K. Vary – Vsetín 3:0 (kon.) | Havířov – Benátky n/J 3:2 (kon.) | Slavia – Motor ČB 2:1 (kon.)
Litoměřice – Prostějov 2:3 (po pr.) | Přerov – Kadaň 2:1 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 3:2 (kon.)
Kladno – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Stadion Litoměřice
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.10.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne, u dalších online přenosů na počtenou! (20:26:01)
     
    Dlouhou dobu vyrovnané utkání nakonec našlo vítěze až díky prudké dělovce ze strany Tomáše Nouzy. Oba týmy dnes nepředvedly příliš atraktivní hokej a rozhodovalo se pouze o štěstí. To se nakonec přiklonilo na stranu hostí.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 1:2
    Zblokované střely: 2:1
    Hity: 0:0
    Vhazování: 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    63:56
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    TOMÁŠ NOUZA se dostal k průniku přes celé hřiště, poté z levé strany prudce prostřelil domácího gólmana. Asistence: Jakub Neužil.
     
    62:57
    Obrovský pokus Patrika Miškáře. I přes prostějovského obránce se k němu dostala odražená střela Jana Veselého, kterou nadějně tečoval. Trefil však pouze beton.
     
    61:51
    Puk se nyní dostal i k Jestřábům, kteří se přesunuli ke Královi. Pokus Ondřeje Mikliše, při kterém objel branku a pak z otočky vypálil, ani všechny další však úspěšné nebyly.
     
    61:22
    Patrik Miškář se snažil o nahození puku z levé strany na Neužilovu branku, do rány však vložil prostějovský obránce hokejku.
     
    60:30
    O první průnik se po dlouhém odhodlávání ve středním pásmu pokusila litoměřická trojice hráčů. Zbrzděni však byli ofsajdem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Vyrovnané utkání nenašlo svého vítěze v základní hrací době, jde se tedy do prodloužení. Oba týmy se nyní dostávaly i k výraznějším šancím, prosadil se však pouze Aleš Pavlas.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 10:6
    Zblokované střely: 6:4
    Hity: 5:2
    Vhazování: 8:16
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Matyáš Kantner se dostal do útočného pásma s pukem na holi, už ne však ke střele, neboť o puk hned přišel.
     
    59:03
    Další z řady nahození Aleše Pavlase zpoza modré čáry Jakub Neužil betonem vyrazil.
     
    58:25
    Filip Helt, stíhán Janem Rudovským, obkroužil hřiště za brankou Neužila. O puk však záhy přišel a Jestřábi přesunuli hru ke Královi.
     
    57:20
    David Dvořáček velmi rychle objel branku Tomáše Krále a dostal se až do pravého kruhu. Zde se obtočil a z otočky v rychlosti vypálil na litoměřického gólmana. Ten zůstal připraven.
     
    56:19
    K výraznému ohrožení branky Tomáše Krále se dostala střela v podání Tomáše Divíška. Obloukem prolétla pouze kolem levé tyčky litoměřické svatyně.
     
    55:06
    Radek Jeřábek nahodil přes střední pásmo kotouč na Filipa Helta. Puk však propadl na hokejku Aleše Holíka, který odstartoval novou šanci prostějovského celku.
     
    54:21
    O průnikovou střelu se postaral Matěj Zabloudil, který vypálil z pravého kruhu. Po střele, kterou Král zachytil, srazila Zabloudila k zemi trojice hráčů Litoměřic.
     
    53:39
    Tlak Litoměřic na branku Neužila neustává. Prostějovský gólman však nemusí čelit takovému náporu střel, jak by se v podobné situaci dalo očekávat.
     
    52:19
    Jan Veselý projel až na bránu Neužila, ovšem ke střele se dostal až z nemožného úhlu. Přesto puk na branku nahodil v domnění, že ji někdo z jeho spoluhráčů dorazí. Neúspěšně.
     
    51:03
    Po dlouhodobém náporu ze strany Prostějova se kališníkům povedlo vydolovat puk a vytlačit soupeře ven.
     
    50:34
    Domácí v plném počtu.
     
    49:48
    Martin Jandus zabránil střele od Aleše Holíka, který se k ní již napřahoval. K respektu z litoměřického obránce, který najel před něj, však stáhl hokejku a pouze odevzdal puk spoluhráči.
     
    48:48
    Prostějov zahajuje svou další přesilovku rozehrávkou zpoza vlastní branky, odkud se sice dostal do útočného pásma. Dál než na úroveň kruhů však nikoliv.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Komárek – 2 min., faul kolenem).
     
    47:17
    Jaroslav Šimeček nezachytil puk, který k němu prolétl ze středního pásma. Ten se poté dostal do rohu, kde stál Matouš Venkrbec.
     
    46:49
    Hosté v plném počtu.
     
    46:16
    Prostějov pokračuje ve čtyřech mužích na ledě.
     
    45:21
    I ve dvounásobné přesilovce kališníci pouze hledají volné místo ke střele. Díky Jestřábímu napadání se k ní vůbec nemohou dostat.
     
    45:13
    Dnešní utkání sleduje 810 diváků.
     
    44:49
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    44:35
    Aleš Pavlas se pokusil o podobné nahození, ze kterého skóroval. Teď však před Neužilem nikdo nestál, tak si prostějovský gólman střelu zblokoval betony, poté přikryl.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ladislav Havlík – 2 min., podražení).
     
    43:08
    Jiří Jebavý byl stíhán Matějem Zabloudilem. Nakonec před ním poslal puk na Janduse, od něhož byla zahájena další kališnická kombinace.
     
    42:25
    Jan Rudovský byl přistrčen na mantinel, čímž přišel o puk. Toho se zmocnil Denis Kusý, který byl však záhy sražen Markem Švecem k zemi.
     
    41:50
    Ondřej Fiala se snažil projít přes modrou čáru, na ní jej však zastavil a obral o kotouč Radek Jeřábek. Jestřábi se poté pokusili o druhý průnik, ten byl pro tentokrát zmařen ofsajdem.
     
    40:41
    Jestřábi se ale nevzdávají a snaží se opět o vedení. Střela Josefa Horyny však mířila dosti vedle Královy branky.
     
    40:19
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Třetí třetina začala pro Litoměřice velice dobře. ALEŠ PAVLAS nahodil puk na branku. Jakub Neužil však přes velké množství clonících hráčů puk neviděl, tak propadl za jeho záda. Asistence: Denis Kusý
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nepřinesla přílišný rozdíl oproti té první. Zejména domácí celek se bojí odhodlat se k výraznější střele. Ani hosté nepředvádí celkem atraktivní hokej, přesto se jim povedlo využít přesilovku a dostat se do vedení.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 11:8
    Zblokované střely: 4:4
    Hity: 8:12
    Vhazování: 12:13
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Prostějovští se vydali do přečíslení dva na jednoho. Již na modré čáře se do jejich kombinace vložila litoměřická obrana, čímž ji zastavila.
     
    39:02
    O další střelu Stadionu se postaral Filip Helt. Mírné nahození z pravého kruhu však nečinilo Neužilovi přílišný problém.
     
    38:05
    Josef Stříbrný se snaží v rohu po Neužilově levé ruce vypíchnout puk dvojici hráčů Prostějova. V činnosti nebyl úspěšný, přesto Jestřábi pro jistotu vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    37:15
    Domácí v plném počtu.
     
    36:54
    Stadionu se zadařilo vyhodit až k Neužilovi, kam se pro jeho návrat zpět vydal Aleš Holík.
     
    35:34
    Prostějov se marně snaží o hledání volné pozice k vystřelení puku na branku. Když se ke střele dostane, velmi rychle ji zblokují hráči Litoměřic.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Matyáš Kantner – 2 min., sekání).
     
    34:38
    Matěj Chalupa drze projel do útočného pásma. Před hranicí kruhů vypálil puk na Neužila, který si užil jeho zachycení do lapačky.
     
    33:57
    Po Králově levici došlo k menší potyčce mezi několika hráči obou celků.
     
    33:04
    Filip Jirásek se sám snažil udržet puk proti Aleši Holíkovi a Janu Rudovskému. Nakonec mu přijel na pomoc i Patrik Miškář a hra se přesunula až k Neužilovi. Souboj o puk však nadále pokračovala.
     
    32:40
    Hosté v plném počtu.
     
    31:11
    Jiří Hozák se pokusil prudce vystřelit na branku Krále od modré čáry. Jeho vysoká střela však mířila do ochranného plexiskla, až rozsvítila světla připevněná na vnější stranu, která e pouští při nástupu hráčů.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:20
    Vstřelený gól Jestřáby nabudil k dalším útočným akcím. Tomáš Král však zatím všem statečně čelí.
     
    29:27
    Domácí v plném počtu.
     
    29:27
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    První využitá přesilovka utkání. Z pravé strany si najel směrem k brance TOMÁŠ NOUZA, který pouze tečoval do branky Divíškovo nahození. Asistence: Tomáš Divíšek, Jan Rudovský.
     
    28:28
    Krásně sehraná Jestřábí kombinace vedla ke střele v podání Tomáše Nouzy z pravé strany. Tomáši Královi se ale zadařilo však kotouč vyrazit.
     
    28:07
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Jandus – 2 min., podražení).
     
    27:52
    Střelou ze středního pásma se pokusil Jan Veselý překvapit Neužila. Jestřábí gólman však měl přesně připravenou lapačku a puk přijal přímo do ní.
     
    26:40
    Filip Helt si objel dva protihráče a z levého kruhu prověřil vyšší střelou Jakuba Neužila. Gólman Prostějova měl s pukem spoustu práce, nakonec jej zvládl zachytit do lapačky.
     
    26:03
    Hosté v plném počtu.
     
    25:33
    Martin Jandus se několika kličkami pokoušel najít někoho z volných spoluhráčů, což se mu nakonec zadařilo, ale kališníci ihned na modré čáře o puk přišli.
     
    24:08
    Patrik Miškář s Matyášem Kantnerem se snaží vybojovat velmi tvrdě puk od trojice hráčů Prostějova. Puk však Jestřábi udrželi a hru vynesli mimo vlastní obrannou třetinu.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:21
    Hosté v plném počtu.
     
    22:54
    Během přesilovky se kališníci dosti tlačili do útoku. Jednu z největších šancí měl Filip Helt, který nahodil kotouč na branku. Ten se poté přes prostějovského obránce odrazil k Jiřímu Jebavému, jemuž podjel pod hokejkou.
     
    21:21
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., hákování).
     
    21:18
    O krásný pokus Litoměřic se postaral Patrik Miškář. Z mezikruží se snažil obhodit Neužila, ten však dokázal včasným pohybem zareagovat.
     
    21:14
    Hosté v plném počtu.
     
    20:20
    V úvodu druhé třetiny se hra rychle dostala před Tomáše Krále. Poté, co se kotouč dostal až k litoměřickému gólmanovi, se proti němu rozjel Matouš Venkrbec. Král poté poslal puk na Aleše Pavlase, který zahájil šanci Litoměřic.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Z obou stran nepříliš atraktivní hokej. Oba týmy se snažily procházet do útočného pásma, málokdy však přinesly výrazné ohrožení jedné či druhé branky. Oběma týmům se ale zadařilo dvakrát skórovat.

    Statistické okénko:

    Střely na branku: 6:6
    Zblokované střely: 3:2
    Hity: 5:8
    Vhazování: 16:6
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Aleš Holík – 2 min., hákování).
     
    18:57
    Hra se momentálně odehrává střídavě v obou útočných pásmech. V žádném z nich však nevidíme příliš akce.
     
    17:08
    Prostějov se snaží vytlačit kališníky z útočného pásma. Což se mu nakonec podařilo, navíc se dostal až do přímého ohrožení Královy branky.
     
    15:30
    Matěj Zabloudil se snažil narušit souhru mezi Alešem Pavlasem a Radkem Jeřábkem. Litoměřickým obráncům se zadařilo puk udržet, přesto dále než do středního pásma neprošli.
     
    14:27
    Útočná akce Litoměřic byla zakončena střelou na branku od Ladislava Havlíka na opačném konci ledové plochy. Tomáš Král ji dokázal vyrazit za svou branku.
     
    12:41
    Martin Havelka s Vojtěchem Komárkem marně za brankou Neužila stíhali Ondřeje Fialu. Tomu se nakonec zadařilo k vyjetí až směrem ke Královi. Příliš vzruchu však zde nepřinesl.
     
    11:24
    Jestřábi byli vytlačeni za vlastní branku, odkud zahájili novou šanci. O její nebezpečné zakončení se postarali Jan Rudovský s Tomášem Divíškem. Tentokrát však byl Král proti jejich výpadu ostražitý a střelu pokryl.
     
    10:04
    O další prověření Krále se postaral Marek Švec. Jeho střela zleva v pohybu však nečinila brankáři Litoměřic přemnoho problémů a její zachycení na čas uvolnilo gradující prostějovské napětí před brankou Stadionu.
     
    09:26
    Filip Helt se pokusil o průnik do útočného pásma. Na modré čáře byl však zastaven dvojící prostějovských obránců.
     
    08:46
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jan Rudovský poslal přihrávku zprava na TOMÁŠE DIVÍŠKA, který se utrhl od litoměřické obrany, objel brankoviště a z pravé strany vsítil. Asistence: Jan Rudovský.
     
    08:02
    Jestřábi se vehementně snaží o vyrovnání. Z pravého kruhu dokázal prostřelit trojici hráčů Litoměřic Matouš Venkrbec. Na Tomáše Krále již ale nevyzrál. Hra se poté přesunula na opačný konec ledové plochy.
     
    06:50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Po vlažném úvodu máme otevřené skóre. PATRIK MIŠKÁŘ si najel zleva k brance Neužila a střelou doslova vymetl odkrytý prostor prostějovské branky. Asistence: Jiří Jebavý, Tomáš Král.
     
    05:50
    Matouš Venkrbec byl obrán o puk podruhé. Ke štěstí Jestřábů však ten nyní sklouzl k Tomášovi Nouzovi, od něhož byla zahájena šance Jestřábů.
     
    05:21
    Jan Veselý obral o kotouč Matouše Venkrbce, ihned jej poslal Ondřeji Kachyňovi, který zahájil další rozehrávku Stadionu.
     
    04:37
    Josef Stříbrný se vydal zcela osamocen středem hřiště až k brance. Jeho střela po zemi však neprolétla skrz betony Jakuba Neužila.
     
    03:47
    Matyáš Kantner vyjel za pukem, který letěl až k Neužilovi. Gólman Prostějova jej poté srazil na Aleše Holíka k levé straně.
     
    03:16
    Denis Kusý projel křižmo přes modrou čáru do útočného pásma. Jeho šance však byla zastavena písknutím sudího, neboť byl zachycen v ofsajdovém postavení.
     
    02:15
    Filip Helt se s podporou Josefa Stříbrného a Jaroslava Šimečka vydal do útočné situace. Prostějovu se však dařilo celkem důsledně bránit, následně Jestřábi vyhodili puk na icing.
     
    01:23
    Již druhé vyhození puku z obraného pásma Litoměřic pro zmírnění Jestřábího náporu. První skončilo zakázaným uvolněním, druhé zastavil Jakub Neužil.
     
    00:09
    První buly získali domácí hokejisté. Kotouč se dostal dozadu k Pavlasovi a Jeřábkovi, kteří zahájili rozehrávku. Jestřábi se však rychle slétli k útočnému pásmu a napadali úspěšně kombinaci Stadionu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Jeřábek, Pavlas, Kachyňa, Smetana, Jebavý, Jandus – Kusý, J. Veselý, M. Chalupa – J. Dvořák, Miškář, Jirásek – Helt, J. Šimeček, Stříbrný – Kantner, Komárek, M. Havelka.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – Havlík, D. Kolář, Horyna, A. Holík, Žovinec, Mikliš – L. Luňák, Venkrbec, Nouza – Dvořáček, Divíšek, Rudovský – Zabloudil, Voženílek, Švarc – Fiala, Hozák, Švec.

    Rozhodčí: Kopeček, Barek – Jílek, Šperl.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    13.9., 8. kolo: LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice 1:4
    Branky a nahrávky: 16. Rudovský (Drtina) – 38. Chalupa (Jandus, Kantner), 43. Jeřábek, 52. Jirásek (Šimeček, Komárek), 60. Pavlas
    Střely na branku: 30:30
    Hity: 18:12
    Vhazování: 38:31
    Trestné minuty: 14:16
    Počet diváků: 1187
     
    LHK Jestřábi Prostějov
    (5-2-0-7, 19 b., 9. místo)

    I přes pozici o tři místa níže ztrácí Prostějov v tabulce na Litoměřice jediný bod. Jestřábi mají výkony jako na houpačce, často střídají výhry a prohry. Také v nich mají vyrovnanou bilanci. Což sice mají i Litoměřice, ovšem ty mají více dokončených zápasů po základní hrací době. Devatenáct bodů má však i další trojice týmů od osmého do jedenáctého místa – Ústí n.L., Slavia a Havířov.

    V posledním zápase Prostějov podlehl již v druhé sezóně v derby proti Přerovu. Zubrům se povedlo rozhodnout zápas dvěma góly v první a druhé třetině. Jestřábi poté pouze v třetí třetině snížili na konečný stav 1:2 zásluhou Milana Švarce.


    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Jan Rudovský (5+8) – 13 bodů
    Marek Drtina (2+10) – 12 bodů
    Tomáš Nouza (4+4) – 8 bodů

    Nejlepší střelci:
    Jan Rudovský – 5 tref
    Tomáš Nouza – 4 trefy
    Jan Starý – 4 trefy

    Nejlepší nahrávači:
    Marek Drtina – 10 nahrávek
    Jan Rudovský – 8 nahrávek
    Tomáš Nouza – 4 nahrávky
    Tomáš Divíšek – 4 nahrávky

    Průměrný ice-time:
    Marek Drtina – 23:46
    Dušan Žovinec – 21:00
    Tomáš Nouza – 19:38

    Nejtrestanější hráči:
    Jan Rudovský – 47 TM
    Ondřej Mikliš – 29 TM
    Jiří Hozák – 14 TM
    Daniel Kolář – 14 TM

    Brankářské statistiky:
    Jakub Neužil – 12 záp. | prům. 2,27 | úsp. 91,99%
    Dominik Groh – 3 záp. | prům. 4,72 | úsp. 85,51%


    Týmové statistiky:

    Vstřelené góly: 36
    Obdržené góly: 38
    Úspěšnost přesilovek: 21,95%
    Ubráněná oslabení: 85,71%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1600
     
    HC Stadion Litoměřice
    (4-3-2-5, 20 b., 6. místo)

    Litoměřický celek se po úspěšné sérii zamotal do smyčky proher, ze které se mu nedaří vyprostit se. Přesto se již docela dlouhou dobu drží na šestém místě tabulky. Na čelo však již ztrácí devět bodů. Oproti Benátkám nad Jizerou, se stejným počtem bodů, má lepší skóre.

    V posledním odehraném zápase se litoměřický celek docela dlouho držel, navíc zvládal favorita z Českých Budějovic v určitých pasážích přehrávat. Největší zásluhu na držení Litoměřic ve hře měl litvínovský útok v kališnických barvách Helt – Šimeček – Stříbrný, jemuž se povedlo vstřelit oba dva litoměřické góly. Při prvním však nahrával Jiří Jebavý. Zápas se nakonec otočil ve prospěch Budějovic 57 vteřin před koncem zásluhou Vlastimila Dostálka.


    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Vítězslav Bílek (6+5) – 11 bodů
    Aleš Pavlas (1+9) – 10 bodů
    Ondřej Smetana (2+7) – 9 bodů

    Nejlepší střelci:
    Vítězslav Bílek – 6 tref
    Jan Veselý – 5 tref
    Matěj Chalupa – 5 tref

    Nejlepší nahrávači:
    Aleš Pavlas – 9 nahrávek
    Ondřej Smetana – 7 nahrávek
    Vítězslav Bílek – 5 nahrávek

    Průměrný ice-time:
    Aleš Pavlas – 21:52
    Ondřej Smetana – 21:42
    Vítězslav Bílek – 19:34

    Nejtrestanější hráči:
    Martin Havelka – 39 TM
    Jan Veselý – 22 TM
    Martin Jandus – 20 TM

    Brankářské statistiky:
    Tomáš Král – 5 záp. | prům. 1,97 | úsp. 92,96%
    Milan Klouček – 6 záp. | prům. 3,19 | úsp. 87,92%
    Martin Michajlov – 3 záp. | prům. 1,96 | úsp. 93,75%


    Týmové statistiky:

    Vstřelené góly: 36
    Obdržené góly: 37
    Úspěšnost přesilovek: 7,59%
    Ubráněná oslabení: 84,93%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1052
     
    Zdravím Vás u 15. kola hokejové WSM Ligy. V Kalich Areně proti sobě nastoupí HC Stadion Litoměřice a LHK Jestřábi Prostějov. Oba týmy budou chtít zcela jistě napravit porážky ze zápasů předchozího kola. Jestřábi navíc budou motivováni vysokou porážkou od Litoměřic z úvodního zápasu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Miškář (Jebavý, Král), 41. Pavlas (Kusý) – 9. Divíšek (Rudovský), 30. Nouza (Divíšek, Rudovský), 64. Nouza (Neužil)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Jeřábek, Pavlas, Kachyňa, Smetana, Jebavý, Jandus – Kusý, J. Veselý, M. Chalupa – J. Dvořák, Miškář, Jirásek – Helt, J. Šimeček, Stříbrný – Kantner, Komárek, M. Havelka.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – Havlík, D. Kolář, Horyna, A. Holík, Žovinec, Mikliš – L. Luňák, Venkrbec, Nouza – Dvořáček, Divíšek, Rudovský – Zabloudil, Voženílek, Švarc – Fiala, Hozák, Švec.

    Rozhodčí: Kopeček, Barek – Jílek, Šperl

    Diváci: 810
    thejrc.org