NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:0, 1:4, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 18.10.2017, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Srdečně vítám všechny hokejové nadšence u sledování textového přenosu z atraktivního duelu kanadsko-americké NHL, v němž Winnipeg Jets od 2:00 přivítají Columbus Blue Jackets. Tak si to nenechte ujít!
     
    WINNIPEG JETS
    Svěřenci Paula Maurice nezačali sezónu příliš přesvědčivě, když nejprve dostali 7 gólů od Toronta a poté 6 od Calgary. Po dvou vysokých porážkách se ale Jets zvedli a postupně dokázali porazit Edmonton, Vancouver a Carolinu. Se ziskem šesti bodů z pěti zápasů se Winnipežší pohybují na hraně postupu do play-off.

    Tři nejproduktivnější hráči:
    1. Nikolaj Ehlers, 7 bodů (5+2)
    2. Mark Scheifele, 5 bodů (3+2)
    3. Blake Wheeler, 5 bodů (0+5)

    Československá stopa:
    Marko Daňo, 0 bodů
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS
    Blue Jackets mohou být s dosavadním průběhem sezóny ještě o něco spokojenější, z pěti zápasů totiž svěřenci přísného kouče Johna Tortorelly čtyřikrát vyhráli a spolu s překvapením sezóny z New Jersey se drží na špici Metropolitní divize. Jediná porážka Jackets přišla proti rozjetému Chicagu, jinak si Columbus poradil s Islanders, Carolinou, Rangers a naposledy v prodloužení s Minnesotou.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Artěmij Panarin, 7 bodů (1+6)
    2. Alexander Wennberg, 5 bodů (1+4)
    3. Sonny Milano, 4 body (4+0)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 1 bod (1+0)
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: S. Mason (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien, Poolman, T. Myers – Ehlers, Scheifele, Wheeler – Connor, Little, Laine – Matthias, Copp, B. Tanev – Daňo, Petan, Armia.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Harrington – Panarin, Wennberg, Atkinson – Calvert, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Sedlák, Dalpe.

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Wheler, Pancich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Laineho pokus z pravého křídla byl zblokován, nicméně hostům se nepodařilo vyhodit puk do bezpečí a ke střele od modré se následně dostal Dustin Byfuglien, Korpisalo ale jeho ránu bez potíží skryl ve své lapačce.
     
    01:21
    Savardova přihrávka do předbrankového prostoru nikoho v bílém dresu nenašla, Johnson ale ještě zachytil puk na útočné modré, a tlak Blue Jackets tak může pokračovat.
     
    02:17
    Zach Werenski nabil na modré čáře svému parťákovi Jonesovi, jehož projektil z voleje byl ale nakonec zblokován.
     
    03:05
    Cam Atkinson vjel do útočného pásma lehce jako nůž máslem, s jeho následným pokusem z vrcholu kruhů si ale Steve Mason bez potíží poradil.
     
    03:54
    Po trmě-vrmě u levého mantinelu se ujal volného puku Nic Petan a rozjel se s ním do útočného pásma, Jets ale vzápětí zase o kotouč přišli.
     
    04:48
    Patrik Laine se po sérii kliček na levém kruhu nakonec odhodlal ke střele, ta ale jeho krajana Joonase Korpisala nakonec vůbec neohrozila.
     
    05:22
    Sledujeme hlušší pasáž hry, oba týmy střídají a tribuny v Bell MTS Place mlčí jako hrob.
     
    06:01
    Po nahození Setha Jonese od modré Mason přerušil hru a následovat bude komerční přestávka.
     
    06:59
    Oliver Bjorkstrand se rozjel na pravém křídle a poté ze skvělé pozice vypálil, tváří v tvář Masonovi ale minul svatyni Jets!
     
    07:33
    Tlak Blue Jackets ještě pokračoval a po Wennbergově akci se ve skvělé palebné pozici ocitl Cam Atkinson, přesouvající se Mason ale proti jeho střele bravurně zakročil.
     
    08:20
    Hra se nám začíná otevírat. Na opačné straně kluziště se znenadání ocitl ve skvělé palebné pozici Mark Scheifele, Korpisalo ale reflexivním zákrokem podržel Columbus!
     
    09:06
    Lukáš Sedlák byl u pravého hrazení odzbrojen Daňem, Jets ale poté vybojovaný puk pouze vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    10:04
    Seth Jones dobrých dvacet sekund vyčkával za vlastní svatyní, než dostřídají jeho spoluhráči, až se z tribun winnipežské arény spustil pískot.
     
    10:43
    Svěřence Johna Tortorelly při přechodu do útočné třetiny zastavil ofsajd, po jehož odpískání bude následovat komerční přestávka.
     
    11:38
    Dlouhotrvající tlak Jackets vyvrcholil střelou Davida Savarda od modré, jeho nepřesná rána ale zaduněla jen o zadní hrazení.
     
    11:58
    O chvilku později to Cam Atkinson zkusil z levého kruhu a po jeho střele Steve Mason pro jistotu přerušil hru.
     
    12:42
    Jackets jsou neustále aktivnější a většinou se hraje v obranném pásmu Jets, domácí tým se zatím k souvislému tlaku vůbec nedostal.
     
    13:11
    Pierre-Luc Dubois se rozjel na pravém křídle, dostal se ale do až příliš ostrého střeleckého úhlu, a Mason si tak na jeho následné střele smlsl.
     
    13:45
    Josh Anderson zachytil nepovedenou rozehrávku Jets na útočné modré, Columbuští ale vzápětí o puk zase přišli.
     
    14:36
    Po parádní akci Artěmije Panarina se ke střele z pravého kruhu dostal nikým nehlídaný Wennberg, jeho projektil si ale Steve Mason pohlídal.
     
    15:10
    Morrisseyho střelu z vrcholu levého kruhu Korpisalo ukryl ve své náruči a následovat bude další komerční přestávka.
     
    15:56
    Panarin vjel do útočného pásma a poté šikovnou zadovkou přenechal kotouč Atkinsonovi, jehož dělovku z vrcholu kruhů ale Mason bez potíží vyrazil.
     
    16:53
    Korpisalo se v posledních minutách nudí, Columbuští na ledě dominují a další akci Blue Jackets už zakládá Zach Werenski.
     
    17:48
    Calvertovo nahození od pravého mantinelu šikovně tečoval Bjorkstrand, kotouč ale nakonec do prostoru mezi třemi tyčemi nezamířil.
     
    18:43
    Laineho pokus z levého kruhu Korpisalovi vypadl z náruče, také s dorážkou finského ostrostřelce si ale columbuský brankář dokázal poradit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka je za námi a do kabin se jde za bezbrankového stavu. Zatím jsme se ale rozhodně nenudili a k vidění bylo pár šancí na obou stranách, hraje se navíc ve velmi rychlém tempu s minimem přerušení. Druhá třetina začne v 1:57, tak se nechme překvapit, zdali se dočkáme gólů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se zkraje druhé třetiny dostávají do vedení! Werenski vypíchl na vlastní modré čáře kotouč soupeři a k puku se poté dostal Artěmij Panarin, který vyslal do samostatného úniku CAMA ATKINSONA, a ten si s Masonem už dokázal poradit! Asistence: Artěmij Panarin a Alexander Wennberg.
    20:36 Cam ATKINSON - 0:1
     
    21:15
    Další šanci Blue Jackets měl na holi Matt Calvert, bojovník v sestavě Jackets si ale z levého kruhu na brankáře Jets nepřišel.
     
    22:09
    Poolmanovu střelu od modré Korpisalo sice vyrazil jen před sebe, s následnou sérií dorážek z předbrankového prostoru si ale bravurně poradil!
     
    23:02
    Blake Wheeler jako by už se chystal ke gólové oslavě, jeho střela ale měla k rozvlnění sítě Jackets daleko...
     
    23:30
    Zkušený Shawn Matthias (WPG) ve středním pásmu podrazil Savarda, Columbus si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    24:19
    Jets se osvobozují, Zach Werenski se vrací pro kotouč hluboko do vlastního obranného pásma.
     
    25:02
    Ve vlastním oslabení se ke střele z vrcholu kruhů dostal Scheifele, kanadský reprezentant v barvách Winnipegu ale výrazně přestřelil.
     
    25:33
    Tak to byla šance jako hrom! Milanův bekhend z mezikruží Mason vyrazil jen před sebe, načež Duboisova první dorážka skončila na břevně a tu druhou ležící Steve Mason s obrovským štěstím zastavil!
     
    26:06
    Bryan Little to po Troubově přihrávce zkusil z otočky, Korpisalův beton byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    26:43
    Jacob Trouba dostal nabito na vrchol levého kruhu, jenže promáchl a Matt Calvert poté jednoduchým obloučkem vyhodil puk do bezpečí.
     
    27:10
    Artěmij Panarin ujel po levém křídle, ke střele se ale nakonec nedostal a po následné protiakci Jets Korpisalo přerušil hru. Před námi je komerční přestávka.
     
    27:43
    Ehlersův propagační pokus z rohu kluziště Korpisalo bez potíží vyrazil, načež Columbuští mohou založit další rychlý protiútok.
     
    28:10
    Na konci této akce Jackets stál hostující kapitán Nick Foligno, který měl na hokejce jasný gól, ale Mason předvedl zázračný zákrok!
     
    28:42
    Jack Johnson se vydal na útočný výlet, zbavil se Morrisseyho a vypálil, jeho pokus ale mířil vysoko nad.
     
    29:18
    Napadající Wennberg s Panarinem vybojovali puk ve středním pásmu a druhý jmenovaný se poté vydal do samostatného úniku, na hrdinsky chytajícího Masona si ale nepřišel on ani z druhé vlny dojíždějící Cam Atkinson!
     
    30:15
    Josh Morrissey dostal nabito na modrou, kotouč ale netrefil podle svých představ, a Korpisalo tak mohl zůstat v klidu.
     
    30:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    V šestém utkání v sezóně se kapitán Blue Jackets NICK FOLIGNO konečně trefil. Zkušený křídelník se uvolnil na levém kruhu, vybruslil si před Masona, kterého vylákal z winnipežské svatyně a poté šikovně zasunul puk do sítě. Bez asistence.
    30:50 Nick FOLIGNO - 0:2
     
    31:33
    Tyler Myers tvrdě vypálil z vrcholu kruhů, ani on si ale na skvěle chytajícího Joonase Korpisala nepřišel a Jackets poté vyhodili puk do bezpečí.
     
    32:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se dostali k ojedinělému tlaku v útočném pásmu a ten přetavili v kontaktní branku! Scheifele zpoza branky chytrou zadovkou vyzval ke skórování navrátilce do sestavy KYLEA CONNORA, který svižnou střelou z voleje překonal bezmocného Korpisala! Asistence: Mark Scheifele a Blake Wheeler.
    32:30 Kyle CONNOR - 1:2
     
    33:26
    Tucker Poolman to zkusil z pravého kruhu, jeho pokus ale postrádal přesnost a hosté nyní mohou uklidnit hru.
     
    33:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Winnipeg se ale na dostřel dlouho neudržel, hosté opět odskakují do trháku. Po Andersonově černé práci u pravého hrazení se k puku dostal Brandon Dubinsky, který se hezkou kličkou zbavil svého strážce a poté předložil ideální pas úplně volnému JACKU JOHNSONOVI, který neměl problém překonat přesouvajícího se Masona. Asistence: Brandon Dubinsky a Josh Anderson.
    33:54 Jack JOHNSON - 1:3
     
    34:47
    Domácí kapitán Blake Wheeler dovezl kotouč do rohu kluziště, tam o něj ale nakonec přišel a na opačnou stranu může zamířit Nick Foligno.
     
    35:27
    Tomu ale nevyšlo zpracování prudké rozehrávky z Werenskiho hokejky, kotouč nakonec doletěl až na zakázané uvolnění.
     
    35:51
    Patrik Laine se na pravém kruhu dostal k dorážce Poolmanova nahození od modré, Joonas Korpisalo si ale bez potíží poradil a přerušil hru.
     
    36:46
    Domácí pod tlakem vyhodili puk na zakázaném uvolnění, hra se tak vrátí před Stevea Masona.
     
    37:31
    Tanevův projektil od pravého hrazení si Joonas Korpisalo bez potíží pohlídal, akce Jets ale ještě může pokračovat.
     
    38:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    V závěru druhé třetiny přidávají Jackets čtvrtý gól. Dubois tělem odstavil protihráče a vybojoval puk pro LUKÁŠE SEDLÁKA, který se ještě pokusil najít lépe postaveného Dalpeho, Mason si ale puk letící brankovištěm nešťastně srazil za vlastní záda! Bez asistence.
    38:11 Lukáš SEDLÁK - 1:4
     
    39:05
    Na columbuského gólmana Korpisala teď spadla vlastní klec, a hra je tak přerušena, ale zdá se, že finský strážce hostující svatyně je v pořádku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco první dvacetiminutovka se obešla bez gólů, ta druhá nabídla hned pět branek. Hosté jasně dominovali a díky trefám Atkinsona s Folignem se dostali do dvoubrankového vedení, které sice vzápětí snížil Kyle Connor, poté ale Stevea Masona překonali ještě Jack Johnson a Lukáš Sedlák, a Columbus tak ve Winnipegu vede 4:1.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Nikolaj Ehlers se pokusil dobruslit vlastní nahození do útočného pásma, to mu ale znemožnil Matt Calvert a Jackets už zakládají protiútok.
     
    41:51
    Poolmanova nepřesná rozehrávka skončila jen u Setha Jonese, který bez váhání poslal kotouč zpět do útočného pásma, kam se už vydává Lukáš Sedlák.
     
    42:36
    Po další chybě v rozehrávce Jets se ke střele z otočky dostal Zac Dalpe, jemuž ale v klíčový moment sjel kotouč z čepele.
     
    43:16
    Alexander Wennberg chytrou přihrávkou vyzval ke střele Davida Savarda, s jehož projektilem si ale Mason bez potíží poradil a Jets už zakládají protiútok.
     
    43:57
    Na konci protiakce Winnipegu stál Nikolaj Ehlers a jeho střela z levého kruhu, již ovšem Korpisalo vyrazil do bezpečí.
     
    44:50
    Už dlouho se hraje bez přerušení, svěřenci Johna Tortorelly teď pod tlakem pouze vyhodili puk do středního pásma a odjeli střídat.
     
    45:44
    Na konci rychlé protiakce Blue Jackets stál Josh Anderson, který ale střelou z vrcholu kruhů na Masona nevyzrál.
     
    46:36
    Po Ehlersově nahození do útočného pásma se domácí usadili v columbuské třetině, načež ale Tobias Enström na modré zlomil hůl, a hosté tak mohou vyvézt puk na opačnou stranu kluziště.
     
    47:19
    To se jim nakonec podařilo, vhazovat se bude po pravici Stevea Masona.
     
    48:10
    Matt Calvert na vlastní modré čáře obral o puk Scheifeleho, sám se ale poté daleko nedostal.
     
    49:07
    Už se hraje dlouho bez přerušení, Columbuští teď jen chytře vyhodili puk do útočného pásma tak, aby neskončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:38
    Nikolaj Ehlers jednoduchým nahozením od modré vybojoval buly v útočném pásmu, k tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    50:42
    Lukáš Sedlák to opět zkoušel z prakticky nulového úhlu, tentokrát už se ale Mason nenechal zaskočit, jak tomu bylo na konci druhé třetiny.
     
    51:23
    Artěmij Panarin napravil svou ztrátu puku a obral Armiu o kotouč, načež se Jackets usadili zpět v útočném pásmu.
     
    52:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    To se jen tak nevidí. Útočnou akci Blue Jackets táhli oba obránci! Seth Jones se rozjel na pravém křídle a poté přenesl hru na levou stranu, kde stál ZACH WERENSKI a ten z levého kruhu přesnou ranou pod břevno nedal Masonovi šanci! Asistence: Seth Jones a Matt Calvert.
    52:15 Zach WERENSKI - 1:5
     
    53:01
    Steve Mason teď pro jistotu přerušil hru, načež hlasatel v Bell MTS Place ohlásil další komerční přestávku.
     
    53:16
    Agilní Pierre-Luc Dubois vybojoval puk u pravého mantinelu a okamžitě poté vypálil, Steve Mason ale jeho pokus dokázal ukrýt ve své náruči.
     
    53:54
    Už 36. střelu Columbusu v tomto utkání si teď připsal Brandon Dubinsky, následovat tak bude další vhazování v obranném pásmu Winnipegu.
     
    54:18
    Nikolaj Ehlers (WPG) zahákoval unikajícího Atkinsona, Columbus si tak po komerční přestávce zahraje svou druhou přesilovku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:24
    Přesilovka Blue Jackets je ale rychle u konce, rovněž za hákování byl totiž vyloučen Pierre-Luc Dubois (CBJ).
     
    55:18
    Byfuglienova nepovedená rozehrávka skončila na hokejce Matta Calverta, v závěrečné pasáži zápasu už se ani jeden tým nikam nežene.
     
    56:10
    Hra ve čtyř proti čtyřem ani jednomu týmu příliš nesedí, momentálně sledujeme festival lehkých ztrát a nepřesností.
     
    57:01
    Mark Scheifele mohl alespoň kosmeticky upravit nepříznivé skóre, jeho rána z pravého kruhu ale orazítkovala tyč!
     
    57:28
    Někteří diváci už opouštějí své sedačky, dvě a půl minuty před koncem si navíc Columbus zahraje přesilovku – Daňo (WPG) byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:51
    Zac Dalpe zkusil štěstí z levého kruhu, v konečném zúčtování ale jen mírně vylepšil Masonovu úspěšnost zákroků, jelikož jeho střela neměla gólové parametry.
     
    58:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    John Tortorella poslal na přesilovku svou čtvrtou formaci, což se Columbusu nakonec vymstilo. JOEL ARMIA ujel po pravém křídle, objel blokujícího Jacka Johnsona a tváří v tvář Korpisalovi se nemýlil. Asistence: Dustin Byfuglien.
    58:23 Joel ARMIA - 2:5
     
    59:19
    Nyní už se na ledě nic převratného neděje, navzdory Armiově trefě je jasné, že Winnipeg dnes oba body přenechá Columbusu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Třízápasová vítězná šňůra Jets končí, zatímco Columbuští zvítězili už počtvrté v řadě. O výhře Tortorellovy party rozhodla druhá třetina, ve které Jackets předvedli gólovou smršť, k níž čtvrtou trefou přispěl i český bojovník Lukáš Sedlák.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Nick Foligno (CBJ) 1+0
    2. Joonas Korpisalo (CBJ) 24 zák., 2 góly, úsp. 92,3 %
    3. Kyle Connor (WPG) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 1+0, -1, 2 střely, čas na ledě 9:54
    Marko Daňo (WPG) 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 9:14
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (04:33:47)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 33. Connor (Scheifele, Wheeler), 59. Armia (Byfuglien) – 21. Atkinson (Panarin, Wennberg), 31. N. Foligno, 34. J. Johnson (Dubinsky, J. Anderson), 39. Sedlák, 53. Werenski (S. Jones, Calvert)


    Winnipeg Jets: S. Mason (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien, Poolman, T. Myers – Ehlers, Scheifele, Wheeler – Connor, Little, Laine – Matthias, Copp, B. Tanev – Daňo, Petan, Armia.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, Wennberg, Atkinson – Calvert, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Sedlák, Dalpe.

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Wheler, Pancich
    thejrc.org