Saint-Étienne – Montpellier 0:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:1)
Montpellier HSC
Pátek 20.10.2017, 20:45 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 25:17. (22:42:06)
     
    Montpellier si odváží velmi překvapivě tři body z trávníku čtvrtého týmu tabulky po výsledku 1:0.

    Zápas začal velmi ospale, žádný z týmů se do útoku příliš netlačil, až přišla rána z čistého nebe. Mukiele centroval do vápna, Sio v šestnáctce balon netrefil, ale poté se dostal šťastně k Isaacu Mbenzovi, který nadvakrát překoval Ruffiera v domácí brance. Ani druhý poločas nezačal v závratném tempu, postupem času se domácí dostávali více a více do šancí ale Lecomte dnes podržel svůj celek. Především proti superšanci Cabella, který šel sám na branku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní byli u míče Hermani s Hamoumou. Opět se dostal míč do sítě. Po střele Hernaniho se dostal k dorážce Monnet-Paquet, který z blízkosti napálil míč ke vzdálenější tyči, ale opět je pískán ofsajd.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    A další faul před vápnem hostující celku. Lasne byl tím, kdo se provinil proti pravidlům a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    90
    Z jednadvaceti metrů se opřel do balonu střídající Hernani. Jeho dělovka však skončila v obranné zdi. Následně se ale dostal míč do sítě, ale jen po zásahu Söderlunda, který stál v jasném ofsajdu.
     
    89
    Tlak Saint-Étienne roste. Hernani pálil zpoza vápna vysoko nad, ale poté byl faulován a je tady nebezpečná šance pro domácí celek.
    87. Rémy Cabella ze samostatného úniku nevyrovnal
     
    87
    Ale přece jen mohlo být srovnáno. Benjamin Lecomte podržel svůj tým v nejtěžší chvíli zápasu. Rémy Cabella se zjevil za posledním obráncem, ale skákavý míč ho nechtěl poslechnout a tak zvolil lob, který ale Lecomte přečetl.
     
    86
    Congré je v pořádku a může se pokračovat ve hře. Domácím už příliš času na srovnání skóre nezbývá.
     
    85
    Ani od rohového praporku se nepodařilo domácím dostat k zakončení. Při snaze o odkop byl sestřelen Larcoixem Congré. Opět se hra několik desítek sekund pozdržela. Lacroix je navíc potrestá žlutou kartou.
     
    84
    Hosté výborně vykrývají prostoru u postranní čar a nenechávají domácí centrovat do pokutového území. Ani aktivní Gabriel Silva se neprotlačil přes střídajícího Sambiu k pasu.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba celky. Především tedy pro Saint-Étienne, který se pokusí srovnat skóre zápasu.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Pedro Mendes, přichází Junior Sambia.
     
    81
    Ninga chtěl vybojoval alespoň rohový kop pro svůj tým. V souboji se Silvou ale nebyl silnějším hráčem a po zásahu domácího obránce se pokračovalo ve hře.
     
    80
    Pedro Mendes musel být ošetřen na hrací ploše. S jeho pravou nohou to nevypadá vůbec dobře.
     
    79
    Saint-Étienne se nemůže dostat do tlaku. Camara skvěle kombinoval před vápnem domácího celku s Ningou. Navíc přichází další faul na Mendese.
     
    78
    A další nedovolený faul předvedl střídající Hernani těsně před domácím vápnem. Ruffier si postavil pětičlennou zeď Paul Lasne pálil tvrdě, ale jen do hráčů v pokutovém území.

    Vít Schück

    Branky: 22. Mbenza

    Karty:   75. Hamouma (SET), 85. Lacroix (SET) – 55. Skhiri (MON), 69. Congré (MON), 90+1. Lasne (MON)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 25:17.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Janko (76. Hernani), Théophile-Catherine, Lacroix, Gabriel Silva – Maiga, Pajot – Hamouma, Cabella, Monnet-Paquet – Diony (37. Söderlund).
    Náhradníci: Moulin – Katranis, Dioussé, M'Bengue, Selnaes, Hernani, Söderlund.

    Montpellier HSC: Lecomte – Mendes (82. Sambia), Hilton (C), Congré – Mukiele, Lasne, Skhiri, Aguilar – Sio (71. Camara), Sessègnon, Mbenza (64. Ninga).
    Náhradníci: Pionnier – Sambia, Ikoné, Camara, Poaty, Píriz, Ninga.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    thejrc.org