Linz – Salzburg 1:3 (kon.) | Rheindorf Altach – Admira 2:2 (kon.) | Rapid – St. Pölten 1:0 (kon.)
Wolfsberger – Mattersburg 2:2 (kon.)
konec
LASK Linz
1:3 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 14.10.2017, 16:00 • TGW Arena, Linz • Rakouská Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu jedenácté kolo rakouské Bundesligy a my v jeho rámci budeme sledovat utkání mezi týmy LASK Linz a FC Red Bull Salzburg.
     
    LASK Linz

    Domácí Linz se nachází v tabulce na šestém místě se třinácti body a na pohárovou Evropu tak příliš neztrácí. Ale dnes by si rádi fotbalisté tohoto celku připsali jakékoli body, aby si svou pozici minimálně udrželi. Proti hostům to však nebude žádná procházka růžovým sadem. Naposledy přišli hráči Linzu o všechny tři body, když prohráli na půdě Admiry 2:4 z jejich pohledu.
     
    FC Red Bull Salzburg

    To hosté ze Salzburgu jsou na tom mnohem lépe. S jednadvaceti body okupují druhou příčku a na první Sturm Graz ztrácejí pouhý jeden bod. Dnes v Linzu by hosté rádi plně bodovali, aby si udrželi druhou příčku nebo v případě klopýtnutí prvního celku by se vyšvihli na první pozici. Uvidíme tedy dnes pěkný souboj mezi oběma celky, který si tak nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v červenci letošního roku a v rámci Bundesligy si připsaly každý po jednom bodu. Došlo na remízu 1:1. Jak to dopadne dnes?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: Pervan (C) – Ramsebner, Trauner, Luckeneder, Wiesinger – Ranftl – Erdogan, Michorl, Ullmann – Gartler, M. Berisha.
    Náhradníci: Schlager – Riemann, Bruno, Goiginger, Reiter, Alan, Raguz.

    FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, P. Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Samassékou – Haidara, H. Wolf, Valon Beriša – Gulbrandsen, Dabbur.
    Náhradníci: Stankovic – Farkas, Meisl, Schlager, Leitgeb, Atanga, Minamino.

    Rozhodčí: Lechner – Staudinger, Tekeli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se postarali o úvodní výkop tohoto zápasu a už míří poprvé před domácí branku.
     
    1
    Jenže museli se vrátit zpět a svou útočnou akci založit z vlastní poloviny. Domácí totiž hrozili, že hostům seberou míč a proto hráči Salzburgu zvolili tuto variantu.
     
    1
    Tým Linz právě vstřelil branku!A hned z první akce domácích se mění skóre. Po několika odrazech před velkým vápnem se k opuštěnému míči dostal PETER MICHORL, který ho svou levačkou napálil k bližší tyči a nedal brankáři hostů vůbec žádanou šanci.
    1. Peter MICHORL - 1:0
     
    3
    Hosté chybovali v rozehrávce a málem tuto chybu potrestali znovu hráči Linzu, kteří se okamžitě přemístili před branku Walkeho. Ale naštěstí pro hosty tato situace dopadla dobře.
     
    5
    Hannes Wolf poslal míč Berišovi, který se poté dostal ke střele z hranice velkého vápna, ale míč poslal jen vedle domácí tyče. Zakombinovat nyní budou moci znovu domácí hráči.
     
    6
    Domácí jsou stále hodně aktivní a hosté zatím nevědí, jak na ně zareagovat. Ke střele z levé strany se málem dostal René Gartler, ale obrana Red Bullu jeho akci zastavila.
     
    7
    Fredrik Gulbrandsen poslal dlouhý balón na nabíhajícího Munase Dabbura, ale druhý jmenovaný míč dobře nezpracoval a následně pak o něj i přišel. Domácí jdou znovu útočit.
     
    8
    Další snaha dostat se před branku Linzu byla na straně Salzburgu, ale znovu to bylo hodně nepřesné a neučesané. Hostům se stále nedaří pořádné rozehrávky.
     
    9
    Domácí fanoušci mohutně ženou svůj tým kupředu a nyní se tomu tak i stane. Domácí brankář Pavao Pervan rozehraje balón od vlastní branky a pošle Linz útočit.
     
    10
    Uprostřed hřiště ale přišli domácí o míč a hned na to se na opačnou stranu vydali hosté ze Salzburgu. Podaří se jim konečně nějaká kloudná akce?
     
    11
    Ne. Místo toho zase neudrželi balón na svých kopačkách a dali možnost domácím jít do další útočné akce. Před brankou Walkeho tak bude zase rušno.
     
    12
    A nyní po nepřesné střele, která zamířila pouze za branku domácích, bude Pavao Pervan odkopávat míč znovu od své branky až na polovinu svého soupeře.
     
    13
    Znovu špatná rozehrávka Salzburgu nyní znamenala, že míč skončil za levou postranní čarou a domácí hráči tak budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    14
    René Gartler si nabíhal na centrovaný míč do pokutového území, ten se dostal těsně před branku hostů, ale jeho skluz na balón jen o kousek nedosáhl. Byla to další výraznější šance pro domácí celek.
    14. Gartler skluzem chtěl sklepnout míč do branky hostů, ale jen těsně ho minul.
     
    15
    Na druhé straně pak znovu odkopl míč na polovinu Salzburgu Pavao Pervan a fotbalisté Linzu se vydávají znovu před branku Alexandera Walkeho.
     
    17
    Po faulu hostů měli domácí volný přímý kop, bylo to ale z velké dálky a po jeho zahrání pak neměli hosté problém míč zachytit a vzít si ho na svou stranu.
     
    18
    Fauly se to začíná jenom hemžit, i nyní ale sudí nevytáhl žlutou kartu, jen ústní domluvu. Hosté zahrávali z levé strany volný přímý kop, ale poslali ho jen do připravené náruče Pavaa Pervana.
     
    19
    Fredrik Gulbrandsen si naběhl do pokutového území a kousek před zadní čárou vyslal z úhlu střelu, která jen prosvištěla těsně před brankovou čarou. Obránci domácích si pak míč pohlídali a spěchají na druhou stranu.
     
    20
    Hned na to se pak znovu do útoku dostali hosté, ale jejich souhře opět chyběla přesnost. Míč pak doputoval k Maximilianovi Ullmannovi, jenž s ním sprintuje na polovinu Salzburgu.
     
    21
    Tentokráte zakopli míč za postranní čáru domácí a autové vhazování si vyzkouší také hosté.
     
    22
    Do vážnější akce se ale nedostali a Pavao Pervan si už rovná balón, aby ho mohl v pohodě odkopnout znovu až před branku hostů, kam už spěchají jeho spoluhráči.
     
    23
    Hosté to nyní už s tvrdostí přehnali, po jednom faulu se nepískalo, ale při druhém, kterého se dopustil Miranda, už sudí vytahuje žlutou kartu. Ten dost tvrdě najel do soupeře, který skončil s bolestivou grimasou na zemi.
     
    24
    Z následného volného přímého kopu se vyznamenal brankář hostů Alexander Walke, jenž si vyskočil a míč vyrazil kousek před sebe a hned na to ho raději ukryl do rukavic před dotírajícími domácími hráči.
    24. Walkeho zákrok po přímém volném kopu.
     
    26
    Po faulu na hostujícího hráče v pokutovém území nařizuje hlavní sudí pokutový kop!
     
    27
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Hostující Fredrik Gulbrandsen byl v pokutovém území sražen k zemi a sudí nařídil pokutový kop. Na značku si míč postavil VALON BERIŠA a svou střelu pak umístil na pravou stranu domácí branky. Začíná se tedy znovu od začátku – 1:1.
    27. Valon BERIŠA - 1:1
     
    29
    Domácí se snažili vzít si vedení zpět, ale střela Christiana Ramsebnera z velké dálky skončila jen vysoko nad hostující brankou. Odkop tak provede tentokráte Alexander Walke.
     
    31
    Domácí zahrávali volný přímý kop, míč se poté snesl do pokutového území, kde si ale jako první naběhl Diadie Samassékou a vyhlavičkoval ho do bezpečí a mimo ohrožení branky Salzburgu.
     
    33
    Hosté nyní zastavili další kombinaci domácích těsně před jejich brankou a hned spěchají s míčem na opačnou stranu. Od vyrovnání z penalty jsou nyní aktivnějším týmem.
     
    34
    Hosté po hlavičkovém souboji před velkým vápnem neuspěli, k míči se dostali zase hráči Linzu a už zakládají další svou útočnou akci.
     
    35
    Po faulu domácích získali míč hosté, ale před branku Linzu se nedostali. Obrana domácích byla na svém místě a hned odkopla míč do bezpečí.
     
    36
    Mërgim Berisha si vyběhl v pokutovém území a svou pravačkou pak střílel na hostující branku, míč ovšem prosvištěl jen těsně před brankovištěm a následně pak se ho ujali hostující obránci.
     
    38
    Volný přímý kop zahrávali ze slibné vzdálenosti hráči Linzu, ale balón Mërgim Berisha poslal jen kousek od pravé tyče branky hostů z pohledu brankáře Alexandera Walkeho.
     
    39
    Na druhé straně pálil téměř z poloviny hřiště Munas Dabbur a střela to byla hodně prudká. Skončila jen těsně nad břevnem domácí branky.
     
    40
    Munas Dabbur sice po své střele neuspěl, ale domácí zakopli míč za zadní čáru a hosté tak měli k dispozici rohový kop. Ten ale nedopadl podle jejich představ. Balón se snesl přímo do rukavic Pervana, který ho odkopne daleko od své branky.
     
    42
    Série nepřesností na obou stranách, nyní už ale mají ve své moci míč domácí hráči a míří s ním před hostující bránu. Pokusí se ještě v závěru prvního poločasu o nějakou střelu, která by mohla znamenat velké nebezpečí před brankou Salzburgu.
     
    43
    O to samé se také pokusili na druhé straně hosté, ale Fredrik Gulbrandsen, jenž dostal pěknou přihrávku na svoji kopačku, trestuhodně přestřelil, ač měl na střelu dostatek času.
     
    44
    Dogan Erdogan se ocitl na zemi a potřeboval krátké ošetření. Nyní je už ale v pořádku a pokračuje se ve hře. Míč mají hosté a spěchají ještě před Pervanovu branku.
     
    45
    Valon Beriša zahrál volný přímý kop z levé strany a míč poslal jen těsně nad domácí branku. Moc nechybělo a hosté mohli jít do vedení.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat dvě minuty navíc.
     
    45+1
    První část hry se už jen dohrává. Ani jedno mužstvo se už příliš nikam nežene a pomalu, ale jistě se tak poločas naplňuje.
     
    45+2
    Ještě střela domácích, která vyšla z kopačky Petera Michorla, autor první branky utkání však poslal míč mimo tři tyče. Za malý okamžik se tak dá očekávat, že rozhodčí už pískne do píšťalky a poločas ukončí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Hned v první minutě se mezi tři tyče trefil Peter Michorl , hosté ovšem dokázali srovnat z nařízeného pokutového kopu, který bezpečně proměnil Valon Beriša . Čeká nás tak ještě zajímavý druhý poločas, který začne přibližně v 17:05.
     
    Střely na branku: 2 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Těsně na hranici velkého vápna byl sražen Mërgim Berisha, sudí ovšem naznačil, aby se hrálo dál. To se nelíbilo místnímu publiku, které to dalo dost hlasitě znát.
     
    47
    Na druhé straně si slibnou šanci vypracovali hosté, následná střela Fredrika Gulbrandsena skončila ale mimo tři tyče a domácí brankář tak bude mít odkop od své branky.
     
    48
    Hosté až příliš překombinovali svou akci před brankou domácích, až nakonec o balón přišli a musejí se tak vracet zpět, neboť domácí se už dostávají před jejich branku.
     
    49
    Hosté zakopli míč za levou postranní čáru a následuje tedy autové vhazování pro Linz.
     
    50
    Maximilian Ullmann ve snaze poslat míč svému spoluhráči svou přihrávku poslal příliš prudkou a míč se zastavil až na brankáři hostů. Ten ho odkopne do bezpečí.
     
    52
    Hosté svou kombinaci před domácí brankou nedotáhli do zdárného konce a nabídla se možnost pro hráče Linzu, kteří už otáčejí směr hry před hostující branku.
     
    53
    Domácí hráč se nyní hodně zlobil směrem k sudímu. Byl totiž nečistě poslán k zemi, ale dle hlavního rozhodčího bylo vše čisté a naznačil tak, aby se hrálo dál.
     
    54
    Na obou stranách bylo k vidění hodně nepřesností, míč si ale nyní vzali do své moci domácí fotbalisté a spěchají s ním na opačnou stranu hřiště.
     
    56
    Ve středu hřiště bojovali o balón domácí hráči, nakonec ale zvítězili hosté a míří hned před branku domácího gólmana Pavaa Pervana.
     
    58
    Christian Ramsebner mohl nabíhat směrem do pokutového území, ale vzdušnou přihrávku zachytil Duje Ćaleta-Car a odhlavičkoval míč na opačnou stranu.
     
    59
    Fredrik Gulbrandsen prošlápl nohu soupeři a ten se jen těžko zvedá z trávníku. Za tento faul dostává žlutou kartu a domácí budou mít volný přímý kop.
     
    60
    Otřesený Ullmann byl ošetřen za postranní čárou a nyní žádá hlavního sudího o návrat na travnatou plochu. Nyní se tak právě děje.
     
    61
    Dalekonosnou střelu z kopačky hostujícího Valona Beriši zachytil brankář domácích a hned míč odkopl mimo ohrožení vlastní brány.
     
    61
    Další žlutá karta pro hosty. Duje Ćaleta-Car zezadu nešetrně sestřelil jednoho z domácích hráčů a žlutí se i u něho.
     
    62
    Následný volný přímý kop byl pro hosty hodně nebezpečný, míč letěl přímo na branku Salzburgu a do bezpečí ho poslal brankář Alexander Walke.
    62. Walke zastavil střelu po volném přímém kopu.
     
    63
    Akce na druhé straně, kde nečistě zastavil unikajícího hráče hostů jeden z domácích a vypadá to, že také dostane kartičku žluté barvy.
     
    64
    Je to tak, Philipp Wiesinger už dostal napomenutí a je z toho opravdu žlutá karta.
     
    65
    Hráči Salzburgu se dostali do dobré kombinace před domácí brankou, na jejímž konci mohla být střela Hannese Wolfa. Musel by ovšem dobře zpracovat balón, což se nestalo. Akce bude pokračovat, ale na druhé straně.
     
    67
    A znovu hosté v akci. Fredrik Gulbrandsen dostal míč, který si zpracoval a uháněl s ním před Pervanovu branku, zastaven byl ale čistě jedním z domácích obránců.
     
    68
    Valon Beriša pronikal dovnitř pokutového území, ale na míč si doběhl domácí brankář, který ho pak bleskově poslal na kopačky svých spoluhráčů.
     
    69
    Rukou nyní míč rozehrál Pavao Pervan, který znovu vystihl rozehrávku hostů a poslal zase své spoluhráče před jejich branku.
     
    71
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hannes Wolf, přichází Xaver Schlager.
     
    72
    Nová akvizice na hostující straně, Xaver Schlager, se hned zapojila do hry, ale jeho přízemní střela skončila pouze na domácím brankáři Pervanovi, který tak bude mít další odkop.
     
    74
    Hosté jsou čím dál aktivnější a snaží se strhnout vedení na svou stranu. Zatím se jim to ale nedaří. U míče jsou nyní zase domácí hráči.
     
    75
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A přece jen se to hráčům Salzburgu povedlo. Ve skrumáži před domácí brankou se míč dostal na kopačku MUNASE DABBURA, který ho sklepl do domácí sítě a hosté se tak poprvé v utkání ujímají vedení – 1:2.
    75. Munas DABBUR - 1:2
     
    76
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Mërgim Berisha, přichází Alexander Riemann.
     
    78
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A hned na to hosté přidávají třetí přesný zásah. Fredrik Gulbrandsen v pádu vystřelil na branku domácích, kde těsně na brankové čáře míč do bezpečí odvrátil jeden z domácích obránců, ale bylo to přímo na nabíhajícího MUNASE DABBURA, který pak nekompromisní střelo vrátil balón do sítě – 1:3. Hosté díky jeho rychlým dvěma trefám vedou už o dvě branky.
    78. Munas DABBUR - 1:3
     
    80
    To je pro domácí pořádná sprcha. Aby s utkáním ještě něco udělali, mají na to posledních deset minut hry plus nějaké nastavení.
     
    81
    Hosté jsou na koni a nyní se dostali do další zajímavé šance, ale tak ke gólovému efektu nevedla. Následně pak pronikají před jejich branku domácí hráči.
     
    82
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Takumi Minamino.
     
    83
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Philipp Wiesinger, přichází Bruno.
     
    84
    Maximilian Ullmann si převzal přihrávku od svého spoluhráče a poté se dostal ke střele na hranici velkého vápna, míč však poslal jen vysoko nad hostující branku.
     
    85
    Takumi Minamino dorážel míč po vyražení domácím gólmanem, ale Pavao Pervan si pohlídal i tuto střelu. Nakonec má míč ve své moci a bude ho odkopávat od své branky.
     
    87
    A už jsou u míče znovu rozjetí hosté, kteří postupným útokem poté zahrozili před Pervanovou bránou, ale domácí brankář byl i tentokráte pozorný.
     
    89
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Christoph Leitgeb.
     
    90
    Zápas jde do poslední minuty řádné hrací doby, uvidíme, zda hlavní sudí nastaví nějakou tu minutu ještě navíc.
     
    Nastavovat se budou tři minuty nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Munas Dabbur (FC Red Bull Salzburg).
     
    90+2
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Reinhold Ranftl, přichází Dominik Reiter.
     
    90+2
    Zápas se chýlí už ke svému konci. Hosté se nikam neženou a mají míč celou dobu pod kontrolou. Na druhé straně pak nevyšla střela Ullmanna.
     
    90+3
    Z pravé strany střílel Christian Ramsebner, jeho střelu musel špičkou své rukavice vytěsnit do bezpečí hostující brankář Alexander Walke.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhé půli přidali ještě další dvě branky, o které se postaral Munas Dabbur a Salzburg si tak z Linzu přiveze všechny tři body. Po nich sahali v první půli také domácí, své vedení ale ztratili a nakonec neudrželi ani remízový stav.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:53:27)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 1. Michorl – 27. Valon Beriša (pen.), 75. Dabbur, 78. Dabbur

    Karty:   64. Wiesinger (LIN) – 23. P. Miranda (SLZ), 59. Gulbrandsen (SLZ), 61. Ćaleta-Car (SLZ), 90+1. Dabbur (SLZ)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    LASK Linz: Pervan (C) – Ramsebner, Trauner, Luckeneder, Wiesinger (83. Bruno) – Ranftl (90+2. Reiter) – Erdogan, Michorl, Ullmann – Gartler, M. Berisha (76. Riemann).
    Náhradníci: Schlager – Riemann, Bruno, Goiginger, Reiter, Alan, Raguz.

    FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, P. Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Samassékou – Haidara (89. Leitgeb), H. Wolf (71. Schlager), Valon Beriša – Gulbrandsen (82. Minamino), Dabbur.
    Náhradníci: Stankovic – Farkas, Meisl, Schlager, Leitgeb, Atanga, Minamino.

    Rozhodčí: Lechner – Staudinger, Tekeli
    thejrc.org