Česko – Kladno 3:7 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:4, 1:0, 1:3)
Rytíři Kladno
Pondělí 16.10.2017, 15:00 • Velké Popovice • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    59:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak pardon, to jsem netrefil. Bohužel, i tenhle gól si musí čeští hokejisté zařadit do kolonky laciných. Po útočném buly totiž propadli, nezvládli dobruslit protiútok soupeře a Ondřej Volráb libově nabídl puk MATYÁŠI FILIPOVI před prázdnou branku – 3:7. Asistence: Ondřej Volráb.
     
    58:27
    Lukáš Stehlík chtěl dokázat, že Češi tenhle zápas ještě nezabalili. Vypíchl puk obránci a vydal se střemhlav do sóla. Ani střelu, ani dorážku mu ale Jiroušek mezi betony nepustil.
     
    57:35
    Rychlá kombinace skončila až u Jana Kvapila, který mohl zpřed brankoviště přidat sedmý gól. Cichoň se ale roztáhl po čáře a vysloužil si oslavné vyvolávání z hlediště.
     
    54:40
    Národní tým neuspěl z velkého tlaku do brankoviště, na druhé straně zase Cichoň vyrazil střelu Šmatláka jen nad sebe. Kotouč ale přeletěl břevno a dopadl za českou svatyni.
     
    53:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    No, vypadá to, že Rytíři už si vítězství vzít nenechají. Dostali se do přečíslení, ve kterém se Šimon Jelínek pokoušel přihrát či zakončit hokejkou mezi bruslemi, což v dané situaci skončilo opravdu hodně nepovedeně. Mrzet ho to ale nemuselo, neboť hned za ním dojížděl MATĚJ ZÍKA, jenž neomylně skóroval – 3:6. Asistence: Šimon Jelínek, Petr Hašek.
     
    52:27
    Vojtěch Tržil obral váhavého beka o kotouč a připravil brankovou pozici pro Ondřeje Bláhu. Cichoň však tenhle souboj vyhrál, byť mu puk nakonec vypadl.
     
    49:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Šestnáctka se v posledních minutách hodně snažila, jenže teď se jí vítězství zpátky o něco vzdálilo. Od modré čáry nahazoval puk prudkým obloučkem PATRIK ŠMATLÁK a Cichoň měl zřejmě zakrytý výhled, proto kotouč zapadl přesně do horního růžku jeho branky – 3:5! Bez asistence.
     
    48:25
    Možná do ofsajdové pozice dostal pas Ondřej Bláha, jenž mohl z úniku zvýšit náskok Rytířů. Oldřich Cichoň ale dál drží čisté konto!
     
    46:55
    Českým mladíkům teď hoří led pod bruslemi a dostávají další přesilovku. Patrik Šmatlák (KLA) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    46:35
    Přečíslení dva na jednoho pro národní tým. Jakub Zajíček chtěl nasadit Jirouškovi bekhendovou kličku, jenže tu zakončil mimo.
     
    45:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a hned z protiútoku přichází trest a už je to jenom o gól! Češi si rychle nabruslili do pásma a VOJTĚCH JIRUŠ pak z pravého kruhu ideálně namířil ke vzdálenější tyčce – 3:4. Asistence: Josef Koláček.
     
    45:06
    Česká rozehrávka byla hodně nepřesná, což pustilo do gólové šance Tomáše Bernáta. Cichoně si krásně vymíchal, ale když mu stačilo zvednout puk nad jeho položený beton, situaci totálně podcenil. Český brankář tak udržel skóre 2:4.
     
    40:41
    Česká reprezentace si zahraje třetí početní výhodu, kapitán Matyáš Filip (KLA) si vykoledoval dvě minuty za hákování.
     
    39:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně 2,3 sekundy před druhou sirénou přichází psychologicky důležitý moment, národní tým snižuje na rozdíl dvou branek! Češi se dostali do pásma a od modré čáry vypálil Filip Kovář. Jiroušek vyrazil tvrdou ránu před sebe, kde číhal JAKUB ZAJÍČEK, jenž bekhendem bez potíží dorazil puk do prázdné brány – 2:4! Asistence: Filip Kovář.
     
    38:10
    Takřka do stejné pozice se na druhé straně dostal Ondřej Bláha, ten pro změnu přestřelil českou klec.
     
    37:35
    Sebastian Malát našel od zadního hrazení Jana Cikharta, jemuž střela z první nesedla na sto procent a Jiroušek zasahuje.
     
    34:45
    Nyní ale bude pokračovat, a to zřejmě ještě silněji. Vojtěch Jiruš (CZE) si odpočine na dvě minuty za držení. Tedy aspoň sám doufá, že to budou celé dvě minuty.
     
    33:52
    Na druhé straně chybělo málo k pátému gólu Kladna, jmenovitě Matěji Čermákovi.
     
    32:47
    Jan CIkhart si středem nabruslil na střílenou přihrávku z levé strany, jeho parádní teč šla nad kladenské břevno.
     
    31:31
    Do kladenské branky se v polovině duelu postavil Petr Jiroušek, ani když proti němu stál osamocený Václav Adamec, však zasahovat nemusel. Adamcovo zakončení minulo druhou tyč.
     
    30:09
    Druhá početní výhoda pro reprezentaci. Právě Jiří Neiss (KLA) je vyloučen za podražení.
     
    30:02
    Ondřej Volráb rýsoval pas napříč českým brankovištěm pro Jiřího Neisse, ten ho ale netrefil.
     
    29:02
    Hlavně Michal Simon se rval před kladenským brankovištěm. Novotný se při dorážkách roztahoval, jak jen to šlo, a kotouč za záda nepustil.
     
    26:50
    Další brejk Rytířů, Tomáš Bernát v něm dostával puk na dlouhou hůl, tak do něj stihl jen tak seknout. Druhou českou tyčku minul.
     
    24:58
    Šance střídá šanci, teď je to zase před brankou Rytířů. Sebastian Malát nabil Filipu Kovářovi, ten výborně střílel z první, jenže Novotný se při přesunu nenechal překonat pod nohama! Ani následná vřava ke gólu nevedla.
     
    23:49
    A další velká možnost pro Kladno. Do ostrého úhlu obdržel pas Natanael Kulma, v prvním momentu mu však odskočil. Když ho přece jen zpracoval, Cichoň už se přesunul a parádním zákrokem zabránil gólu.
     
    22:59
    Přečíslení dva na jednoho pro Rytíře. Šimon Jelínek hledal parťáka, přihrávku bruslí zblokoval český bek, ovšem tak, že kotouč jen těsně minul odkrytou branku!
     
    22:11
    Na druhé straně posílal puk ze strany do brankoviště Josef Koláček. Novotný už ležel na zádech, Češi ovšem nezakončili.
     
    21:29
    První Cichoňův zákrok byl pěkně ostrý, hned musel řešit samostatný únik Matyáše Filipa! Ten si střídajícího brankáře rozhýbal, načež chtěl zakončit bekhendem mezi betony, Cichoň ale puk do mezírky nepustil.
     
    Čeští trenéři sáhli ke střídání brankářů, Josefa Němečka nahrazuje Oldřich Cichoň.
     
    16:52
    S bleskovou odpovědí mohl přijít Jan Cikhart, také on vystihl kiks Rytířů, jenže tváří v tvář na brankáře Novotného nevyzrál!
     
    16:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Defenzíva české reprezentace je v první třetině opravdu děravá a teď inkasuje čtvrtý trest. Po dalším zaváhání střílel z levé strany Ondřej Bláha, Němeček ovšem kotouč neudržel a v následné vřavě mu propadl za brankovou čáru. Autorem gólu je označen TOMÁŠ BERNÁT – 1:4. Bez asistence.
     
    14:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ovšem hned po deseti sekundách přichází předchozí česká snaha vniveč, Rytíři znovu vedou o dvě branky. Po buly vystihli další velkou českou chybu v rozehrávce, NATANAEL KULMA pak bekhendem hledal spoluhráče před brankou, ale jeden z obránců nešťastně srazil kotouč přímo mezi Nemečkovy betony – 1:3. Asistence: David Routa.
     
    14:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a podívejme, šestnáctce stačilo pouhých šest sekund, aby přesilovou hru využila a snížila! Od modré vystřelil JAN MATĚJKA a do dráhy letu nejspíš strčil hokejku jeden z bránících hráčů, Novotný tak neměl šanci zareagovat – 1:2! Asistence: Vojtěch Jiruš.
     
    14:01
    Národní tým si také zahraje svou první přesilovku, Matěj Zíka (KLA) je vyloučen za podražení.
     
    13:48
    Rytíři teď ale obrovsky propadli a pustili na Novotného dva osamocené reprezentanty! Josef Koláček řešil situaci individuálně, blafák do forhendu však zakončil těsně vedle. To je velká škoda.
     
    12:06
    To přišlo až vzápětí, Ondřej Bláha se skvěle zbavil svého strážce, jenže střela z první mu nesedla ideálně a Němeček betonem zasáhl.
     
    10:49
    První solidní akce českého týmu, která opravdu zaváněla gólem. Tomáš Urban obkroužil skoro celé pásmo a nabil Janu Cikhartovi. Ten chtěl pálit k tyčce, tam měl ovšem Novotný neomylnou lapačku!
     
    09:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jenže o chvíli později už je to o dva góly. Jeden z českých obránců upadl v ten nejméně vhodný moment, namazal tak kotouč na hokejku DAVIDA ROUTY, který stál v relativně ostrém úhlu. I přesto ale procedil puk skrz Josefa Němečka do sítě – 0:2! Bez asistence.
     
    09:03
    Jakmile Malát naskakoval na ledovou plochu, Šimon Jelínek byl blízko ke svého druhému gólu. Dorážku z ostrého úhlu poslal snad do tyče, od níž se kotouč odrazil Němečkovi mezi betony. Český gólman je skvěle vytočil mimo branku, puk se tak nedostal za čáru!
     
    07:41
    Dvakrát se reprezentanti zvládli osvobodit, než se středem hřiště vydal dopředu neohroženě Ondřej Volráb. Českého beka poslal na párek, zblízka pak ale Josefa Němečka nepřekonal!
     
    06:58
    Kladenský tlak vede k první přesilovce, Sebastian Malát (CZE) je vyloučen za držení.
     
    01:11
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Stačilo pouhých 71 sekund hry a starší dorostenci Kladna se ujímají vedení! ŠIMON JELÍNEK si našlápl ve středním pásmu, dostal ideální pas od Filipa Staňka, přebruslil obránce a v sólu zamířil neomylně mezi betony stojícího Němečka – 0:1. Asistence: Filip Staněk.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Matějka (Jiruš), 40. Zajíček (Kovář), 46. Jiruš (Koláček) – 2. Jelínek (Staněk), 10. Routa, 15. Kulma (Routa), 17. Bernát, 50. Šmatlák, 54. Zíka (Jelínek, Hašek), 60. Filip (Volráb)


    Česko: Němeček (21. Cichoň) – Hampl, M. Bláha, Starý, Matějka, Kremláček, Kovář, Funk, Háva – Cikhart, Urban, Adamec – Hollar, Malát, Simon – Koláček, Kašpar, Stehlík – Zajíček, Jiruš, Kopic. Trenér: Karel Beran.
    Rytíři Kladno: Novotný (31. Jiroušek) – Zich, Staněk, Kvapil, Šmatlák, Flachs, Zíka – Tržil, Filip, O. Bláha, Hašek, Jelínek, Bernát, Kulma, Čermák, Routa, Volráb, Frimel, Neiss. Trenér: David Čermák.
    thejrc.org