Michalovce – Trnava 0:3 (kon.) | Trenčín – Senica 4:1 (kon.) | Podbrezová – Dunajská Streda 0:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Prešov 3:2 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 1:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
0:2 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 14.10.2017, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Marek Fabuľa mal čas mužstvo po svojom opätovnom príchode ešte lepšie spoznať a takmer dva týždne bez ligového stretnutia mu určite padli vhod v jednotlivých tréningových jednotkách. Spomínaný kouč od svojho príchodu mužstvo pozdvihol ako herne, tak aj výsledkovo, pretože v troch zápasoch zaznamenal šesť bodov, zatiaľ čo jeho predchodca, Karol Praženica, v predchádzajúcich ôsmich len štyri. Podbrezovčania teda poskočili o jednu priečku pred Prešov na desiate miesto so ziskom desiatich bodov za tri výhry a jednu remízu so skóre 10:17. „Železiari“ sa za posledné spomínané tri kolá tešili dvakrát na domácom trávniku. Najskôr porazili 2:0 1.FC Tatran Prešov, potom síce prehrali v Zlatých Moravciach 0:1, ale naposledy prišli tri body na úkor poslednej Senice.

    FC DAC Dunajská Streda

    FC DAC Dunajská Streda je na štvrtom mieste dvanásťčlennej tabuľky Fortuna ligy so ziskom 21 bodov, čo znamená, že na prvý tím Spartak Trnava stráca šesť, ale má ich rovnako ako tretia FC Nitra a len o jeden menej než Slovan Bratislava. V tomto ročníku tím prehral len dvakrát. Najskôr na pôde Nitry a naposledy zas v Trnave 0:2. Na konte má ale šesť víťazstiev, čo je s ďalšími tromi mužstvami druhý najvyšší počet za vedúcim Spartakom. V doterajšom priebehu DAC strelil šestnásť gólov, o najväčšiu porciu z nich sa postaral Erik Pačinda, ktorý sa trafil päťkrát. Tri razy skórovali Zsolt Kalmár a Eric Davis.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Baéz, Haščák – Bernadina, Mikuš, Leško – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Kuc, Turňa, Gerát, Kopičár, Káčerík, Jedinák.

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Davis – Ljubicić (C) – Kalmár, Ľupták – Ashiru, Pačinda, Čmelík.
    Náhradníci: Száraz – K. Vida, Malec, Divković, Aluku, Kontár.

    Rozhodca: Očenáš – Balko, Roszbeck – Prešinský.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Podbrezovčania po rozohrávke chceli prejsť dopredu po pravej strane, lopta od Baéza sa dostala len na kopačky hráčov hostí.
     
    2
    Nákop do stredu poľa zvládol Krivák odvrátiť, ale svoj odkop nasmeroval do hlavy Pačindu, ktorý mal menšie zdravotné problémy. Musel to rozdýchať, no je v poriadku.
     
    3
    Krivák pri postrannej čiare takmer spravil chybu, keď mu loptu na chvíľu ukradol Kalmár. Stopér Podbrezovej sa ale rýchlo opravil a získal ju späť pre svojich spoluhráčov.
     
    4
    Center Miroslava Viazanka bol veľmi nepresný, pas z pravej strany nenašiel ani Rendlu a ani nabiehajúceho Leška.
     
    5
    Ďalší pas na Leška. Tentoraz loptu odpratal Koštrna na rohový kop. Center z tejto situácie vrátil do ohňa Bernadina a lopta nebezpečne padla v malom vápne. Macej ju však rýchlo zachytil.
     
    6
    Matúš Mikuš si veľmi pekne naviezol loptu do šestnástky. Prehodil si ju aj cez Koštrnu, lenže neprihrával. Skúsil to strelou, ktorá bola okamžite zablokovaná.
     
    7
    Dávid Leško si cez Kristiána Koštrnu naskočil na centrovaný pas. Zakončoval ale mimo brány. Loptu následne nezachytil Rendla ani Bernadina. Tá išla medzi túto dvojicu.
     
    8
    Podbrezová získala k dispozícii priamy kop z väčšej vzdialenosti, avšak Dávid Leško sa aj tak pokúsil centrovať do šestnástky. Nízky center defenzíva Dunajskej Stredy odpratala.
     
    9
    Ľupták sa po pravej strane prepracoval až k centrovanej lopte, jeho pas nenašiel spoluhráčov ani protihráčov. Martin Kuciak celú situáciu skontroloval.
     
    10
    Ashiru sa rozbiehal za dlhým pasom za defenzívu protivníka, no pri lopte bol prvý brankár Martin Kuciak, ktorý na hranici šestnástky bez problémov zasiahol.
     
    11
    Koštrna v strede poľa loptou nakopol svojho spoluhráča Ľuptáka do chúlostivých partií. Dunajskostredčania však guľatý nezmysel udržali na svojich kopačkách.
     
    12
    Bernadina takmer zachytil prenesenie hry, avšak lopta mu po kopačke skĺzla za autovú čiaru, takže vhadzovať mohol Eric Davis.
     
    14
    Kombinácia hostí pred pokutovým územím Podbrezovej trvala niekoľko sekúnd, lenže zakončená bola nepresnou strelou po zemi od kapitána Ljubičiča.
     
    15
    Bernadina prudkým centrom hľadal dvojicu spoluhráčov v pokutovom územím, pred Mikušom loptu odpratal stopér DAC Šatka. Na ďalší pas, tentoraz od Viazanka, sa tlačil Leško, toho zas ustrážil Koštrna.
     
    16
    Dávid Leško sa rozbiehal do otvoreného priestoru k bráne súpera. K lopte sa však dostal až po tom, ako si Andrej Rendla pomohol nechceným faulom.
     
    17
    Eric Davis si to chcel nasmerovať z krídla na os ihriska a odtiaľ až do brány Martina Kuciaka. V tejto akcii ho domáci zastavili nedovoleným zákrokom. Bude to priamy kop pre Dunajskú Stredu.
     
    18
    Centroval práve Davis, ktorého nízky pas domáci odvrátili a zastavili aj strelu Ashirua. Následnú prihrávku za obranu odkopol Kostelný.
     
    19
    Koštrna vyhral súboj s Leškom, ale lopta išla za čiaru od obrancu DAC. Nakoniec sa napriek tomu guľatý nezmysel dostáva do držania hostí, ktorí vhadzovali aut.
     
    20
    Martin Kuciak bez problémov zachytil vysoký center z ľavej strane, Pačinda mal k lopte ďaleko, takže sa nemohol dostať do zakončenia. Prechod na druhú stranu končí zlým spracovaním Viazanka.
     
    21
    Viazanko zvládol súboj s Ashiruom a odkopol loptu dopredu, kde vyhral súboj Rendla. Síce iba pre Maceja, no ten rozohral za autovú čiaru, teda nepresne.
     
    22
    Mikuš zachytil chybnú rozohrávku súpera v strede poľa, prihral dozadu na Kostelného, ktorý spravil veľkú chybu, keď zaváhal so spracovaním a to takmer využil Pačinda. Útočník hostí sa rútil sám na Kuciaka, domáci gólman predviedol skvelý zákrok!
     
    23
    Krivák sa snažil rozohrať a zároveň do toho dať nejakú myšlienku. To sa mu podarilo len z časti, pretože jeho dobrý pas doprava neočakával Bernadina.
     
    24
    Matúš Mikuš vystrelil z nejakých 30 metrov, nakoľko mal pred sebou otvorený priestor. Jeho pokus skončil vedľa brány, no aj tak si vyslúžil potlesk divákov.
     
    25
    Erik Pačinda sa ponáhľal za loptou za obranu, prvý pri nej bol brankár a Martin Kuciak a na dvakrát ju skrotil v rukaviciach.
     
    25
    Dávid Leško potiahol loptu po krídle k šestnástke súpera, prenechal ju na Djordjeviča, ktorú si ju hodil cez obrancu protivníka, no až za bránkovú čiaru.
     
    26
    Ashiru sa na pravej strane dostal cez Viazanka, pretože ten vystúpil veľmi zle, ale Krivák ho cez seba už nepustil. Dunajská Streda pokračovala v ofenzívnej akcii, strela Pačindu spoza vápna išla nad.
     
    27
    Už-už, že sa Lukáš Čmelík z krídla nerozbehol aj s loptou na nohe smerom na bránu Kuciaka. V poslednej chvíli dlhý pas hlavou tečoval a prihral svojmu gólmanovi Djordjevič.
     
    28
    Andrej Rendla dobre hlavou predĺžil dlhý pas od Kuciaka na Bernadinu, toho ale telom čisto odstavil Davis a celú situáciu zastavil brankár Macej.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Lukáš Čmelík (FC DAC Dunajská Streda).
     
    30
    Bernadina po tvrdo zásahu Lukáša Čmelíka ostáva ležať na zemi a potrebuje ošetrenie. V prvom momente to ale s Holanďanom nevyzeralo najlepšie tak verme, že to bude dobré. Lukáš Čmelík po zásluhe vyfasoval kartu. Červená by bola asi prísna, ale žltá je za takýto zákrok málo.
     
    31
    Endy Opoku Bernadina je už na nohách a pokračuje v zápase, takže holandský legionár bude v poriadku. Podbrezová nemusí striedať.
     
    32
    Miroslav Viazanko po faule súpera padá na krídle vedľa pokutového územia Dunajskej Stredy. Pri lopte už Dávid Leško, ktorý bude centrovať. Ešte tam však zbytočne provokuje Ashiru.
     
    33
    Nízky center Leška chrbtom k bráne hlavou zakončoval Djordjevič. Trafil skrumáž tiel pred bránou Maceja, lopta sa nakoniec od jedného z domácich odrazila tesne vedľa.
     
    34
    Znova v permanencii lekári, tentoraz na strane hostí. Na ihrisku totiž ostáva ležať Lukáš Čmelík. Z ihriska odchádza po svojich, asi bude v poriadku.
     
    35
    Mladý Haščák na vlastnej polovici zabojoval. Najskôr dostal úder rukou, ktorý sa nepískal, ale v následnom súboji už faulovaný naozaj bol.
     
    36
    Miroslav Viazanko sa dostal k lopte po autovom vhadzovaní Dunajskej Stredy. Okamžite chcel prihrávať do veľkí vápna protivníka, lenže jeho lopta nenašla nikoho.
     
    37
    Bernadina sa na krídle nedostal cez Davisa, takže Podbrezová presunula hru na druhú stranu, kde Koštrna sklzom zastavil loptu pred Leškom.
     
    38
    Dlhý aut Djordjeviča do pokutového územia sa obrancom hostí podarilo odpratať. Vzápätí síce prišiel center od srbského obrancu, no ani ten sa nepodaril.
     
    39
    Bernadina centroval sprava, trafil iba Davisa. Nasleduje rohový kop, ale až potom, ak sa panamský reprezentant postaví na nohy, pretože dostal loptou do chúlostivých partií.
     
    39
    Po rohovom kope z malého vápna hlavičkoval Lazar Djordjevič, jeho hlavička v nie úplne najľahšej pozícii mieri nad priestor brány Maceja.
     
    40
    Ashiru na krídle na seba naviazal dvoch hráčov, prihral iba na Bernadinu. Ten stihol rozohrať pred Kalmárom, ktorý ho navyše aj fauloval.
     
    41
    Dávid Haščák vedľa svojej šestnástky pri postrannej čiare vyriešil aktivitu Koštrnu. Ten sa cez záložníka Podbrezovej nepresadil a lopta mu ušla za čiaru.
     
    42
    Mikuš sa dostal cez Kalmára veľmi elegantným spôsobom, následne aj okolo Ľuptáka, ale Koštrna jeho prechod zastavil. Podbrezová aj tak mala k dispozícii aut.
     
    43
    Pokus o zrýchlenie akcie od Pačindu nevyšlo, jeho vysoký nákop doľava nedobehol na hracej ploche nik. Najbližšie k tomu mal maďarský reprezentant Kalmár.
     
    44
    Ashiru sa po krídle prebehol okolo Viazanka až do šestnástky, lenže centrovaný pas skončil odkopom Alda Baéza.
     
    45
    Zsolt Kalmár sa dostal k lopte od Pačindu v šestnástke pred malým vápnom. Už sa zdalo, že to bude strela z vynikajúcej pozície, ale hneď štvorica hráčov Podbrezovej ho zastavila k domácej spokojnosti.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme gól síce nevideli, ale futbal je to celkom zaujímavý s náznakmi šancí na oboch stranách. Viac z hry majú zatiaľ domáci, no najväčšiu šancu strelou do Kuciaka obstaral Pačinda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Matúš Mikuš sa pokúsil prestrčiť loptu do šestnástky, jeho kolmicu na Rendlu dokázala defenzíva Dunajskej Stredy prečítať a nepustiť tým pádom domácich do šance.
     
    48
    Eric Davis sa zbavil Bernadinu, ale hneď po tom jeho prihrávku veľmi dobre prečítal Mikuš. Podbrezovský prechod dopredu úspechom neskončil.
     
    49
    Andrej Rendla dostal presný pas od Bernadinu na hranicu šestnástky, kde bol úplne sám medzi štyrmi, takže o loptu prišiel. Napriek tomu domáci zabojovali a Mikuš získal tesne spred veľkého vápna priamy kop.
     
    50
    Priamy kop rozohral sám faulovaný Matúš Mikuš. Skúsil to veľmi rýchlo, aby prekvapil defenzívu súpera aj brankára, nastrelil len múr.
     
    51
    Okamžite po rohu prešli hostia do protiútoku dvoch proti jednému. Pačinda naservíroval prihrávku Čmelíkovi, ktorý bol sám pred Kuciakom, lenže z prvej trafil priamo gólmana domácich.
     
    52
    Rohový kop získali aj hráči Dunajskej Stredy, no po rozohrávke po trávniku celú situáciu rezolútnym odkopom vyriešil Lazar Djordjevič.
     
    53
    Lazar Djordjevič sa po ľavej strane ďaleko nedostal, pretože po zákroku dvojice hráčov spadol na trávnik. Pískal sa faul.
     
    53
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Musefiu Olansunkanmi Ashiru, prichádza Tomáš Malec.
     
    54
    Center Dávida Leška z priameho kopu defenzíva hostí odvrátila, následná strela toho istého hráča z diaľky bola veľmi nepresná.
     
    55
    Lazar Djordjevič krásne potiahol loptu z vlastnej polovice až do pokutového územia, kde ešte hľadal Rendlu, lenže tomu adresoval ťažkú prihrávku, ktorú útočník nespracoval.
     
    56
    Lukáš Čmelík strieľal z rohu pokutového územia, jeho projektil mieril vysoko nad priestor troch žrdí Martina Kuciaka.
     
    57
    Ľupták sa po krídle dostal k šestnástke súpera, kde aj odcentroval, no pred Malecom v poslednej chvíli zmenil let lopty stopér Kostelný.
     
    58
    Pas do otvoreného priestoru bol na Bernadinu veľmi dlhý. Neujala sa ani dlhá lopta od Huka, ktorú Djordjevič hlavou poslal ku Kuciakovi.
     
    59
    Tomáš Malec sa natlačil k centrovanej lopte od Erica Davisa, no vysoký útočník DAC zakončovať cez Kostelného nedokázal. Bude to aut pre domácich.
     
    60
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Marko Divković.
     
    61
    Andrej Rendla sa po zisku lopty pokúsil poslať dlhý pas na nabiehajúceho Dávida Leška, prvý pri guľatom nezmysle bol brankár Macej a všetko vyriešil.
     
    62
    Davis poslal zaujímavý pas popri postrannej čiare na nabiehajúceho mladíka Divkoviča, toho ale telom odstavil a loptu nechal prejsť za bránkovú čiaru Krivák.
     
    63
    Lopta sa nebezpečne odrážala na hranici šestnástky Podbrezovej, celú situáciu dokázal vyriešiť obranca Viazanko odkopom do bezpečia.
     
    65
    Dunajská Streda dala gól!

    Hostia udreli z priameho kopu. Center si v pokutovom území veľmi poľahky prebral Huk, lopta sa dostala k Ljubičičovi, ktorý spadol, avšak najlepšie sa zorientoval TOMÁŠ HUK a zblízka rozvlnil sieť.
    65. Tomáš HUK - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    66
    Divkovič poslal veľmi peknú kolmicu do šestnástky súpera, kde prihral pod seba Malec, lenže Kalmár z dobrej pozície cez obrancov Podbrezovej nevystrelil.
     
    67
    Center Dávida Leška prepadol až na dvojicu Bernadina – Rendla. Ani jeden zakončovať nedokázal, avšak Podbrezová ostala v držaní. Po centri Rendlu hlavou vedľa zakončoval Bernadina.
     
    68
    Matúš Mikuš vyskúšal krížnu strelu po trávniku, vzdialenejšiu tyč minul. Macej ostal bez práce.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1014 divákov.
     
    69
    Defenzíva Podbrezovej totálne zaspala a po pase do šestnástky sa plne voľný ocitol Divkovič. Jeho hlavička z veľmi dobrej pozície išla vedľa brány.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Branislav Ľupták (FC DAC Dunajská Streda).
     
    70
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Viktor Jedinák.
     
    71
    Miroslav Viazanko centrom sprava neuspel, lopta sa dostala ponad Rendlu aj Leška až za vzdialenejšiu postrannú čiaru.
     
    72
    Kalmár sa nedostal k lopte v šestnástke súpera, pretože kolmicu na osobu maďarského reprezentanta prečítal kapitán Kostelný.
     
    74
    Faul hostí niekoľko metrov pred ich šestnástkou prináša priamy kop pre domácich. Uvidíme, čo zo streleckej pozície Podbrezovčania vyťažia.
     
    75
    Dávid Leško vystrelil len do múru, aby hostia prešli vpred. Už sa zdalo, že dlhý pas pretne bránkovú čiaru, ale Divkovič loptu udržal. Po jeho centri zakončoval tesne vedľa cez Kostelného Pačinda.
     
    76
    Marco Rossi vehementne protestoval, takže schladiť ho prišiel hlavný rozhodca Očenáš.
     
    77
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Branislav Ľupták, prichádza Esmerald Aluku.
     
    78
    Kalmár rozohrával veľmi zle, našiel pred vlastnou šestnástkou voľného Rendlu. Ten tam však bol sám, takže cez Huka vystrelil na zadnú tyč, kde brankár Macej zasiahol.
     
    79
    Dávid Leško si hodil loptu smerom do šestnástky, vzápätí centroval, lenže trafil obrancu súpera, ktorý guľatý nezmysel zrazil na rohový kop.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Haščák, prichádza Samuel Kuc.
     
    80
    Brankár Macej musel centrovaný pas prudkého typu boxovať spred vlastnej brány. Po snahe Mikuša Podbrezová ostáva vpredu. Bude to ďalší roh.
     
    81
    Leškov nízky center hostia odvrátili a aj keď sa dostal k ďalšiemu, tak loptu nasmeroval priamo do Alukuho stojaceho pred ním.
     
    82
    Mladý Samuel Kuc sa dostal k strele spoza šestnástky, ktorá vôbec neletela zle, lenže nakoniec bránu o nejaký metrík prestrelila.
     
    83
    Dunajská Streda získala rohový kop, ktorý domáci síce veľmi rýchlo odvrátili, ale rýchla kontra neprišla. Na krídle si s Viazankom poradil obranca Davis.
     
    84
    Aluku po zlej rozohrávke domácich vošiel z krídla do šestnástky, odcentroval pred bránu, no nedokázal nájsť žiadnych svojich spoluhráčov.
     
    85
    Šatka nie najlepšie vyriešil situáciu na hranici svoje šestnástky, ale Rendla to nemal na strelu, takže mladý stopér DAC sa dostal k odkopu.
     
    87
    Ďalší roh pre Dunajskú Stredu. Kostelný loptu síce odpratal, ale hostia sa držia na dostrel brány Kuciaka. Po prechode domácich dopredu dlhý pas nespracoval Viazanko.
     
    88
    Pokus z kopačky Kristiána Koštrnu spoza šestnástky priestor brány minul, Martin Kuciak sa po lopte len obzrel.
     
    88
    Dunajská Streda dala gól!

    Hostia vnikli do otvoreného priestoru po krídle a kapitán MARIN LJUBIČIČ sa razom ocitol sám pred brankárom Kuciakom. Ten jeho pokus stlmil, lenže z bránkovej čiary už neodkopol ani Krivák.
    88. Marin LJUBICIĆ - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Po nedôraznom odkope ešte jedna strela, ale Macej pokus Viazanka z voleja chytá.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová bola po väčšinu zápasu aktívnejšia, ale nedokázala sa dostávať do šancí, čo súper trestal v druhom polčase. Najskôr sa presadil Huk a v závere aj Ljubičič. (18:50:08)

    Matej Kubove

    Branky: 65. Huk (Ljubicić), 88. Ljubicić

    Karty:   29. Čmelík (DUN), 70. Ľupták (DUN)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Kostelný (C), Krivák, Djordjevič – Baéz, Haščák (79. Kuc) – Bernadina (70. Jedinák), Mikuš, Leško – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Kuc, Turňa, Gerát, Kopičár, Káčerík, Jedinák.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Šatka, Davis – Ljubicić (C) – Kalmár, Ľupták (77. Aluku) – Ashiru (53. Malec), Pačinda, Čmelík (60. Divković).
    Náhradníci: Száraz – K. Vida, Malec, Divković, Aluku, Kontár.

    Rozhodčí: Očenáš – Balko, Roszbeck – Prešinský

    Diváci: 1014
    thejrc.org