Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Nitra – Žilina 2:3 (kon.) | Detva – Zvolen 0:5 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 5:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:1 (kon.)
konec
HK Nitra
2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 15.10.2017, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Žilinčania po dvoch tretinách vyhrávali pohodlne 3:0, ale zo zápasu napokon bola ešte poriadna dráma. Nitrianski hráči znížili na rozdiel jediného gólu a v samom závere duelu dokonca siahali aj na vyrovnanie, ale napokon im to nevyšlo, a tak všetky tri body putujú pod Dubeň. (18:19:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Nitra útočí naplno. Od modrej čiary to skúšal Milam a následne ešte spred bránky pálil aj Blackwater, ale puk neletel presne na Tomeka.
     
    59:03
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas a gólman Laco po ňom ostane na striedačke. Nitrania preto nastúpia v šestici a vhadzovať sa bude pred Tomekom.
     
    58:58
    Nitra prešla do útoku. Strelecky to tam skúsil Kutálek, ale Tomek jeho pokus dobre videl a bezpečne ho vyrazil pred seba. Záverečný tlak Nitry sa stupňuje.
     
    58:24
    Žilina puk dostala do stredu klziska a odtiaľ ho nahodila na Laca. Domáci brankár nezaváhal a okamžite spoluhráčom pomohol s rozohrávkou smerom dopredu.
     
    58:08
    Nitrania to aj naďalej skúšajú z každej pozície. Z modrej čiary teraz vystrelil Ordzovenský, no žilinský brankár opäť odolal.
     
    57:38
    Nitra sa vrátila do útočnej tretiny. Luciani tam výborne prihral obrancovi Versteegovi, ktorý ihneď pálil, ale Tomek si poradil a hru prerušil.
     
    56:55
    Žilinčania prešli do útoku. Puk tam potiahol Holovič, ale potom ešte počkal na Švihálka, ktorý však iba nedôrazne zakončil bekhendom. Laca to nemohlo prekvapiť.
     
    56:17
    Domáci teraz budú musieť útočné pásmo opustiť, pretože Kutálek bol v postavení mimo hry. Nitrianske snahy stále pokračujú.
     
    55:46
    Krištof vyhral vhadzovanie pred svojím brankárom a Nitra bude pokračovať zakladaním novej útočnej akcie. Žilinčania sa po druhom inkasovaní iba bránia.
     
    54:40
    Hra sa teraz dlho neprerušuje a na ľadovej ploche sledujeme veľký tlak domáceho celku. Nitra drží puk v útočnom pásme a pokúša sa o tretí gól tejto tretiny.
     
    54:00
    Pred nami je posledných šesť minút riadnej hracej doby. Nitra sa drží v útoku a všemožne sa snaží o vyrovnanie.
     
    52:10
    Nitra má teraz jednoznačne herne navrch! Henrich Ručkay si puk potiahol až pred bránku a aj on zakončoval, ale hostia odolali. Tomek je pod veľkým tlakom.
    51:45 Branislav MEZEI - 2:3
     
    51:45
    Nitra dala gól!
    Domáci skórujú opäť a rozdiel v skóre je už iba jednogólový! Krištof vyhral buly a puk posunul dozadu, kde sa do strely oprel BRANISLAV MEZEI. Žilinský brankár jeho strelu nevidel, pretože pred ním vynikajúco clonil Paulovič. Asistencia: Michal Krištof.
     
    51:42
    Nitra teraz páli z každej možnej pozície. Na vonkajšej hranici pravého kruhu sa teraz do puku oprel Rýgl a skúsil to veľmi tvrdo, ale Tomek vytiahol zázračný zákrok lapačkou.
     
    51:07
    Rozhodca videl prihrávku rukou, takže sa bude vhadzovať v strednom pásme. Hra sa zrýchlila a diváci sa majú na čo pozerať.
     
    49:50
    Žilinčania sa mohli vrátiť do trojgólového vedenia! Domácej obrane unikol Kučkin, ktorý sa vyrútil do samostatného nájazdu, ale Laco vynikajúco podržal svoj tím a neinkasoval.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 48. Paulovič (Krištof, Kutálek), 52. Mezei (Krištof) – 17. Konečný (Stupka), 28. J. Jurík (Konečný), 36. Poulin (Švec)


    HK Nitra: Laco (Foltán) – Mezei, Kováčik, Ordzovenský, Milam, Versteeg, Miroslav Pupák, Rýgl, Michal Pupák – Cope, Krištof, Paulovič – T. Mikúš, Blackwater, Luciani – J. Ručkay, Kutálek, H. Ručkay – Rzavský, Šille, Štumpf
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Roman, Meliško, Váňa – Klimenta, Švec, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný, Holovič, Stupka – Dolinajec, Ondruš, Rogoň

    Rozhodčí: Kubuš, Stano – Tvrdoň, Junek
    thejrc.org