New Jersey – Washington 2:5 (kon.) | Columbus – NY Rangers 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 0:6 (kon.) | Vegas – Detroit 3:6 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Washington Capitals
Sobota 14.10.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:02 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:5
     
    47:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Autorem branky je NICKLAS BÄCKSTRÖM. Asistence: Alexandr Ovečkin a T. J. Oshie.
    45:26 T. J. Oshie - 2:4
     
    45:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Autorem branky je T. J. OSHIE. Asistence: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuzněcov.
    40:53 Kyle PALMIERI - 2:3
     
    40:53
    Devils právě vstřelili branku!
    Záhy po začátku třetí třetiny je znovu sníženo. Fantastickou přihrávku na útočnou modrou čáru totiž vytáhl Severson, jenž našel hokejku KYLEA PALMIERIHO. Domácí forvard se dokázal dostat mezi dva obránce, ti ho osekávali, avšak Palmieri si pak přesto stáhl kotouč na bekhend, kterým překonal Holtbyho. Asistence: Damon Severson, John Moore.
    39:00 Jakub VRÁNA - 1:3
     
    39:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže před koncem druhé části si hosté znovu berou dvougólové vedení. Už to sice nevypadalo na další pořádné ohrožení Schneidera, nicméně k puku se dostal Smith-Pelly, jenž touš svižně nahodil na domácího brankáře. Cory Schneider nepředvedl ideální zákrok, nicméně Pellyho nahození ještě jemně tečoval JAKUB VRÁNA, na což Schneider nedokázal dostatečně reagovat. Asistence: Devante Smith-Pelly, Jevgenij Kuzněcov.
    36:28 Taylor HALL - 1:2
     
    36:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Sníženo na rozdíl jediné branky! Přesilovková kombinace Devils dlouho nenabídla nic zajímavého, ale následně domácí rozjeli fantastickou souhru. Od Butchera se puk od modré čáry dostal na Palmieriho, který zprava našel volného TAYLORA HALLA. Útočník New Jersey už jen v pohodě skóroval do odkryté části brány. Asistence: Kyle Palmieri, Will Butcher.
    28:01 Alexandr OVEČKIN - 0:2
     
    28:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá přesilovou hru a odskakuje na rozdíl dvou branek. Poměrně dlouho Washington v útočném pásmu jen tak vyčkával, ale poté už se Bäckström odhodlal k bekhendové přihrávce na ALEXANDRA OVEČKINA. Ten to neměl na střelu z prvního doteku, avšak po zpracování kotouč přesto vypálil nechytatelně do horního rohu brány Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
    14:49 T. J. Oshie - 0:1
     
    14:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jen otevárají stav utkání! Po chybě domácích při rozehrávce zachytil puk na modré čáry Nicklas Bäckström, který z levého kruhu našel v mezikruží volného T. J. OSHIE , který pohotovou střelou překonal Coryho Schneidera. Asistence: Nicklas Bäckström.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 37. Hall (Palmieri, Butcher), 41. Palmieri (Severson, J. Moore) – 15. Oshie (Bäckström), 29. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 39. J. Vrána (Smith-Pelly, Kuzněcov), 46. Oshie (Bäckström, Kuzněcov), 48. Bäckström (Ovečkin, Oshie)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A. Greene, Santini, J. Moore, Severson, Butcher, Prout – Hall, Zacha, Palmieri – Ma. Johansson, Hischier, Bratt – Gibbons, Henrique, J. Hayes – Wood, Coleman, Noesen.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Djoos, Ness – Ovečkin, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Bäckström, Oshie – Connolly, Eller, T. Wilson – Chiasson, Beagle, Smith-Pelly.

    Rozhodčí: McIsaac, Pochmara – Nowak, Kowachik

    Diváci: 13 458
    thejrc.org