New Jersey – Washington 2:5 (kon.) | Columbus – NY Rangers 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 0:6 (kon.) | Vegas – Detroit 3:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Ottawa Senators
Sobota 14.10.2017, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:23 Chris WIDEMAN - 0:6
     
    56:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilová hra hostujícího celku. Kyle Turris zavezl puk do útočného pásma a poté na modré čáře našel CHRISE WIDEMANA, který dojížděl z druhé vlny. Mladý obránce Sens se s ničím nepáral a razantní střelu poslal přesně mimo dosah Eddieho Läcka. Asistence: Kyle Turris, Zack Smith.
     
    55:48
    Kyle Turris se odhodlal k tvrdé střele, ale tou trefil jen břevno! Läckovi ještě dlouho bude zvonit v uších.
     
    54:31
    Nepovedené utkání Calgary je v závěru zápasu podtrženo dalším vyloučením. Matthew Tkachuk (CGY) si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    47:58
    Mikeu Smithovi stačilo pět inkasovaných branek a během komerční přestávky přepustil své místo Eddiemu Läckovi.
    47:29 Ryan DZINGEL - 0:5
     
    47:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je to 0:5! Domácí propadli ve středním pásmu, čímž se Senátoři dostali do výhodného přečíslení tří na dva. Útok skvěle podpořil obránce Chabot, jenž akci vyšperkoval přihrávkou na osamoceného RYANA DZINGELA, který z pravého kruhu našel mezeru ve výstroji domácího brankáře. Asistence: Thomas Chabot, Kyle Turris.
    45:18 Mark STONE - 0:4
     
    45:18
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to už je pro domácí více než alarmující. MARK STONE se šikovně uvolnil u útočné modré čáry a poté vybídl ke střele spoluhráče. Jenže místo pouhého sledování Borowieckého zakončení Stone pokračoval před bránu a tam si následně připsal gólovou dorážku! Asistence: Mark Borowiecki, Derick Brassard.
     
    44:30
    Za hrubost je nakonec vyloučen pouze Zack Smith (OTT). Počet hráčů na ledě se tedy vyrovná.
     
    43:46
    Dvakrát se domácí borci nechali vykázat z vhazování a to znamená dvě trestné minuty pro hráčskou lavici Calgary.
     
    43:06
    Hosté pokazili rozehrávku a rázem čelili velké šanci soupeře. Matthew Tkachuk se zjevil před Andersonem, nicméně neměl téměř žádnou rychlost a bekhendovou kličku si hostující gólman pohlídal.
    41:08 Mike HOFFMAN - 0:3
     
    41:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Poprvé v letošní sezóně hosté využívají přesilovou hru. Hned po buly šel kotouč k Cecimu, jež od modré čáry oslovil MIKEA HOFFMANA. Ottawský kanonýr napřáhl ke střele z prvního doteku a raketově vypálený puk skončil za zády domácího brankáře. Asistence: Cody Ceci, Kyle Turris.
     
    39:16
    Další nepříjemnost pro domácí. Jaromír Jágr (CGY) je hodně přísně vyloučen za hákování.
    38:43 Derick BRASSARD - 0:2
     
    38:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže nyní Ottawa odskakuje na rozdíl dvou branek. Zpoza brány se puk dostal k Stoneovi, který nezakončoval a místo toho touš přenechal DERICKU BRASSARDOVI. Bývalý hráč newyorských Rangers již nic nevymýšlel a svižnou střelou překonal zkoprnělého Smithe. Výrazně k tomu pomohl skvěle clonící Burrows. Asistence: Mark Stone, Bobby Ryan.
     
    36:43
    Velmi záhy po ubránění čtyřminutového oslabení je tady další trest pro domácí. Dougie Hamilton (CGY) je potrestán za sekání.
     
    32:12
    Mikael Backlund (OTT) dostává trest na 2+2 minuty. U zadního mantinelu totiž vysokou holí zasáhl Dzingela.
     
    30:02
    Podruhé v dnešním utkání si přesilovou hru zahraje Calgary. Dvě trestné minuty za sekání obdrží Ryan Dzingel (OTT).
     
    29:40
    Další skvělý zákrok Andersona. Gaudreau si našel prostor na pravé straně, ale místo zakončení volil přihrávku na volného Monahana. Anderson se stihl přesunout!
     
    26:46
    Velká šance Ottawy. Po rychlé souhře přišla přihrávka před Smithe, kam si sjel Bobby Ryan. Hostující útočník mohl zakončovat do odkryté části brány, ale místo toho trefil pouze roztaženého brankáře.
     
    21:58
    Ve velké šanci se zjevil Jágr, který si nenápadně nabruslil před hostujícího brankáře a okamžitě zakončoval. Přihrávku zpoza brány ale využil pouze ke střele do Andersona!
    19:15 Cody CECI - 0:1
     
    19:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zničehonic je tady úvodní branka. Bleskovou akci Ottawy rozjel Thompson, který puk u mantinelu posunul k Pyattovi. Hostující útočník situaci vyřešil skvěle, když našel CODYHO CECIHO, jenž se jakožto obránce vydal na útočný výlet. Následovalo stažení kotouče do bekhendu a bezchybné Ceciho zakončení. Asistence: Tom Pyatt, Nate Thompson.
     
    16:32
    Micheal Ferland (CGY) se dostal do křížku s Markem Borowieckim (OTT). Důvodem byl střet druhého zmíněného s Lazarem, který se u mantinelu chvíli otřepával. Ferland i Borowiecki inkasují pětiminutový trest.
     
    12:26
    Calgary se rychle vrátilo do útočného pásma. Kotouč se pak zničehonic objevil před Andersonem, který musel rychle na led, neboť ho ohrozil Frolík. Český útočník se po bleskovém vyjetí zpoza brány neprosadil.
     
    08:24
    První přesilová hra pro Senators. Sam Bennett (CGY) se provinil sekáním.
     
    00:08
    Velmi záhy po úvodním buly je tady vyloučení na straně hostujícího celku. Nate Thompson (OTT) se dopustil držení hole.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 20. Ceci (Pyatt, N. Thompson), 39. Brassard (Mark Stone, B. Ryan), 42. Hoffman (Ceci, Turris), 46. Mark Stone (Borowiecki, Brassard), 48. Dzingel (Chabot, Turris), 57. Ch. Wideman (Turris, Z. Smith)


    Calgary Flames: M. Smith (48. Läck) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Bartkowski, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Lazar – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, S. Bennett, Jágr – Ferland, Stajan, Brouwer (A).
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Phaneuf (A), Ch. Wideman, Claesson, Ceci, Borowiecki, Chabot, Jaroš – B. Ryan, Brassard, Mark Stone (A) – Z. Smith, Turris (A), Dzingel – Pyatt, Pageau, Hoffman – N. Thompson, Burrows.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Dan O'Halloran – Vaughan Rody, Derek Amell

    Diváci: 19 289
    thejrc.org