Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 5:3 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 7:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
7:1 (6:0, 1:0, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Pátek 20.10.2017, 18:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný večer! Páteční program Kontinentální hokejové ligy uzavře souboj mezi lídrem Východní konference z Kazaně a hostujícím Čeljabinskem. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    AK BARS KAZAŇ
    1. místo ve Východní konferenci
    21 Z, 12-2-3-4, 43 bodů (skóre 65:48)

    Domácí celek se dnes bude snažit si pojistit průběžné první místo v rámci Východní konference – druhý Avangard totiž na něj ztrácí jen tři body a pokud se mu podaří zvítězit v sobotním střetnutí s Čerepovcem, může se na špičce tabulky po víkendu slunit právě on. Hokejisté Kazaně se navíc nenachází zrovna dvakrát v dobré formě a jejich situace tak ještě o něco složitější – v posledních pěti utkání sice zvládli pokořit nejlepší celek ligy z Petrohradu, jenže mimo to si také připsali prohry s Jokeritem, Jaroslavlí a Dynamem Moskva. Do dnešního zápasu tedy vstupují jako mírní favorité, zda-li se jim ale povede očekávání naplnit je ve hvězdách...

    Nejproduktivnější hráči
    Jiří SEKÁČ – 21 Z, 21 bodů (7+14)
    Justin AZEVEDO – 19 Z, 18 bodů (12+6)
    Vladimir TKAČOV – 20 Z, 17 bodů (11+6)

    Brankářské statistiky
    Emil GARIPOV
    – 1053 min. | 92,7% úsp. | prům. 2,11
    Timur BILJALOV
    – 213 min. | 90,9% úsp. | prům. 2,82
     
    TRAKTOR ČELJABINSK
    9. místo ve Východní konferenci
    23 Z, 8-3-2-10, 32 bodů (skóre 45:57)

    Čeljabinsk se celou sezónu snaží prorazit na postupové příčky do play-off, přičemž momentálně k nim má hodně blízko. Pokud by se mu dnes podařilo na kazaňském ledě uspět v základní hrací době, jeho ztráta na osmý Kunlun by činila pouze jeden jediný bod. Do Tatarstánu dnes Traktor přijel v docela dobrém rozpoložení – z posledních deseti odehraných zápasů uspěl hned v sedmi z nich, nestačil jen na Jokerit, moskevské CSKA a Vladivostok. Uvidíme, jestli se mu proti Barsu povede na nedávné úspěchy navázat.

    Nejproduktivnější hráči
    Paul SZCZECHURA – 23 Z, 18 bodů (8+10)
    Maxim JAKUCEŇA – 23 Z, 12 bodů (3+9)
    Igor POLYGALOV – 23 Z, 11 bodů (5+6)

    Brankářské statistiky
    Pavel FRANCOUZ
    – 708 min. | 93,5% úsp. | prům. 2,20
    Vasilij DEMČENKO
    – 680 min. | 93,4% úsp. | prům. 2,47
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    24. září 2017, Traktor Arena (Čeljabinsk)
    Traktor Čeljabinsk – Ak Bars Kazaň 3:2 po prodl.
    Třetiny: 1:0, 1:0, 0:2 – 1:0

    Branky: 13. Gynge, 24. Szczechura, 61. Rybakov – 42. Tkačov, 43. Glinkin
    Střely na branku: 26 – 34
    Zblokované střely: 22 – 12
    Vhazování 28 – 29
    Hity: 13 – 20
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/2
     
    Věděli jste, že...
    ...v lednu 2008 proti sobě dnešní soupeři odehráli zápas, ve kterém rozhodčí rozdali celkem 378 trestných minut? Třicet sekund před koncem totiž po osmém gólu hostujícího Traktoru vznikla za brankou obrovská rvačka, do které se postupně zapojili všichni hráči na soupiskách obou celků, včetně náhradních brankářů. Hned jedenáct hokejistů si pak následně od disciplinární komise odneslo několik utkání dlouhé distanci.
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – Tokranov, Batyršin, Jarullin, Markov, Ohtamaa, D. Musin, Sidorov – Galijev, Klinkhammer, Tkačov – M. Gluchov, Lander, Sekáč – Jazkov, Lukojanov, Malychin – Glinkin, Svitov, Kara – Archipov.

    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Kolcov, A. Petrov, Bailen, I. Višněvskij, Borodkin, Mamajev, Nikitin – Rybakov, Černikov, Jakuceňa – Gynge, Szczechura, Kravcov – Peňkovskij, Polygalov, Kručinin – Gubarev, Videll, Kokujov – Šolochov.

    Rozhodčí: Kulakov, Odinš – Šeljanin, Zacharenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji příjemný páteční večer, v potemnělé TatNeft Areně je vše připraveno. Hráči jsou ještě v kabinách, od začátku nás dělí pár minut.
     
    Halou zní ruská státní hymna, po ní uslyšíme ještě hymnu Tatarstánu. Oba celky jsou seřazeny na modrých čarách, úvodní buly se blíží.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! Na prvním vhazování se proti sobě postaví Rybakov a Tkačov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Jako první se v útoku usadili domácí, Děmčenko už musel likvidovat první střelu. Odražený kotouč následně schoval pod lapačku a přerušil tak hru.
     
    01:03
    Na pravém kruhu se uvolnil Jiří Sekáč, jehož zakončení z otočky jen zadunělo o beton připraveného strážce hostující svatyně. Krátce poté se ke kotouči poprvé v zápase dostávají hráči Traktoru a míří vpřed.
     
    02:28
    Více ze hry mají stále Tatarstánci, kterým se však už nedaří přes zpevněnou obranu Čeljabinsku prorážet do útočné třetiny tak snadno jako v úvodních momentech utkání.
     
    03:28
    Za vlastní brankou se volné pryže chopil Nick Bailen a po chvilce přemýšlení vyrazil vpřed, jenže jeho výpad byl připravenou defenzívou Kazaně velmi rychle zneškodněn.
     
    04:36
    Barsu se nedaří pořádně usadit před Děmčenkem, ten má tak v posledních chvílích docela málo práce. Musí však být konstantně ve střehu – pokud obrana před ním jen na okamžik povolí, může z toho být pořádný průšvih.
     
    05:36
    Svitov si v čeljabinské třetině ledu počínal dost neohroženě, nakonec byl jedním z bránících borců Traktoru zneškodněn až těsně před brankovou čárou. Ke střele se nedostal.
     
    06:12
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácím se daří přetavit v aktivitu v úvodní gól a jdou tak v sedmé minutě do vedení! Na konci krátké kombinace Kazaně stál připravený VASILIJ TOKRANOV, jehož prudký projektil od modré čáry zamířil přímo za záda bezmocného Děmčenka. Traktor se bude muset velmi rychle vzpamatovat, se soupeřem totiž úplně přestává držet krok. Asistence: Vladimír Tkačov.
    06:12 Vasilij TOKRANOV - 1:0
     
    07:20
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Arťom Peňkovskij – 2 min., držení protihráče).
     
    07:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Čeljabinští působili v oslabení jako opaření a inkasují podruhé! Klinkhammer se dostal ke kotouči za soupeřovou brankou a nabídl jej na kruhu Tkačovovi, který jej obratem poslal před branku STANISLAVU GALIJEVOVI a ten neměl s překonáním brankáře Traktoru sebemenší problém – 2:0. Asistence: Vladimír Tkačov, Rob Klinkhammer.
    07:48 Stanislav GALIJEV - 2:0
     
    08:29
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Semjon Kokujov – 2 min., podražení).
     
    09:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Tak tohle už je pro Traktor hodně špatné, domácí využívají i druhou přesilovku a třetím gólem v prvních deseti minutách zápasu vyhánějí Děmčenka z brány! Rob Klinkhammer našel na opačném kruhu volného VLADIMIRA TKAČOVA, jenž si střelou z první připisuje už třetí bod v úvodní třetině. Asistence: Rob Klikhammer.
    09:18 Vladimir TKAČOV - 3:0
     
    09:18
    Střídání v týmu Traktor Čeljabinsk: ze hřiště odchází Vasilij Děmčenko, přichází Pavel Francouz.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ivan Višněvskij – 2 min., podražení).
     
    10:30
    Hokejisté Čeljabinsku se po dlouhé době dostávají k puku a okamžitě se osvobozují, domácí tak budou muset další útočnou akci založit až z vlastního pásma. V TatNeft Areně i přes to panuje úžasná atmosféra.
     
    11:46
    Pavel Francouz má ve statistikách první zákrok, střelu od modré čáry vyrazil betonem do rohu kluziště. Domácí si následně velmi rychle berou puk zpět na své hokejky.
     
    12:01
    Kazaň vstřelila branku!
    Čtvrtá branka je na světě, tohle už začíná zavánět hodně velkým debaklem. Domácím dnes do sítě padá úplně všechno, co na ní vyšlou, zatímco Traktoru se nedaří ani proniknout do útočné třetiny. Pavla Francouze o čisté konto střelou z bezprostřední blízkosti brankoviště obral DAMIR MUSIN. Asistence: Jiří Sekáč, Fjodor Malychin.
    12:01 Damir MUSIN - 4:0
     
    13:40
    Kazaň si na ledě stále dělá, co chce. Hosté se snaží na čtyři inkasované branky nějak odpovědět, vůbec se jim ale nedaří se vůbec zmocnit kotouče, natož se přesunout před domácí svatyni.
     
    14:54
    Čeljabinští snad poprvé v zápase zapnuli motory a snažili se za položeného Garipova pryž doslova procpat. Domácí gólman se však v situaci zorientovat včas a zabránil tak gólu.
     
    15:50
    Glinkinova slabší střela z mezikruží končí v rukavici Pavla Francouze, hra je tak přerušena. Po krátké přestávce se bude vhazovat po pravé ruce českého strážce hostující branky.
     
    16:31
    Kazaň vstřelila branku!
    V Kazani právě teď odbila pátá, Francouz musí ze své klece lovit další kotouč. Anton Glinkin našel na modré čáře MICHAILA SIDOROVA, který z hranice pásma prostřelil naprosto vše, co mu stálo v cestě. 5:0. Asistnece: Anton Glinkin.
    16:31 Michail SIDOROV - 5:0
     
    16:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Neuvěřitelné... naprosto neuvěřitelné! Kazaň se po dvaadvaceti sekundách znovu prosazuje, úspěšným střelcem byl tentokrát NIKITA JAZKOV. Ten Čecha v čeljabinském brankovišti překonal střelou z první z kruhu. Asistence: Fjodor Malychin.
    16:43 Nikita JAZKOV - 6:0
     
    17:20
    Domácí jsou stále pevně usazeni před soupeřovou brankou a snaží se jí ostřelovat, co nejčastěji to jen jde. Šestibrankový náskok jim zřejmě stále nepřijde dostatečný...
     
    18:46
    Nikita Jazkov měl na hokejce další gól, jenže jeden z hráčů Traktoru mu nakonec zvládl na poslední chvíli v zakončení zabránit. Útok Kazaně ale i přes menší komplikaci pokračuje dál.
     
    19:30
    Třetina se dohrává v domácí části kluziště, nic zajímavého se v ní pravděpodobně už nestane – Kazaňští totiž stále drží puk na svých hokejkách a soupeře k němu nepouští ani na sekundu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistiky první třetiny
    Střely na branku: 16 – 3
    Zblokované střely: 3 – 3
    Vhazování: 11 – 5
    Trestné minuty: 0 – 6
    Využití přesilovek: 3/3 – 0/0
     
    Ano, vidíte správně – domácí Kazaň vede po první třetině nad žalostně hrajícím Traktorem 6:0. Čeljabinsk je zralý na ručník a pokud se velmi rychle nezvedne, bude po následující části vedení tatarstánského celku pravděpodobně dvouciferné...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Jako první se k ráně mezi tři tyče dostal ve druhé třetině Alexandr Černikov, letící kotouč nakonec úplně zmizel v lapačce připraveného strážce domácí svatyně. Traktor se zřejmě ještě vzdávat nehodlá.
     
    21:46
    Je to jen těžko uvěřitelné, ale hosté jsou v úvodních minutách na ledě aktivnějším celkem a Garipov teď musí být konstantně ve střehu. Před malou chvilkou musel likvidovat střelu mladičkého Vitalije Kravcova.
     
    22:43
    Kazaň se snaží dostat ven ze své třetiny, jenže její hráči se stále ještě musí na ledě pořádně rozkoukat. Hokejisté Čeljabinsku stále hrají prim a atakují soupeřovu klec.
     
    24:00
    Kazaň vstřelila branku!
    Jiskřička naděje pro hosty budiž uhašena, domácí se prosazují už po sedmé. Obrana Čeljabinsku se teď sesypala jako domeček z karet a díky její neschopnosti se už podruhé v dnešním zápase prosadil VLADIMIR TKAČOV. Asistence: Andrej Markov.
    24:00 Vladimir TKAČOV - 7:0
     
    25:25
    Střelu Paula Szczechury ztečoval jeden z bránících hráčů vysoko do ochranné sítě, hra je přerušena. Traktoru rozhodně nejde upřít snaha, jenže Kazaň je prostě hned o několik úrovní lepší...
     
    26:50
    A už to mohlo být 8:0! Vladimir Tkačov teď dvakrát krátce po sobě trefil z různých úhlů tyčku, Francouz byl naprosto bezmocný.
     
    27:53
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Rafael Batyršin – 2 min., krosček).
     
    28:10
    Hosté vyhráli vhazování před Garipovem a rozjeli krátkou sérii přihrávek, která vyústila v Rybakovovu střelu z pravého kruhu pro vhazování. S tou si maskovaný muž v domácí nakonec poradil bez větších problémů.
     
    28:45
    Kazaňští se osvobozují, Čeljabinsk se tak musí pro kotouč vracet až do vlastního pásma. Francouz si povyjel z branky a posunul jej dopředu, čímž svým spoluhráčům výrazně usnadnil návrat do útoku.
     
    30:18
    Hra se přelévá ze strany na stranu, útok Kazaně střídá pokus o protiútok Traktoru a naopak. Domácí si stále drží na ledě převahu, nicméně v posledních minutách hodně ubrali z plynu.
     
    31:52
    Višněvskij pronesl puk do útoku, výpad hostujícího celku ale díky pevné obraně domácích nabral velmi rychlého konce. Momentálně jsou u pryže hráči Barsu.
     
    33:12
    Momentálně nesledujeme zrovna dvakrát záživnou pasáž hry, něco tomu chybí. Obě strany jsou s průběžným výsledkem zřejmě spokojeny a ani se nesnaží útočit.
     
    35:27
    Domácí se dostali do přečíslení tři proti jednomu, zakončující Tkačov ale úplně minul branku! Ruský forvard je jednoznačně největší smolař druhé třetiny, jelikož už promarnil tři šance na zkompletování hattricku.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Fjodor Malychin – 2 min., krosček).
     
    37:31
    Přesilovka nezačíná pro Traktor úplně ideálně, oba její pokusy o zamknutí soupeře v pásmu skončily neúspěšně. Uvidíme, zda-li jim napotřetí půjde štěstěna na proti.
     
    38:19
    V závěru prvního dějství se hra pohybuje v pásmu Kazaně, která svému soupeři teď na ledě nechává dost prostoru pro kombinování. Bránící čtveřice se semkla kolem svého gólmana.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 458 diváků (64,58% kapacity).
     
    39:38
    Z hranice brankoviště se pokusil na Francouze poslat osmou branku Tokranov, připravený Čech v čeljabinské svatyni zakončení postavil do cesty beton.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistiky po druhé třetině
    Střely na branku: 26 – 17
    Zblokované střely: 6 – 3
    Vhazování: 21 – 13
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 3/3 – 0/2
     
    Kazaň ve druhé třetině rozšířila svůj náskok o jeden gól a vede tak nad Traktorem 7:0. Čeljabinsk byl v prostřední periodě o něco aktivnější než v té úvodní, nicméně na fenomenálně hrající domácí to prostě a jednoduše nestačí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Ak Bars Kazaň: ze hřiště odchází Emil Garipov, přichází Timur Biljalov.
     
    40:28
    Náhradník v domácím brankovišti už má za sebou první zákrok, střele Nikitina z modré čáry nastavil do cesty rukavici. Stav je tak stále 7:0 pro domácí.
     
    41:24
    Hosté teď měli docela blízko k brance, Igor Polygalov po obkroužení svatyně velmi nebezpečně zakončil. Strážce kazaňské branky ale stihl škvíru mezi betonem a tyčkou zacpat včas.
     
    42:33
    Rybakov se uvolnil na pravém kruhu a odhodlal se ke střele, které však chyběla notná dávka přesnosti a Biljalov tak nakonec mohl zůstat v klidu. Traktor má momentálně více ze hry.
     
    43:30
    Čeljabinsk se snaží vstřelit aspoň čestný gól, jenže mu teď krom přesnosti chybí i notná dávka štěstí. Rána Linuse Vidella teď jen zazvonila o tyč domácí branky.
     
    44:53
    Hraje se nahoru dolu, poprvé v zápase sledujeme docela vyrovnanou podívanou. Velmi mírnou převahu mají hokejisté Traktoru, Kazaňští se však neprezentují o moc hůře.
     
    46:48
    Videll sbírá volný kotouč za svou klecí na svojí hokejku a obratem jej rozehrává dopředu, hosté se pokusí o další výpad vpřed. Uvidíme, zda-li se jim tentokrát povede stabilní obranu domácích nějak překvapit.
     
    48:32
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    48:58
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Čestný zásah je na světě, Traktor z Tatarstánu bez vstřeleného gólu neodjede. V prostoru mezi modrou čárou a kruhem se puku zmocnil ALEXEJ KRUČININ a střelou z první jej posílá přímo za Biljalovova záda. Asistence: Arťom Peňkovskij, Maxim Jakuceňa.
     
    50:52
    Domácí se po inkasovaném gól vzchopili a snaží se Francouze překonat po osmé, nicméně český gólman je momentálně ve střehu a likviduje jednu střelu za druhou.
     
    51:58
    Do sedadla řidiče se po krátké době znovu vrací hosté, Jakuceňova střela z kruhu končí na betonu připraveného strážce kazaňské svatyně.
     
    53:19
    Z hranice útočného pásma o sobě dal vědět Višněvskij, jehož pokus domácí gólman vyrazil betonem do rohu kluziště. Biljalov teď neprožívá úplně bezstarostné chvíle.
     
    55:00
    Čeljabinsk znovu míří do útoku, hokejisté Kazaně se v závěrečných minutách zápasu už plně soustředí jen na bránění svého náskoku. Do útočné třetiny ledu se vůbec nehrnou.
     
    56:33
    V TatNeft Areně panuje hrobové ticho, utkání se více méně dohrává. Člověk by čekal, že za momentálního stavu bude atmosféra v hale poněkud živější...
     
    58:28
    Míříme do finiše, do konce utkání zbývá jen něco málo přes minutu a půl. Na ledě jsou stále vidět hlavně hráči hostů, které však Kazaň nepouští do větších šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 34 – 31
    Zblokované střely: 7 – 7
    Vhazování: 26 – 21
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využití přesilovek: 3/3 – 1/3
     
    Československá stopa
    Jiří Sekáč (KAZ) – 0+1, 3 střely, ice time 17:26
    Pavel Francouz (CLJ) – 50 minut na ledě, 4 ink. branky
     
    Dohráno! Kazaň dnes naprosto nekompromisně přejela hostující Čeljabinsk a po výhře 7:1 si pojistila první místo ve Východní konferenci. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:16:59)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Tokranov (Tkačov), 8. Galijev (Tkačov, Klinkhammer), 10. Tkačov (Klinkhammer), 13. D. Musin (Sekáč, Malychin), 17. Sidorov (Glinkin), 17. Jazkov (Malychin), 24. Tkačov (Markov) – 49. Kručinin (Peňkovskij, Jakuceňa)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (41. Biljalov) – Tokranov, Batyršin, Jarullin, Markov, Ohtamaa, D. Musin, Sidorov – Galijev, Klinkhammer, Tkačov – M. Gluchov, Lander, Sekáč – Jazkov, Lukojanov, Malychin – Glinkin, Svitov, Kara – Archipov.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (10. Francouz) – Kolcov, A. Petrov, Bailen, I. Višněvskij, Borodkin, Mamajev, Nikitin – Rybakov, Černikov, Jakuceňa – Gynge, Szczechura, Kravcov – Peňkovskij, Polygalov, Kručinin – Gubarev, Videll, Kokujov – Šolochov.

    Rozhodčí: Kulakov, Odinš – Šeljanin, Zacharenkov

    Diváci: 6 458
    thejrc.org