NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:0, 1:4, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 18.10.2017, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Joel ARMIA - 2:5
     
    58:23
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    John Tortorella poslal na přesilovku svou čtvrtou formaci, což se Columbusu nakonec vymstilo. JOEL ARMIA ujel po pravém křídle, objel blokujícího Jacka Johnsona a tváří v tvář Korpisalovi se nemýlil. Asistence: Dustin Byfuglien.
     
    57:28
    Někteří diváci už opouštějí své sedačky, dvě a půl minuty před koncem si navíc Columbus zahraje přesilovku – Daňo (WPG) byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:01
    Mark Scheifele mohl alespoň kosmeticky upravit nepříznivé skóre, jeho rána z pravého kruhu ale orazítkovala tyč!
     
    54:24
    Přesilovka Blue Jackets je ale rychle u konce, rovněž za hákování byl totiž vyloučen Pierre-Luc Dubois (CBJ).
     
    54:18
    Nikolaj Ehlers (WPG) zahákoval unikajícího Atkinsona, Columbus si tak po komerční přestávce zahraje svou druhou přesilovku.
    52:15 Zach WERENSKI - 1:5
     
    52:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    To se jen tak nevidí. Útočnou akci Blue Jackets táhli oba obránci! Seth Jones se rozjel na pravém křídle a poté přenesl hru na levou stranu, kde stál ZACH WERENSKI a ten z levého kruhu přesnou ranou pod břevno nedal Masonovi šanci! Asistence: Seth Jones a Matt Calvert.
    38:11 Lukáš SEDLÁK - 1:4
     
    38:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    V závěru druhé třetiny přidávají Jackets čtvrtý gól. Dubois tělem odstavil protihráče a vybojoval puk pro LUKÁŠE SEDLÁKA, který se ještě pokusil najít lépe postaveného Dalpeho, Mason si ale puk letící brankovištěm nešťastně srazil za vlastní záda! Bez asistence.
    33:54 Jack JOHNSON - 1:3
     
    33:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Winnipeg se ale na dostřel dlouho neudržel, hosté opět odskakují do trháku. Po Andersonově černé práci u pravého hrazení se k puku dostal Brandon Dubinsky, který se hezkou kličkou zbavil svého strážce a poté předložil ideální pas úplně volnému JACKU JOHNSONOVI, který neměl problém překonat přesouvajícího se Masona. Asistence: Brandon Dubinsky a Josh Anderson.
    32:30 Kyle CONNOR - 1:2
     
    32:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se dostali k ojedinělému tlaku v útočném pásmu a ten přetavili v kontaktní branku! Scheifele zpoza branky chytrou zadovkou vyzval ke skórování navrátilce do sestavy KYLEA CONNORA, který svižnou střelou z voleje překonal bezmocného Korpisala! Asistence: Mark Scheifele a Blake Wheeler.
    30:50 Nick FOLIGNO - 0:2
     
    30:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    V šestém utkání v sezóně se kapitán Blue Jackets NICK FOLIGNO konečně trefil. Zkušený křídelník se uvolnil na levém kruhu, vybruslil si před Masona, kterého vylákal z winnipežské svatyně a poté šikovně zasunul puk do sítě. Bez asistence.
     
    29:18
    Napadající Wennberg s Panarinem vybojovali puk ve středním pásmu a druhý jmenovaný se poté vydal do samostatného úniku, na hrdinsky chytajícího Masona si ale nepřišel on ani z druhé vlny dojíždějící Cam Atkinson!
     
    28:10
    Na konci této akce Jackets stál hostující kapitán Nick Foligno, který měl na hokejce jasný gól, ale Mason předvedl zázračný zákrok!
     
    25:33
    Tak to byla šance jako hrom! Milanův bekhend z mezikruží Mason vyrazil jen před sebe, načež Duboisova první dorážka skončila na břevně a tu druhou ležící Steve Mason s obrovským štěstím zastavil!
     
    23:30
    Zkušený Shawn Matthias (WPG) ve středním pásmu podrazil Savarda, Columbus si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    22:09
    Poolmanovu střelu od modré Korpisalo sice vyrazil jen před sebe, s následnou sérií dorážek z předbrankového prostoru si ale bravurně poradil!
    20:36 Cam ATKINSON - 0:1
     
    20:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se zkraje druhé třetiny dostávají do vedení! Werenski vypíchl na vlastní modré čáře kotouč soupeři a k puku se poté dostal Artěmij Panarin, který vyslal do samostatného úniku CAMA ATKINSONA, a ten si s Masonem už dokázal poradit! Asistence: Artěmij Panarin a Alexander Wennberg.
     
    08:20
    Hra se nám začíná otevírat. Na opačné straně kluziště se znenadání ocitl ve skvělé palebné pozici Mark Scheifele, Korpisalo ale reflexivním zákrokem podržel Columbus!
     
    07:33
    Tlak Blue Jackets ještě pokračoval a po Wennbergově akci se ve skvělé palebné pozici ocitl Cam Atkinson, přesouvající se Mason ale proti jeho střele bravurně zakročil.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 33. Connor (Scheifele, Wheeler), 59. Armia (Byfuglien) – 21. Atkinson (Panarin, Wennberg), 31. N. Foligno, 34. J. Johnson (Dubinsky, J. Anderson), 39. Sedlák, 53. Werenski (S. Jones, Calvert)


    Winnipeg Jets: S. Mason (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, Enström, Byfuglien, Poolman, T. Myers – Ehlers, Scheifele, Wheeler – Connor, Little, Laine – Matthias, Copp, B. Tanev – Daňo, Petan, Armia.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Panarin, Wennberg, Atkinson – Calvert, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Sedlák, Dalpe.

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Wheler, Pancich
    ocianews.com