Val. Meziříčí – Hlučín 0:3 (kon.)
konec
TJ Valašské Meziříčí
0:3 (0:2)
FC Hlučín
Neděle 15.10.2017, 10:15Moravskoslezská fotbalová liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    TJ Valašské Meziříčí

    Hráči Valašského Meziříčí mají po deseti odehraných kolech na svém kontě 18 bodů, které jim vynesly prozatimní 6. místo v tabulce MSFL.
    Na jednu stranu patří jejich ofenzíva k nejlepším v lize, když v dosavadním průběhu nastřílela 21 branek. Druhou stranou mince je však obrana. Ta inkasovala 19 gólů a v tomto ohledu je naopak Valašské Meziříčí jedno z nejhorších mužstev soutěže.
    Na vlastním hřišti si ovšem počínají poměrně zdatně. Ze čtyř duelů vyhráli hned tři a s 9 body okupují 5. příčku v tabulce domácích týmů.

    Posledních pět soutěžních utkání

    7.10.2017 Rýmařov – Valašské Meziříčí 2:4
    1.10.2017 Valašské Meziříčí – Otrokovice 3:0
    22.9.2017 Prostějov – Valašské Meziříčí 4:1
    17.9.2017 Valašské Meziříčí – Velké Meziříčí 1:3
    13.9.2017 Valašské Meziříčí – Petřkovice 2:1
     
    FC Hlučín

    Hlučín je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř. z deseti duelů získal 11 bodů a za tento bodový zisk si vysloužil 12. pozici v MSFL.
    Přesto se však může pochlubit relativně spolehlivou obranou. V uplynulých kolech inkasovala pouze 15 branek a v této statistice se řadí na třetí místo.
    Na hřištích soupeře ovšem mají značné problémy. Pouze jedinkrát se totiž na cizí půdě radovali z výhry a se 3 body jim náleží 14. místo v tabulce venkovních celků.

    Posledních pět utkání

    7.10.2017 Hlučín – Vyškov 4:0
    30.9.2017 Mohelnice – Hlučín 0:2
    23.9.2017 Hlučín – Uherský Brod 1:2
    16.9.2017 Hulín – Hlučín 3:1
    9.9.2017 Hlučín – Uničov 1:1
     
    Poslední vzájemné utkání

    Poslední střet těchto dvou celků se datuje do května roku 2004. Tehdy ještě v rámci divize porazil Hlučín na domácí půdě svého protivníka v poměru 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Valašské Meziříčí: Michut – Žilinský, Vrána, Gerbert, Byrtus, Výmola, Malý (C), Jurča, Kebísek, Gregáň, Šulák
    Náhradníci: Repáň – Behan, Sovák, Gajdoš, Bělíček, Václavek, Skwarczek

    FC Hlučín: Kolenko – Heiník, Žižka (C), Málek, Foltyn, Dostál, Hudeczek, Krejčí, Mac, Štefek, Kraut
    Náhradníci: Kodeš – Massaniec, Fojtík, Ságner, Jančík

    Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Kaloč.
     
    Všichni aktéři jsou již připraveni na hrací ploše a utkání za malou chvíli začne výkopem domácích.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Valašské Meziříčí se po krátké kombinaci na své polovině odhodlalo k nákopu vpřed. Na levé straně však výborně zapracoval krajní bek Hlučína, který míč odhlavičkoval na autu.
     
    2
    Hned ve druhé minutě si hosté vyzkouší první rohový kop zápasu. Veškeré dění se tak stěhuje před Milana Michuta.
     
    3
    Po přihrávce z pravé strany míč sice propadl vedle malého vápna, kde se do něj opřel jeden z hostů, ale bránu vůbec netrefil. Navíc byl mávaný a pískaný ofsajd a rozehrávat tak budou domácí.
     
    4
    Centr Miroslava Gregáně výborně odhlavičkoval hostující Jakub Mac. Vzápětí se však míč do pokutového území Hlučína vrátil, ale také na zde se domácí provinili ofsajdovým postavením.
     
    5
    Nyní se rýsuje vcelku zajímavá standardní situaci pro Hlučín. Hosté si již staví míč a pokusí se ohrozit bránu z pětadvaceti metrů.
     
    6
    Jaroslavu Málkovi se sice podařilo minout zeď, ale míč poslal přesně do míst, kde byl připravený Milan Michut, jenž balon bezpečně skryl ve své náruči.
     
    7
    Miroslav Gregáň se pokusil obejít jednoho ze zadáků hostů, ale se svou akcí nebyl úspěšný. Míč si totiž příliš předkopl a ten tak doputoval až do zámezí. Následovat bude odkop od brány Ondřeje Kolenka.
     
    8
    Gregáň míč ještě stačil při další akci svého celku zahrát alespoň na aut. Vhazovat tedy budou hosté z Hlučína.
     
    9
    Jakub Mac dostal do menších problémů Petra Žižku. Hostující kapitán však situaci zvládl a míč dokázal odkopnout do bezpečí.
     
    12
    Máme ze první žlutou kartu zápasu. Tu vidí za svůj faul na polovině hřiště domácí Radim Jurča.
     
    12
    Hlučín se následně snažil prosadit po pravé straně, ale jeho přihrávku stačila odvrátit pozorná obrana domácího celku. Po následném faulu navíc budou moci hráči Valašského Meziříčí v klidu rozehrát.
     
    13
    Dominik Kraut zahrál při zpracování míče na polovině soupeře rukou, což neuniklo pozornosti sudího, který tak přisuzuje míč domácím.
     
    14
    Tvrdý zákrok na pravé straně hřiště. Provinil se hostující Martin Krejčí, který za něj dostává žlutou kartu.
     
    15
    Oldřich Byrtus dobře nacentroval míč před bránu. Tam se k hlavičce dostal jeden z jeho spoluhráčů, ale svůj pokus poslal vysoko nad bránu. Ondřej Kolenko tedy může odkopávat.
     
    16
    Dlouhý nákop Petra Žižky končí až u brankáře Michuta, který balon okamžitě posílá na kopačky svých spoluhráčů.
     
    17
    Výbornou poziční hrou v pokutovém území se prezentoval Jakub Mac, který poté přesně přihrál na svého spoluhráče. Ten byl následně faulován a Hlučín tak může v poklidu započít další kombinaci.
     
    18
    Nepřesná přihrávka dopředu stojí domácí celek míč. Hlučín se tedy může pokusit něco vymyslet směrem dopředu.
     
    19
    Velké nebezpečí pro bránu Michuta. Hosté po skluzu jednoho z domácích budou zahrávat přímý volný kop téměř z hranice šestnáctky.
     
    20
    Jaroslav Málek ovšem s nabídnutou šancí naložil prachbídně. Míč poslal vysoko nad břevno a Milan Michut tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    21
    Za postranní čarou zůstává ležet jeden z hráčů Valašského Meziříčí, ale hra pokračuje dál. Hlučín znovu kombinuje s míčem na své polovině.
     
    22
    Mezitím se už domácí fotbalista zapojil do hry. Ondřej Kolenko zvládl odkopnout těžkou přihrávku svého spoluhráče a míč letí směrem na polovinu Valašského Meziříčí.
     
    23
    Škoda pro hosty, že tato přihrávka nebyla přesnější. Dominik Kraut sice míč zasáhl, ale už jej v těžké pozici nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    24
    Výbornou zasekávačkou se jeden z hostů zbavil svého strážce na pravé straně. Poté však pokazil svůj centr, který domácí bez zkušeně ubránili.
     
    25
    Příliš dlouhý míč na útočníka Hlučína. U balonu byl tedy logicky dříve Milan Michut, který jej skryl ve svých rukavicích.
     
    26
    Opět dobrá práce Petra Žižky na levé straně. Hostující bek odhlavičkoval dlouhou přihrávku vpřed a navíc byl při tom faulován.
     
    27
    Heiník dostal do menších nesnází Jakuba Mace, který si ovšem dokázal s trochou štěstí se situací poradit a u míče i nadále zůstane jeho celek.
     
    28
    Žižkův centr doletěl až na zadní tyč, kde však s míčem hosté vycestovali až na pravou stranu hřiště. Následně však dokázali vybojovat rohový kop.
     
    29
    Ten však domácí s přehledem ubránili. Na přední tyči vyskočil nejvýše jeden bránících hráčů, který dostal míč do bezpečí.
     
    30
    Nadějný průnik do pokutového území končí přihrávkou na zadní tyč, kde musel domácí bek rychle zasahovat před svým soupeřem, který by jinak uklízel míč do prázdné brány. Bude z toho jen roh pro Hlučín.
     
    31
    Centr od rohového praporku však doputoval jen rukavic Milana Michuta.
     
    31
    Po půlhodině hry domácí střídají. Ze hřiště odchází Šimon Vrána, kterého v poli nahrazuje Tomáš Bělíček.
     
    32
    Drobné zaváhání hostující obrany, po kterém míč doputoval až do rukavic Ondřeje Kolenka.
     
    33
    První solidní příležitost pro Valašské Meziříčí. Ti táhli protiútok po pravé straně, odkud si jeden z domácích navedl na střed a dvaceti metrů natáhl ke střele. Ta však neměla gólové parametry a Ondřej Kolenko tak měl poměrně snadnou práci.
     
    34
    Vzápětí na druhé straně mají hosté možnost dalšího rohového kopu.
     
    35
    Centr sice doletěl až před bránu domácích, ale tam se Hlučín provinil útočným faulem a rozehrávat tedy bude brankář Michut.
     
    36
    Sudí ponechal hostům výhodu, ale protože ji nedokázali využít, tak je pískaný faul na pětadvaceti metrech od domácí brány. Nebezpečí pro Michuta i jeho kolegy.
     
    37
    Brankář Valašského Meziříčí situaci spíše jen kontroloval. Střela hostů sice byla prudká, ale letěla vedle pravé tyče domácí brány.
     
    38
    Další dlouhý nákop domácího týmu končí až u brankáře Kolenka, který míč okamžitě posílá na kopačky svých spoluhráčů.
     
    40
    Hlučín právě vstřelil branku!
    Hosté se po menším tlaku na polovině soupeře dokázali prosadit a dostávají se do vedení! Po centru z pravé strany míč propadl až na malé vápno, kde jej trochu dezorientovaný MICHAL MALÝ hlavičkou poslal do vlastní brány. Velmi nešťastná situace pro domácí!
    40. Michal MALÝ - 0:1
     
    42
    Domácí budou mít možnost vzápětí odpovědět. Mají totiž k dispozici přímý volný kop z pětatřiceti metrů. Uvidíme, jak s ním naloží.
     
    43
    Ti se pokusili o signál, který se jim však vůbec nepovedl a do brejku už spěchají hosté.
     
    43
    Hlučín právě vstřelil branku!
    Nepovedená standardka domácích znamená dvoubrankové vedení Hlučína! Hosté dostali míč do rychlého brejku, který táhl Jakub Mac. Stoper Hlučína prokázal, že mu útočení není vůbec cizí a krásnou kličkou se zbavil bránícího hráče. Následně naservíroval z pravé strany pokutového území parádní přihrávku před prázdnou bránu na JAROSLAVA MÁLKA, jenž dokázal míč dostat přes bránícího hráče až do sítě.
    43. Jaroslav MÁLEK - 0:2
     
    45
    Adam Kebísek ještě v závěru půle uviděl za svůj faul na půlce hřiště žlutou kartu, ale to bude asi z prvních 45 minut vše.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní část duelu je za námi. Téměř po celý jeho průběh jsme viděli velmi bojovné utkání, ve kterém se soupeři nepouštěli do žádných vážnějších akcí. Pět minut před poločasovou přestávkou však hosté dokázali udeřit. Po centru z pravé strany propadl míč na malé vápno, odkud si jej trochu dezorientovaný kapitán domácích Michal Malý poslal hlavou do vlastní brány. A aby toho pro Valašské Meziříčí nebylo málo, tak ve 43. minutě zahrávali přímý volný kop, po kterém znovu inkasovali. Signál se jim totiž hrubě nepovedl a do brejku spěchal Jakub Mac, který po krásné individuální akci předložil míč před prázdnou bránu Jaroslavu Málkovi, jenž dokázal míč dostat přes bránícího hráče za brankovou čáru. Hosté tedy vedou po první půli 2:0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se po ztrátě míče v podání domácích tlačili do útoku. Z pravé strany následovala přihrávka do pokutového území, ale útočník Hlučína byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    47
    Hráči Valašského Meziříčí se navíc po chvíli dopustili faulu v šestnáctce Hlučína a ztrácejí tak možnost ohrozit bránu Ondřeje Kolenka.
     
    48
    Milan Michut měl nyní k míči o hodně blíže než forvard Hlučína, který svůj pokus získat míč po dlouhé přihrávce vzápětí vzdal. Kombinaci tedy započít domácí.
     
    50
    Nakonec to byl Hlučín, kdo se po trpělivé kombinaci na své polovině odhodlal k dlouhému křižnému nákopu. Heiníkův pas byl ovšem trochu nepřesný a míč tak skončil v zámezí.
     
    51
    Heiník nedokázal uhlídat míč letící do zámezí a po tlaku domácího hráče balon ještě tečoval a Hlučín se tak bude muset bránit rohovému kopu.
     
    52
    Situaci však dobře zvládl Ondřej Kolenko, který míč vyboxoval do bezpečí. Následný centr na zadní tyč doputoval za čáru a hostující brankář si tak již staví balon k odkopu.
     
    54
    Hosté se po centru z levé strany nedokázali v pokutovém území prosadit a dopředu již spěchají domácí fotbalisté.
     
    55
    Centr z levé strany ovšem dobře odvrátil jeden z hostujících stoperů a Hlučín se i tedy relativně v pohodě ubránil.
     
    56
    Po levé straně nyní táhli útok hosté. Poté následoval centr do pokutového území, který sice našel hlavu forvarda Hlučína, ale ten v těžké pozici nedokázal ohrozit Milan Michuta.
     
    57
    Hlučín dobrým napadáním nedovoluje soupeři postup vpřed, a tak se musí domácí nachýlit k dlouhému nákopu vpřed.
     
    58
    A to přesně vyhovovalo hostujícímu týmu. Ten dokázal sebrat nákop domácích a po dobré práci svých obránců bude Ondřej Kolenko odkopávat od své brány.
     
    59
    Pěkný centr Byrtuse do nebezpečného prostoru netrefil nikoho z jeho spoluhráčů. Brankář Kolenko tak dokázal míč nadvakrát zkrotit ve svých rukavicích.
     
    61
    Po dalším přímém kopu musel hosté odvracet míč na rohový kop. Další příležitost pro domácí.
     
    62
    Kteří si roh vzápětí zopakují, protože na zadní tyči dobře zasáhli obránci Hlučína.
     
    62
    Ani na druhý pokus se Valašské Meziříčí nedokázalo prosadit. Hosté se i nyní bez problémů ubránili.
     
    63
    Pomezní sudí signalizoval svému kolegovi nedovolený zákrok na pravé straně, načež se ozvala píšťalka následuje přímý kop z pravé strany pro domácí.
     
    64
    Opět žádný problém pro defenzivu hostů. Na hranici penaltového puntíku odhlavičkoval jeden z bránících hráčů míč k Tomáš Bělíčkovi, který následným centrem rovněž našel pouze hlavy hlučínských hráčů.
     
    65
    Valašské Meziříčí sice prohrává o dvě branky, ale k napadání soupeřovy rozehrávky se příliš nemá. K tomu je musel donutit až rozkaz domácího trenéra.
     
    66
    Ani tento nákop směrem vpřed o ohrožení Kolenka nevedl. Hostující brankář si již staví míč k odkopu.
     
    67
    Domácí se nedokázali na levé straně prosadit a Hudeczek ve spolupráci s Kolenkem dopravili míč do bezpečné vzdálenosti od své brány.
     
    68
    Hlučín navíc v 68. minutě bude rozehrávat rohový kop.
     
    69
    Centr sice na zadní tyči našel hlavu Jakuba Mace, ale jeho pokusu chyběla razance i směr a míč tak doskákal až za čáru.
     
    70
    Přetažený centr z pravé strany proletěl celým pokutovým územím Hlučína a následně míč opustil hrací plochu. Ondřej Kolenko s následným odkopem nikterak nespěchá.
     
    71
    Přenesení hry na levou stranu v podání Hlučína bylo příliš dlouhé. Následuje autové vhazování pro domácí.
     
    72
    Domácí publikum se nyní dožadovalo penalty, ale souboj tělo na tělo v pokutovém území byl z kategorie čistých a sudí posoudil tuto situaci správně.
     
    73
    Po závaru před bránou Valašského Meziříčí si dobře počínal Milan Michut a následná střela z dvaceti metrů letěla vysoko nad.
     
    73
    První střídání na hostující straně. Pro dnešek má odpracování Tomáš Dostál, kterého nahrazuje Jakub Massaniec.
     
    75
    Ani tato střela domácích se mezi tři tyče nevešla. Ondřej Kolenko tedy nemusel zasahovat a připravuje se další střídání Hlučína.
     
    75
    Martin Krejčí je dalším hráčem, který je stažen ze hry. Na jeho místo přichází Adam Fojtík.
     
    76
    Valašské Meziříčí vybojovalo na pravé straně další rohový kop.
     
    77
    Ale ani s ním neměl Hlučín potíže. Domácí dnes zatím působí v ofenzívě zcela bezzubě.
     
    78
    Bělíčkovi na navíc nyní nepodařilo odcentrovat za levé strany a míč skončil až za bránou Kolenka. Následuje další odkop hlučínského brankáře.
     
    79
    Výborný zákrok Jakuba Mace na levé straně. Stoper hostů přerušil útok domácích včasným zásahem, kterým poslal míč za autovou čáru.
     
    80
    Zajímavá pozice i pro Hlučín, který zahrává standardní situaci z třiceti metrů.
     
    80
    Hlučín právě vstřelil branku!
    Hosté navíc přidávají třetí branku a o osudu tohoto duelu je rozhodnuto! Na pěkný centr si na hranici penaltového puntíku naskočil ROBIN ŠTEFEK, jehož hlavička se snesla do hostující brány. Milan Michut dělal, co mohl, ale nakonec plachtil vzduchem marně.
    80. Robin ŠTEFEK - 0:3
     
    82
    I proti další standardce se hosté ubránili, nicméně Bělíček na levé straně vybojoval další roh pro domácí.
     
    83
    Valašskému Meziříčí se dnes jednoduše nedaří. Další centr od rohového praporku našel jen hlavu hostujících hráčů, kteří dostali míč do bezpečí.
     
    84
    Na druhé straně však nemusel zasahovat ani Michut. K hlavičce se sice na zadní tyči dostal jeden z hlučínských fotbalistů, ale svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval.
     
    85
    Ondřej Kolenko si hlasitě zakřičel a pohodlně stáhl míč ze vzduchu do svých rukavic.
     
    86
    Massaniec ve spolupráci s Hudeczek nedokázali dostat míč do šestnáctky domácích a nevybojovali ani roh pro svůj celek. Míč šel totiž do zámezí od Kristiana Hudeczka.
     
    88
    Velkou parádu si dovolil Milan Michut, který vyběhl pro míč až k rohovému praporku, kde se pěknou zasekávačkou zbavil svého soupeře. Vzápětí však proti druhému míč ztratil a měl tak velké štěstí, že mu jeho kolegové dokázali vypomoct a balon získat zpět pro své barvy.
     
    89
    Poslední střídání na straně hostů. Dominik Kraut přepouští své místo Patriku Ságnerovi.
     
    89
    Střídají také domácí. Martina Výmolu nahrazuje Martin Gajdoš.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání mezi týmy TJ Valašské Meziříčí a FC Hlučín. Duel vyzněl jednoznačně ve prospěch hostujícího Hlučína, který dnes odehrál velmi povedené utkání. Naopak domácím budou chtít na dnešní výkon rozhodně zapomenout, protože si nevypracovali žádnou gólovou příležitost. Ve 40. minutě se hosté dostali do vedení, když se do vlastní brány trefil hlavou Michal Malý. Do přestávky navíc Hlučín přidal druhou branku, když se po pěkné akci Jakuba Mace prosadil Jaroslav Málek. V závěru zápasu ještě po centru z přímého kopu a hlavičce Robina Štefka přidal tým ze Slezska třetí gól a zcela zaslouženě si dnes z Valašského Meziříčí odváží tři body po vítězství 3:0.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký den a u dalších on-line přenosů na počtenou. (12:06:57)

    Radomír Fukala

    Branky: 40. Malý (vla.), 43. Málek, 80. Štefek

    Karty:   12. Jurča (VAM), 45. Kebísek (VAM) – 14. Krejčí (HLU)


    TJ Valašské Meziříčí: Michut – Žilinský, Vrána (31. Bělíček), Gerbert, Byrtus, Výmola (89. Gajdoš), Malý (C), Jurča, Kebísek, Gregáň, Šulák
    Náhradníci: Repáň – Behan, Sovák, Gajdoš, Bělíček, Václavek, Skwarczek

    FC Hlučín: Kolenko – Heiník, Žižka (C), Málek, Foltyn, Dostál (73. Massaniec), Hudeczek, Krejčí (75. Fojtík), Mac, Štefek, Kraut (89. Ságner)
    Náhradníci: Kodeš – Massaniec, Fojtík, Ságner, Jančík

    Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Kaloč
    thejrc.org