Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 15.10.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česka stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec – 17:10 na ledě – 4 střely na branku – 0+0
    Aleš Hemský – 9:42 na ledě – 0 střel na branku – 0+0 (04:03:36)
     
    Zápas je tedy u konce a po prodloužení ho nakonec ovládlo Toronto Maple Leafs! Hosté nejprve přečkali velkou šanci soupeře, aby z kontru udeřil jejich klenot v podobě Austona Matthewse – ten tak dnes dal dvě branky a rozhodl o tom, že jeho celek si odveze z Montrealu dva body!

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
    60:48 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    60:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně parádně vychytal Andersen dorážku Drouina, na té druhé poté rozhodl zázračný AUSTON MATTHEWS! Nylander se prosmýkl po křídle, našel křížným pasem amerického mladíka a ten tvrdou střelou zacílil přesně mimo dosah Careyho Price! Po vítězné brance proti Chicagu tak Matthews rozhoduje další prodloužení! Asistence: William Nylander.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou základní hrací dobu a uvidíme tedy prodloužení. Ve třetí periodě o něco blíže k výhře domácí, kteří na to měli dost šancí, ale puk za Andersena nedostali. Na druhé straně Toronto toho zase tolik neukázalo, tak uvidíme, jestli se to ještě změní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:29
    Ke střele od modré se dostal Hainsey, který ale pálil pouze doprostřed branky a tam byla připravena lapačka Pricea.
     
    59:05
    Konec zápasu mají pod kontrolou spíše hosté a teď pálil Marner, ovšem Price byl na ledě včas a dokázal betonem zasáhnout.
     
    58:09
    Montreal se snaží utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale nesmí zapomínat na obranu – za tu se dostal Kadri, ale Price jeho dorážku dokázal pokrýt.
     
    56:45
    Maple Leafs se po delší době dostali na chvíli do pásma, ovšem ke střele to nevedlo a Price tak stále nemá ve třetí periodě moc práce.
     
    55:30
    Jake Gardiner se snažil rozehrát kreativně, puk mu ale trochu ujel a tak končí pouze na zakázaném uvolnění – domácí Canadiens platí za o něco lepší tým.
     
    54:32
    Branku jsme v této třetině stále neviděli, teď skoro ujížděl sám Martin, ale výtečně se vrátil Čech Hemský, který nakonec parádně zasáhl.
     
    53:25
    Montreal si vytvořil mírný tlak a ke střele se dostal v mezikruží Shaw, ovšem jeho tvrdý pokus našel pouze beton Andersena, který vykopl.
     
    52:18
    Oba celky se střídají v držení puku a vidíme hru nahoru-dolů, obě strany se snaží rozhodnout, ale brankáři na obou stranách drží.
     
    51:28
    Danault se dostal k puku v levém kruhu a zkusil překvapit gólmana Toronta pokusem na zadní tyč, ovšem ten pouze schoval puk do lapačky.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Petry (Drouin, Lehkonen), 17. Galchenyuk (Hudon), 32. Drouin (Alzner) – 8. J. van Riemsdyk, 9. Matthews, 33. Marleau (Kadri), 61. Matthews (W. Nylander)


    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – S. Weber (A), Mete, Petry, Alzner, Davidson, Jo. Benn – Lehkonen, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Hudon – Gallagher, J. de La Rose, Byron – Hemský, Plekanec (A), Galchenyuk.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Fehr, M. Martin.
    thejrc.org