Fiorentina – Udinese 2:1 (kon.) | Bologna – Spal 2:1 (kon.) | Cagliari – Janov 2:3 (kon.)
Crotone – Turín 2:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 3:1 (kon.) | Sassuolo – Chievo 0:0 (kon.)
Inter – AC Milán 3:2 (kon.)
konec
Inter Milán
3:2 (1:0)
AC Milán
Neděle 15.10.2017, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Ten utnul jasný faul střídající Édera, který uviděl žlutou kartu a hosté mají poslední šanci z přímého kopu. Do vápna míří i brankář Donnarumma.
     
    90+3
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Davide Santon.
     
    90+1
    Icardi si na oslavu branky svlékl dres a po vzoru Lea Messiho jej ukázal fanouškům, za což si vysloužil žlutou kartu!
    90. Mauro ICARDI - 3:2
     
    90
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tohle je zápas jako řemen a derby jak má být! K penaltě se postavil nejlepší hráč domácí MAURO ICARDI, který zvolil opačný kout branky, než gólman Donnarumma, a mohl tak oslavit svůj dnešní hattrick!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (AC Milán).
    89. Penaltový zákrok Rodrígueze!
     
    89
    Šokující koncovka duelu pokračuje! Ricardo Rodríguez na zadní tyči zcela vědomě stáhl svého soupeře a je z toho jasná penalta!
     
    89
    Penalta pro Inter!
     
    88
    Jenže málem rozhodnul Inter! Icardi si dobře pokryl míč na hranici vápna, zbavil se dvou soupeřů a ke skórování vybídl Édera, ovšem ten trefil jen bránícího hráče!
     
    85
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Borja Valero, přichází Éder.
    81. Giacomo BONAVENTURA - 2:2
     
    81
    AC Milán právě vstřelil branku!
    A je to tady, jako bych to přivolal! Z pravé strany přišel na první pohled nenápadný centr, který však Silva instinktivně prodloužil partou na Curtone, jenž míč netrefil, ale na zadní tyč jej skvěle doklouzal GIACOMO BONAVENTURA, jenž jej nasměroval na branku, Handanovič byl u své tyče pozdě a míč mu o několik centimetrů propadl do sítě. Vše potvrdily hodinky rozhodčího, které gól uznaly – 2:2!
     
    79
    Další žlutou kartu nyní uviděl Ivan Perišić, který se snažil protáhnout po pravém křídle, jenže soupeře odstavil jen tak, že ho zasáhl rukou do obličeje. Jasná karta.
     
    78
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alessio Romagnoli, přichází Manuel Locatelli.
     
    73
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Antonio Candreva, přichází João Cancelo.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Roberto Gagliardini (Inter Milán).
    63. Mauro ICARDI - 2:1
     
    63
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí přežili klinickou smrt a z protikace se opět dostávají do vedení! Icardi ve středu hřiště zachytil míč a Inter vyrazil do brejku. Balón se dostal doleva k Perišičovi, který dobře vymotal svého soupeře, jenž posadil naprosto přesný centr opět na hlavu MAURU ICARDIOVI, jenž trkl míč přesně ke vzdálenější tyči a podruhé v zápase se zapsal do střelecké listiny – 2:1!
     
    62
    A had málem uštknul podruhé! Na vápně zůstal úplně sám André Silva, který tlačil svou přízemní ránu na zadní tyč, ale Handanovič jeho pokus famózně vyrazil a udržel naděje domácích!
     
    60
    A málem Inter znovu vedl! Po akci na pravé straně a parádním centru Candrevy si na balón naběhl z druhé vlny na hranici vápna záložník Vecino, ale jeho pokus do protipohybu brankáře zamířil těsně vedle branky!
    56. SUSO - 1:1
     
    56
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Přišlo to, co přijít muselo – hosté vyrovnávají! Akce začala na pravé straně, kde domácí nechali až příliš mnoho prostoru SUSOVI. Ten si nenápadně navedl míč na střed a poté na ránu levačkou, a jeho parádní technický pokus zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Začínáme od znovu – 1:1!
     
    54
    Hosté nyní pořádně ožili a Inter neví, kam dřív skočit. Ricardo Rodríguez se jako vítr prohnal po levé straně, na jeho prudkou přihrávku si na bližší tyč naběhl střídající Cutrone, ale trefil jen boční síť!
    50. Tvrdá rána Susa!
     
    50
    A Samir Handanovič musel být opět v permanenci, ovšem dalekonosnou ránu soupeře směřující pod břevno skvěle vyrazil na rohový kop.
     
    49
    Radost hostů z vyrovnání byla předčasná! Silva si navedl míč na levačku a jeho parádní obstřel po zemi zastavila tyč, od níž se odrazil balón před prázdnou branku k Musacchiovi, jehož dorážka pod břevno přišla z ofsajdu!
     
    46
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Patrick Cutrone.
    44. Boriniho šance!
     
    44
    První větší šance AC! Kessié na pravé straně vysunul do ulice Boriniho, ten prudce vypálil na přední tyč, ale Handanovič jeho pokus skvěle vyrazil a hostující fotbalista poté hlavou namířil balón jen do boční sítě!
    28. Mauro ICARDI - 1:0
     
    28
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení a tribuny poprvé v zápase propukají nadšením. Za trochu prudkou přihrávkou po pravé straně vyrazil Candreva, který však z první kolem obránců načechral do vápna famózní centr, na nějž si mezi stopery naběhl MAURO ICARDI a lehkou tečí prodloužil míč přesně ke vzdálenější tyči. Donnarumma zůstal přikovaný na čáře – 1:0!
     
    25
    Domácí středopolař Vecino musel zatáhnout za záchrannou brzdu při dalším brejku soupeře, když Bonaventuru stáhl k zemi a je druhým hráčem domácích potrestaným žlutou kartou.
    23. Hlavička Mirandy
     
    23
    Po centru z přímého kopu se domácí marně dožadovali penaltového zákroku na Icardiho, nicméně akce pokračovala. Další centr už byl mnohem přesnější a na zadní tyči si jej našel stoper Miranda, který hlavou těsně minul levou tyč!
     
    22
    A navíc z toho byl brejk na pravém křídle, který musel jasný karetním faulem hasit vystupivší Alessio Romagnoli a také on uviděl z ruky hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    15
    Obránce domácích Miranda po čtvrthodině hry naprosto zbytečně zajel do soupeře zezadu skluzem a je prvním hráčem letošního derby, který je oceněn žlutou kartou.
    13. Břevno po ráně Candrevy!
     
    13
    První tutovka zápasu! Candreva si přeběhl do středu, kam dostal přihrávku a okamžitě se odhodlal k dalekonosné ráně, nicméně jeho pokus zastavilo břevno, o nějž se míč otřel při své dráze letu!

    Daniel Kinc

    Branky: 28. Icardi (Candreva), 63. Icardi (Perišić), 90. Icardi (pen.) – 56. Suso (Borini), 81. Bonaventura (André Silva)

    Karty:   15. Miranda (INM), 25. Vecino (INM), 66. Gagliardini (INM), 79. Perišić (INM), 90+1. Icardi (INM), 90+4. Éder (INM) – 22. A. Romagnoli (ACM), 90. Ricardo Rodríguez (ACM)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:9. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:12.
    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo – Vecino, Valero (85. Éder) – Candreva (73. Cancelo), Gagliardini, Perišić – Icardi (C) (90+3. Santon).
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Cancelo, Santon, Ranocchia, Pinamonti, Dalbert, Éder, Karamoh.

    AC Milán: G. Donnarumma – Musacchio, Bonucci (C), A. Romagnoli (78. Locatelli) – Borini, Kessié (46. Cutrone), Biglia, Bonaventura, Ricardo Rodríguez – Suso, André Silva.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Storari – C. Zapata, Paletta, G. Gómez, Calabria, Abate, Montolivo, J. Mauri, Locatelli, Gabbia, Cutrone.

    Rozhodčí: Paolo Tagliavento
    thejrc.org