Třinec – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 3:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:7 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (po pr.) | Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.)
po prodl.
HC VERVA Litvínov
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Úterý 17.10.2017, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Tipsport extraligy. Společně se dnes podíváme na souboj mezi Litvínovem a Plzní. Duel startuje v 17:30.
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzni se úvodní čtvrtina letošního ročníku povedla na výbornou! Dnešní hostující celek vybojoval ve třinácti duelech dvacet devět bodů a patří mu druhá pozice za vedoucí Kometou Brno. Plzeň zatím baví diváky atraktivním hokejem. Ve třinácti duelech nasázela soupeřům hned padesát devět branek a dvakrát uštědřila soupeři "desítku". Plzeňské trio Kubalík, Mertl, Gulaš navíc vévodí kanadskému bodování celé soutěže. Právě Dominik Kubalík nastřílel čtrnáct branek a drží si skvostnou vizitku. V minulém kole vyhrála Plzeň po nájezdech ve Zlíně.

    Poslední tři zápasy

    Zlín – Plzeň 4:5 po samostatných nájezdech
    Plzeň – Liberec 5:1
    Plzeň – Brno 4:5 v prodloužení
     
    HC VERVA Litvínov

    Naopak domácí Litvínov má zatím zcela odlišné starosti. Ve třinácti duelech vybojoval jen devět bodů a krčí se na samotném dně ligové tabulky. Litvínov má obrovské problémy v ofenzívě. Dosud nasázel soupeřům jen dvacet branek a má nejhorší útok v celé extralize. V minulém kole si však zlepšil náladu po pátečním debaklu ve Vítkovicích a na svém ledě přehral mistrovskou Kometu Brno 4:3 po nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je desetibodový František Lukeš.

    Poslední tři zápasy

    Litvínov – Brno 4:3 po samostatných nájezdech
    Vítkovice – Litvínov 7:3
    Sparta – Litvínov 3:1
     
    Vzájemný zápas

    1. kolo: HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov 5:1
    27. Schleiss (Preisinger, Hollweg), 35. Straka (Mertl, Gulaš), 36. Stach (Indrák, D. Kubalík), 48. D. Kubalík (Indrák), 51. Straka (Gulaš) – 30. J. Černý (M. Hanzl)
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš – Gerhát, V. Hübl, J. Černý (A) – Jurčík, Válek, Trávníček (A) – Matoušek, Jícha, J. Doležal.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Čerešňák, D. Sklenička, L. Kaňák, Moravčík, Jones, Pulpán, P. Kadlec (C) – Gulaš (A), Mertl, Schleiss – Indrák (A), Stach, D. Kubalík – Straka, Kracík, Kindl – Hollweg, Preisinger, Kodýtek.

    Rozhodčí: Bejček, Bulanov – Polonyi, Zika.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Domácí Litvínov bude hrát v černém, zatímco Plzeň přijela v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování a ihned se vydali do útoku. Plzeňští bojovali za brankou Litvínova, jenže obránce Kubát získal puk a rozehrál.
     
    00:45
    Petr Straka nahodil puk bekhendem do útočného pásma. Na jeho pobídku ale nezareagoval nikdo v bílém dresu a domácí mohou uklidnit hru.
     
    01:13
    Kubalík našel přihrávkou do útočného pásma Indráka, který si puk zpracoval a vyslal svižnou střelu zápěstím. Jeho rána však minula domácí klec.
     
    01:57
    Trávníček dostal parádní přihrávku před odkrytou polovinu hostující branky, jenže ve vyložené šanci netrefil puk zrovna ideálně a šanci neproměnil!
     
    02:27
    Preisinger si krásnou kličkou v mezikruží prodral před branku Litvínova. Hostující útočník nakonec našel Kodýtka, který pohotovou střelou orazítkoval tyč!
     
    02:50
    Matoušek vybojoval odražený kotouč v rohu obranného pásma, ale nevyhodil jej za modrou čáru. Hosté malou chvíli kombinovali, ale sami se připravili o puk.
     
    03:20
    Gulaš prosvištěl po levém křídle do rohu útočného pásma, odkud poslal přihrávku za branku, jenže nikdo v bílém se zatím neodhodlal ke střele.
     
    03:46
    Hanzl nabízel puk na modrou čáru Lukešovi, jenže domácí hokejista se pustil do zbytečné kličky a srazil se s vlastním spoluhráčem. Plzeň se dostala k puku.
     
    04:20
    Další nahození na hostující branku od modré čáry prosvištělo vedle plzeňské klece. Brankář Svoboda navíc utěsnil mezírku u levé tyče. Zatím sledujeme svižné utkání.
     
    04:45
    Další akce Litvínova už končí přerušením hry. Karel Kubát napřáhl z mezikruží, jenže jeden z hráčů Plzně se mu položil pod nohy a tvrdou střelu zastavil.
     
    05:10
    Bude se vylučovat! První přesilovku si zahraje Litvínov. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Petr Straka.
     
    05:35
    Daniel Sörvik dostal fantastickou přihrávku do volného prostoru a napřáhl k dělovce od modré čáry. Obětavý obránce jeho ránu na brankovišti zastavil.
     
    06:10
    Domácí nadále zůstávají v útočném pásmu a snaží se prodrat do střelecké pozice. Tomáš Matoušek se napřahoval, ale jeden z obránců puk vypíchl.
     
    06:34
    A hosté se dokonce osvobozují! Nepovedenou přihrávku na levou stranu zachytil Sklenička a bez váhání poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    07:10
    Hosté v plném počtu.
     
    07:19
    Litvínov se i po skončení početní převahy tlačil do útoku. Tomáš Matoušek se dral do útočného pásma, ale projel přes modrou čáru ještě před kotoučem. Ofsajd.
     
    08:06
    Plzeň uklidňuje hru za vlastní brankou. Oba trenéři mezitím posílají na led čerstvé síly. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    08:29
    Před branku Litvínova přiletělo zajímavé nahození. Pulpánovu pobídku srazil mimo tři tyče připravený obránce Kubát a Litvínov může uklidnit hru.
     
    09:03
    Jan Schleiss projel do útočného pásma a napřáhl k svižné ráně zápěstím. Jeho projektil přizvedl domácí brankář Petrásek nad branku Litvínova.
     
    09:45
    Domácí hokejisté nyní skvěle napadali rozehrávku soupeře ve středním pásmu. Plzni se poté vůbec nepovedla rozehrávka a kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:05
    Ryan Hollweg neuspěl v souboji s Baránkem na modré čáře. Hostující útočník ještě hledal kotouč ve výstroji, ale hra se mezitím přesunula na opačnou stranu kluziště.
     
    10:21
    Marek Baránek dostal příliš mnoho prostoru a dostal se ke střele. Domácí hokejista mířil do horního rohu, jenže Miroslav Svoboda měl čistý výhled a schoval puk do lapačky.
     
    11:05
    Karel Kubát poslal zajímavý oblouček do útočného pásma, jenže Kracík měl rychlost a stačil se vrátit za modrou čáru, kde vypomohl hostující obraně.
     
    11:34
    Straka protečoval puk do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu a domácí Litvínov může znovu uklidnit hru.
     
    11:52
    Bude se znovu vylučovat! Svou první přesilovku si zahraje i Plzeň. Dvě minuty za hákování vyfasoval František Lukeš.
     
    12:15
    Dominik Kubalík si sjížděl na prudkou přihrávku mezi kruhy. Karel Kubát úmysl Plzně přečetl a vypíchl kotouč do středního pásma. Hosté musejí začít znovu.
     
    12:39
    Plzni se zatím v přesilové hře moc nedaří. Hosté si nerozuměli při kombinaci v rohu útočného pásma, jenže domácí získali puk a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    12:58
    Další trest pro domácí celek! Tomáš Matoušek vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    13:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň se ujímá vedení! Hosté využívají dvojnásobnou početní převahu! Plzeň rozjela nádhernou kombinaci v útočném pásmu. Mertl nakonec poslal puk před odkrytou branku a osamocený DAVID STACH doklepl puk do branky! Asistence: Tomáš Mertl, Milan Gulaš.
    13:22 David STACH - 0:1
     
    13:50
    Hosté navíc pokračují v klasické přesilovce a nadále kombinují před domácí brankou. Pro zadáky Litvínova jsou to hodně těžké chvíle.
     
    14:14
    Nick Jones napřáhl od modré čáry. Před Petráskem stáli hned dva hráči Plzně, jenže ani jeden z nich prudké nahození nedokázal usměrnit za jeho záda.
     
    14:58
    Domácí v plném počtu.
     
    15:10
    Tomáš Matoušek se dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu. Osamocený navrátilec z trestné lavice nemohl proti přesile zadáků uspět.
     
    15:36
    Pilař dostal přihrávku na modrou čáru, připravil si puk ke střele a příklepem ohrozil hostující branku. Svoboda měl čistý výhled a schoval puk do lapačky.
     
    16:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Litvínov bleskově dotahuje soupeřův náskok! Karel Kubát projel před branku, jenže Svoboda jeho ránu dokázal zastavit. K dorážce se dostal zcela nekrytý JAKUB ČERNÝ a z těsné blízkosti skóroval! Asistence: Karel Kubát.
    16:11 Jakub ČERNÝ - 1:1
     
    16:50
    Najednou se probudili domácí příznivci. Fanoušci Litvínova se dožadovali trestu pro hráčskou lavici Plzně. Podle rozhodčích hrála Plzeň v pěti.
     
    17:11
    Viktor Hübl vlétl do útočného pásma, nicméně akci domácího výběru zastavuje odpískané postavení mimo hru. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    17:20
    Plzni se vůbec nepovedla rozehrávka. Lukáš Pulpán vyhodil puk o mantinel přes celé kluziště a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Svobodou.
     
    18:10
    Jakub Černý dostal přihrávku na pravou stranu, přihrál mezi kruhy, kam si sjel Viktor Hübl, jenže zápěstím zamířil jen do míst, kde byl brankář Svoboda.
     
    18:16
    Lukáš Válek se se štěstím dostal k odraženému puku v útočném pásmu. Domácí hokejista ihned vypálil, nicméně Svoboda si připsal další snadný zákrok.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Kubát si sjel na přihrávku do útočného pásma, jenže při převzetí kotouče upadl a v těžké pozici už nedokázal zamířit mezi tři tyče hostující branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Hned ve druhé minutě se Plzeň dostala do obrovské šance, ale Trávníček z dobré pozice netrefil branku. Z následného protiútoku mohla udeřit Plzeň, jenže Kodýtek z ostrého úhlu orazítkoval tyč. Na úvodní branku jsme čekali do 14. minuty. Dvojnásobnou přesilovku Plzně zužitkoval po pěkné kombinaci David Stach! Litvínov však dokázal rychle vyrovnat. V 17. minutě se Kubát prodral před branku a odražený puk dorazil do sítě Jakub Černý. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 11 – 10
     
    Druhá třetina začne v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Plzeň rozjela postupnou akci, ale pomalou přihrávku na pravé křídlo vystihl Lukeš.
     
    20:21
    A právě Lukeš si v útočném pásmu sjel na přihrávku z levé strany kluziště, zpracoval si puk a vypálil. Hostující brankář Svoboda jeho ránu schoval do lapačky.
     
    21:06
    Zasahovat musel také domácí brankář Petrásek. Domácí gólman se stačil přesunout k levé tyči a zneškodnil střelu zápěstím od modré čáry.
     
    21:35
    Bude se vylučovat! Další přesilovou hru si zahraje Plzeň. Dvě minuty za sekání dostává František Lukeš.
     
    22:10
    David Stach zavezl puk do útočného pásma a hosté založili přesilovkovou kombinaci. Nikdo v bílém dresu si zatím netroufl na střelu.
     
    22:28
    Gulaš se krásným průnikem po levém křídle natlačil před Petráska a mířil do horního rohu! Domácí brankář puk vyrazil před sebe, ale poradil si i s následnou dorážkou!
     
    23:10
    Nick Jones našel Milana Gulaše, který si nabruslil do parádní střelecké pozice a krásnou ránou zápěstím trefil horní tyč domácí branky! Dobře sehraná přesilovka!
     
    23:35
    Domácí v plném počtu.
     
    24:10
    Jeden z hostujících útočníků byl příliš rychlý a vletěl do útočného pásma ještě před kotoučem. Píská se postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    24:25
    Plzeň postupovala do otevřené obrany domácího celku. Nikdo v bílém dresu však nedostihl prudkou přihrávku do útočného pásma a domácí se ubránili.
     
    25:20
    Válek dojel nepřesné nahození do rohu útočného pásma. Domácí hokejista se zbavil napadajícího Stacha a uklidnil hru z pohledu Litvínova.
     
    25:44
    Karel Kubát naznačil na modré čáře zakončení, potáhl si puk na levou stranu a zápěstím prověřil pozornost plzeňského brankáře. Svoboda puk schoval do lapačky.
     
    25:57
    Přesilovku si nyní zahraje rovněž Litvínov. Miroslav Preisinger dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    26:20
    Hanzl vyslal utajené nahození na hostující branku. Brankář Svoboda byl lehce překvapený, ale nakonec vykopl puk mimo tři tyče.
     
    26:35
    Obrovská šance domácích! Lukeš dostal přihrávku na levou stranu, kde nabral puk na bekhend. Jeho rána Svobodovi propadla, jenže hostující celek zachránila tyč!
     
    27:15
    Karel Pilař nahodil puk od modré čáry. Rána domácího obránce byla sice hodně prudká, jenže kotouč nakonec prosvištěl nad břevnem.
     
    27:57
    Hosté v plném počtu.
     
    28:10
    Hanzl poslal vzdušnou přihrávku na modrou čáru, kde číhal Gula, jenže domácí hokejista si s náročnou pobídkou nedokázal poradit. Domácí musí vyklidit útočné pásmo.
     
    28:42
    Domácí brankář Petrásek zastavil dlouhé nahození ze středního pásma. Petrásek si všiml dotírajícího Kubalíka a raději přikryl puk lapačkou. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    29:10
    Preisinger nabral rychlost ve středním pásmu a vypálil od modré čáry. Jeho rána zápěstím prosvištěla kolem domácí branky a puk zaduněl o mantinel.
     
    29:24
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Po souboji několika hráčů ve středním pásmu se puk odrazil na střídačku plzeňského výběru.
     
    30:07
    Hollweg číhal před domácí klecí a snažil se tečovat nahození od modré čáry. Brankář Petrásek jeho pokus dobře viděl a schoval puk do lapačky.
     
    31:10
    Gulaš přibrzdil v souboji za brankou Baránka. Hostující kapitán se dostal k odraženému kotouči a odrazem o mantinel jej vyhodil do středního pásma.
     
    31:30
    Gulaš uspěl v souboji na modré čáře, natlačil se před obránce Litvínova a dokonce zakončil. Jeho pokus prosvištěl kolem levé tyče domácí branky.
     
    32:10
    Indrák spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Čárový rozhodčí si ale všiml postavení mimo hru a vykázal hru do středního pásma.
     
    32:25
    Domácí příznivci se dožadovali trestu pro plzeňského obránce po ostrém souboji na modré čáře. Sudí však nechali pokračovat ve hře.
     
    33:10
    Lukeš přihrál na rizoko na vlastní modrou čáru. Domácí hokejista naštěstí trefil prostor, kde se nepohyboval nikdo v bílém dresu.
     
    33:41
    Baránek se na modré čáře opřel do odraženého kotouče a prudkou střelou prověřil pozornost hostujícího brankáře. Gólman Svoboda jeho pokus kryl.
     
    34:03
    Svoboda si tentokrát musel dávat pozor na nepříjemné nahození ze středního pásma. Hostující brankář kotouč vypíchl hokejkou do rohu kluziště.
     
    34:44
    Litvínov si zahraje další přesilovou hru! Ryan Hollweg dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    35:10
    Hosté zahájili oslabení opravdu dobře. Plzeň dvakrát získala odražený kotouč a dokázala jej vyhodit do středního pásma. Domácí zatím nestřídají.
     
    35:22
    Na světě plzeňský problém! Jones vyhodil puk mezi diváky a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    36:02
    Daniel Sörvik vypálil od modré čáry, jenže svou dělovkou trefil jen jednoho z obránců Plzně. Mertl poté vyhodil puk ven z obranného pásma.
     
    36:44
    Vyloučený Hollweg je zpátky na ledě a hosté se brání ve čtyřech bruslařích. Litvínov mezitím pokračuje v kombinaci před brankou Plzně.
     
    37:22
    Hosté v plném počtu.
     
    37:29
    Až nyní si hosté mohou oddechnout! Svoboda totiž vykryl ránu od pravého mantinelu a vyrazil puk na hokejky obránců, kteří jej poslali do středního pásma.
     
    38:09
    Na druhé straně tečoval Indrák dělovku od modré čáry. Plzeňský hokejista špičkou čepele přizvedl puk nad branku Litvínova. Plzeň ale zůstává u kotouče.
     
    38:40
    Tomáš Matoušek dotíral před plzeňskou brankou a číhal na chybu Miroslava Svobody. Hostující brankář však udržel puk v lapačce a přerušil hru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Litvínov je v závěru prostřední části aktivnějším celkem a tlačí se do útoku. Akci domácích po levém křídle ale zastavuje postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka sice nepřinesla žádnou branku, ale rozhodně nenudila. Plzeň si v jejím úvodu vypracovala dvě obrovské šance. Gulaš nejprve trefil domácího brankáře Petráska a po další rychlé akci dokonce orazítkoval břevno domácí branky! Na druhé straně se ve velké šanci zjevil Lukeš, který překonal brankáře Svobodu, jenže i on trefil pouze tyčku. Litvínov hrál dlouhou přesilovku 5 na 3, ale v ní si nevytvořil žádnou příležitost. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 26 – 17
     
    Třetí třetina začne v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Litvínov se ihned vydal do útoku, nicméně David Sklenička vybojoval puk pro Plzeň.
     
    40:35
    Gulaš upadl v souboji s obráncem za brankou Litvínova. Hostující kapitán se bleskově zvedl na nohy, jenže odražený kotouč už nezastihl.
     
    41:02
    Dominik Kubalík si skvěle zpracoval přihrávku do útočného pásma a prudce vypálil. Jeho dělovka těsně nad ledem prosvištěla kolem domácí branky.
     
    41:30
    Po šermované u střídačky hostujícího celku došlo k vyhození kotouče ven z ledu. Rozhodčí si nebyli jistí a raději nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    42:05
    Denis Kindl byl Baránkem přitlačen k mantinelu za brankou domácího výběru. Kindl se sice diví, ale rozhodčí ani tentokrát nebude vylučovat.
     
    42:30
    Petr Kodýtek byl při přechodu do útočného pásma příliš rychlý a zavinil postavení mimo hru. Hra se přesune do středního pásma. Pokračuje se v bojovném duchu.
     
    43:08
    Brankář Svoboda vyjel ven z branky a pomohl zadákům Plzně s rozehrávkou. Hosté se zatím nemohou dostat z dobrého napadání Litvínova.
     
    43:27
    Gerhát si fotbalovým způsobem zpracoval přihrávku do středního pásma, jenže puk mu znovu odskočil daleko od hokejky a propadl k zadákům Plzně.
     
    44:04
    Milan Gulaš napřáhl od modré čáry a prudkou střelou trefil jednoho z hráčů Litvínova před jeho brankou. Domácí zadáci dnes hrají opravdu obětavě.
     
    44:34
    Kubát se riskantní kličkou ve středním pásmu zbavil Preisingera a nahodil puk za soupeřovu klec. Hanzl ještě udržel puk a Litvínov může kombinovat.
     
    45:12
    David Sklenička se v mezikruží opřel do odraženého kotouče. Hostujícímu zadákovi rána moc nesedla a kotouč minul branku Litvínova!
     
    45:42
    Hollweg nahodil puk do útočného pásma. Domácí obránce Baránek dnes hraje skvělé utkání a uspěl i v dalším souboji v rohu obranného pásma.
     
    46:15
    Domácí hokejisté mohou na pár chvil uklidnit hru. Kubát nahodil puk do útočného pásma, kde puk vybojoval Hanzl, jenže Lukáš Pulpán byl důrazný.
     
    46:42
    Indrák našel Kracíka bekhendovou přihrávkou. Druhý jmenovaný pohotově zakončil a brankář Petrásek podržel Litvínov parádním zákrokem!
     
    47:20
    Kindl projel s pukem do útočného pásma, jenže jeho prudkou střelu zápěstím zastavil jeden z domácích obránců. Hraje se dlouhou dobu bez přerušení.
     
    47:33
    Až nyní musel rozhodčí zapískat. Jeden z plzeňských útočníků byl při přechodu do útočného pásma příliš rychlý a vletěl do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    48:16
    Pilař se z pozice obránce dostal mezi kruhy, odkud vyslal dělovku příklepem. Povedenou ránu domácího hokejisty zlikvidoval fantastický Svoboda!
     
    48:48
    Plzeň je v závěrečné třetině dnešního utkání jasně lepším celkem, nicméně obrana domácích hraje na hranici sebeobětování.
     
    49:14
    Lukeš se dostal k odraženému puku, nabruslil si do dobré palebné pozice, ale zápěstím těsně minul horní tyč plzeňské branky!
     
    49:50
    Peter Čerešňák se v obranném pásmu dostal k odraženému puku a oba týmy střídají. Plzeň číhá na skulinku v dosud pozorné obraně Litvínova.
     
    50:18
    Jakub Černý si kopl puk do rohu útočného pásma a pozorný obránce hostujícího celku se před něj stačil natlačit tělem. Hosté mohou znovu zaútočit.
     
    50:31
    Po následném protiútoku Plzně zakončoval Dominik Kubalík. Hostující střelec vyslal nepříjemnou ránu nad ledem, nicméně Petrásek byl pozorný.
     
    51:23
    Richard Nejezchleb vybojoval puk v útočném pásmu, zbavil se obránce a bekhendem nahodil puk na branku. Jeho pobídku ještě tečoval Hanzl, avšak Svoboda podržel plzeňské šance na úspěch!
     
    51:39
    Gulaš poslal prudkou přihrávku před domácí branku. Obránce Pilař odstavil hostujícího útočníka z dobré pozice a vyhodil puk za modrou čáru.
     
    52:13
    Straka se krásnou kličkou protlačil mezi dva obránce domácího celku, ale puk se mu nakonec svezl po čepeli a Straka se nedostal k zakončení.
     
    52:38
    Bude se vylučovat! Plzeň dostává šanci v podobě přesilové hry! Dvě minuty za hákování dostává František Gerhát.
     
    53:00
    Zajímavá šance pro Plzeň! Nahození od modré čáry vypadlo před domácí branku, kotouč poskakoval na brankovišti, ale nikdo v bílém jej neusměrnil do sítě!
     
    53:27
    Gulaš vypálil velmi tvrdě. Před Petráskem ještě clonil Tomáš Mertl, ale domácí brankář vyrazil dělovku mimo tři tyče. Hosté přesto zůstávají v útočném pásmu.
     
    54:03
    Přesilovkovou střelou se prezentoval také kanonýr Kubalík. Nejlepší střelec extraligy však mířil jen do míst, kde stál připravený brankář Petrásek.
     
    54:38
    Domácí v plném počtu.
     
    55:06
    Gerhát projel do útočného pásma, ale zbytečnou kličkou se vytlačil z dobré střelecké pozice. Nakonec zakončil, jenže trefil jen obránce před sebou.
     
    55:40
    Čerešňák si vyměnil přihrávku s Moravčíkem a Plzeň uklidňuje hru v obranném pásmu. Favoritovi dnešního utkání zbývají do konce základní hrací doby čtyři minuty.
     
    56:11
    Gulaš se šikovnou kličkou prodral do útočného pásma a pokusil se o prudkou přihrávku před branku. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    56:51
    Další ofsajd na straně plzeňských! Dominik Kubalík byl příliš rychlý. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:15
    Trávníček nahodil puk za branku hostujícího celku. František Lukeš ještě udržel pukem a placírkou poslal kotouč do rohu kluziště. Domácí zůstávají u puku.
     
    57:40
    Plzeň se v závěru zápasu nikam nežene. Hostující celek vyčkává za vlastní brankou a oba týmy střídají.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Černý neustál ostrý souboj v útočném pásmu a poroučel se k ledu. Hostující obránci mezitím rozehráli, jenže nikdo v bílém prudkou pobídku nezachytil.
     
    59:08
    Pulpán přišel v obranném pásmu o hokejku, jenže jeho spoluhráči získali kotouč a vyvezli jej daleko od branky. Závěr utkání se hraje v hodně opatrném tempu.
     
    59:37
    Miroslav Svoboda ještě pohlídal dlouhé nahození ze středního pásma a vyrazil puk do rohu kluziště. Hosté mají čas na založení posledního útoku.
     
    59:46
    Hostující trenér si před vhazováním před Petráskem vybírá oddechový čas!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut základní hrací doby nerozhodlo o vítězi dnešního duelu a o osudu utkání musí rozhodnout prodloužení či samostatné nájezdy. Ve třetí třetině si Litvínov vypracoval řadu šancí, jenže brankář Svoboda čaroval na brankové čáře a zlikvidoval všechny domácí možnosti. Na druhé straně trefil Pulpán v přesilové hře tyč!
     
    Střely na branku: 35 – 29
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování a Pulpán může rozjet plzeňskou akci z rohu obranného pásma.
     
    60:50
    Hosté zatím kombinují v útočném pásmu, jenže nikdo z trojice hráčů v bílých dresech se zatím neodhodlal k zakončení.
     
    61:11
    Na druhé straně vystřelil Viktor Hübl, jenže jeho střela zápěstím minula přední tyč hostující branky.
     
    61:41
    Litvínov si v přesilové hře zahraje přesilovou hru! Miroslav Indrák totiž dostává dvě minuty za podražení.
     
    61:41
    Domácí trenér si ještě vyžádal oddechový čas.
     
    62:10
    Obrana Plzně vybojovala odražený puk a hosté pohotově vyhodili puk přes všechny čáry. Litvínov musí začít od vlastní branky.
     
    62:40
    Kubát dostal přihrávku na modrou čáru a vyslal povedenou dělovku! Jeho pokus prosvištěl kousek nad břevnem soupeřovy branky.
     
    63:15
    Hosté zablokovali ránu od pravého mantinelu a znovu poslali puk daleko od vlastní branky. Litvínovu se tato přesilovka moc nepovedla.
     
    63:41
    Hosté v plném počtu.
     
    64:14
    Gerhát se dostal před obránce soupeře, který mu v zakončení zabránil faulem a domácí mají k dispozici trestné střílení!
     
    64:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádhera! FRANTIŠEK GERHÁT parádním klamavým pohybem rozhýbal plzeňského brankáře a jednou rukou zasunul puk kolem betonu do sítě! Bez asistence.
    64:14 František GERHÁT - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Litvínov zvládl další nesmírně těžké utkání a po skalpu mistrovské Komety Brno dnes poráží Plzeň! Hosté přitom vstoupili do utkání velmi dobře a David Stach v přesilovce 5 na 3 poslal Plzeň do vedení! Litvínov ale stačil vyrovnat ještě před přestávkou, když se prosadil Jakub Černý ! V dalších třetinách si oba týmy vypracovaly velké množství šancí a na obou stranách několikrát zazvonila branková konstrukce! Litvínov hrál dokonce dlouhou přesilovku 5 na 3, jenže Miroslav Svoboda dnes podal parádní výkon. V prodloužení přečkala Plzeň přesilovku soupeře, ale v poslední minutě dostali domácí dárek v podobě trestného střílení po faulu na Gerháta a právě František Gerhát rozhodl parádním nájezdem o výhře Litvínova!
     
    Střely na branku: 37 – 29
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:10:42)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 17. J. Černý (Kubát), 65. Gerhát (TS) – 14. Stach (Mertl, Gulaš)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera – Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš – Gerhát, V. Hübl, J. Černý (A) – Jurčík, Válek, Trávníček (A) – Matoušek, Jícha, J. Doležal.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Čerešňák, D. Sklenička, L. Kaňák, Moravčík, Jones, Pulpán – Gulaš (C), Mertl, Schleiss – Indrák (A), Stach, D. Kubalík (A) – Straka, Kracík, Kindl – Hollweg, Preisinger, Kodýtek.

    Rozhodčí: Bejček, Bulanov – Polonyi, Zika

    Diváci: 4011
    thejrc.org