Vsetín – Ústí n/L 7:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:2 (0:0, 4:1, 3:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Neděle 15.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Netradičně v neděli zavítají vsetínští fanoušci do útrob zimního stadionu Na Lapači, kde se VHK ROBE Vsetín střetne, již podruhé v sezóně, s celkem HC Slovan Ústí nad Labem. Také první měření sil proběhlo na Valašsku a domácí si tehdy se svým soupeřem hladce poradili. Od prvního zápasu sezóny však uběhlo již něco málo přes měsíc a oba celky mají za sebou první čtvrtinu soutěže. Zápas může ovlivnit také fakt, že pro oba týmy to bude druhý zápas ve dvou dnech.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Ústeckým dlouho utíkala vítězství za tři body. Sice si ve druhém kole poradili s Třebíčí, poté se jim však šest kol nepodařilo plně bodovat. Nyní je Slovan s devatenácti body na sedmé příčce prvoligové tabulky. Severočeši zakončí na Lapači dvoudenní trip, včera se totiž v rámci třináctého kola představili ve frýdecko-místecké hale Polárce a domácí celek výrazně potrápili. Ústí nad Labem sice proti slezskému soupeři nenavázala na vysokou domácí výhru proti Kadani, ale uhrálo jeden bod za remízu. Zápas nakonec skončil až po samostatných nájezdech, z vítězství 6:5 se radoval Frýdek-Místek.

    Slovan patří mezi nejofenzivnější celky a daří se mu také v přesilových hrách. Nejlepším střelcem je v Ústí nad Labem sedmadvacetiletý Antonín Melka, který v průběhu sezóny dostal puk za záda soupeřova gólmana již osmkrát. Celkově má útočník první formace 15 kanadských bodů (8+7). Stejný počet bodů nasbírali také Daniel Vrdlovec (7+8) a Jaroslav Roubík (6+9).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínu stále patří předposlední třináctá příčka, od které se ne a ne odlepit. Plnému bodovému zisku byli Valaši blízko už v 9. kole na ledě Prostějova, kde ale v posledních minutách přišli o hubený náskok. Už to vypadalo, že je nabudí výhra 2:1 proti poslední Kadani, v dalším z venkovních zápasů však opět nedokázali udržet dobře vyhlížející skóre a o jednu branku padli. Stejně jako Ústečtí, také oni včera večer sváděli boj o další body do tabulky. Na domácím ledě se utkali s Třebíčí, trápila je však koncovka a z 39 střel dostali za záda Jekela pouze jedinou.

    Nejvíce kanadských bodů a zároveň nejlepším střelcem valašského celku je David Březina (7+5), nejvíce asistencí má pak Ondřej Slováček (1+10). Z obránců se bodově nejvýrazněji prosazuje Tomáš Frolo (1+6), v posledních zápasech se však na ledě střelecky projevili i Radim Ostrčil a Jakub Teper, který se vrátil po zranění opět do hry. Kromě Tepera mohli fanoušci v sestavě Vsetína zahlédnout znovu i Radima Kucharczyka, jenž se v minulém utkání ukázal na centru třetí formace.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Horčička (J. Pavelka) – Teper, Dundáček, Frolo, Ostrčil, Šenkeřík, D. Krenželok – Slováček, Kucharczyk, Podešva – Markovič, Vávra, Březina – Jonák, Hruška, Pokorný – Vítek, Šilhavý, Karafiát.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Husák, Bernad, Macek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Hes, Mlčoch – Smolka, Roubík, Melka – P. Kousal, Vrdlovec, Severa – Dufek, L. Volf, Gengel – Markulinec, Navarra..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly zápasu vyhráli hosté, kterým se však nepodařilo dostat ze středního pásma. Na Volkeho branku nahazuje kotouč centr první vsetínské formace.
     
    00:57
    Slovan rozehrává od vlastní branky, Macek dostal kotouč do středního pásma a hostům se daří protečovat puk až do útočné třetiny.
     
    01:35
    Hraje se za brankou Ústí, Hruška s Šenkeříkem jsou úspěšnější v souboji za brankou.
     
    01:47
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ladislav Gengel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:51
    Šenkeříkovu střelu od modré vytěsnil Volke koncem hokejky do ochranné sítě. Vhazuje se opět po levici hostujícího gólmana.
     
    02:08
    Pokornému se nepodařilo dostat kotouč nad ležícího gólmana, dobře před brankovištěm pracoval také Jonák, ten však v klíčkovém okamžiku nezasáhl přesně. Na konci akce už nebyl před ústeckou brankou nikdo ze Vsetínských, kdo by puk dopravil do odkryté branky.
     
    02:40
    Hosté se dokázali osvobodit a domácím se nedaří udržet v útočné třetině. Macek podél mantinelu vyhazuje.
     
    03:00
    Teper vypálil z vrcholu pravého kruhu, kotouč se otřel o gólmanovu lapačku a vybídl tak k dorážce opět vsetínského obránce. Ten však puk mezi hokejkami nenašel.
     
    03:47
    Hosté v plném počtu.
     
    03:59
    Markovič se ujal kotouče u mantinelu a hledal vhodnou pozici pro střelu. Pokus z mezikruží zbokoval soupeř hokejkou.
     
    04:56
    Valaši dostřídali a Krenželok rozehrává zpoza vlastní branky. Domácí se do útočné třetiny dostali bez větších potíží a Pokorný ihned vystřelil.
     
    05:30
    Šenkeříkova střela od modré zasáhla jen připraveného Volkeho, ten rozehrává.
     
    05:44
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali Melka s Roubíkem. Prvně jmenovaný se rozhodl pro střelu, kterou musel hasit až vsetínský gólman Horčička.
     
    05:52
    Vítek vystřelil z úniku. V mezikruží se rozhodl pro jednoduchou střelu bez přípravy, kterou zasáhl připraveného gólmana hostí. Vítek se ale i nadále prezentuje dobrou útočnou hrou.
     
    06:53
    V mezikruží vsetínského útočného pásma stál připravený Podešva. Chystal se tečovat přihrávku od mantinelu, ale na puku byl šikovnější hostující Gengel, který posílá kotouč mezi modré čáry.
     
    07:56
    Navarra prokličkoval mezi hráči Vsetína a z mezikruží vystřelil. Hostující útočník mířil mezi betony, Horčička byl připraven.
     
    08:12
    Hostující Smolka se snažil natlačit kotouč pod vlastního gólmana, aby mu pomohl s pokrytím nahození. Smolka si ale všiml dojíždějícího Pokorného a trochu zazmatkoval, čímž svému brankáři spíše uškodil.
     
    09:16
    Šilhavý vystřelil z pravého kruhu, jelikož si nevšiml najíždějícího Tepera, který stál před odkrytou brankou. Šilhavý se ještě dostal k dorážce vlastní střely u levé tyčky, ani touto střelou však Volkeho nepřekonal.
     
    09:49
    Hosté se dostali do pásma, ale vydávají se střídat. První vsetínská formace se tak dostala za vlastní brankou ke kotouči a opět lehce přechází před Volkeho.
     
    10:27
    Domácím se daří přechod do útočného pásma, Kucharczyk byl před brankou připraven na teč Ostrčilovy střely od modré, puk se k němu ale nakonec nedostal, jelikož pokus vsetínského obránce trefil hostujícího kapitána Vágnera.
     
    11:00
    U mantinelu útočného pásma Ústí nad Labem byl tvrdě atakován Markovič, který se těžce zvedá z ledu.
    Trest 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku dostává hostující Dufek, dvouminutový trest odpyká Navarra.
     
    11:35
    Domácím se hra v početní výhodě zatím nedaří, hraje se v jejich obranném pásmu. Slováček rozehrává.
     
    12:14
    Teper poslal pas na Slováčka, který prošel s kotoučem podél mantinelu do útočné třetiny. Z pravého kruhu poslal Slováček zadovku na Tepera, jenž si nabruslil do střelu modré čáry a vypálil. Volke kryje střelu betonem.
     
    12:40
    Hosté opět vyhazují a v poklidu střídají, přesilová hra se Valachům opravdu nedaří.
     
    13:00
    Hosté v plném počtu.
     
    13:08
    Hosté se po návratu Navarry dostali do přečíslení 4 na 3. O střelu z mezikruží se pokoušel Melka, jeho hokejka však byla zablokována hned několika vsetínskými hráči.
     
    13:54
    Hostům se nepodařilo úplně vyhodit a puk si ve středním pásmu našel Šenkeřík. Vsetínský obránce poslal dlouhou přihrávku na Šilhavého, který neměl problém s přechodem útočné modré čáry a z vrcholu levého kruhu vystřelil. Volke zasahuje lapačkou.
     
    14:44
    Hostující Severa se dostal ke střele od mantinelu. Pokus z ostrého úhlu Horčička viděl a neměl s ním potíže.
     
    15:15
    Navarra zavezl puk do útočného pásma a hned za modrou jej předal Volfovi. Ten si s pukem neporadil dle představ a kotouč se dostává k ústecké brance.
     
    15:38
    Navarra vystřelil z pravého kruhu, domácí gólman Horčička raději přerušuje hru. Po zákroku vsetínského gólmana si chtěl Navarra vyřídit účty s Teperem, rozhodčí však jakékoliv potyčce zabránil.
     
    16:06
    Frolo vypálil od modré čáry, k odraženému puku se dostal Podešva, před kterým stála poloprázdná brána. Vsetínský útočník mířil příliš vysoko a střela skončila na mantinelu za brankou.
     
    17:55
    Hosté kombinují v útočném pásmu, před brankou se objevil nikým nebráněný Severa. Jeho dobré pozice si všimli i jeho spoluhráči, a tak na něj poslali přesnou přihrávku. Severa však v rozhodujícím momentu nevypálil z otočky přesně.
     
    18:16
    Husák pálil z pravého kruhu, Horčička kotouč vyrazil. Znovu se na ledě schylovalo k potyčce, ale hráči se brzy uklidnili.
     
    18:47
    Vsetín se vydává střídat, a tak nahodil do středního pásma. Mezi modrými čarami se puku ujal Zdvořáček a poslal jej na právě najíždějícího obránce, který zpoza branky rozehrává.
     
    19:23
    Šenkeřík poslal po buly krátkou přihrávku na Podešvu, ten po přechodu modré čáry nezamířil přesně a Volke zasahovat nemusel.
     
    19:44
    Roubík našel puk u mantinelu, zorientoval se v situaci a nakonec kotouč jen vyhodil. Do konce první třetiny už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme na Lapači branku neviděli. Aktivnější hrou se prezentoval domácí celek, který se do útoku dostával daleko častěji a bez zaváhání. Oba týmy ale nebyly důrazné v koncovce, a tudíž skóre zápasu jasně odpovídá předváděné hře. Druhá třetina nám tedy jistě nabídne zajímavou podívanou, protože první branka může velmi ovlivnit další vývoj utkání.
    Druhá třetina začne cca v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Valaši začali druhou třetinu útočným výpadem. Střelu z ostrého úhlu tečoval Volke hokejkou do ochranné sítě.
     
    20:42
    Slováček objel branku hostů a od pravé tyčky zakončoval do prázdné branky, když Volke zaváhal na druhé straně brankoviště, pokus však Slováčkovi zablokoval jeden z hostujících obránců. Z pravého kruhu mířil ještě Březina, ani on puk za záda Volkeho nedostal.
     
    21:34
    Hosté se také dostali do útoku. Prudká střela trefila domácího gólmana do masky a hra je přerušena.
     
    22:03
    Volf se prezentoval další razantní střelou, tentokrát z pravého kruhu.Pokus nebyl přesný a Horčička proti střele nad branku nezasahoval.
     
    22:42
    Šenkeřík s Teperem jsou donuceni založit útočnou akci z vlastního pásma, hra přechází do klidného tempa.
     
    23:01
    Podešva nahodil kotouč na ústeckou branku a od levého betonu se puk odrazil na Kucharczyka. Jeho dorážka nadělala Volkemu problémy, nakonec však skákavý puk uklidnil.
     
    23:15
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté se se štěstím dostávají do vedení. Vsetínský gólman si proti střele JAROSLAVA ROUBÍKA až příliš vyjel a nenápadné nahození se otřelo o jeho levý beton a zapadlo za brankovou čáru. Asistence: Patrik Husák, Pavel Smolka.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Kousal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jaroslav Markovič – 2 min., podražení).
     
    23:56
    Střela Vágnera byla na levém kruhu tečována Krenželokem do ochranné sítě. Vhazovat se bude po Horčičkově pravici.
     
    24:13
    Jonákova přihrávka od mantinelu v útočném pásmu našla Hrušku, který se pokusil poslat puk po ledě pod Volkeho betony. Puk nakonec zůstal na hokejce vsetínského kapitána a ke střele od modré se na konci kombinace dostal Dundáček. Trefil připraveného brankáře.
     
    24:54
    Po vsetínském tlaku se do brejku dostal Dufek, jeho prudká střela z pravého kruhu skončila na mantinelu za brankou.
     
    25:23
    Hosté v plném počtu.
     
    25:42
    Melka mohl trefit volný pravý horní roh vsetínské branky, střela šla příliš vysoko.
     
    25:46
    Domácí v plném počtu.
     
    26:08
    Hosté se stále drží v útočné třetině. Domácí gólman si možná až příliš často najíždí na hranici brankoviště.
     
    26:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši vyrovnávají z podobně šťastné střely jako hosté. Vávra se dostal do útočného pásma, poslal přihrávku na Březinu, jehož střela se dostala k JAKUBU TEPEROVI, který z předbrankového prostoru trefil mezeru mezi betony hostujícího muže v masce. Asistence: David Březina, Tomáš Vávra.
     
    27:41
    Valaši se opět tlačili do brankoviště. Šilhavý objel obranu soupeře a snažil se špičkou hole zasadit kotouč mezi Volkeho betony. To se mu nepovedlo a k dorážce si najel Karafiát. Ve skrumáži před brankou byli nakonec úspěšnější hosté a puk vyhodili.
     
    28:15
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, nebezpečné střely jsou však k vidění na obou stranách.
     
    28:36
    Teperovu střelu od modré Volke vůbec neviděl, naštěstí pro hostujícího gólmana puk odklonil Macek do rohu kluziště.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Vágner – 2 min., podražení).
     
    29:19
    Vsetín rychle rozestavil přesilovkovou formaci a kombinuje.
     
    29:35
    Valachům utekl kotouč a ani obránce jej neodkázal na modré čáře zastavit. Březina jede pro kotouč na obrannou modrou čáru.
     
    30:14
    Jonákovu střelu z vrcholu pravého kruhu mohl před brankou tečovat Vítek nebo Hruška. Puk se však nakonec odrazil od brusle bránícího hráče Slovanu k levé tyčce.
     
    30:27
    Vítek trefil spojnici břevna a pravé tyčky, následně mohl dorážet Hruška. Ani jemu však štěstí nepřálo.
     
    31:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští vytěžili z neúprosného tlaku v přesilovce další branku. Po několika kombinacích se ke střele z mezikruží dostal DAVID VÍTEK, který poslal kotouč nad ležící gólmana. Asistence: Vít Jonák, Daniel Krenželok.
     
    32:05
    Hosté vyhráli buly ve středním pásmu a jde na nich vidět touha po vyrovnání. Melku při střele z pravého kruhu zradila rovnováha, a tak nezakončil přesně.
     
    32:46
    Hosté opět lepší na vhazování, ve středím pásmu se však k puku dostal Hruška. Jeho přihrávka na Pokorného ale byla zblokována.
     
    33:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Střelu Šenkeříka z vrcholu levého kruhu tečoval v jeho blízkosti VÍT JONÁK, a usměrnil tak kotouč nad Volkeho vyrážečku. Asistence: Petr Šenkeřík, Daniel Krenželok.
     
    34:18
    Březina si po buly ve středním pásmu nabruslil do útočné třetiny a na ústeckou branku víceméně nahodil. Neměl k sobě nikoho ze spoluhráčů, a tak se puk dostává opět mezi modré čáry.
     
    35:15
    Markovič se dostal k pokusu od levé tyčky. Byl však těsně bráněn hráči Slovanu, což ústeckému brankáři usnadnilo práci.
     
    35:41
    Šenkeřík je u puku za vlastní brankou, domácí hrají v signalizované výhodě. Horčička je už na střídačce.
     
    36:11
    Pokorný mohl navýšit nenápadnou zadovkou od pravé tyčky. Puk však pouze proletěl brankovištěm.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Lukáš Volf – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:29
    Hosté vyhráli vhazování a dostávají kotouč do bezpečí.
     
    36:59
    Dundáček vysílá z vlastního pásma do útoku Kucharczyka, který si rychlými tempy nabruslil na levý kruh. Kucharczyk nikým nebráněn vypálil mezi ruku a tělo Volkeho. Ústecký gólman zasahuje.
     
    37:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    VÍT JONÁK stál připraven u pravé tyčky, kam dostal také přesnou přihrávku od Hrušky. Nyní již dvoubrankový střelec se trefil nad pravé rameno hostujícího muže v masce. Asistence: Radim Hruška, David Vítek.
     
    38:14
    Domácí se stále drží v útočné třetině, hosté se snaží o výpady směrem dopředu, zatím však neúspěšně.
     
    38:45
    Po zakázaném uvolnění Vsetína se vhazovalo po pravici Horčičky. Ústeckou kombinaci přerušil vypíchnutím kotouče Vítek.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Roubík – 2 min., držení hole).
     
    39:20
    Dundáček si dojížděl k dorážce vlastní střely. Přes bránící hráče ale neuspěl.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Patrik Husák – 2 min., podražení).
     
    39:37
    Gengel ihned po vhazování před Volkem vyhazuje.
     
    39:56
    Dundáčkova prudká střela od modré končí za brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla pozoruhodnější podívanou než dvacetiminutovka první. Hosté se dostali do vedení nenápadnou střelou Roubíka z ostrého úhlu, domácí jim to však vrátili se vším všudy. I Valaši vstřelili šťastný gól, ve 27. minutě propasoval kotouč mezi gólmanovy betony Teper. Při početní výhodě ukázal své umění také Vítek a navýšil na 2:1. Lapač už zná také dvoubrankového střelce, kterým je Vít Jonák. Valaši tedy zaslouženě vedou o tři branky, jsou na ledě více vidět a dokáží držet svého soupeře pod tlakem.
    Třetí třetina začne cca v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Situace je nyní taková, že Valaši hrají v čtyřech proti třem. Proto se rychle dostávají do útočného pásma.
     
    40:29
    Dundáčkova dělovka končí v ochranné síti nad brankou. Vhazovat se bude na pravém kruhu útočného pásma Vsetína.
     
    40:46
    Domácí v plném počtu.
     
    41:05
    Domácí se dostali k nadějné střele, Volke byl ale pozorný. Pohotově se zachovala také bránící čtveřice Ústí a hosté vyhazují.
     
    41:35
    Hosté v plném počtu.
     
    41:53
    Vávra objel branku a přihrál k mantinelu Šenkeříkovi, ten počkal, až na led naskočí čerstvé síly Vsetína. Následně poslal puk do placu a také se vydává na střídačku.
     
    42:16
    Dufek nabruslil do útočného pásma a z levého křídla vystřelil. S jeho pokusem si Horčička poradil.
     
    42:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Roman Navarra.
     
    43:22
    Vsetínští ještě v této přesilové hře nevypálili. Valaši jsou nuceni dojet si pro kotouč za vlastní branku a rozehrát.
     
    43:32
    Vítek si rychle nabruslil před branku a poslal nebezpečnou střelu. Jeho pokus do horních pater branky by zřejmě prostor mezi třemi tyčemi netrefil, Volke ale nenechal nic náhodě a ukrývá kotouč v lapačce. Následně se však hostující gólman nerozhodl úplně nejlépe, protože rozehrávka skončila opět na hokejce Vítka.
     
    44:33
    Březinova teč skončila mimo branku. Ani Markovičova střela z mezikruží nebyla přesná. Hra je přerušena.
     
    44:38
    Hosté v plném počtu.
     
    45:18
    Valaši se stále drží v útočném pásmu. Dundáčkova střela od modré se odrazila od betonů Volkeho k pravé tyčce, kde sice byl domácí Šilhavý, z pozice vleže však nezakončil.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:58
    Slovan se bez problémů usadil v útočné třetině a začal kombinovat. Jejich kombinace se vyznačujeme dlouhými nahrávkami.
     
    46:12
    Kousal pálil od levé tyčky do prázdné brány. Horčička však vytáhl fantastický zákrok a ukryl puk do lapačky.
     
    46:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Z nenápadného působení před brankou se střelou mezi betony prosazuje hostující přesilovková formace. Úspěšným střelcem je PAVEL SMOLKA. Asistence: Antonín Melka, Jaroslav Roubík.
     
    47:03
    Z otočky u levé tyčky vypálil Severa. Puk se otřel o Horčičkův beton a jen těsně minul pravou část brankové konstrukce.
     
    47:54
    Jeden z domácích hráčů vyslal v signalizované výhodě přihrávku za sebe. Puk však mířil k prázdné bráně, situaci pro domácí zachránil na poslední chvíli Šenkeřík.
     
    48:06
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ladislav Gengel – 2 min., podražení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Jan Dufek.
     
    48:50
    Šenkeřík vypálil od modré, trefil mantinel za brankou. Puk se následně dostal opět na vsetínskou útočnou modrou čáru, konkrétně na Krenželoka, jehož střela zasáhla připraveného gólmana hostů.
     
    49:22
    Slováček jednoduše prošel okolo třech hráčů do útočného pásma, Vsetín začíná kombinovat.
     
    49:40
    Kucharczyk mířil do prázdné brány. Hostující kapitán Vágner se do střely položil a tutový gól vsetínskému útočníkovi vzal.
     
    50:06
    Hosté v plném počtu.
     
    50:11
    Vávra dostal puk do branky v signalizované výhodě. Branka však z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti neplatí. Na straně Ústí nad Labem se tedy bude vylučovat a Valaši si zahrají v pěti proti čtyřem.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Patrik Husák – 2 min., krosček).
     
    Dnešní utkání sleduje 2371 diváků.
     
    50:28
    Březinův pokus z pravého kruhu byl namířen mezi betony. Volke si tento prostor pohlídal.
     
    51:00
    Vsetínská přesilovková kombinace skončila přihrávkou Jonáka na Vítka přes brankoviště. Druhý jmenovaný však přihrávku nezpracoval a puk do odkryté branky nedostal.
     
    51:33
    Podešvova střela z vrcholu pravého kruhu byla jemně tečovaná a končí za brankou. Střela měla ale velkou razanci, a tak puk s malou pomocí hostujících hráčů doklouzal do středního pásma.
     
    52:04
    Teper trefil z mezikruží připravenou lapačku hostujícího brankáře. Gólman Slovanu měl sice zhoršený výhled na situaci, s touto střelou si ale poradil.
     
    52:57
    Vrdlovec s Kousalem nabruslili před branku Vsetína a v situaci dva na dva se chystali za končit. Jedna z přihrávek byla však zblokována Šenkeříkem a na Horčičku žádná střela nešla.
     
    53:54
    Vsetín je u puku v útočné třetině, ke střele se ale domácí přes pozornou obrana hostů nedostávají.
     
    54:08
    Volke na Teperovu střelu od modré neviděl, a tak se proti ní pokusil zvednout levý beton. Kotouč právě tuto část gólmanovy výstroje trefil.
     
    55:10
    Melka vybojoval útočné pásmo a usadil se na modré čáře. Ústecká střela na Horčičku šla nakonec z pravé strany. Puk skončil na vnější straně sítě.
     
    55:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín si bere tříbrankové vedení zpět. JAROSLAV MARKOVIČ dostal přesnou přihrávku od Frola, a tak mu nic nebránilo v tom, přebruslit všechny hráče soupeře a dostat se do brejku. Před gólmanem zachoval vsetínský útočník chladnou hlavu a zakončil mezi betony. Asistence: Tomáš Frolo.
     
    56:17
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Stále to ze vsetínské strany není vše. RADIM OSTRČIL se spolu s Pokorným dostal do přečíslení dva na jednoho. Obránce to vzal na sebe a prudkou střelu zasadil přesně k pravé tyčce ústecké branky. Asistence: Radim Hruška, Vít Jonák.
     
    56:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Pomalu to vypadá, že chtějí vsetínští hokejisté splnit fanouškům požadovanou desítku. Od levé tyčky poslal puk střelou po ledě až za brankovou čáru TOMÁŠ VÁVRA, který se po jedné neuznané trefě dočkal také regulérní branky. Asistence: David Březina, Jaroslav Markovič.
     
    58:35
    Pokorného střela šla na branku, Ostrčilovu dělovku na modré zase zblokoval hostující obránce Zdvořáček.
     
    59:35
    Markovič přebruslil dva hráče Slovanu a v blízkosti gólmana zakončoval mezi betony. Puk mají za svou brankou na hokejkách hosté. Zápas se již jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Celá třetina třetina byla ve znamení velkých šancí. První úspěšnou střelu v posledním dějství zaznamenal ústecký Slovan, puk dostal v signalizované výhodě do branky také Tomáš Vávra, branka však nebyla pro postavení útočícího hráče v brankovišti uznána. Domácím však patřil závěr utkání, kdy se v rozmezí minuty a půl trefili Valaši hned třikrát.
    Domácí se tedy mohou radovat z vysoké výhry a užít si děkovačku s fanoušky.
     
    Za domácí je nejlepším hráčem vyhlášen David Vítek, za hosty pak Jaroslav Roubík.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Loučím se s Vámi z ještě stále slavícího vsetínského Lapače a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:55:07)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 27. Teper (Březina, Vávra), 32. Vítek (Jonák, D. Krenželok), 34. Jonák (Šenkeřík, D. Krenželok), 38. Jonák (Hruška, Vítek), 56. Markovič (Frolo), 57. Ostrčil (Hruška, Jonák), 57. Vávra (Březina, Markovič) – 24. Roubík (Husák, Smolka), 47. Smolka (Melka, Roubík)


    VHK ROBE Vsetín: Horčička (J. Pavelka) – Teper, Dundáček, Frolo, Ostrčil, Šenkeřík, D. Krenželok – Slováček, Kucharczyk, Podešva – Markovič, Vávra, Březina – Jonák, Hruška, Pokorný – Vítek, Šilhavý, Karafiát.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Husák, Bernad, Macek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Hes, Mlčoch – Smolka, Roubík, Melka – P. Kousal, Vrdlovec, Severa – Dufek, L. Volf, Gengel – Markulinec, Navarra.

    Rozhodčí: Dědek, Skopal – Kreuzer, Reich.

    Diváci: 2371
    thejrc.org