Barys – Kunlun 4:3 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Čeljabinsk – HC Slovan 2:1 (kon.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 3:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Amur Chabarovsk
Sobota 14.10.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Ještě se bude telefonovat! Juha Metsola ve svém brankovišti zalehl puk a rozhodčí se chtějí přesvědčit, zda už to nebylo za brankovou čárou.
     
    59:05
    Domácí branka je prázdná!
     
    57:20
    Hosté jsou v těžké defenzivě! Pjotr Chochrjakov z levého kruhu těsně přestřelil!
     
    54:46
    Domácí jsou nadále ve velkém náporu, ale není jim přáno! Metsola už ležel, ale puk, který dorážel do branky Kugryšev, ještě dokázal vychýlit mimo tyče nataženou lapačkou!
     
    51:31
    Dmitrij Klopov obdržel trest za vysokou hůl. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    45:57
    Amur si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podražení pro Jevgenije Medveděva.
     
    43:58
    Ilja Michejev našel před brankovištěm volného Semjona Košeleva, který nepřekonal brankáře Metsolu! Ten stále drží čisté konto.
     
    37:43
    Mohlo to být dokonce 0:2! Alexandr Gorškov našel před brankou Vladislava Ušenina, který se snažil zakončovat do protipohybu Dominika Furcha, ale český gólman Avangard zachránil.
     
    34:38
    To už není možné! Jegor Martynov dorážel z kruhu do odkryté branky, ale kotouč se tam nějakým záhadným způsobem nedostal. Zřejmě ho srazil mimo obránce.
     
    34:10
    Bogdan Potěchin vyhodil kotouč do hlediště a to znamená vyloučení za zdržování hry. Další přesilovka pro domácí Avangard.
     
    32:09
    Domácím zatím není přáno. Šanci Ansela Galimova zastavil betonem Metsola. Útočník Omsku už to přitom měl do téměř odkryté klece, ale finský gólman se bleskově přesunul!
     
    29:45
    Domácí si zahrají přesilovku. Vladislav Ušenin je vyloučen za hákování.
    28:30 Oleg LI - 0:1
     
    28:30
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Amuru skvěle vyšel rychlý brejk, do kterého se zapojilo celé elitní útočné trio mužstva. Byvalcev nahrál Zohornovi, který v útočném pásmu vysunul rozjetého OLEGA LI a ten bekhendem zasunul puk mezi Furchovy betony. Asistence: Alexej Byvalcev a Tomáš Zohorna.
     
    26:26
    Snad poprvé zahrozili ve druhé třetině hosté. Oleg Li našel zpoza branky Tomáše Zohornu, ale Dominik Furch měl lapačku na správném místě! Následuje reklamní přestávka.
     
    23:46
    Až teď přichází přerušení hry a úleva pro hosty. Ta je však jen relativní, protože za hákování je poslán na trestnou lavici Denis Kuzmin.
     
    21:52
    Po zmatcích v hostující rozehrávce sklepl Petersson puk před branku na Kirilla Semjonova. Ten sám před Metsolou bekhendem vysoko přestřelil!
     
    14:04
    Bude se ale vylučovat. Domácí Dennis Everberg je potrestán za podražení.
     
    11:03
    Velký tlak Omsku! Z levé strany se natlačil do zakončení Everberg, poté pálil z druhé strany Berezin, ale Metsola stačil obě střely pokrýt!
     
    01:49
    Hosty dělily od vedoucího gólu centimetry! Z pravého kruhu pálil Alexej Byvalcev, který orazítkoval tyčku Furchovy branky!
     
    00:30
    Dvě minuty za podražení obdržel Jevgenij Medveděv. Hosté si tak hned v úvodu zápasu zahrají přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 29. O. Li (Byvalcev, T. Zohorna)


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – J. Medveděv (C), Minejev, Lisov, Berezin, Martynov, Ahnelöv, Nazarkin – Fisenko, Chochrjakov, Kugryšev – I. Michejev, Pjanov, Košelev – A. Petersson, K. Semjonov, Pěrežogin (A) – Everberg, Stas, A. Galimov – Manukjan.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – Kondratěv, Kuzmin, J. Kolář (A), Jordán, Aťušov (C), Averin, Karmaškov – T. Zohorna, Byvalcev, O. Li – Potěchin, Rasskazov, Frolov (A) – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Dědunov, Kacuba, Klopov – Jurtajkin.

    Rozhodčí: Cyplakov, Ibatulin – Antonov, Ponomarjov

    Diváci: 7290
    ocianews.com