Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 4:2 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 15.10.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česka stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec – 17:10 na ledě – 4 střely na branku – 0+0
    Aleš Hemský – 9:42 na ledě – 0 střel na branku – 0+0 (04:03:36)
     
    Zápas je tedy u konce a po prodloužení ho nakonec ovládlo Toronto Maple Leafs! Hosté nejprve přečkali velkou šanci soupeře, aby z kontru udeřil jejich klenot v podobě Austona Matthewse – ten tak dnes dal dvě branky a rozhodl o tom, že jeho celek si odveze z Montrealu dva body!

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
    60:48 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    60:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně parádně vychytal Andersen dorážku Drouina, na té druhé poté rozhodl zázračný AUSTON MATTHEWS! Nylander se prosmýkl po křídle, našel křížným pasem amerického mladíka a ten tvrdou střelou zacílil přesně mimo dosah Careyho Price! Po vítězné brance proti Chicagu tak Matthews rozhoduje další prodloužení! Asistence: William Nylander.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou základní hrací dobu a uvidíme tedy prodloužení. Ve třetí periodě o něco blíže k výhře domácí, kteří na to měli dost šancí, ale puk za Andersena nedostali. Na druhé straně Toronto toho zase tolik neukázalo, tak uvidíme, jestli se to ještě změní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:29
    Ke střele od modré se dostal Hainsey, který ale pálil pouze doprostřed branky a tam byla připravena lapačka Pricea.
     
    59:05
    Konec zápasu mají pod kontrolou spíše hosté a teď pálil Marner, ovšem Price byl na ledě včas a dokázal betonem zasáhnout.
     
    58:09
    Montreal se snaží utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale nesmí zapomínat na obranu – za tu se dostal Kadri, ale Price jeho dorážku dokázal pokrýt.
     
    56:45
    Maple Leafs se po delší době dostali na chvíli do pásma, ovšem ke střele to nevedlo a Price tak stále nemá ve třetí periodě moc práce.
     
    55:30
    Jake Gardiner se snažil rozehrát kreativně, puk mu ale trochu ujel a tak končí pouze na zakázaném uvolnění – domácí Canadiens platí za o něco lepší tým.
     
    54:32
    Branku jsme v této třetině stále neviděli, teď skoro ujížděl sám Martin, ale výtečně se vrátil Čech Hemský, který nakonec parádně zasáhl.
     
    53:25
    Montreal si vytvořil mírný tlak a ke střele se dostal v mezikruží Shaw, ovšem jeho tvrdý pokus našel pouze beton Andersena, který vykopl.
     
    52:18
    Oba celky se střídají v držení puku a vidíme hru nahoru-dolů, obě strany se snaží rozhodnout, ale brankáři na obou stranách drží.
     
    51:28
    Danault se dostal k puku v levém kruhu a zkusil překvapit gólmana Toronta pokusem na zadní tyč, ovšem ten pouze schoval puk do lapačky.
     
    50:37
    Střelu zkusil i Benn, který napřáhl z dobré pozice, ale na místě byl Andersen, který tak zasáhl a opět přerušil hru.
     
    49:42
    Petry se opět snažil pálit od modré čáry, střelec dnešní první branky ale tentokrát podobně úspěšný nebyl a puk získává Toronto.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    47:52
    Po dobré šanci Komarova, který pálil pouze do boční sítě, domácí dokázali vyhodit pouze na zakázané uvolnění, takže se hra vrací před Price.
     
    47:05
    Kadri pronikl do útočného pásma, jeho střele ale byla zablokována mimo a dopředu tak může pro změnu Montreal.
     
    46:09
    Další ofsajd, kterých ve třetí třetině opravdu přibylo – tentokrát byl moc rychlý Marner a opět se tak píská.
     
    45:34
    Gallagher nahodil puk nebezpečně na branku, ale Andersen byl na ledě včas a dokázal tak zastavit akci hostů.
     
    44:51
    Tentokrát poslal pas moc pozdě Carrick a Marner se tak ještě předtím dostal do ofsajdu, hra je tedy znovu přerušena.
     
    43:52
    Danault se snažil překonat střední pásmo, ale Shaw vjel do pásma dříve než on a nakonec tak lajnový rozhodčí signalizuje ofsajd.
     
    42:57
    Po Gallagherově pasu zpoza branky se dostal do dobré šance český centr Tomáš Plekanec, jeho pokus zápěstím ale našel pouze připraveného Andersena.
     
    42:38
    Bozakův pokus o přihrávku byl zablokován nad, takže se bude vhazovat před Pricem – oba celky se snaží hlavně neudělat chybu.
     
    41:58
    A následně byl ve zcela volném prostoru Benn, který se snažil využít svých spoluhráčů před Andersenem, ten ale puk nakonec ve změti těl našel a přerušil hru!
     
    41:34
    Petry zkusil od modré čáry poslat puk na branku a ten se odrazil šikovně přesně na hůl Paciorettyho, ten ale pálil pouze do betonu Andersena!
     
    40:45
    Třetí třetinu začali o něco lépe hosté, kteří se nastěhovali do útočné třetiny, Matthews ale byl přitlačen k mantinelu a následně o puk přišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli po jedné brance na každé straně, takže i momentálně platí vyrovnaný stav. Do vedení šel domácí Montreal, když se poprvé v novém klubu prosadil střelou o tyčku Drouin, ovšem poté dokázal kotouč za čáru dostat Marleau a na základě videozáznamu tak rozhodčí přisoudili Torontu srovnání! Který celek strhne vedení na svoji stranu v poslední třetině?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Maple Leafs se brání skutečně zkušeně a Montreal nemá žádnou větší šanci na to, aby se dostal do tlaku – do konce periody tak už dost možná další branku neuvidíme.
     
    38:40
    A tvrdou střelu Drouina dokázal sebral Andersen, navíc ji udržel a hra je tak přerušena.
     
    38:19
    Zatím se Toronto ale brání velice dobře a zvládá vyhazovat puky do bezpečné vzdálenosti od Andersena, teď si dobře u mantinelu poradil Hainsey.
     
    37:38
    Montreal bude moci zápas opět strhnout na svoji stranu, protože bude hrát přesilovku – Tyler Bozak je vyloučen za držení Hudona.
     
    36:32
    Ke střele se dostal po kličce u modré čáry Carrick, Price ale včas sklapl betony a vyrazil. Následně Borgman zkoušel něco podobného, ale ten braku vůbec netrefil.
     
    35:28
    Pacioretty táhl ojedinělý útok domácího celku, ale Canadiens se ke střele nakonec nedostali, protože dobře do obrany zapracoval Zajcev.
     
    34:38
    Maple Leafs mají územní převahu a jsou nastěhováni v pásmu soupeře, ovšem střela Riellyho se neujala a skončila pouze těsně vedle domácí branky.
     
    33:39
    I nadále jsou to spíše hosté, kdo má převahu a tlačí se dopředu, ovšem ani Komarov a ani Kadri nedokázali z těžkých pozic zakončit, takže Price si může na chvíli oddechnout.
    32:43 Patrick MARLEAU - 3:3
     
    32:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je to tak, je tedy srovnáno! Po dobré práci Komarova sice dokázal Price několikrát puk zastavit, PATRICK MARLEAU ale nakonec propasíroval podél tyčky svůj pokus kousek za čáru. To nakonec sudí rozklíčovali a branka zcela správně platí! Asistence: Nazem Kadri.
     
    32:43
    Branka by ale měla platit, protože Marleau puk do sítě podle záběrů vážně dostal. Uvidíme, jaké bude rozhodnutí.
     
    32:43
    Další skrumáž před brankou a Price podržel svůj tým! Nejprve zachytil střelu Komarova, poté si poradil i s dorážkou Marleaua a je otázka, jestli ji zachytil před čarou – opět se bude přezkoumávat video.
     
    32:19
    Toronto tak musí po delší době opět dotahovat, má na to ale ještě skoro polovinu zápasu a času je tedy opravdu dost.
    31:33 Jonathan DROUIN - 3:2
     
    31:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    A vzápětí padá branka na druhé straně, Montreal tedy jde dnes podruhé do vedení – Alzner měl hlavu nahoře, všiml si JONATHANA DROUINA na zadní tyči a stříleným pasem ho přesně oslovil. Domácí útočník tak v pohodě uklidil puk za Andersena a Canadiens vedou. Asistence: Karl Alzner.
     
    31:14
    Je to tak, sudí rozpažili a tento gól amerického mladíka tedy platit nebude.
     
    31:14
    Auston Matthews sice dostal ve skrumáži před brankou puk do sítě, ale nejspíše si pomohl vysokou holí – bylo to poměrně těsné a sudí to ještě přezkoumají, ale nejspíše se skóre měnit nebude.
     
    30:25
    Nylander se snažil poslat puk překvapivě na Price, ovšem dobře zafungovaly bloky a domácí gólman tak tentokrát ani nemusel zasahovat.
     
    29:32
    Canadiens si opět nepohlídali přechod modré čáry a jejich akce tak končí poměrně zbytečným ofsajdem – bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    28:33
    Ve druhé třetině ubylo šancí a hraje se vyrovnanější hokej, oba celky tvrdě bojují o střední pásmo a nedá se říct, který z nich má převahu.
     
    27:39
    Toronto se snaží dostat zpět do vedení, ovšem nahození Marnera před branku sebral Davidson a na druhé straně musel lapačkou skrýt puk Andersen.
     
    26:45
    Domácí už hrají v plném počtu a sledujeme tak vyrovnanější herní obraz – na straně Toronta se nedohodli Komarov a Marleau a druhý jmenovaný se tak vystavil do ofsajdu.
     
    25:58
    Po sklepnutí Matthewse se dostal ke střele Marleau, jeho pokus ale nebyl dost důrazný a Price tak se štěstím dokázal puk vytěsnit mimo branku!
     
    25:21
    Nakonec se ještě Pacioretty dostal v oslabení k dobré střele, tu ale pohotově vyrazil vyrážečkou za branku Andersen a na další branku tak čekáme.
     
    24:45
    První část přesilovky se Maple Leafs nepovedla a domácí se dokázali osvobodit, takže to musí zkusit nová útočná pětka.
     
    24:04
    A hosté budou hrát přesilovku, na dvě minuty je vyloučen Davidson, který je potrestán za držení Nylandera.
     
    23:41
    Galchenyuk už ujížděl do velice dobré šance, ovšem když už se chystal pálit, tak mu do střely na poslední chvíli vložil hůl vracející se Hyman.
     
    22:51
    Po rychlé akci se dostal ke střele Marner, který si najel ze druhé vlny, ovšem Price dokázal jeho pokus tečovat betonem mimo branku!
     
    21:49
    Toronto nakonec převzalo iniciativu a Marleau bojoval o puk v útočném pásmu, ovšem přesila obránců ho udolala.
     
    20:55
    Ze začátku druhé třetiny jsou u puku hlavně domácí, kteří se dostali před Andersenovu branku, ale nakonec dánského gólmana neohrozili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu a rozhodně se bylo na co dívat, protože byla opravdu plná zvratů. Nejprve šel do vedení domácí Montreal, když od modré přesně pálil Petry – poté ale Toronto otočilo vývoj zápasu, když se tečovanou střelou prosadil van Riemsdyk a následně po individuální akce i Matthews. Před koncem periody ale využil přesilovku svým prvním letošním zásahem Galchenyuk a během první pauzy tak platí stav 2:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Tři vteřiny před koncem třetiny se ještě Montreal bude muset bránit ve vlastním pásmu, protože se provinil zakázaným uvolněním.
     
    19:13
    Martin ve vlastním pásmu pořádně dohrál souboj s Gallagherem, přestože předtím byl pískán ofsajd a málem jsme tu měli první bitku, rozhodčí ale nakonec vše ukočírovali.
     
    18:34
    Toronto má na konci první periody mírnou územní převahu, do větší šance se ale nemůže dostat, protože domácí celek velice agresivně brání.
     
    17:41
    A teď jsou na koni domácí, kteří se dostali do velké převahy a Andersen musel po nahození od modré pro jistotu přerušovat hru.
    16:49 Alex GALCHENYUK - 2:2
     
    16:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    A přesilová hra je nakonec využita! Po šťastném odrazu ve středním pásmu se dostal do přečíslení ALEX GALCHENYUK, který se do puku opřel vší silou a odrazem o tyčku propasíroval svoji bombu za záda bezmocného Andersena! Asistence: Charles Hudon.
     
    16:05
    Canadiens se dostali do dobrého tlaku a před brankou málem dorážel do prázdné branky Pacioretty, ovšem na puk nakonec těsně nedosáhl!
     
    15:22
    Uvidíme první přesilovku i v domácím podání, na trestnou lavici je poslán Nazem Kadri za hru vysokou holí proti obránci Weberovi.
     
    14:51
    Momentálně se hraje poměrně vyrovnaná pasáž zápasu bez větších šancí, Montreal se nemůže dostat do nějakého většího tlaku.
     
    14:05
    Od modré čáry to zkusil i švédský nováček v NHL Borgman, Price ale měl čistý výhled a tak puk schoval bez větších potíží ve své výstroji.
     
    13:35
    Nylander se velice dobře prokombinoval do střelecké pozice a snažil se kotouč umístit na zadní tyč, tentokrát ale byl Price na místě a jeho pokus vykopl mimo!
     
    12:57
    Montreal teď trochu uspěchal rozehrávku a Mete poslal puk podél hrazení až na zakázané uvolnění, takže hra se přesune zpět před Price.
     
    12:03
    Bez větších potíží se Canadiens ubránili a oba celky tak hrají v plném počtu – tato přesilová hra se Maple Leafs moc nepovedla a nepřipsali si žádnou větší šanci.
     
    11:07
    Ve vlastním oslabení po křídle ujel Byron, který to zkusil přímo na Andersena, který ovšem zasáhl a hru tak přerušil.
     
    10:37
    Marner posílal puk před branku na van Riemsdyka, ten ale svou holí na tuto pobídku nedosáhl a Toronto přišlo o pásmo.
     
    10:00
    Nakonec tu ale první vyloučení přeci jen je a domácí budou hrát oslabení – na trestnou lavici byl poslán Alzner, který se provinil krosčekem proti Marnerovi.
     
    09:19
    Matthews to zkoušel znovu a byl poměrně sporně zastaven Weberem, sudí ale zatím vylučovat nebudou a oba celky tak pokračují v pěti.
    08:16 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    08:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Krása, krása! AUSTON MATTHEWS ukazuje, proč je tak ceněným hráčem a otáčí výsledek zápasu! Americký mladík a jednička loňského draftu projel středním pásmem, se štěstím překonal modrou čáru a následně vymetl horní roh branky Montrealu – Price bez šance a jen se ohlédl za sebe. Bez asistence.
    07:32 James van Riemsdyk - 1:1
     
    07:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak toto bylo nečekané a ani kamery to ze začátku nezachytily! Po vhazování se puk ihned odrazil na hůl JAMESE VAN RIEMSDYKA, který pohotově vypálil, jeho pokus ještě tečovala hůl Lekhonena a Price se natahoval marně! Stav je tak velice rychle srovnán. Bez asistence.
     
    07:30
    Do rychlého protiútoku jeli Bozak a Marner, právě druhý jmenovaný dostal parádní pas na zadní tyč, ale Price ho neskutečným způsobem vychytal! Domácí gólman se bleskově přesunul a schoval puk pod svým tělem!
     
    06:11
    Další tutová šance domácích! Z druhé vlny si najel do zcela volného prostoru Mete, který se mohl Andersena zeptat, kam má puk uklidit, ale nakonec ho poslal těsně vedle!
     
    05:40
    Tak toto mělo být 2:0, ale Andersen své spoluhráče podržel! Byron si narazil puk s Gallagherem a první jmenovaný z bezprostřední blízkosti zakončoval pod břevno, lapačka dánského gólmana ale ukradla Canadiens skoro jistou branku!
     
    05:11
    Maple Leafs se zatím trápí v útočné fázi a nejsou schopni se dostat k pořádné střele, Price mnoho práce neměl a Montreal tak prozatím asi zaslouženě vede.
     
    04:15
    Na druhé straně střílel z opravdu výhodné pozice Benn, kterému pokus sedl dobře, ale Andersen byl tentokrát na místě a puk vykopl mimo.
     
    03:28
    Toronto se snažilo odpovědět tlakem, střela Marnera ale mířila pouze do zadního mantinelu a následná snaha Bozaka úspěch také nepřinesla.
    02:19 Jeff PETRY - 1:0
     
    02:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Následný kontr domácích už brankou končí a Montreal tak jde do vedení! Po pasu od Drouina, která zavezl kotouč do pásma, se do střely položil JEFF PETRY a právě domácí bek propálil všechno, co mu stálo v cestě! Andersen měl zakrytý výhled a jeho zákrok tak přišel moc pozdě. Asistence: Jonathan Drouin a Artturi Lehkonen.
     
    02:04
    Po odraženém puku se opřel do střely i Tyler Bozak, ale jeho sražený pokus nakonec skončil pouze za brankou Price.
     
    01:29
    Nebezpečnou střelu vypustil směrem na Andersena Davidson, ovšem dánský gólman rychle švihl svým betonem proti puku a dokázal ho vyrazit do bezpečí!
     
    00:53
    Tentokrát do pásma zkoušeli proniknout Marleau s Kadrim, ale první jmenovaný byl moc rychlý a čárový sudí tak signalizují první ofsajd duelu.
     
    00:29
    Nylander hned na začátku nezvládl přechod modré čáry a dopředu se hnal Pacioretty, ovšem příkladně se vrátila hostující hvězda Matthews a puk má opět Toronto.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – S. Weber (A), Mete, Petry, Alzner, Davidson, Jo. Benn – Lehkonen, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Hudon – Gallagher, J. de La Rose, Byron – Hemský, Plekanec (A), Galchenyuk.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Fehr, M. Martin..
     
    Začátek zápasu se opět o něco zpozdí, oba celky už ale jsou na ledě a tak náš čeká kanadská hymna, po které se bude moci začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Statistiky gólmanů:


    Montreal Canadiens
    Carey Price – 4 zápasy – 89,9% úspěšnost zákroků – 3,3 gólu za zápas
    Al Montoya – 1 zápas – 77,8% úspěšnost zákroků – 3 góly za zápas

    Toronto Maple Leafs
    Frederik Andersen – 4 zápasy – 87,1% úspěšnost zákroků – 3,96 gólu za zápas
     
    Nejlépe bodující hráči:


    Montreal Canadiens
    1. Brendan Gallagher – 2 body (1+1)
    2-4. Max Pacioretty – 1 bod (1+0)
    2-4. Phillip Danault – 1 bod (1+0)
    2-4. Tomáš Plekanec – 1 bod (1+0)
    Čtyři další hráči mají bod za asistenci.

    Toronto Maple Leafs
    1. Auston Matthews – 6 bodů (3+3)
    2. James van Riemsdyk – 5 bodů (3+2)
    3. Nikita Zajcev – 5 bodů (2+3)
    4-5. Nazem Kadri – 4 body (2+2)
    4-5. Patrick Marleau – 4 body (2+2)
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, kde se proti sobě ve vypjatém zápase postaví Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs.

    Domácí Montreal Canadiens zažívá hodně rozpačitý vstup do sezóny, během prvních čtyřech zápasů získal pouze dva body a aktuálně táhne třízápasovou sérii proher. Šanci napravit to tak bude mít proti úhlavnímu rivalovi z nedalekého Toronta. The Habs nejprve nadějně zvládli zápas v Buffalu, kde vyhráli 2:3 po nájezdech, poté ale prohráli vysoko 6:1 ve Washingtonu, 2:0 na ledě New Yorku Rangers a naposledy i doma s Chicagem 1:3. V tabulce nadupané Východní konference to tak zatím stačí až na 14. místo.

    Hostující Toronto Maple Leafs je na tom pak daleko lépe, když prohrálo pouze poslední zápas a na svém kontě tak má 6 bodů. K tomu navíc naprosto šílené a pro diváka velice atraktivní skóre 22:16. Prozatím úspěšnou sezónu začali Babcockovi hoši drtivou výhrou 2:7 ve Winnipegu, poté doma přestříleli Rangers 8:5 a udolali 4:3 po prodloužení Chicago. V posledním duelu ale doma padli s New Jersey po ne moc přesvědčivém výkonu obrany 3:6. V tabulce Východní konference se tak tento celek drží na šestém místě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Petry (Drouin, Lehkonen), 17. Galchenyuk (Hudon), 32. Drouin (Alzner) – 8. J. van Riemsdyk, 9. Matthews, 33. Marleau (Kadri), 61. Matthews (W. Nylander)


    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – S. Weber (A), Mete, Petry, Alzner, Davidson, Jo. Benn – Lehkonen, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Hudon – Gallagher, J. de La Rose, Byron – Hemský, Plekanec (A), Galchenyuk.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Fehr, M. Martin.
    thejrc.org