NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 18.10.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Tohle teda nebyl vůbec dobrý start od Montrealu do nového hokejového ročníku. Habs vyhráli jediný z pěti odehraných zápasů, a to zahajovací utkání proti Buffalo Sabres, v němž Šavle předčili až po samostatných nájezdech. Od té doby fanoušci Canadiens úspěch svého celku čekají. Není divu, že se kanadský klub nachází skoro na dně Východní konference, hůře už jsou na tom pouze zmínění Sabres a také New York Rangers. Problém Montrealu je docela jednoduchý, má totiž problém dávat góly. Ještě před pár dny platilo, že společně s Carolinou nasázel soupeřům nejméně branek. Střelce by Habs rádi našli už v San Jose, protože bez ně to budou mít těžké i v Kalifornii. Naposledy se Montreal utkal na domácím ledě s týmem Toronto Maple Leafs, přičemž prohrál těsně 3:4 po prodloužení.

    Kanadské bodování vede nedávno příchozí Jonathan Drouin (1 + 2), kterého následuje Brendan Gallagher (1 + 1) a někdejší obránce Washingtonu Capitals Karl Alzner (0 + 2).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Podobně jako Montreal, ani Žraloci na tom na začátku ročníku nejsou vůbec dobře. Ze čtyř utkání svěřenci trenéra DeBoera vyhráli jediné. Co je pro San Jose vůbec nejhorší, zatím všechny zápasy odehrálo na domácím ledě, přesto čítá takhle špatnou bilanci. Střetnutí s Canadiens bude pro Sharks na delší dobu poslední ve svém svatostánku, poté totiž následuje žraločí trip po východním pobřeží Spojených států. Naposledy San Jose vyzvalo New York Islanders, ač dlouho sahalo po bodech, nakonec padlo 1:3. A tady je další podobnost s Canadiens: ani Sharks nedávají moc gólů, jejich dosavadním maximem jsou tři branky v jednom utkání, ale dvakrát se prosadili pouze jediným přesným zásahem. A to je pochopitelně trestuhodně málo. Z obávaných hráčů bodově mlčí například obránce Brent Burns, ale podle představ se nevede ani ostatním. Spraví si San Jose náladu proti Montrealu?

    Kanadské bodování San Jose táhne mladý útočník Kevin Labanc (3 + 1), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Následují ho Mikkel Boedker (1 + 2) a Chris Tierney (1 + 1). Obávaní forvardi jako Joe Pavelski, Logan Couture či Joe Thornton zatím spíše mlčí.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského kalendářního roku. San Jose Sharks tenkrát zvítězili v Montrealu 4:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0)
    Tomáš Plekanec (MTL) (1 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Narazí na sebe dva týmy, kterým se na začátku ročníku moc nedaří. San Jose Sharks vyzvou Montreal Canadiens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Burns, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Meier – Hansen, Carpenter, Donskoi.

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Mete, S. Weber, Alzner, Petry, Morrow, Davidson – Pacioretty, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Hudon, Danault, A. Shaw – Galchenyuk, T. Mitchell, Hemský.

    Rozhodčí: Lee, Meier – Mach, Sericolo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začínáme zhruba za deset minut!
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jako první se puku v zápase zmocnili hokejisté San Jose, Kevin Labanc hned z dálky zkusil prověřit pozornost Price.
     
    00:32
    Gallagherova střela z dálky, ale Martin Jones ji v pohodě zkrotil mezi betony. Je pravda, že na ni domácí brankář docela dobře viděl.
     
    00:35
    Po dalším vhazování ještě jeden zákrok Jonese, opět zastavil kotouč s přehledem.
     
    01:06
    Tomáš Hertl se vydával na útočný výlet po levém mantinelu, ale nikdo se mu zavčas nenabídl na nahrávku, aby z toho byla lepší akce. A tak Price zůstává bez větší práce.
     
    01:34
    Hra přerušena, kotouč totiž vypadl někam mezi diváky.
     
    02:00
    Dillon hledal z obranného pásma najetého Tierneyho, ale ani útočník San Jose nakonec nebyl přesný. Zatím to vypadá na vyčkávanou z obou stran, kdo udělá první větší chybu.
     
    02:38
    Montreal se zatím dobře vrací do svého pásma, také proto mají Sharks problém vytvořit si nějaké střelecké pokusy.
     
    03:04
    Tohle ale byla veliká možnost! Obránce domácích Ryan dostával nabito do jízdy, také že následně vystřelil. Carey Price měl co dělat, aby tuhle šanci zkrotil, ale nakonec to dokázal.
     
    03:35
    I Montreal to zkouší rychlou protiakcí, jenže zakončení Danaulta pouze trefilo mantinel za brankou.
     
    03:39
    Na druhé straně pohrozil Canadiens Joe Thornton, jenž dostal ukázkovou přihrávku na levý kruh.
     
    03:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se hned od prvních okamžiků tohoto zápasu snažili vytvořit šance a posílat hodně puků na branku, nyní jim to přináší ovoce. Stačila chvilka nepozornosti hostující obrany, které okamžitě využil útočník San Jose Sharks LOGAN COUTURE. Ten nabral kotouč na hokejku před brankovištěm, udělal ještě jednu kličku navíc a po ledě překonal Careyho Price. Kalifornský tým tedy po chvilce vede. Asistence: Tomáš Hertl, Justin Braun.
    03:50 Logan COUTURE - 1:0
     
    04:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže domácím vedení moc dlouho nevydrželo. Prakticky z následující akce Montreal srovnává, a to navíc po moc pěkné akci. Na levém kruhu v útočné pásmu se velmi dobře uvolnil JONATHAN DROUIN, jenž následně vymetl pravý horní růžek zařízení Martina Jonese. Lépe to hokejista Canadiens snad ani trefit nemohl. Musíme ale taktéž pochválit pohlednou a hlavně přesnou nahrávku Lehkonena. Máme tedy velmi brzy vyrovnáno, tohle může být zajímavý duel. Asistence: Artturi Lehkonen, Karl Alzner.
    04:06 Jonathan DROUIN - 1:1
     
    06:22
    Budeme sledovat také první vyloučení zápasu a přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks. Tomáš Plekanec totiž inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    06:35
    Hosté začali oslabení velmi dobře, ihned po vhazování puk vyhodili až do obranné třetiny Sharks. Ale samozřejmě se budou muset snažit dál.
     
    06:58
    Joe Thornton zakončoval z pozici před brankovištěm, ale nakonec nemýlil přesně. Následně se Habs opět osvobozují, tentokrát už vyhozením přes všechny čáry.
     
    07:52
    První přesilovka San Jose zatím není podle představ domácích hokejistů. Žraloci vyslal na Price jednu střelu, který navíc nebyla moc nebezpečná.
     
    08:18
    Tomáš Plekanec už je zpátky na ledě, jeho celek početní nevýhodu zvládl s klidem. Navíc si český útočník málem hned vytvořil možnost, když zkoušel ujet domácí obraně.
     
    09:10
    Lehkonen a Drouin znovu dělali dusno kolem Jonese. Opět dobře kombinovali, ale na rozdíl od předchozí gólové akce nemířili dobře.
     
    09:43
    Mitchellovu střelu po ledě Martin Jonese s přehledem vyrazil betonem, měl ale štěstí, že se nikdo v bílém dresu nedostal k dorážce.
     
    10:33
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, to by mohlo nabídnout pohlednější hokej. Ale zatím se tak neděje, oba týmy mají problém projít přes střední pásmo.
     
    11:08
    Dillon a Hertl dělali co mohli, aby u pravého mantinelu v útočném pásmu vydřeli puk a následnou střelu. Jenže Canadiens jsou v soubojích nadále důslední.
     
    11:40
    Tentokrát pro změnu Burnsova rána z dálky, která těsně minula zařízení. Ale kdyby ji někdo tečoval, dost možná Careyho Price hodně zaskočí.
     
    12:18
    Jestli to takhle půjde dál, jsme za chvíli na konci první třetiny. Rozhodčí pěkně dlouho nemuseli přerušit hru. To zatím vyhovuje spíše San Jose, které je aktivnější.
     
    12:45
    Braunovo nahození od modré čáry nikdo netečoval před brankovištěm, a tak mohl Price zůstat v klidu. Potom Desharnais otočil hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    13:25
    Dillon se najednou zjevil před Pricem, aby kolem sebe našel kotouč a nenápadně jej zakončil po ledě. Jenže znovu neuspěl.
     
    13:54
    Až nyní rozhodčí zastavují hru, a to kvůli ofsajdu San Jose. Následuje krátká komerční přestávka, hned ale budeme pokračovat.
     
    14:04
    Labanc vypálil z pravého kruhu a Hertl se ještě málem dostal k dorážce do prázdné branky. Na poslední chvíli českému útočníkovi puk přeskočil hokejku.
     
    14:42
    Montreal s rozehrávkou nikam nespěchá a za svou klecí si uklidnil kotouč na hokejce. Zatím ale hosté nejsou tolik živí a důrazní v útočném pásmu jako jejich soupeř.
     
    15:13
    Alznerovu střelu zápěstím stačil někdo v domácím trikotu zblokovat, proto vůbec nedoletěla k Jonesovi. Pak si Sharks pohlídali, aby k dalšímu zakončení nedošlo.
     
    15:58
    Už nějakou chvíli čekáme na další šanci, od vyrovnání Montrealu na 1:1 jich moc k vidění není.
     
    16:16
    San Jose Sharks vyhazují na zakázané uvolnění, bude se vhazovat před zraky jejich gólmana.
     
    16:26
    Ještě jedna reklamní pauza v této dvacetiminutovce, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku. Buly tentokrát proběhne na modré čáře ve středním pásmu.
     
    16:36
    Montrealští vyhráli buly ve středním pásmu a zkusili Sharks překvapit rychlou kombinací. Zatím marně, také San Jose si velmi dobře hlídá obrannou třetinu.
     
    16:54
    Martin Jones podržel puk v náruči poté, co na něj mířila rána z dálky. Jejím autorem byl pravděpodobně montrealský obránce Shea Weber.
     
    17:15
    Domácí si teď trošku nerozuměli a uspěchali rozehrávku do pásma soupeře. Jsou za to potrestáni zakázaným uvolněním, musí se vrátit do své třetiny.
     
    17:35
    Další nebezpečná střela Lehkonena v první třetině. Tentokrát útočník Canadiens zakončoval zápěstím z prostoru mezi kruhy, trefil pouze vyrážečku Martina Jonese.
     
    18:08
    Na druhé straně pro změnu v šanci Kevin Labanc. Ale opět výborně připravený Carey Price. Brankáři mají během úvodní dvacetiminutovky docela dost zásahů.
     
    18:48
    Pomalu se blížíme ke konci zahajovací dvacetiminutovky, týmy se nicméně snaží vytvořit ještě nějakou šanci. Jako třeba nyní Mitchell a Hemský. Jones měl co dělat, aby na brankovišti zastavil všechny dorážky.
     
    19:25
    Běží poslední minuta první periody, puk na hokejkách mají San Jose Sharks. Ale zatím se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Úvodních dvacet minut zápasu uteklo hodně rychle, hlavně proto, že se moc nepřerušovalo. San Jose sice nejprve vedlo, když Price překonal Logan Couture. Hned poté ale vyrovnal montrealský Jonathan Drouin. Sledujeme tedy nerozhodný zápas a uvidíme, jaký posun v něm výsledkově udělá prostřední dějství.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 8

    Montreal Canadiens: 11
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním vhazování druhé části uspěli hráči Montrealu. Hned se také vydali dopředu, ale u zadního mantinelu byli důraznější hokejisté Sharks.
     
    20:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Trvalo to necelou minutu v první třetině a San Jose Sharks mají zpátky své těsné vedení. Vypadá to, že začátky dvacetiminutovek dnes domácímu týmu fungují. Vše začalo na modré čáře, odkud se napřáhl útočník Žraloků Kevin Labanc. Jeho tvrdou ránu ještě před Careym Pricem tečovali dva hokejisté, jeden z nich byl domácí, takže gól patří jemu. Jednalo se o hráče jménem JOE PAVELSKI, který tak střílí svou první branku sezóny. Puk do sítě spadl poté, co se odrazil od nohy hráče Canadiens, smolný okamžik pro hosty. Asistence: Kevin Labanc, Brent Burns.
    20:53 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    22:06
    Navíc jsou tu další komplikace pro Montreal, dvě minuty za podražení si bude muset jít odsedět hostující Hudon. Dobrá šance pro domácí, jak navýšit své vedení.
     
    22:25
    První pokus Thorntona minul branku, ale ještě mají stále puk na holích Sharks.
     
    22:45
    Couture zkusil tečovat puk nahozený z dálky, ale tentokrát Price nepřekvapil. Tahle početní výhoda vypadá ale v podání domácích mnohem lépe.
     
    24:05
    Na konci přesilovky ještě jedna šance Kevina Labanca, Price měl co dělat, aby pokus zastavil. Ale to už se na led pomalu vrací vyloučený Hudon.
     
    24:37
    Také další oslabení Canadiens zvládli, ale tentokrát s tím měli mnohem více starostí. Navíc hosté v této třetině ještě vůbec nezaměstnali Martina Jonese.
     
    25:00
    Píská se zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    25:16
    Opět technický problém, tentokrát puk skončil mezi diváky. Vhazovat by se tak mělo ve středním pásmu.
     
    25:40
    Hra je nyní o něco klidnější, ale stále platí, že větší aktivitu vykazují domácí. Pak sice akci na druhou stranu předvedl Aleš Hemský, jenže nezakončil dobře.
     
    26:02
    Meier vypálil z protiakce velmi dobře, navíc pro San Jose vybojoval další faul. Tentokrát je nucen odjet do boxu trestoměřičů montrealský Aleš Hemský. Canadiens se tak budou muset znovu bránit.
     
    26:10
    Shea Weber dobře zapracoval v obranné třetině a povedlo se mu puk vyhodit přes všechny čáry. Zatím se domácím nedaří rozevřít přesilovkový deštník.
     
    26:39
    Také Price vyjel z brankoviště, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ale musel zase rychle zpátky mezi tři tyče.
     
    26:58
    A další trest pro Montreal. San Jose si dnes poprvé zahraje početní výhodu pět na tři, protože Danault poslal svou hůl do obličeje Joe Pavelskiho. Takže jasná vysoká hůl a komplikace pro hosty.
     
    27:20
    Joe Pavelski nebezpečně nahazoval před brankoviště puk, který ještě tečoval někdo z domácích. Price jen tak tak kotouč vyrazil před sebe.
     
    27:50
    Už jen poslední vteřinky z domácí přesilovky pět na tři. Ale Sharks drží soupeře zavřeného kolem jeho klece.
     
    28:03
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se Žraloci v této přesilovce neprosadí, ale nakonec opravdu zvyšují na rozdíl dvou zásahů. Joe Thornton se neukvapil a pozorně nahodil puk na zařízení Careyho Price. Jenže před brankovištěm stál také na teč připravený TOMÁŠ HERTL, který jen ťukl do kotouče. Puk změnil dráhu a postupně doklouzal za montrealského gólmana. SAP Center jásá a český útočník zapisuje svou druhou trefu tohoto ročníku. Gól padl už při přesilovce pět na čtyři. Asistence: Joe Thornton, Logan Couture.
    28:03 Tomáš HERTL - 3:1
     
    29:36
    Montreal se snaží odpovědět aktivní hrou a důrazem u mantinelu, ale zatím se vůbec nemůže dostat do zakončení.
     
    30:00
    Bude se vylučovat tentokrát na druhé straně, ponechaná výhoda pro Montreal.
     
    30:11
    Šance pro Canadiens, jak se dostat výsledkově zpátky do zápasu. Na dvě minuty za podražení totiž musí na trestnou lavici domácí Joonas Donskoi. Uvidíme, jak se Montrealu povede.
     
    30:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Rázem tu máme zase zápas, který je o jednu branku. Stejně jako San Jose, také Montreal rychle využívá svou přesilovku. A nikoho moc nepřekvapí, že Martina Jonese překonal obránce SHEA WEBER. Ten totiž předvedl svou pověstnou dělovku z první od modré čáry, nádherně trefil horní polovinu zařízení. Gólman San Jose si na kotouč vůbec nesáhl. Žraloci tedy musejí dávat dobrý pozor, jejich náskok je rychle o něco tenčí. Asistence: Victor Mete, Jonathan Drouin.
    30:37 Shea WEBER - 3:2
     
    31:03
    Montreal může dokonce vyrovnat. Joe Thornton totiž fauloval soupeře hákováním a je rozhodčími odeslán na trestnou lavici. Dnes je to tedy na ledě hodně nahoru dolů.
     
    31:58
    San Jose ale velmi dobře brání. Pak ale udělalo chybu a Jone se musel vytáhnout skvělým dvojzákrokem. Publikum mu po zásluze tleská.
     
    32:58
    Už jen poslední sekundy z montrealské početní výhody. Až na jednu chybičku se domácí brání dobře, nenechávají na svého gólmana projít moc pokusů.
     
    33:18
    Rozhodčí dnes tresty rozhodně nešetří. Sotva se na ledovou plochu vrátil Joe Thornton, posílají za katr hostujícího hokejistu. Jej jím konkrétně Hudon, který se provinil podražením.
     
    33:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že přesilové hry dnes budou rozhodujícím faktorem zápasu. San Jose dává už svůj druhý gól z početní výhody. První ránu z dálky ještě hostující brankář Carey Price vyrazil před sebe a dokázal zabránit pohromě. Jenže domácí ukázali důraz na brankovišti, který jim přinesl ovoce. LOGAN COUTURE pak dostal puk díky dobré práci Pavelskiho před prázdnou klec, tu už neměl problém trefit. Pro Coutureho se jedná o druhý přesný zásah duelu. Znovu je to tedy o dva góly pro domácí. Montreal si ještě situaci nechat zkontrolovat na videu. Asistence: Joe Pavelski, Tim Heed.
    33:24 Logan COUTURE - 4:2
     
    33:56
    Aleš Hemský ujížděl sám na branku a málem mohl změnit výsledek. Ale Jones ho vychytal. Nicméně domácí Ryan u toho fauloval, takže si hosté zahrají přesilovou hru.
     
    34:36
    Ani tahle přesilovka ale není z pohledu hostů ideální. San Jose už dvakrát po sobě v pohodě vyhodilo.
     
    34:58
    A další osvobození se v podání domácích. Sotva se Canadiens dostanou do útočného pásma, už pro puk musejí zase zpátky za svou klec.
     
    35:40
    Dobrá Petryho rána, ale orazítkovala pouze zadní mantinel. Potom je puk sražený mimo hrací plochu, takže následuje nové buly.
     
    36:08
    Domácí jsou kompletní a opět mohou začít myslet na útok. Nejtěžší okamžiky prostředního dějství tedy Sharks mají pravděpodobně za sebou.
     
    36:35
    Je tu komerční přestávka, ještě před ní ale další trest. Žralok a kapitán domácího výběru Joe Pavelski inkasuje dvě minuty za vysokou hůl. To znamená další početní výhodu pro Montreal.
     
    36:48
    Také další oslabení začíná kalifornská družin rychlým vyhozením až k Priceově kleci. Montreal má nadále problém usadit se trvaleji kolem Jonesovy klece.
     
    37:20
    Až nyní od modré čáry zakončoval Shea Weber. Jenže orazítkoval jen mantinel za brankou. Potom se Martin Jones blýskl pohotovým zákrokem u pravé tyčky.
     
    37:44
    Nebezpečná střela Petryho z levého kruhu, ale také v tomto případě byl Jones připraven zakročit.
     
    38:18
    Už jen poslední vteřiny z trestu Pavelskiho, vypadá to, že San Jose Sharks zvládnou i tohle oslabení. Ve druhé třetině domácím vychází skoro vše.
     
    38:48
    Joe Pavelski je zpátky na ledě, hned z trestné lavice skočil do šance. Poslal puk na hokejku Vlasicovi, jenž následně zakončoval. Price stačil rychle vytasit lapačku a zakročit.
     
    39:03
    Běží poslední minuta druhé třetiny, v útočném pásmu i šanci Sharks. Ale rána z dálky od modré čáry tentokrát netrefila zařízení.
     
    39:35
    Thornton si najížděl před brankovištěm, aby tam mohl tečovat šanci Dillona. Ale neuspěl. Potom to ještě na druhou stranu zkoušeli Gallagher s Plekancem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou třetinu plnou branek a také plnou trestů. Oba týmy využily své přesilovky, jenže San Jose Sharks dvě, zatímco Montreal Canadiens jednu. Carey Price má zatím daleko více práce než Martin Jones v domácí kleci a hosté budou mít co dělat, aby tenhle duel ještě aspoň vyrovnali. San Jose se dnes po dlouhé době střelecky daří, Logan Couture už má na kontě dvě branky.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 28

    Montreal Canadiens: 23
     
    Zanedlouho začne třetí třetina zápasu. Dočkáme se ještě dramatu, nebo si Sharks náskok pohlídají?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    První buly třetí třetiny zvládli lépe hráči San Jose. Zavezli sice puk za branku Price, ale nedokázali zakončit.
     
    40:25
    Hned to zkouší akcí na druhou stranu první útočná formace Canadiens. Ale také bez úspěchu, pouze nahodil kotouč po mantinelu, více nestihla.
     
    40:55
    Price pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, navíc byla docela přesná. Zatím ale čekáme na první zakončení v této dvacetiminutovce.
     
    41:27
    Mohl se ho dočkat Tomáš Hertl, ale chybělo mu ještě pár centimetrů, aby dosáhl na kotouč na pravém kruhu. Takhle jej získali zavčas do své moci obránci hostů.
     
    41:55
    První přerušení ve třetí třetině, puk sražený někým z hráčů do hlediště.
     
    41:56
    Za vyhozený puk padl trest, domácí zadák Justin Braun inkasuje dvě minuty, protože zdržoval hru. A tak má Montreal šanci něco udělat s výsledkem v přesilovce.
     
    43:00
    Zatím ale není početní výhoda Habs úplně ideální. Petry sice zakončoval a následovaly nějaké dorážky, nicméně Jonese vše zvládl.
     
    43:19
    Navíc obrovská šance na druhé straně. Jannik Hansen unikal při vlastním oslabení sám na branku, chyběl mu jen kousíček, aby poslal puk po ledě za Price. Jen tak tak, že gólman Montrealu zasáhl.
     
    43:58
    Justin Braun je zpátky na ledě, paradoxně největší šanci měli v této montrealské přesilovce domácí. Sharks už zase hledají cestu dopředu.
     
    44:28
    Paciorettyho pecka z dálky netrefila cíl, skončila jen na zadním mantinelu. Canadiens se snaží zakončovat, ale nejsou poslední dobou vůbec přesní.
     
    45:08
    Price pomohl s rozehrávkou, když vyjel za branku a trošku tím zariskoval. Ale nakonec vše dopadlo dobře pro celek z Východní konference.
     
    45:37
    San Jose hraje přesně to, co potřebuje. Drží soupeře dostatečně daleko od branky a nedovoluje mu, aby bezprostředně ohrožoval Martina Jonese.
     
    46:08
    Davidson a jeho tvrdý souboj s Burnsem. Ale vylučovat se za tenhle zákrok nebude, vše ještě bylo v rámci hokejových pravidel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:24
    Rána Galchenyuka z dálka skončila sražená v ochranné síti. Následuje komerční přestávka, potom hned budeme pokračovat.
     
    46:35
    Znovu se pokračuje. Vlasic na nic nečekal a i za cenu zakázaného uvolnění vyhodil. Puk ale někdo tečoval ve středním pásmu, takže hra přerušena nebude.
     
    47:01
    Další šance Jannika Hansena, tentokrát na levém kruhu. V tomto případě ale dánský útočník ve službách San Jose Sharks nemířil přesně.
     
    47:27
    Tomáš Hertl krásně našel na levé straně útočného pásma spoluhráče z formace, ten ale netrefil branku. Pak přišla dorážka Karlssona z úhlu.
     
    47:55
    Tentokrát zase Hertlova střela, jenže rozezvučela pouze mantinel za brankou. San Jose se snaží i přes dvoubrankové vedení hrát aktivně, což se domácím zatím vyplácí.
     
    48:36
    Joe Thornton dovezl puk k Priceově kleci a hostující gólman pro jistotu přerušil na brankovišti hru. Za pár okamžiků tedy proběhne vhazování po jeho levé ruce.
     
    49:00
    Montreal má stále větší problém dostat se přes střední pásmo. Pokud pomineme čas v přesilovce, nemá Martin Jones ve třetí třetině vůbec žádnou práci.
     
    49:26
    Puk skončil na střídačce Montrealu, takže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    49:48
    Carey Price zachránil další velkou šanci domácích, Donskoi dorážel na brankovišti po nahrávce od Carpentera. Kdyby tenhle puk propadl do klece, pravděpodobně je hotovo.
     
    50:30
    Hertl se neukvapil a ze středního pásma pouze prodloužil za branku Canadiens. San Jose teď takový hokej bohatě stačí.
     
    51:08
    Běží poslední desetiminutovka základní hrací doby. Price má puk v lapačce, přerušuje hru a my ještě uvidíme komerční přestávku.
     
    51:20
    Hansen a Donskoi si hezky předali puk za brankou soupeř. Ale finský forvard následně nedokázal vybruslit před brankoviště a zakončit.
     
    52:00
    Danault to zkoušel zakončením po ledě z otočky. Jenže místo aby trefil branku Jonese, napálil jen hokejku prvního soupeře před sebou.
     
    52:10
    Za brankou Careyho Price se trošku přiostřilo, došlo k malé postrkované. A bude se vylučovat na hostující straně, protože Morrow dostává menší trest za krosček. Takže další komplikace pro Montreal.
     
    52:39
    Pavelski a Heed si vyměnili kotouč, ale pak druhý jmenovaný ztratil puk v rohu a umožnil tak Montrealu, aby podruhé v tomto oslabení vyhodil.
     
    53:13
    Polovina početní výhoda San Jose je pryč, Sharks v ní zatím žádnou větší šanci neměli. Na rozdíl od svého soupeře si ale mohou dovolit hrát v klidu a na jistotu.
     
    53:57
    Ryanovu pecku zpoza pravého kruhu Carey Price moc dobře viděl, takže neměl problém ji levým betonem vyrazit. Pak se ještě k dorážce dostával Tomáš Hertl.
     
    54:27
    Boedker z rohu hledal někoho volného na brankovišti, ale nikdo v tyrkysovém dresu tam nečekal. To už je Montreal zpátky v plném počtu.
     
    55:15
    Meier jen posunul touš ze středního pásma na obránce Montrealu, aby mohla jeho formace odjet vystřídat. Jeden z hokejistů Canadiens zůstal po střetu ležet na ledě.
     
    55:48
    Velká šance Brenta Burnse, a to dokonce dvakrát po sobě. Elitní obránce San Jose se prokličkoval až do zakončení, jenže přestřelil horní tyčku.
     
    55:54
    Ještě je tu jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    56:15
    Velká šance Pavelskiho, který vybídl ke skórování Thorntonta. Gól z toho sice nebyl, ale za hákování bude muset na trestnou lavici odejít hráč Canadiens. Konkrétně český útočník Tomáš Plekanec.
     
    56:39
    Sharks přesilovku nahrají špatně, ale dlouho čekají na střelu. Brent Burns tak dlouho váhal, až nakonec přišel o útočné pásmo, takže se domácí museli stáhnout zpět.
     
    57:03
    Byron zahrozil ve vlastním oslabení Jonesovi, ale pro brankáře San Jose to nebyl moc těžký zákrok, pohlídal si mezírku mezi betony.
     
    57:36
    Labanc se snažil nahrávkou zpoza branky najít někoho ze spoluhráčů, ale měl na zádech hned dva soupeře, takže to nedokázal. Sharks ale nadále zůstávají v útočné třetině.
     
    58:05
    Ještě jedno vyhození a vypadá to, že tohle oslabení Montreal zvládne. Tomáš Plekanec se pomalu chystá zpátky na ledovou plochu.
     
    58:28
    Canadiens jsou v plném počtu, ale vyhazují na zakázané uvolnění. Uvidíme, jestli ještě Habs zauvažují o odvolání brankáře, zatím se vhazuje u jejich klece.
     
    58:47
    Carey Price odjel na střídačku a Montreal Canadiens to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    59:04
    Začala poslední minuta třetí třetiny. Montreal v útočném pásmu, pak Vlasic zkusil trefit přes celé kluziště prázdnou svatyni hostů. Ale nedokázal to, vyhodil pouze na zakázané uvolnění.
     
    59:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí tým potvrzuje, že si z dnešního utkání proti Montrealu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Zkušený útočník JOE THORNTON se v útočném pásmu za modrou čárou neukvapil, ještě udělal kličku zpátky, teprve pak vystřelil na prázdné zařízení soupeře. S přehledem se trefil a zvýšil na 5:2. Už se nejspíš bude jen dohrávat. Asistence: Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic.
    59:17 Joe THORNTON - 5:2
     
    59:34
    Máme tu ještě jeden trest. Domácí Jannik Hansen dostává dvě minuty za sekání. Ale už spíše symbolicky, tahle montrealská početní výhoda toho moc nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. San Jose Sharks zlepšili po kolísavých výsledcích náladu svým fanouškům a poráží na domácím ledě Montreal Canadiens 5:2. Nutno říci, že zaslouženě. Žraloci byli minimálně polovinu utkání lepším celkem na ledě, dokázali využívat své šance a často zaměstnávat brankáře Careyho Price. K tomu ve druhé třetině zužitkovali dvě početní výhody. Právě prostřední dějství duelu bylo klíčově, protože San Jose jej vyhrálo 3:1. Tým z Východní konference potom už jen marně dotahoval. Špatná bilance Montrealu tedy pokračuje, Habs na body čekají od prvního utkání sezóny, kdy bodovali s Buffalem. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 35

    Montreal Canadiens: 30
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1, 6 střel na branku, čas na ledě 16:29)
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:23)
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (2 + 2)
    Martin Jones (SJS) (28 zásahů)
    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1) (07:14:23)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Couture (Hertl, Braun), 21. Pavelski (Labanc, Burns), 29. Hertl (J. Thornton, Couture), 34. Couture (Pavelski, Heed), 60. J. Thornton (Couture, Vlasic) – 5. Drouin (Lehkonen, Alzner), 31. S. Weber (Mete, Drouin)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Burns, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Meier – Hansen, Carpenter, Donskoi.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Mete, S. Weber, Alzner, Petry, Morrow, Davidson – Pacioretty, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Hudon, Danault, A. Shaw – Galchenyuk, T. Mitchell, Hemský.

    Rozhodčí: Lee, Meier – Mach, Sericolo

    Diváci: 17 377
    thejrc.org