Bayern – Freiburg 5:0 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 2:2 (kon.) | Hertha – Schalke 0:2 (kon.)
Mohuč – Hamburg 3:2 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.) | Dortmund – RB Lipsko 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:3 (1:2)
RB Lipsko
Sobota 14.10.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den u dnešního dalšího zápasu německé Bundesligy. Dnes změří své síly Borussia Dortmund a RB Lipsko.
     
    Borussia Dortmund

    Domácí jdou tabulkou zatím suverénně a po sedmi zápasech jako jediní ještě nepoznali pachuť porážky. A to i přes to, jak velkou mají marodku. Tým se s tím ovšem dokázal znamenitě vyrovnat a válí jednoho soupeře za druhým.

    Výsledkem je šest výher a jedna jediná remíza při skvělém skóre 21:2. Borussia zaváhala pouze na hřišti Freiburgu, kde utkání skončilo 0:0. Z ostatních šesti zápasů má tak průmět vstřelených branek více než tři na zápas. Naopak průměr obdržených branek je takřka mizivý.

    I poslední výsledky domácího týmu jsou značně dominantní. Od zmiňované remízy je to výhra nad Kolínem 5:0, Hamburkem 3:0 , Monchengladbach 6:1 a nakonec trochu trápení v Augsburgu 2:1.

    Ofenzívu táhne, již tradičně, hvězda z Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang. Ten se trefil již osmkrát a je tak jasně nejlepším střelcem. Za zmínku stojí ještě i čtyři přesné trefy Maximiliana Philippa.

    A marodka? Durm, Piszczek, Schmelzer, Reus, Rode, Schürrle. Dortmund i přes to zkrátka šlape jako hodinky.
    Mario Götze si užívá čas s rodinou, na zápase by se pak mohl chtít předvést v tom nejlepším světle.

     
    RB Lipsko

    Lipsko by mohlo být velmi tvrdou zkouškou pro Dortmund. Letos to sice není tolik přesvědčivé, ale nesporná kvalita v týmu je. Zatím to stačilo na čtyři výhry, jednu remízu a dvě prohry při skóre 12:8. Lipsko je tak čtvrté, o bod za Bayernem a Hoffenheimem.

    Lipsko se pomalu dostává do formy poté, co po remíze s Monchengladbach a následné porážce v Augsburgu vyhrálo nad Frankfurtem i Kolínem nad Rýnem. Bude to ale stačit na rozjetý Dortmund?

    Těžko říct, měl by k tomu však táhnout Timo Werner, německý útočník, jenž se v této sezóně radoval ze vstřelené branky již pětkrát. Více než jeden gól již dal pouze Jean-Kevin Augustin, jeho francouzský kolega z útoku.

    Red Bull se bude muset vyrovnat i s velkou marodkou v záložních řadách, což by pro něj mohlo být velké minus.Chybět bude jak Demme,tak Ilsanker i Sabitzer.
    V Německu se udržují skvělé vztahy mezi hráči a fotbalovou veřejností.

     
    Vzájemné zápasy

    Dortmund 1:0 Lipsko
    Lipsko 1:0 Dortmund
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan – M. Götze, Şahin, G. Castro – Philipp, Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta, Kampl – Sabitzer, Bruma – Augustin, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodčí: Aytekin – Foltyn, Beitinger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči již přicházejí na hřiště. Šlágr kola za pár okamžiků započne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku rozehráli hosté, ovšem Jarmolenko získal míč a Dortmund se tak dostal k první šanci v utkání. Balon však přeletěl branku a Gulácsi tak mohl být v klidu.
     
    2
    Kampl se snažil vybojovat rohový kop, ale v souboji s Toljanem neuspěl a domácí tým tak bude moci rozehrát odkop od své vlastní branky.
     
    3
    Philipp si vyšlápl na Ilasnkera a Lipsko tak čeká volný kop na jeho vlastní polovině.
     
    4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG prokázal naprosto úžasný přehled ve hře a takové neuvěřitelnou rychlost. Dostal pas na pravém křídle, který sice získal soupeř, ovšem domácí útočník jej obral o míč a dostal se za obranou. Přesnou střelou na zadní tyč navíc nedal brankáři soupeře žádnou šanci! To je začátek jako hrom. Bez asistence.
    4. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    6
    Domácí kombinují s míčem a snaží se nepustit soupeře k tomu, aby mohl zahrozit a rychle srovnat stav utkání, které se pro ně zatím nevyvíjí ideálně.
     
    8
    To se ale mohlo stát! Burki ovšem v poslední možné chvíli trochu krkolomným zákrokem zamezil Augustinově střele. Sledujeme opravdu skvělý zápas.
    8. Augustinova šance.
     
    9
    Domácí uklidňují hru na vlastní polovině a zapojují do kombinace i hrdinu posledního okamžiku Bürkiho.
     
    10
    Keita dokázal vybojovat volný přímý kop zhruba třicet metrů od branky. Vymyslí Lipsko něco?
     
    10
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Skvělý zápas pokračuje a Red Bull rychle vyrovnává. Centr našel Halstenbergera, který prodloužil hlavičkou na MARCELA SABITZERA a ten těsně před brankářem Dortmundu nasměřoval míč do sítě. Asistence: Marcel Halstenberg.
    10. Marcel SABITZER - 1:1
     
    12
    Týmy pokračují ve vysoké aktivitě, nyní je to hostující tým, kdo tlačí svého soupeře.
     
    13
    Skvělý pás na Aubameyanga, který si pohrál s obránci, ovšem možná to přehnal s kličkami a následně z velké blízkosti trefil pouze Gulácsiho. Obrovská šance!
    13. Aubameyang se ukličkoval.
     
    15
    Keïta (RBL) přišel do souboje příliš pozdě a vzal s sebou i soupeře. Rozhodčí dlouho nepřemýšlel a uděluje hříšníkovi žlutou kartu.
     
    16
    Dortmundu se nepodařilo dostat se přes obranný val soupeře. Ten se dostal k míči a rychle jej odpaluje na druhou stranu až k domácímu brankáři.
     
    17
    Dortmund je tak zpět na útočné polovině, kde se snažil pasem vytáhnout Castra, který se ale v době přihrávky vyskytoval v ofsajdovém postavení a čárový byl pozorný.
     
    18
    Na druhé straně to samé proti Augustinovi, který se dostal k míči jen díky tomu, že startoval za obrannou linií.
     
    19
    Zdá se, že se hra poněkud uklidnila. Na míči je častěji Borussia, které se ale nedaří zatlačit soupeře a vytvořit si tak nějaký výraznější tlak.
     
    20
    To se však nedaří ani Lipsku a po nepřesné přihrávce ztrácí míč. Dortmund tedy znova kombinuje na své polovině a hledá skulinku.
     
    21
    Sahin se dostal k míči na hranici pokutového území, odkud pálil volejí. Ta mu však příliš nesedla a skončila hodně vedle. Gulácsiho tak čeká pouze odkop od brány.
     
    22
    Hosté šli do rychlého protiútoku, Bruma našel na vápně Keitu, který se ovšem ke střele nedostal. Útočná akce Lipska ale pokračuje.
     
    23
    Nakonec z toho byl příliš dlouhý pas na Augustina, který míč nestihl i díky pošťouchnutí Sokratise. Rozhodčí však zůstal v klidu a na penaltu ani nepomyslel.
     
    24
    Augustin se dopustil faulu proti Toprakovi. Dortmund tedy bude zahrávat volný kop na své polovině hřiště. Bude se tak moci pokusit postupným útokem ohrozit Lipsko.
     
    25
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nádhera, krása, vytříbenost! Úžasná práce Bruma, který se dostal přes Toljana, utekl kolem čáry, našel mezírku mezi nohama brankáře, a poslal tak míč na YUSSUFA POULSENA, který již do prázdné brány bez obtíží poslal balón. Nádherná akce. Asistence: Bruma.
    25. Yussuf POULSEN - 1:2
     
    27
    Lipsko navíc v další šanci, tentokráte to vzal Bruma na sebe, ale jeho slabá střela nemohla Bürkiho vážně ohrozit.
     
    28
    Centr do vápna Lipska bez větších obtíží dokázal odvrátit pozorný Halstenberg a odkopl míč do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    29
    Borussia se však rychle vrací na polovinu soupeře. Lipsko dokázalo obrátit vývoj utkání a domácím se to samozřejmě vůbec nelíbí.
     
    30
    Útočný faul Dortmundu. Hra se tak na chvíli přeruší a Red Bull bude moci na pár sekund uklidnit hru a možná se také podívat na polovinu soupeře.
     
    31
    To by ale Augustin nesměl faulovat a vrátit tak balón zpět na kopačky domácích fotbalistů, kteří se tak mohou znova hnát za vyrovnávacím gólem.
     
    31
    Bernardův (RBL) skluz přišel příliš pozdě a místo míče vzal s sebou pouze Götzeho. Rozhodčí okamžitě vytahuje žlutý kartonek.
     
    32
    Následný míč hledal ve vápně někoho ve žlutých dresech, ale bez výsledku. Úspěšnější byl soupeř a rychle postupuje na druhou stranu hřiště.
     
    33
    Augustin se dostal svou rychlostí přes obránce, ale míč již na spoluhráče nedostal. Vybojoval však alespoň rohový kop. Dočkáme se nějaké zajímavé situace?
     
    34
    Bürki se snažil odražený míč ještě vyboxovat před tím, než se znova dostal do zámezí, ale nepovedlo se mu to. Další rohový kop pro hosty.
     
    35
    Rozehrávka na krátko se ovšem opravdu hodně nepovedla a míč tak skončil bez většího přinucení v zámezí. Odkop od brány pro domácího brankáře.
     
    36
    No, Keita se dopustil hodně nebezpečného šlapáku a měl hodně velké štěstí, že rozhodčí Aytekin nevytáhl druhou žlutou kartu.
     
    37
    Lipsko nyní velmi dobře napadá rozehrávku soupeře, který se nyní ne a ne dostat se s míčem na útočnou polovinu. Podaří se toho hostům využít?
     
    38
    Nepovedlo. Naopak Dortmund vyslal zajímavý pas na Aubameyanga, ke kterému se však dříve dostal pohotově vyběhnuvší Gulácsi a odkopl míč až ke svému kolegovi.
     
    39
    Tak to bylo až moc okaté. Augustin spadl ve vápně, ale až moc teatrálně a může být rád, že za své nepovedené představení nevidí i žlutou kartu. Tohle do fotbalu nepatří.
     
    40
    Jarmolenko si narazil se spoluhráčem, ale jeho střela přišla skoro z kroku.. Postrádala tedy razanci a v konečné fázi také přesnost. Odkop od branky pro hostujícího brankáře.
     
    41
    Obrovský závar před Gulácsim! Dortmund se dostal k několika střelám, ovšem buď skončily na obráncích nebo na perfektním brankáři. To byla velká šance na srovnání zápasu!
     
    42
    Bruma na druhé straně vybojoval vhazování a snaží se spolu se svými spoluhráči odpovědět na velkou šanci soupeře. Podaří se jim to?
     
    43
    Zatím se zdá, že ne. Lipsko alespoň vybojovalo volný kop na polovině hřiště a soupeř se jen tak do útoku nedostane.
     
    44
    Hra se poněkud uklidnila. Ani jeden tým by nechtěl udělat osudovou chybu před koncem poločasu. Zdá se, že na další góly si budeme muset počkat do dalšího poločasu.
     
    45
    Hosté vybojovali volný kop na polovině hřiště. První poločas již budou chtít dohrát bez inkasované branky a logicky se tak nikam bezhlavě neženou.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavil jedinou minutku, ta se začíná volným kopem na polovině Dortmundu. Dokáží se domácí dostat ještě do nějaké šance, která by ohrozila dobře bránícího soupeře?
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou naprosto skvělý první poločas. Dortmund s Lipskem předvádí úžasnou hru, která se musí všem líbit. Nejdříve poslal svůj tým do vedení Aubameyang, ale Lipsko rychle odpovědělo zásluhou Sabitzera a v 25. minutě navíc přidal další branku Poulsen po brilantní akci Bruma.

    K vidění bylo hned několik zajímavých gólových příležitostí, které doslova volaly po změně skóre. Hraje se ve strhujícím tempu a my se tak můžeme pouze těšit na další poločas, který začne zhruba v 19:31.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 60% – 40%
    Střely na branku: 3 – 4
    Střely mimo branku: 2 – 1
    Rohy: 0 – 2
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 9 – 13
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jeremy Toljan, přichází Julian Weigl.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Nuri Şahin, přichází Christian Pulisic.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Diego Demme.
     
    47
    Penalta pro Red Bull! Sokratis (DOR) zatáhl Augustina, který spadl a vynutil si penaltu a červenou kartu pro soupeře k tomu!
    47. Červená karta
     
    48
    Bürki (DOR) ještě vidí žlutou za zdržování.
     
    49
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    A penalta je s přehledem proměněna. JEAN-KEVIN AUGUSTIN poslal brankáře na druhou stranu a zdá se, že dnes je již rozhodnuto.
    49. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:3
     
    50
    Dortmund to bude mít hodně těžké. V deseti musí dohánět ztrátu dvou gólů. To se bude dělat jen velmi těžce.
     
    51
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Marc Bartra.
     
    52
    Hosté málem získali rohový kop, ovšem Bürki byl hodně rychle z branky a došel si pro zbloudilý míč.
     
    53
    Hosté už se nikam moc neženou. Nechávají hrát soupeře, který se ovšem nemůže dostat na dostřel branky. V oslabení to bude velmi těžké.
     
    54
    Naopak na druhé straně se dostával k šanci Augustin, jehož střela ale byla zblokována. A Ilsanker (RBL) poté zastavil protiútok jen za cenu žluté karty.
     
    55
    Domácí zahrávali rohový kop, Zagadou se dokonce dostal i k zakončení, ale to skončilo pouze na obráncích a následně se dopustil i útočného faulu.
     
    56
    Tak to jsou věci. Dortmund je zpět ve hře. Ilsanker (RBL) stáhl Aubameyanga a po dvou minutách vidí další žlutou kartu, která znamená červenou.
     
    58
    Dortmund začíná tlačit a odměnou mu za to je rohový kop. Jak s ním domácí naloží?
     
    59
    Nepříliš dobře. Centr se hodně nepovedl a místo na hlavě jednoho ze spoluhráčů skončil v zámezí.
     
    60
    Domácí kombinují s míčem na polovině soupeře. Weigl napřáhl ke střele, která trefila obránce a odrazila se na další rohový kop.
     
    61
    Rozhodčí sleduje souboj ve vápně pomocí videa, jaký bude jeho verdikt? Domácí fanoušci by si přáli penaltu.
     
    62
    A je to tak! Upamecano se otřel o Aubameyanga a ten spadl na rohu pokutového území. Šance pro domácí.
    62. Penaltový zákrok.
     
    64
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se s tím nemazlil, poslal brankáře na druhou stranu a i on se z penalty prosadil. To je ale zápas!
    64. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:3
     
    65
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Jean-Kévin Augustin, přichází Konrad Laimer.
     
    66
    Dortmund začíná s obrovským tlakem. Podaří se mu ještě snížit, ba dokonce otočit vývoj zápasu? Bude to hodně zajímavé!
     
    67
    Domácí kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na vhodný okamžik ke smrtícímu útoku. Na hřišti je nyní více místa a bude zajímavé sledovat, jak s tím hráči naloží.
     
    68
    Parádní centr do vápna Lipska našel Jarmolenka, kterému se však nepodařilo míč zpracovat a ten se od něj odrazil do zámezí. Velká škoda.
     
    69
    Volný přímý kop na druhé straně pro Lipsko, které se po delší době opět dostává alespoň do náznaku šance.
     
    70
    Aubameyang hledal po protiútoku ve vápně sbíhajícího Castra, ale tomu chybělo pár centimetrů k tomu, aby ve skluzu trefil míč a rozjásal tak domácí publikum.
     
    71
    Red Bull o sobě dává častěji a častěji vědět. Vypadá to, že hosté pochopili, že pouze bráněním dnes tři body nevyhrají.
     
    72
    Götze (DOR) vidí další kartu. Rozhodčí se s tím dnes tedy moc nemazlí. Fotbalista Dortmundu přišel pozdě do souboje a trefil místo míče nohy soupeře.
     
    73
    Domácí vybojovali míč a kombinují na své polovině. Podaří se jim vymyslet nějakou kloudnou akci, která by srovnala stav dnešního velmi zajímavého utkání?
     
    74
    Jarmolenko umně srazil centr do vápna, kde se pohyboval Aubameyang, ale ten se nemohl dostat ke střele, tak poslal míč na Castra, ovšem jemu střela příliš nesedla a Gulácsi si s ní tak v poklidu poradil.
     
    75
    Na druhé straně se znova objevili hosté, ale jejich centr odvrátila obrana. Míč však znova získávají obránci a rozjíždějí další útočné snažení.
     
    76
    Tentokráte si pro míč došel sám Bürki a schoval jej v náručí. Rozjel hned rychlý protiútok, který končí ofsajdem Jarmolenka.
     
    77
    Nedovoleného zákroku se dopustil Kampl. Hra je tak přerušena ve středu hřiště a Borussii Dortmund čeká volný kop.
     
    78
    Jarmolenko dnes hraje úžasně. Nyní motal hlavu ve vápně hned dvěma obráncům a našel dokonce i spoluhráče. Tomu se však nepodařilo dostat se ke střele.
     
    79
    Domácí poslali centr do vápna, který zkusil z první trefit Aubameyang, ale pouze promáchl. Kdyby se však trefil, byla by to nádherná branka.
     
    80
    Hosté uklidňují hru na polovině soupeře. Do konce zápasu zbývá posledních deset minut a Red Bull tak má velký úspěch na dosah.
     
    81
    Castro se pokusil dostat se přes Upamecana, ale ten byl ve střehu a nenechal se předběhnout. Míč je v zámezí. Odkop od brány pro Gulácsiho.
     
    82
    Další centr do vápna Lipska nebyl úspěšný a následné pokračování hry bylo přerušeno čárovým rozhodčím, který správně odhalil ofsajdové postavení Aubameyanga.
     
    83
    Demme (RBL) se připojuje do dlouhého zástupu potrestaných hráčů za své zatažení kousek před vápnem. Zajímavý volný přímý kop pro domácí.
     
    84
    K míči se dostal velmi aktivní Jarmolenko, ovšem jeho zakončení si pohlídal brankář Lipska a přerušil mu tka jeho možnou radost.
     
    85
    Začíná posledních pět minut řádné hrací doby. Vzhledem ke kartám a penaltám však můžeme očekávat dlouhé nastavení zápasu.
     
    86
    Lipsko velmi dobře napadá a znemožňuje tak Dortmundu vymýšlet útočné výpady, které by jim přinesly šanci na vyrovnání.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Willi Orban.
     
    87
    Zámek Borussie je evidentní, Red Bull ale ještě vyztužil obranné řady a bude velmi zajímavé sledovat, zdali to povede k udržení náskoku.
     
    88
    Hostům se podařilo odkopnout míč a co víc, Poulsen navíc vybojoval vhazování na polovině soupeře. To znamená další šetření času.
     
    89
    Lipsko brilantně brání a získalo další vhazování na polovině hřiště. Dortmundu se nedaří najít recept na těsné dostupování hráčů.
     
    90
    Začíná poslední minuta řádné hrací doby. U míče jsou domácí a snaží se z vlastní poloviny vymyslet nějaký kloudný útočný výpad, jenž by jim zajistil vyrovnání dnešního napínavého utkání.
     
    90+1
    Ofsajd překazil útočné snažení Dortmundu a první z pěti minut nastavení rozehraje Red Bull volným kopem, se kterým logicky vůbec nespěchá.
     
    90+2
    Obrovská šance Dortmundu! Aubameyang se dostal do zakončení tváří v tvář Gulácsimu, ale trefil jen brankáře. K míči se ještě dostal Jarmolenko, ale trestuhodně netrefil branku!
    90+2. Skvělá šance ke snížení
     
    90+3
    Lipsko se podívalo na polovinu soupeře, kde dokázalo nastřádat několik cenných vteřin. Teď už se však musí zase rychle vracet.
     
    90+4
    Götze zkusil vrátit oražený míč do ohně, ale jeho hlavička neměla potřebný směr, ani razanci k tomu, aby mohlo dojít k ohrožení brány.
     
    90+5
    Lipsko se osvobodilo a vybojovalo vhazování na polovině soupeře. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 7:5.
    Fauly: 16:19.
     
    Je to tak. Lipsko slaví, na lavičce hostů vypuklo obrovské nadšení. Sledovali jsme naprosto úžasný fotbalový zápas, který nabídl neskutečnou podívanou. Viděli jsme skoro vše, dvě penalty, krásné góly, hru deset na deset. Diváci si zkrátka nemohli stěžovat.

    Dortmund se snažil, byl aktivní, ale stačilo to pouze na snížení. Domácí tak poprvé v sezóně prohrávají, ovšem nemají se za co stydět. Předvedli skvělý výkon, ale dnes se prostě i štěstí usmálo na úspěšnější Lipsko. (20:26:51)

    Michal Janoštík

    Branky: 4. Aubameyang, 64. Aubameyang (pen.) – 10. Sabitzer (Halstenberg), 25. Y. Poulsen (Bruma), 49. Augustin (pen.)

    Karty:   48. Bürki (DOR), 72. M. Götze (DOR) – 15. Keïta (RBL), 31. Bernardo (RBL), 54. Ilsanker (RBL), 83. Demme (RBL)   56. Ilsanker (RBL)   47. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 16:19.
    Borussia Dortmund: Bürki – Zagadou, Toprak, Papastathopoulos, Toljan (46. Weigl) – M. Götze, Şahin (46. Pulisic), G. Castro – Philipp (51. Bartra), Aubameyang, Jarmolenko.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Isak, Dahoud, Pulisic, Kagawa, Weigl.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg – Keïta (46. Demme), Kampl – Sabitzer (86. Orban), Bruma – Augustin (65. Laimer), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Werner, Schmitz, Laimer, Demme.

    Rozhodčí: Aytekin – Foltyn, Beitinger
    bahis siteleri