Benátky n/J – Třebíč 6:4 (kon.) | Frýdek-M. – K. Vary 1:0 (po pr.) | Kadaň – Kladno 2:3 (kon.)
Prostějov – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 2:3 (kon.) | Havířov – Slavia 2:0 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 16.10.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne vše. U dalších online přenosů na počtenou! (20:22:55)
     
    Docela smolná prohra pro litoměřický tým. České Budějovice využily únavy Litoměřic v závěru utkání, díky kterému se jim podařilo ovládnout toto utkání po drtivém tlaku v závěru třetiny. Do té doby hrály oba celky víceméně vyrovnaně.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 7:7
    Zblokované střely: 3:6
    Úspěšnost vhazování: 13:15
    Trestné minuty: 2:2
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:53
    Tomáš Král opustil brankový prostor!
     
    59:06
    Budějovice se stále tlačí na Krále. Zatím poslední šanci však dokázal zastavit Ondřej Kachyňa, díky kterému byl nasměrován litoměřický celek do útoku.
     
    58:53
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V závěru třetí třetiny využily Budějovice drtivého tlaku. Doslova z mrtvého úhlu dokázal puk do branky dostat VLASTIMIL DOSTÁLEK. Asistence: Václav Nedorost.
     
    57:06
    Ondřej Smetana obral o kotouč Timothyho Crowdera, na Roka Pajiče byl však krátký. O jeho ubránění se však postaral v obranné třetině Litoměřic Radek Jeřábek.
     
    56:16
    Matěj Chalupa nedokázal přesným pasem najít Patrika Miškáře v útočném pásmu. Puku se tedy opět zmocnili hosté.
     
    55:34
    Po chybě Radka Jeřábka se do zakončení z mezikruží dostal Vlastimil Dostálek. Střelu z těsné blízkosti však dokázal Král vyrazit na pravou stranu.
     
    55:04
    Radek Jeřábek nedokázal obhodit obránce Budějovic a poslat puk na Josefa Stříbrného. Top vedlo k dalšímu tlaku Budějovic.
     
    54:23
    Motor se ve shrumáži hráčů před brankou Krále na několikrát pokusil protlačit puk do branky. Už se zdálo, že tam je, nakonec však sudí rozhodli o opaku.
     
    53:29
    Filip Helt podklouzl při rychlostním souboji o puk proti Matěji Tomanovi, čímž nakonec pomalejšímu hráči Budějovic umožnil převzetí kotouče.
     
    52:19
    Ondřej Smetana zastavil u mantinelu již v útočném pásmu rozjetého Vlastimila Dostálka. Budějovice poté přišly o puk, ke kterému se ale záhy dostaly. Poté se pokusily o průnik zpět do útočného pásma. Díky ofsajdu neúspěšně.
     
    51:16
    Tomáš Král předvedl famózní zákrok. První nahození poslal na jeho bránu zprava Jakub Doktor, což se poté zleva snažil dorazit do branky Jakub Marek. Oba dva nakonec neúspěšně, což vyvolalo menší potyčku před brankou Litoměřic.
     
    51:07
    Domácí v plném počtu.
     
    50:04
    Filip Helt se pustil do dalšího souboje s Václavem Nedorostem na úrovni modré čáry při přechodu do obranného pásma Litoměřic. Nedorost byl o puku dříve, přesto celá akce skončila vyhozením kotouče na opačný konec ledové plochy.
     
    49:17
    Aleš Pavlas nadvakrát zachránil puk pro svůj tým. Nejprve proti Václavu Nedorostovi, načež jej vypíchl Zdeňku Kutlákovi. Při druhém pokusu poslal puk přes celé hřiště.
     
    49:07
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Komárek – 2 min., hákování).
     
    48:57
    Vojtěch Komárek se spolu s Martinem Havelkou snažili v útočném pásmu u mantinelu vybojovat puk proti stejnému množství hráčů Budějovic.
     
    48:03
    Filip Jirásek se zahákl hokejkou o Zdeňka Kutláka, načež sám spadl. Při letu na zem předvedl krásnou otočku.
     
    47:10
    Jaroslav Šimeček nahodil puk ze středního pásma vysokým obloukem. Filip Helt se jej snažil rychle dohnat, přesto byl dále od kotouče než Václav Nedorost, který nakonec puk na úrovni vlastní branky převzal.
     
    46:04
    Matěj Toman se dostal k odvážné teči z levého kruhu. Ta nakonec prolétla těsně vedle tyčky Královy branky.
     
    45:42
    Martin Havelka se dostal do souboje se Zdeňkem Kutlákem, při kterém oba dva několikrát spadli navzájem na sebe.
     
    44:10
    I přes napadání ze strany Ondřeje Šulka se podařilo litvínovské formaci v barvách Litoměřic Helt – Šimeček – Stříbrný s kotoučem vyjet mimo ohrožení své branky, navíc až do útočného pásma. Zde si však budějovická obrana počínala dosti důrazně.
     
    43:19
    Další šance byla taktéž v gesci Jana Veselého. Pro tentokrát však v klíčovém momentu před střelou zlomil litoměřický útočník svou hokejku.
     
    42:39
    O první výraznější přesilovkovou šanci se postaral Jan Veselý. Jeho pokus z mezikruží Kváča zachytil.
     
    42:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Mitchell Fillman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:19
    Petr Kváča i za cenou ztráty rukavice zabránil střelecké šanci Matyáše Kantnera z pravé strany. Kantner se snažil dorazit puk z těsné blízkosti, Kváča se však rychle přesunul.
     
    40:47
    Matěj Toman svým výpadem a následnou přihrávkou nasměroval kotouč na Miloslava Čermáka. Ten v útočném snažení úspěšný nebyl, velmi rychle o puk přinesl.
     
    40:29
    Dnešní utkání sleduje 921 diváků.
     
    40:08
    Hned v úvodu se dostal puk do budějovické obranné třetiny. Hráči Motoru jej ihned poslali na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Opět velmi vyrovnaná část zápasu. Oba týmy se mnohokrát tlačily na jednu či druhou brankou. Stejně jako minule také oba týmy dokázaly jedinkrát poslat puk za soupeřova záda.

    Statistické okénko:-

    Střely na branku: 10:8
    Zblokované střely: 8:9
    Úspěšnost vhazování: 8:11
    Trestné minuty: 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Motor se stále drží v útočném pásmu. K pořádné střele se ale nedostanou, navíc jsou často vytlačováni, či pokus skončil v náručí Krále. Hra je často přerušována.
     
    38:02
    Ani obdržený gól nezamezil Budějovicím v útočném náporu. Proto velmi rychle vyslali domácí puk na zakázané uvolnění.
     
    37:40
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Josef Stříbrný vystřelil na Petra Kváču, který kotouč pouze vyrazil. Naneštěstí pro něj přímo na FILIPA HELTA, který rychle vymetl horní část odkryté branky Budějovic. Asistence: Josef Stříbrný.
     
    36:48
    Patrik Miškář se snaží v obléhání Václava Nedorosta vykouzlit něco s pukem. Nakonec puk poslal přes celou šířku hřiště. V konečném důsledku to vedlo ke Kantnerově střele, kterou Kváča zachytil.
     
    35:19
    Stadionu se podařilo vybojovat puk ve vlastním obranném pásmu a vydat se na druhý konec kluziště. Nahození ze středního pásma však bylo pro Filipa Helta moc rychlé, navíc se do něj vložil hokejkou Kváča, který ji poslal proti Heltově pohybu. Helt poté dobrzdil o mantinel a nárazem poté spadl na led.
     
    34:00
    Matyáš Kantner se snažil otočit o 360° na přechodu do útočného pásma. K němu se však sjela budějovická obrana, která mu puk sebrala.
     
    33:36
    Jaroslav Dvořák nedokázal projít přes mezikruží, naopak po srážce se Zdeňkem Kutlákem spadl na zem. Petr Kváča poté zachytil puk do lapačky.
     
    33:05
    Domácí v plném počtu.
     
    33:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V samém závěru přesilovku převzal vyhozený kotouč VLASTIMIL DOSTÁLEK, který jej z první tečoval za záda Krále. Asistence: Roman Vráblík.
     
    31:31
    Motor se snaží střílet na branku. Je však příliš daleko od ní a tak se Litoměřickým daří všechny pokusy eliminovat, naopak samotným hráčům Stadionu se daří vyjíždět s pukem ven.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Jandus – 2 min., hákování).
     
    29:00
    Krásný pokus Václava Nedorosta. Z pravé strany na hranici brankoviště se pokusil puk procedit přes Krále. Netrefil se však a ještě piruetovou otočkou dopadl na led.
     
    27:17
    Jaroslav Dvořák ve snaze zamezit přebrání puku ze strany Motoru poslal puk za bránou Kváči kolem mantinelu. Tam si pro něj dojel Filip Jirásek.
     
    26:04
    Jan Veselý se prosmýkl přes dvojici protihráčů. S kotoučem se pak dostal do útočného pásma, kde našel přihrávkou Matěje Chalupu. Chalupovi však při jejím zpracování puk poodskočil o brusli.
     
    25:34
    Domácí v plném počtu.
     
    24:58
    Zdeněk Kutlák zachránil puk před dojíždějícím Filipem Heltem, načež ho poslal Martinu Heřmanovi. Od něj byla zahájena nová útočná akce budějického celku.
     
    24:56
    Hosté v plném počtu.
     
    23:52
    Po vyrovnání početních sil se do útoku dostali hostující hokejisté. Žádnou výraznější akci však před Králem nepředvedli.
     
    23:34
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Král – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Filip Jirásek.
     
    23:26
    Matěj Chalupa se spolu s Jaroslavem Veselým pokouší zachytit puk za budějovickou brankou.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Doktor – 2 min., držení protihráče).
     
    22:24
    Krásný pokus Josefa Stříbrného. Těsně před brankovištěm se pokusil umístit puk za záda Kváčy, který však byl připraven a rychlým pohybem střelu zastavil.
     
    21:42
    Jaroslav Šimeček přijal v nepříjemné pozici přihrávku od Josefa Stříbrného. Dokázal si obhodit budějického obránce. Poté byl však blokován.
     
    20:55
    Motor se stále drží v útočném pásmu. Obrana Litoměřic je ale nepustí do žádné vážnější příležitosti.
     
    20:16
    Do první útočné příležitosti druhé periody se dostali hráči Motoru. Jiřímu Jebavému se podařilo odrazit kotouč, který letěl přímo na Krále.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Daleko lepší vstup do utkání měli domácí hokejisté. Zprvu překvapené České Budějovice tedy museli čelit enormnímu náporu, který se podařilo přetavit v gól Jaroslavu Šimečkovi. Poté začal tlačit i Motor, čímž se po zásahu Václava Nedorosta hra gólově vyrovnala.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 10:15
    Zblokované střely: 8:9
    Úspěšnost vhazování: 7:13
    Trestné minuty: 2:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Hosté v plném počtu.
     
    18:56
    Petr Kváča musí čelit většímu množství střel ze strany hráčů Litoměřic. zatím je však v jejich zachycení precizní.
     
    17:54
    Ondřej Smetana nakonec zachránil pro svůj tým puk, o který se jej snažil obrat Mitchell Fillman. Smetana jej poté poslal na Aleše Pavlase.
     
    17:36
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., sekání).
     
    16:34
    Matěj Chalupa zachytil přihrávku od Václava Nedorosta. Nedorost se jej poté snažil stíhat a vzít si puk zpět, Chalupovi se ale podařilo uvolnit se. Přesto se puk nakonec vrátil k hráčům Motoru a Tomáš Král musel čelit další střele.
     
    15:21
    Litoměřice se na malý čas dostaly do útočného pásma. Souhru Strejčka s Jiráskem však Motor záhy narušil a Stadion vytlačil ven. Přesto se domácí hokejisté drží u kotouče a stále zkouší průnik dále.
     
    13:52
    Jiří Jebavý nenašel se svou přihrávkou úplně šťastně Matyáše Kantnera. K němu se totiž sjela dvojice hráčů Motoru, která mu prakticky okamžitě kotouč sebrala.
     
    12:57
    Ondřej Kachyňa vybojoval v obranném pásmu puk pro Jana Veselého, který se poté vydal na útočnou výpravu přes celou délku ledové plochy. Na hranici útočného pásma však byl zastaven.
     
    11:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využil svůj nápor. Odražený puk zachytil před brankovištěm VÁCLAV NEDOROST a bez větších obtíží ho poslal k bližší tyčce Královy branky. Asistence: Žiga Pavlin.
     
    11:35
    Po chybě Vojtěcha Komárka v rozehrávce se puk dostal k Matěji Tomanovi, který opět vystřelil na bránu. Král jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    11:00
    Miškářův útok se drží na ledě již přes minutu a srdnatě vzdoruje náporu ze strany Motoru i přes několik zakázaných uvolnění v řadě.
     
    09:58
    Střela Matěje Tomana prolétla těsně nad hlavou Tomáše Krále. K zemi dopadla až v rohu ledové plochy, Stadionu se poté povedlo vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    08:47
    Žiga Pavlín nahodil prudce puk na Královu branku. Královi se zadařilo puk vyrazil, tudíž se jej Motor opakovaně pokusil do jeho branky protlačit. Brankář Litoměřic však předvedl excelentní zákrok, čímž kotouč zastavil.
     
    08:09
    Druhá obrovská šance v oslabení Litoměřic! Na branku se sám vydal Martin Havelka, který se s obranou Budějovic daleko za sebou odhodlal ke střele. Ta se však pouze odrazila od brankové konstrukce.
     
    07:30
    Patrik Miškář se odhodlal k velké příležitosti. Spolu s Jaroslavem Dvořákem se vydal do přečíslení, ovšem Kváča puk včas zachytil.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Veselý – 2 min., krosček).
     
    06:18
    Motor byl vytlačen až za vlastní branku, odkud rozehrál. Nahození ze středního pásma se snažil dostihnout Vlastimil Dostálek, puk však rychle dolétl až ke Královi, který jej přikryl lapačkou.
     
    05:18
    Zdeněk Kutlák vybojoval puk v rohu kluziště za brankou Tomáše Krále a nabil ke střele Martinu Heřmanovi. Jeho dělovka od modré však prolétla těsně vedle branky Stadionu.
     
    04:20
    Patrik Miškář si obhodil dvojici hráčů Budějovic a poslal puk na rozjetého Jaroslava Dvořáka. Ten záhy o kotouč přišel, hra se vrátila zpět ke Královi.
     
    03:35
    Filip Helt se pokusil o prověření Kváčy střelou zleva. Gólman Motoru kotouč vyrazil, ten se poté dostal až na opačný konec ledové plochy. Odsud obrana Stadionu rozehrála.
     
    02:06
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hned první útok Stadionu vyšel. JAROSLAV ŠIMEČEK využil několikerého odrazu puku od Petra Kváčy a bekhendovou střelou poslal puk do budějovické svatyně. Asistence: Filip Helt, Jiří Jebavý.
     
    00:33
    Hned v útoku se do šance dostal Miloslav Čermák. Z těsné blízkosti brankoviště však Krále nepřekonal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Jeřábek, Pavlas (C), Kachyňa, Smetana, Jandus, Jebavý – Kusý, J. Veselý, M. Chalupa – J. Dvořák, Miškář, Jirásek – Helt, J. Šimeček, Stříbrný – Komárek, Kantner, M. Havelka.

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Toman, Nedorost, Čermák – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – Marek, Pajič, Doktor.

    Rozhodčí: Luczków, Valenta – Štofa, Beneš.
     
    ČEZ Motor České Budějovice
    (7-2-0-4, 25 bodů, 3. místo)

    Motor do tohoto zápasu vstoupí pod novým trenérem Mariánem Jelínkem, který nahradil odvolaného Antonína Stavjaňu. Budějovičtí z dosavadních třinácti zápasů dokázali sedmkrát naplno bodovat. Dvouvýhrový vstup do sezóny byl vystřídán dvěma porážkami, načež se Motor dostal do pětizápasové šňůry alespoň dvoubodových výher. Po jejím konci jsou výsledky Motoru jako na houpačce, na každou výhru navazuje jedna prohra.

    Hráčské statistiky:

    Kanadské bodování:
    Zdeněk Kutlák (5+5) – 10 bodů
    Miloslav Čermák (1+9) – 10 bodů
    Václav Nedorost (5+4) – 9 bodů

    Nejlepší střelci:
    Zdeněk Kutlák – 5 tref
    Václav Nedorost – 5 tref
    Filip Vlček – 4 trefy

    Nejlepší nahrávači:
    Miloslav Čermák – 9 asistencí
    Zdeněk Kutlák – 5 asistencí

    Nejtrestanější hráči:
    Filip Novák – 24 TM
    Patrik Marcel – 24 TM
    Miloslav Čermák – 18 TM
    Václav Nedorost – 18 TM

    Brankářské statistiky:
    David Gába – 5 záp. | prům. 1,82 | úsp. 92,68%
    Petr Kváča – 8 záp. | prům. 1,61 | úsp. 91,82%


    Týmové statistiky:

    Vstřelené góly: 33
    Obdržené góly: 22
    Úspěšnost přesilovek: 12,07%
    Ubráněná oslabení: 95,08%
    Průměrná domácí návštěvnost: 5814
     
    HC Stadion Litoměřice
    (4-3-2-4, 20 bodů, 6. místo)

    Kališníci v poslední době zakončovali všechny zápasy až po základní hrací době, párkrát se jim utkání povedlo ovládnout, několikrát nikoli. V první čtvrtině byl Stadion úspěšnější spíše proti celkům z moravskoslezské části České republiky. Litoměřice dokázaly naplno bodovat v Prostějově, Třebíči i Přerově. Na domácí půdě dokázaly porazit v prodloužení Vsetín. V domácím prostředí dokázal Stadion naplno bodovat zatím jen jednou, když porazil Kadaň.

    Hráčské statistiky:

    Kanadské bodování:
    Vítězslav Bílek (6+5) – 11 bodů
    Aleš Pavlas (1+9) – 10 bodů
    Ondřej Smetana (2+7) – 9 bodů

    Nejlepší střelci:
    Vítězslav Bílek – 6 tref
    Jan Veselý – 5 tref
    Matěj Chalupa – 5 tref

    Nejlepší nahrávači:
    Aleš Pavlas – 9 asistencí
    Ondřej Smetana – 7 asistencí
    Vítězslav Bílek – 5 asistencí

    Nejtrestanější hráči:
    Martin Havelka – 39 TM
    Jan Veselý – 20 TM
    Martin Jandus – 18 TM

    Brankářské statistiky:
    Milan Klouček – 6 záp. | prům. 3,19 | úsp. 87,92%
    Patrik Rybár – 1 záp. | prům. 2,00 | úsp. 94,29%
    Martin Michajlov – 3 záp. | prům. 1,96 | úsp. 93,75%
    Tomáš Král – 4 záp. | prům. 1,71 | úsp. 93,75%


    Týmové statistiky:

    Vstřelené góly: 34
    Obdržené góly: 34
    Úspěšnost přesilovek: 7,89%
    Ubráněná oslabení: 84,06%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1071
     
    Zdravím Vás u online přenosu ze 14. kola WSM ligy. V Kalich Areně se proti sobě postaví týmy HC Stadion Litoměřice a ČEZ Motor České Budějovice. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. J. Šimeček (Helt, Jebavý), 38. Helt (Stříbrný) – 12. Nedorost (Pavlin), 34. Dostálek (Vráblík), 59. Dostálek (Nedorost)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Jeřábek, Pavlas (C), Kachyňa, Smetana, Jandus, Jebavý – Kusý, J. Veselý, M. Chalupa – J. Dvořák, Miškář, Jirásek – Helt, J. Šimeček, Stříbrný – Komárek, Kantner, M. Havelka.
    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Toman, Nedorost, Čermák – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – Marek, Pajič, Doktor.

    Rozhodčí: Luczków, Valenta – Štofa, Beneš

    Diváci: 921
    thejrc.org