Michalovce – Trnava 0:3 (kon.) | Trenčín – Senica 4:1 (kon.) | Podbrezová – Dunajská Streda 0:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Prešov 3:2 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:3 (0:2)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 14.10.2017, 15:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu dvanásteho kola Fortuna ligy. Po skončení reprezentačnej prestávky je tu opäť slovenská najvyššia súťaž. V Michalovciach proti sebe nastúpia domáci Zemplín a aktuálny líder tabuľky z Trnavy.

    Michalovce figurujú po jedenástich kolách na deviatej priečke so ziskom desiatich bodov a negatívnym skóre 10:14. Zemplínčania momentálne ťahajú šnúru troch prehier v rade, keď pred pauzou odohrali tri náročné duely s klubmi z popredia tabuľky. Najskôr podľahli Slovanu na jeho trávniku 1:3, následne doma neudržali vedenie proti Dunajskej Strede, s ktorou prehrali 1:2, a rovnaký scenár sa opakoval aj v Žiline. Zverenci Antona Šoltisa preto pracovali v posledných dňoch najmä na to, aby dobre rozohrané zápasy nestrácali.

    Trnava zatiaľ kraľuje slovenským trávnikom. Spartak je príjemným prekvapením jesennej časti, pretože v jedenástich stretnutiach zaznamenal až deväť víťazstiev a drží sa na prvej priečke s 27 bodmi a pozitívnym skóre 19:9. Navyše má päťbodový náskok pred Slovanom Bratislava. Nový tréner Nestor El Maestro prežil s tímom „zlatý september“, v ktorom Trnava vždy bodovala naplno. V piatich ligových štartoch získala pätnásť bodov, keď postupne porazila Nitru, Prešov, Zlaté Moravce, Senicu a Dunajskú Stredu. V klube veria, že víťaznú sériu potiahnu čo najdlhšie.

    Michalovce a Trnava na seba narazili hneď v prvom kole aktuálneho ligového ročníka. Na západe Slovenska sa zrodilo tesné víťazstvo Spartaka pomerom 1:0, ktoré domácim zabezpečil Pekár.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Božok, Carrillo, Kavka, Sviarčinskij – Grič – Koscelník, Žofčák (C), Danko, Šimčák – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Bednár, Kolesár, Antonov, Kolesár, Regáli, Bragin.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – S. Lukić, Tóth, Godál (C), Čonka – Sloboda, Pehlivan – Čanturišvili, Vlasko, Jirka – Egho.
    Náhradníci: Chudý – A. Kadlec, Hladík, Brigant, Oravec, A. Lovás, Mihálik.

    Rozhodca: Pavlík – Benko, Hrčka.
     
    V Michalovciach vládne ideálne futbalové počasie. Jasná obloha a slnečné lúče budú hráčom spríjemňovať pobyt na trávniku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hostia. Spartak Trnava nastúpil dnes v bielych dresoch, Zemplín Michalovce v modrých.
     
    2
    Yasin Pehlivan zozadu nedovolene atakoval domáceho kapitána Igora Žofčáka. Legionár v trnavskom drese sa čudoval, no fauloval.
     
    3
    Ďalší faul v strede poľa. Anton Sloboda takisto tvrdo narazil do Igora Žofčáka a hlavný rozhodca Pavlík musel prerušiť hru.
     
    4
    Marvin Egho si urobil priestor na hrote útoku, ale bol tiesnený domácou defenzívou a jeho slabá hlavička nesmerovala na bránu.
     
    5
    Trnava dala gól! Líder tabuľky ide rýchlo do vedenia. Vachtang Čanturišvili individuálne prenikol po pravej strane, poslal prihrávku cez celú šestnástku na voľného MATÚŠA ČONKU a ten v sklze namieril loptu do siete.
    5. Matúš ČONKA - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    6
    Aktívny Sadam Sulley vybojoval loptu na hrote, ale pri svojej snahe fauloval brániaceho hráča Spartaka Trnava.
     
    7
    Domáci mali teraz smolu. Po chybnej rozohrávke Spartaka sa mohol dostať do šance Milan Šimčák, ale pošmykol sa.
     
    8
    Peter Kavka zvládol svoje defenzívne úlohy. Pod tlakom napádajúceho Marvina Egha poslal loptu hlavou priamo do náručia Kiru.
     
    9
    Matúš Kira dobre čítal hru a vybehol z brány takmer do stredového kruhu. Loptu odkopol do bezpečia.
     
    10
    Ján Vlasko mal voľný priestor na ľavom krídle, natlačil sa do pokutového územia, ale tam nedokázal vystreliť alebo prihrať spoluhráčom.
     
    11
    Igor Žofčák neuspel na pravej strane. Dostal loptu do pohybu, ale nemal podporu kolegov. Navyše mu nevyšlo spracovanie.
     
    12
    Slavko Lukić zviedol tvrdý súboj s Miroslavom Božokom, ktorý na neho spadol a zatlačil mu hlavu do trávnika. Hosťujúci legionár sa ťažko zdvíhal.
     
    13
    Jakub Grič odcentroval z pravého krídla do šestnástky, ale lopta smerovala do územia nikoho. Napokon si ju našiel brankár Martin Vantruba.
     
    14
    Sadam Sulley si pripísal na svoje konto prvý ofsajd v dnešnom zápase. Domáci útočník príliš skoro nabehol za obrancov Spartaka.
     
    15
    Vachtang Čanturišvili sa dostával do zaujímavej pozície. Lopta ho našla za obranou Michaloviec, ale jeho pokus o lob nebol vydarený.
     
    17
    Trnavčania rozohrali rohový kop. Vachtang Čanturišvili odcentroval na hlavu Slavka Lukića, ktorého pokus bol zblokovaný.
     
    18
    Vachtang Čanturišvili si zopakoval rozohrávku rohu z rovnakej pozície. Tentoraz našiel iba pripravených futbalistov v modrých dresoch.
     
    19
    Aliaksandr Sviarčinskij sa pošmykol a prenechal loptu rozbehnutému Erikovi Jirkovi. Bieloruský obranca na poslednú chvíľu zasiahol a napravil svoju chybu.
     
    20
    Spartak Trnava dostal výhodu ďalšieho rohového kopu. Lopta smerovala na zadnú žrď, kde bol pripravený brankár Matúš Kira.
     
    21
    Sadam Sulley nemohol zabojovať o loptu na hrote, pretože druhýkrát ho rozhodcovia našli v ofsajdovej pozícii.
     
    22
    Spartak Trnava od streleného gólu pohodlne kontroluje zápas. Domácich nepustil do jedinej šance a loptu drží ďaleko od vlastnej brány.
     
    23
    Zbytočná chyba pripravila domácich o loptu. Martin Koscelník a Stanislav Danko si nerozumeli v kombinácii na pravom krídle.
     
    23
    Trnava dala gól! Domáci vyprodukovali ďalšiu nepresnosť a tá ich môže poriadne mrzieť. Matúš Kira vybehol vysoko z brány, ale nedokázal zastaviť rozbehnutého ERIKA JIRKU, ktorý loptu pohodlne dopravil do siete.
    23. Erik JIRKA - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    25
    Domáci futbalisti nevyužili rohový kop a následne mohli inkasovať. Vachtang Čanturišvili vybehol do rýchleho brejku, no stroskotal na poslednom brániacom hráčovi.
     
    26
    Spartak Trnava nedokázal ohroziť bránu zo štvrtého rohového kopu, ale dostane výhodu piateho, pretože defenzíva Michaloviec odvrátila loptu za čiaru.
     
    27
    Lopta smerovala z ľavej strany do prehusteného priestoru, kde skákalo viacero hráčov. Zemplínčania odolali aj tomuto rohu.
     
    28
    Trnava zostala usadená na polovici michalovského klubu. Center Jána Vlaska z pravej strany si však postrážil José Carrillo.
     
    29
    Hlavný rozhodca Pavlík po viacerých ostrejších zákrokoch vytiahol žltú kartu. Uvidel ju Slavko Lukić, ktorý v sklze zozadu fauloval protihráča.
     
    30
    Michalovčania nevyužili štandardku po faule Lukića. Naopak, loptu rýchlo stratili a prišiel nedovolený zákrok Danka.
     
    31
    Trnava v doterajšom priebehu ovláda dianie na trávniku. Pozorne bráni, súpera nepúšťa do šancí a často hrozí z brejkov.
     
    33
    Igor Žofčák nenabral odvahu na strelu spoza šestnástky. Našiel preto voľného Sviarčinského, ktorého pokus nemal potrebnú presnosť ani razanciu.
     
    34
    Michalovce dnes zaostávajú za výkonmi z predchádzajúcich kôl. V domácom prostredí sa dostávajú do blízkosti trnavskej šestnástky iba sporadicky.
     
    35
    Aliaksandr Sviarčinskij nebezpečne prihrával do pokutového územia Spartaka Trnava. Jeden z hráčov v bielom však odkopol loptu.
     
    36
    Domáci nepohrozili ani z rohového kopu. Center Igor Žofčáka síce našiel spoluhráčov, no tí nezakončovali presne.
     
    37
    Boris Godál ukázal skúsenosti v rýchlostnom súboji s mladíkom Sadamom Sulleyom. Trnavský kapitán si pokryl loptu a nepustil domácich do šance.
     
    38
    Slavko Lukić dnes už tretíkrát leží na trávniku a drží si tvár. Trnavský obranca bude ošetrený, ale vráti sa do hry.
     
    39
    Nosidlá neboli potrebné. Slavko Lukić vyskočil na nohy a za piskotu michalovských fanúšikov odišiel za čiaru.
     
    41
    Ján Vlasko chcel pomôcť svojmu tímu v rozohrávke, narazil si loptu so stopérom, ale potom ju rýchlo stratil.
     
    42
    Dlhý nákop hostí našiel v šestnástke prekvapivo Matúša Čonku, ale toho nepustil do zakončenia Matúš Kira.
     
    43
    Michalovčania mali výhodu štandardnej situácie z ľavej strany, no rozohrali ju katastrofálne. Lopta preletela celou šestnástkou a nikoho nenašla.
     
    44
    Veľká šanca domáceho tímu. Igor Žofčák poslal presnú prihrávku do šestnástky voľnému Stanislavovi Dankovi, ale jeho zakončenie z prvej minulo bránu.
     
    45
    Ján Vlasko je druhým hráčom, ktorý dnes uvidel žltú kartu. Trnavský špílmacher mal nohu v súboji príliš vysoko a nedovolene atakoval protihráča.
     
    45+1
    Michalovce v závere úvodného dejstva útočia. Dostávajú ešte jednu minútu navyše, ktorú nadstavil rozhodca Jozef Pavlík.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Spartak Trnava zvládol prvý polčas na trávniku Michaloviec podľa predstáv. Aktuálny líder fortunaligovej tabuľky sa ujal vedenia už v piatej minúte, keď sa presadil Matúš Čonka. V polovici úvodného dejstva na neho nadviazal Erik Jirka, ktorý využil zlé vybehnutie Kiru. Domáci dlho nedokázali zareagovať na zlý vstup do stretnutia, ale v závere polčasu ukázali vydarené momenty.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene. Obaja tréneri ponechali na trávniku svoje základné jedenástky.
     
    47
    Miroslav Božok si nedokázal obhodiť na čiare Marvina Egha. Domáci futbalista poslal loptu mimo ihriska.
     
    48
    Marvin Egho dobre podržal loptu na hrote, počkal si na pohyb spoluhráčov, ale Vachtang Čanturišvili nebol včas na mieste.
     
    49
    Slavko Lukić podporil ofenzívu svojho tímu. Po narážačke prihrával do pokutového územia, no Egho nebol pripravený.
     
    51
    Michalovčania mali k dispozícii tretí rohový kop v dnešnom stretnutí. Lopta našla Koscelníka, ktorý nebol v dobrej pozícii a nedokázal zakončiť.
     
    52
    Vachtang Čanturišvili vysunul Marvina Egha, ale trnavský legionár zostal vpredu úplne sám a bol rád, že získal aspoň vhadzovanie.
     
    53
    Trnava sa nikam netlačí a pozorne stráži svoju obrannú polovicu. Hrať musia Michalovce, ktoré prehrávajú o dva góly.
     
    54
    Sadam Sulley chcel zakončovať pätičkou chrbtom k bráne, ale jeho akrobatický pokus neohrozil trnavskú svätyňu.
     
    55
    Milan Šimčák zahodil nemožné. Michalovský krajný záložník dostal prihrávku na zadnú žrď, bol tam úplne voľný, ale z voleja nepochopiteľne netrafil bránu.
     
    55
    Anton Šoltis krátko po veľkej šanci stiahol z trávnika Milana Šimčáka. Namiesto neho nastúpil Martin Regáli.
     
    57
    Martin Regáli sa presadil na ľavom krídle, prihrával do nebezpečného priestoru bránu, ale Martin Vantruba loptu stiahol do rukavíc.
     
    58
    Spartak Trnava trochu zvoľnil. Hostia majú dvojgólový náskok, nečelia tlaku michalovského tímu, a tak nie sú nútení k väčšej aktivite.
     
    59
    Stanislav Danko takmer znížil strelou zo strednej vzdialenosti. Jeho prudký pokus putoval tesne vedľa trnavskej brány, a tak Vantruba stále čaká na prvý zákrok.
     
    60
    Ubehla hodina hry a Spartak Trnava stále vyhráva na trávniku Michaloviec. Domáci v druhom polčase zlepšili svoj herný prejav, no nedokážu skórovať.
     
    62
    Vantruba sa dostal pod tlak dvoch napádajúcich hráčov, ale nevymýšľal komplikované riešenie a loptu odkopol za čiaru.
     
    63
    Hra je na chvíľu prerušená. José Carrillo si vyžiadal ošetrenie a domáci lekári mu dávajú dokopy ľavé stehno.
     
    64
    Erik Jirka zbytočne dobiedzal na hrote útoku, pretože rozhodca na čiare si všimol jeho ofsajdové postavenie.
     
    65
    Danko a Regáli zvalcovali v súbojoch svojich protihráčov. Slavko Lukić a Vachtang Čanturišvili zostali ležať na trávniku.
     
    66
    Slavko Lukić sa ťažko zdvíhal na trávnik. Po páde priamo na chrbát mu museli pomáhať lekári, no mal by pokračovať.
     
    67
    Martin Regáli využil svoju rýchlosť, prešiel okolo pomalšieho Borisa Godála, ale jeho prudká prihrávka nenašla Sadama Sulleya.
     
    68
    Domácim sa nedá uprieť snaha. Oproti prvému polčasu zlepšili výkon, ale za takmer sedemdesiat minút ani raz priamo neohrozili brankára Vantrubu.
     
    69
    Stanislav Danko bol zaslúžene potrestaný žltou kartou. Domáci stredopoliar v sklze zasiahol nohu Marvina Egha, ktorý spadol na trávnik.
     
    70
    Trnavčania rozohrali nacvičený signál po štandardke. Na konci akcie bol Vachtang Čanturišvili, ktorému v šestnástke nevyšlo spracovanie lopty.
     
    71
    Michalovský kapitán Igor Žofčák sympaticky prenikol po ľavej strane, nasledovala prihrávka pred bránu, ale tam boli iba Trnavčania.
     
    72
    Slavko Lukić si dnes užíva pohodlie michalovského trávnika. Už piaty raz v zápase zostáva ležať a v tomto prípade to vyzerá na striedanie.
     
    73
    Slavko Lukić dnes definitívne dohral. Následky predošlého pádu na chrbát mu pravdepodobne nedovoľovali pokračovanie v hre, a tak ho nahradil Andrej Kadlec.
     
    74
    K striedaniu došlo aj v domácom tábore. Stanislav Danko prenechal miesto na trávniku ruskému útočníkovi Vladislavovi Braginovi.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných pätnásť minút. Spartak Trnava má zápas naďalej pod kontrolou a kráča za troma bodmi.
     
    77
    Vladislav Bragin bol vytlačený mimo pokutového územia, ale ani to ho neodradilo od strely. Jeho pokus bol však zblokovaný.
     
    78
    Martin Vantruba dnes síce nezasahoval po priamej strele, ale teraz si postrážil center Jakuba Griča, ktorý smeroval do šestnástky.
     
    79
    Matúš Čonka odkopol loptu mimo trávnika a ihneď zamieril na striedačku. Do hry prichádza Ivan Hladík.
     
    80
    Domáci futbalisti nemohli pokračovať v útočnej akcii, pretože sa dostali do ofsajdu. Bolo to ich tretie postavenie mimo hry v dnešnom stretnutí.
     
    81
    Erik Jirka sa ocitol takisto v ofsajde. Ofenzívny hráč hostí vybehol do voľného priestoru, ale nemohol pokračovať v hre.
     
    82
    José Carrillo chcel odkopnúť loptu, ale netrafil ju a zasiahol Marvina Egha. Hlavný rozhodca mu preto ukázal žltú kartu.
     
    83
    Trnava dala gól! Domáci fanúšikovia pískajú, pretože jeden z Michalovčanov zostal ležať na trávniku a hostia pokračovali v ofenzívnej akcii. Na jej konci našiel Marvin Egho voľného ANDREJA KADLECA, ktorý poslal loptu do odkrytej siete.
    83. Andrej KADLEC - 0:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    84
    Martin Koscelník je ošetrovaný až teraz, keď domáci tretíkrát inkasovali. Na tribúnach ešte pracujú emócie a hráči si trávniku takisto vysvetľujú okolnosti, ktoré predchádzali gólu.
     
    85
    Spartak Trnava je dnes na východe republiky mimoriadne efektívny. Zo štyroch striel do priestoru brány skóroval až trikrát.
     
    86
    Veľká šanca Michaloviec. Po rohovom kope smerovala loptu na prednú žrď, odkiaľ hlavičkoval nebezpečne Igor Žofčák. Jeho pokus vytlačil mimo brány pohotový Martin Vantruba.
     
    87
    Martina Vantruba si pripísal vôbec prvý úspešný zákrok v dnešnom zápase. Rovnako aj jeho náprotivok má na svojom konte jeden zásah.
     
    88
    Domáci tréner Anton Šoltis urobil posledné striedanie. Z ihriska odišiel Jakub Grič, ktorého nahradil Martin Bednár.
     
    89
    Vachtang Čanturišvili dostal vynikajúcu prihrávku za michalovskú obranu, ale nemohol zakončovať, pretože stál v tesnom ofsajde.
     
    89
    Martin Regáli predviedol individuálnu akciu. Prepracoval sa s loptou do pokutového územia a zblízka ohrozil Vantrubu.
     
    90
    Tretie striedanie evidujeme aj na strane trnavského Spartaka. Na striedačku zamieril Vachtang Čanturišvili, nahradil ho Andrej Lovás.
     
    90+1
    O víťazovi dnešného stretnutia je už dávnejšie rozhodnuté. Napriek tomu sa nadstavujú tri minúty.
     
    90+2
    Michalovce nevyužili rohový kop. Lopta skončila v náručí Martina Vantrubu, ktorý ju posiela do hry dlhým výkopom.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Spartak Trnava si pripísal jubilejné desiate víťazstvo v aktuálnej sezóne. Líder tabuľky výborne vstúpil do zápasu a v 23. minúte vyhrával po góloch Čonku a Jirku 2:0. Potom museli tvoriť domáci futbalisti a to bola voda na mlyn Trnavčanov. Hostia pozorne bránili, čakali na brejkové príležitosti a po jednej z nich ešte prikrášlili svoje víťazstvo na 3:0, keď sa presadil striedajúci Kadlec. Spartak vďaka trojbodovému triumfu zostal neohrozene na prvom mieste. (16:52:13)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 5. Čonka (Čanturišvili), 23. Jirka (Egho), 83. A. Kadlec (Egho)

    Karty:   69. Danko (MIC), 82. Carrillo (MIC) – 29. S. Lukić Lukić (TRN), 45. Vlasko (TRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 20:12.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Božok, Carrillo, Kavka, Sviarčinskij – Grič (88. Bednár) – Koscelník, Žofčák (C), Danko (74. Bragin), Šimčák (55. Regáli) – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Bednár, Kolesár, Antonov, Kolesár, Regáli, Bragin.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – S. Lukić Lukić (73. A. Kadlec), Tóth, Godál (C), Čonka (79. Hladík) – Sloboda, Pehlivan – Čanturišvili (90. A. Lovás), Vlasko, Jirka – Egho.
    Náhradníci: Chudý – A. Kadlec, Hladík, Brigant, Oravec, A. Lovás, Mihálik.

    Rozhodčí: Pavlík – Benko, Hrčka
    thejrc.org