Sparta – Plzeň 0:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:1 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 15.10.2017, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z tiskové konference i celého dnešního utkání vše. Z pražské Letné se loučí Tomáš Kohlmann a u dalších přenosů se těším na přečtenou. (20:51:00)
     
    Stramaccioni o Davidu Lafatovi a sparťanských útočnících:

    Lafata zůstává naším nejlepším střelcem a my musíme hledat, jak jej nahradit do budoucna. Myslím to v dobrém smyslu slova, že je důležité, aby pro budoucnost Sparty jej podpořili i další. Jsem šťastný, že se zlepšil Václav Kadlec, ale potřebovali bychom od našich křídel, aby Lafatovi více pomohli a posílali přesné balóny před branku.
     
    Stramaccioni o brzkém stažení Biabianyho:

    S příchodem Rosického jsem změnil herní systém na 4-3-3 a protože Biabiany je ryzí křídlo, tak by pokutové území bylo málo zahuštěné. Potřeboval jsem, aby tam pracovali Lafata s Kadlecem a Ben Chaim také potřebuje mít prostor, tak by to s Biabianym nefungovalo.
     
    Stramaccioni o Ben Chaimovi včetně jeho častého podklouznutí, zda-li měl dobré kopačky:

    Během hry jsem se jej ptal, zda-li je to ok, říkal, že ano. Je to zkušený hráč, který má 27 hráčů v reprezentaci, tak jsem čekal, že se k tomu postaví. Bohužel patnáct dnů jsem jej kvůli reprezentační přestávce neviděl, proto jsem postavil Šurala, který byl celou dobu s námi a bylo to ryze taktické rozhodnutí.
     
    Stramaccioni o svém postu, zda-li cítí podporu vedení:

    S majitelem jsem mluvil dnes, včera a možná s ním budu mluvit i zítra. Jsem profesionál a stoprocentně mě zajímá pouze fotbal. Trenér Křetinský vyjádřil potěšení k vystoupení týmu v dnešním utkání.
     
    Stramaccioni o případných pokutových kopech, na které si stěžoval v televizním rozhovoru:

    Nechci hovořit o epizodách, ale o celkovém přístupu a chybějícím respektu k top klubu jako je Sparta. Sami jste viděli, že třikrát byl ostře faulován Rosický po příchodu na trávník, každý si zasloužil žlutou kartu, Hejda ostře fauloval čtyřikrát, ale žlutou kartu dostal až v sedmdesáté minutě. Nejsme Benevento (nováček Serie A), ale jsme Sparta. Rosický, který má pozici jako Totti v Itálii, který musí být pouze faulován, aby jej soupeř mohl zastavit, ale nevidím tam ten respekt k takovému klubu.
     
    Stramaccioni o náladě v týmu po dnešním zápase:

    Každý hráč byl velmi smutný, ale toto je fotbal a my jsme Sparta a musíme mít hlavy nahoru, protože nás čekají další zápasy. Jsme Sparta a naším cílem je vrátit Ligu mistrů zpět na Spartu.
     
    Stramaccioni o nasazení Rosického až v průběhu zápasu:

    Bylo to výsledkem naší dohody na brífinku včera večer. Tomáš měl týdenní výpadek v tréninku, ale byl jsem si jistý, že při příchodu v průběhu zápasu nám pomůže. Bohužel nestačilo to k tomu, abychom skórovali.
     
    Stramaccioni o pocitech po porážce i přes nejlepší výkon v sezóně:

    Každý, kdo viděl zápas, musí říct, že jsme si nezasloužili prohrát, neříkám, že jsme si zasloužili zvítězit, ale rozhodně jsme si nezasloužili prohrát. Hráči odevzdali maximum, vystřelili jsme osmnáctkrát, měli jsme jedenáct rohových kop.
     
    Stramaccioni o ztrátě patnácti bodů na první místo, zda-li je to již nedostižné:

    Bude to velmi obtížné, když ztrácíme patnáct bodů po třetině ligy. Náš cíl je vrátit se zpět na špičku tabulky mezi dva nejlepší týmy a zajistit si účast v kvalifikaci o Ligu mistrů.
     
    Do tiskového střediska na Letné právě přišel italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni.
     
    Tím končí první část tiskové konference po dnešním utkání, za několik minut dostane slovo Andrea Stramaccioni.
     
    Vrba o pocitu, zda-li je spokojen, že si na jaře vybral plzeňskou nabídku před sparťanskou:

    Já jsem zatím všechna svá rozhodnutí hodnotil velmi kvalitně a ve všem jsem se rozhodl správně, i v minulosti.
     
    Vrba o souboji s trenérem Stramaccionim, zda-li jej těší vítězství nad italským trenérem:

    Vy dokážete hodnotit práci trenérů mnohem lépe než já, tak to zhodnoťte sami.
     
    Vrba o rekordní sérii deseti výher v úvodu sezóny:

    Mně nějaké rekordy doopravdy nezajímají. Zajímá mě stav tabulky po třicátém kole. Zatím je pouze desáté kolo a za to žádné prémie nedostaneme. Raději budu první po třicátém kole, byť třeba i s nějakými prohrami.
     
    Vrba o ztrátě Limberského před dnešním zápasem:

    Pro nás je dobře, že kádr je široký a někdo je v lepší formě, někdo v horší a když se něco stane, tak je dobře, že toho hráče dokážeme nahradit.
     
    Vrba o významu vítězství proti Spartě:

    Co se týká výsledku, tak jsem maximálně spokojený, ale na druhou stranu přiznávám, že jsme měli hluchá místa. V zápase byly pasáže, kdy soupeř byl lepší a měl trochu méně štěstí. Tomu štěstí jdeme naproti a z tohoto pohledu jsem spokojený.
     
    Pavel Vrba o hodnocení zápasu:

    "Myslím si, že jsme odehráli velmi těžký zápas. Sparta podle mého názoru odehrála nejlepší zápas v sezóně a byli jsme šťastnější, protože jsme v prvním poločase dali gól. Nehráli jsme tak dobře jako v Mladé Boleslavi, v ofenzivě jsme nebyli tak kvalitní a nedokázali jsme se dostat do brejkových situací, ale bylo to zapříčiněno hrou Sparty, která hrála velmi dobře."
     
    Pavel Vrba právě přišel mezi novináře a tiskovou konferenci sám zahájil, neboť klubový tiskový mluvčí se údajně zdržel.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 38. D. Kolář (Hejda)

    Karty:   10. V. Kadlec (SPA) – 21. Krmenčík (PLZ), 76. Hejda (PLZ), 84. Havel (PLZ), 90+1. Hrošovský (PLZ), 90+3. Zeman (PLZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 14:4. Rohy: 11:2. Fauly: 15:29.
    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, Mich. Kadlec – Mavuba, Mareček (74. Sáček) – Biabiany (62. Rosický), Lafata (C), V. Kadlec – Josef Šural (54. Ben Chaim).
    Náhradníci: Bičík – Albiach, Ben Chaim, Vatajelu, Rosický, Sáček, Mandjeck.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hrošovský, Hořava – Petržela (64. Zeman), D. Kolář (C) (81. Bakoš), Kopic (71. Pilař) – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Řezníček, Bakoš, Čermák, Zeman, Pilař, Hubník.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Kříž

    Diváci: 17 134
    ocianews.com