Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Burnley – West Ham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 2:1 (kon.)
Manchester City – Stoke 7:2 (kon.) | Swansea – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 1:0 (kon.)
Watford – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Manchester United
Sobota 14.10.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na Anfield Road dnešnímu utkání přihlíželo 52 912 diváků, se s Vámi loučím. Díky za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:32:18)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:13.
     
    Je dobojováno, na Anfield Road jsme dnes branku neviděli. Fotbalisté Manchesteru United se tak dopustil druhé ztráty v této sezoně, vzhledem k průběhu utkání ale mohou být rádi, že si z Liverpoolu odváží alespoň bod. Domácí totiž byli od úvodních minut aktivnějším týmem, první vážnou šanci si ale vypracovali Rudí ďáblové, když z voleje těsně vedle pálil Nemanja Matić. Pět minut nato se v tutovce ocitl Joël Matip, David de Gea ale vytáhl jeden ze zákroků sezony. Krátce před odchodem do šaten se pasivnějším hostům naskytla další příležitost, Lukaka ale vychytal Mignolet.

    Do druhého poločasu vstoupila Mourinhova družina velice ospale, probrat se ji nepomohla ani poměrně brzká střídání. Tempo hry určovali The Reds, jedinou vážnější příležitost ale v šestapadesáté minutě spálil Emre Can, který z bezprostřední blízkosti zamířil nad branku. Ve zbytku utkání už Liverpool marně dobýval obranné řady soupeře, na kterého v tabulce stále ztrácí sedm bodů. United se sice vyhoupli do čela tabulky, vzhledem k tomu, že jejich městský rival za půl hodiny před vlastními fanoušky hostí Stoke City, se dá ale očekávat, že o první příčku ještě dnes přijdou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wijnaldum roztáhl hru na Alberta Morena, který se sice přes Valenciu neprodral, pro Liverpool ale vybojoval další rohový kop. Po jeho rozehrávce hlavičkoval Joël Matip, ovšem ani on neměl svá mířidla přesně seřízená.
     
    90+3
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Victor Lindelöf.
     
    90+2
    Exekuce rohového kopu se ujal právě Alex Oxlade-Chamberlain, který svůj centr posadil přesně na hlavu zezadu si nabíhajícího Dejana Lovrena. Tomu ale zakončení nevyšlo podle představ, velký podíl na tom měl i důrazně bránící Valencia.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí Atkinson rozhodl nastavit tři minuty.
     
    90
    Alex Oxlade-Chamberlain hraje s velkým zápalem. Bývalý záložník londýnského Arsenalu poslal do vápna další centr, který hosté odklidili pouze do autu. Poté navíc Gomez získal pro Liverpool rohový kop, obrana Manchesteru se tak musí mít pět na pozoru.
     
    89
    Po faulu na Darmiana zahrával David de Gea přímý kop z hloubi obranné poloviny Manchesteru. Jeho nákop podle očekávání doputoval až na hranici soupeřovy šestnáctky, kde ve vzduchu mírně zaváhal Matip, jeho pochybení ale napravil Mignolet.
     
    88
    V souboji rameno na rameno se nyní ocitli dva mladíci. Marcus Rashford sice Gomeze přesprintoval, poté se ale chystal udělat kličku směre ke středu hřiště, se kterou ale liverpoolský bek počítal a uzmul míč pro sebe.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Dominic Solanke.
     
    87
    Ashley Young se v druhém poločase nevyvaroval několika faulům, takže je možné, že při tomto nedovoleném zákroku mu Martin Atkinson všechny jeho prohřešky sečetl. Žlutou kartu ale hostující záložník vidí naprosto oprávněně.
     
    86
    Na ofenzivní výlet se vydal hostující kapitán Valencia, který se rozhodl kombinovat s Youngem. Ten ale vyslal velmi nepřesnou zpětnou nahrávku, a nebýt ve skluzu zasahujícího Matiće, hnali by se The Reds do přečíslení pěti proti třem.
     
    85
    Utkání se sice blíží ke svému konci, Emre Can ale ukázal, že má pořád dostatek sil, když podnikl parádní sóloakci přes polovinu hrací plochy. Po vběhnutí do vápna si míč nachystal na levačku a zkusil své štěstí, s jeho pokusem ke vzdálenější tyči si ale de Gea poradil.
     
    84
    Po Herrerově nedovoleném zákroku měli Liverpoolští k dispozici další standardní situaci. Míč do šestnáctky zakroutil Jordan Henderson, jehož centr doputoval přesně ke Sturridgeovi, ten ale hlavičkoval v záklonu a jeho zakončení podle toho také dopadlo.
     
    83
    Matteo Darmian celou situaci nevyřešil vůbec dobře, když vysokou nohou nejprve zasáhl spoluhráče Rashforda a poté také Emreho Cana. Sudí Atkinson ale dnes s kartami poněkud šetří, což potvrdil i nyní, když italského zadáka nepotrestal.
     
    82
    Zničehonic se kupředu vydali i fotbalisté United. Konkrétně to byl Ashley Young, který mohl těžit z dlouhého pasu od Matiće, ve sprinterském souboji s Lovrenem ale postrádal potřebné síly. Chorvatský stoper navíc zasáhl výtečně načasovaným skluzem.
     
    81
    Úvod angažmá v Liverpoolu mu sice nevyšel, nyní se ale Alex Oxlade-Chamberlain prezentoval fantastickým průnikem, během něhož za svým zády nechal Herreru i Darmiana. Jeho následný centr byl velice nepříjemný, těsně před Firminem jej ale do bezpečí stačil uklidit Smalling.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   74. Smalling (MAN), 87. Young (MAN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:13.
    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (78. Oxlade-Chamberlain), Firmino (87. Solanke), Coutinho (79. Sturridge).
    Náhradníci: Karius – Alexander-Arnold, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), P. Jones, Smalling, Darmian – A. Herrera, N. Matić – Young (90+3. Lindelöf), Mchitarjan (63. Lingard), Martial (65. Rashford) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Blind, Lindelöf, Lingard, Mata, Rashford, Tuanzebe.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Stephen Child

    Diváci: 52 912
    thejrc.org