Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:7 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Kometa Brno
Úterý 17.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:04 Martin RŮŽIČKA - 4:1
     
    59:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři korunují svůj dnešní výkon čtvrtou trefou, svůj první letošní extraligový hattrick si připisuje MARTIN RŮŽIČKA! Největší zásluhu na této brance má Daniel Rákos, který vybojoval kotouč u modré čáry, pak jej nesobecky přenechal právě Růžičkovi. Třinecký kanonýr měl jednoduchou pozici. Asistence: Daniel Rákos.
     
    57:57
    Čiliak zůstává na střídačce, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    56:16
    Hosté nakonec vykombinovali celou akci až do gólové pozice, Hynek Zohorna měl na holi druhou branku Komety! Zohorna dostal přesný pas do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil třineckou branku!
     
    50:24
    Na útočné modré chyboval Gulaši, toho mohl využít Zbyněk Irgl, který se dostal do samostatného úniku! Irgl na Čiliaka zkusil bekhendový blafák, hostující brankář ale jeho úmysl vystihl a vyrazil puk nad branku!
    45:29 Martin RŮŽIČKA - 3:1
     
    45:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili dvě soupeřovy přesilovky, při rovnovážném počtu hráčů na obou stranách pak dokázali udeřit! Ondřej Kovařčík vybojoval kotouč za hostující brankou, pak jej přenechal MARTINU RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr svou první střelou trefil Čiliakův beton, při dorážce už se však nemýlil! Asistence: Ondřej Kovařčík, Tomáš Marcinko.
     
    44:55
    Barinka chytře hledal u pravé tyče stojícího Haščáka, před slovenským forvardem stála odkrytá třinecká branka! Haščák si musel kotouč zpracovat, pak jej ale poslal jen do boční sítě! Oceláři jsou kompletní.
     
    42:52
    Oceláři ubránili jedno oslabení, nyní je však čeká další. Zbyněk Irgl ve snaze získat puk podrazil Bartejse, který zůstal ležet na ledové ploše. Hostujícímu obránci na střídačku pomohli jeho spoluhráči, Bartejs nemohl došlápnout na svou levou nohu.
     
    40:17
    Třetí třetina začne početní výhodou Komety, nedovoleným bráněním se provinil Lukáš Krajíček.
     
    37:21
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání, první formace domácích nakonec málem rozebrala hostující defenzívu! Dravecký s Marcinkem a Růžičkou rozjeli kulečníkovou souhru, poslední jmenovaný nakonec z těžké pozice trefil jen rameno brankáře Čiliaka!
     
    33:03
    Oceláři mohli využít chyby v hostující rozehrávce, Hrňa se s Marcinkem dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Akci individuálně vyřešil první jmenovaný, Čiliak byl pozorný!
     
    31:58
    Do dobré pozice se u levé tyče Hrubcovy branky dostal Hynek Zohorna, hostující forvard ale nedokázal přehodit beton třineckého brankáře. Hra je přerušena, na trestnou lavici odjíždí Michal Kovařčík, který se provinil hákováním.
    31:12 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    31:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na hrudi nakonec početní výhodu využívají a opět se ujímají vedení! MARTIN RŮŽIČKA si na své střelecké pozici dlouho říkal o kotouč, přihrávka nakonec přišla z hole Erika Hrni. Martin Růžička si zpracoval puk a poslal jej pod horní tyč Čiliakovy branky! Asistence: Erik Hrňa, Daniel Rákos.
     
    29:22
    Hra pokračovala v rohu brněnského pásma, kde se Marcel Haščák dopustil faulu. Hostující útočník hákoval Draveckého, odsedí si proto dvě minuty na trestné lavici.
    28:10 Alexandre MALLET - 1:1
     
    28:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hra se po úvodní trefě domácích dostala do vysokého tempa, Kometa velmi rychle odpovídá! Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Lukáš Nahodil předložil kotouč na zlatém podnose ALEXANDRU MALLETOVI, ten měl jednoduchou práci v podobě trefení odkryté branky! Asistence: Lukáš Nahodil, Michal Gulaši.
    26:27 Erik HRŇA - 1:0
     
    26:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    A snažení domácích hokejistů je korunováno úvodní brankou utkání! Oceláři po celou dobu přesilovky nepustili svého soka z obranné třetiny, Tomáš Marcinko nakonec získal odražený kotouč, zpoza branky jej posunul na ERIKA HRŇU, který propálil Čiliaka mezi rukou a tělem! Asistence: Tomáš Marcinko, Milan Doudera.
     
    25:08
    Oceláři pokračovali v aktivním napadání a vybojovali si přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí Jan Štencel, který inkasoval dvě minuty za hrubost.
     
    22:13
    Další akci si už Marian Adámek za rámeček nedá, obránce Ocelářů se provinil hákováním a posílá tak svůj tým do čtyř.
     
    18:05
    Martin Zaťovič dostal přesný pas za domácí obranu a řítil se sám na Hrubce! Hostující útočník zvolil kličku na svou levou stranu, v zakončení ale selhal, neboť netrefil branku!
     
    16:54
    Vyloučení na obou stranách. Jeden hlavní sudí viděl sekání v podání Lukáše Krajíčka, druhý pak vyloučil Lukáše Nahodila pro podražení.Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    14:25
    Kometa ihned po vhazování dostala kotouč do střední třetiny, její kapitán Leoš Čermák se nakonec dostal do gólové pozice! Čermák prošel skrz dvojici domácích obránců, v těsné blízkosti Hrubcovy branky ale trefil jen betony brankáře Ocelářů! Kotouč se však odrazil do předbrankového prostoru, Tomáš Svoboda ale dorážel vedle!
     
    06:28
    Malec ztratil kotouč za vlastní brankou, Irgl s Rákosem pak připravili pozici pro střílejícího Erika Hrňu. Ten dostal ideální pas do předbrankového prostoru, svou střelou z první ale nechal jen vyniknout pozorného Marka Čiliaka!
     
    05:06
    Kometa vyhrála buly ve vlastním pásmu, Gulaši pak chytrým lobem dostal kotouč do pásma Ocelářů, kam mířil také rozjetý Jan Hruška! Hostující útočník dojel skákající kotouč, v těsné blízkosti Hrubce ale nedokázal přehodit betony domácího brankáře!
     
    02:08
    Obrovská šance pro Davida Ciencialu, třinecký mladík dostal pas přímo před hostující branku, z první ale přestřelil!
     
    00:30
    Třicet vteřin za námi, Oceláři si vybojovali první početní výhodu. Martin Růžička se snažil dostat k nahozenému kotouči, do cesty se mu však postavil Jan Hruška, jehož zákrok rozhodčí posoudili jako nedovolený.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička (Rákos) – 29. Mallet (Nahodil, Gulaši)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Bartko, D. Musil, Adámek – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Mlčák – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Vincour – Dočekal, V. Němec, Haščák – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

    Rozhodčí: Daniel Pražák, René Hradil – Jiří Ganger, Václav Hanzlík
    thejrc.org