, což určitě nutí historiky přepisovat nechvalné rekordy. Domácí tým dnešního utkání inkasoval ještě jednu ránu, útočník Christian Benteke bude ještě zhruba měsíc mimo hru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další utkání, my budeme společně sledovat souboj mezi Crystal Palace FC a Chelsea FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky: 11. Azpilicueta (vla.), 45. Zaha (M. Sakho) – 18. Bakayoko (Fàbregas)

    Karty:   71. Milivojević (CRP), 83. Dann (CRP) – 87. Bakayoko (CHE)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 8:6.
    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, M. Sakho (C), Schlupp (76. Puncheon), van Aanholt – Cabaye (86. Riedewald), Milivojević, Dann – Zaha, Townsend, McArthur (85. Fosu-Mensah).
    Náhradníci: Henry – Fosu-Mensah, Kaikai, Sako, Tomkins, Puncheon, Riedewald.

    Chelsea FC: Courtois – David Luiz, Azpilicueta, Cahill (C) – Moses (40. Zappacosta), Fàbregas, Bakayoko, Alonso – Willian (65. Musonda), Batshuayi (58. Pedro), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Scott, Rüdiger, Pedro, Musonda, Christensen.
    ocianews.com