NY Rangers – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 0:1 (kon.) | Boston – Vancouver 6:3 (kon.)
Columbus – Tampa 0:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (po pr.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Calgary – Carolina 1:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – Dallas 4:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 20.10.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Srdečně vítám všechny příznivce toho nejlepšího hokeje u sledování textového přenosu z duelu kanadskoamerické NHL, v němž Columbus Blue Jackets od 1:00 přivítají Tampu Bay Lightning. Tak si souboj těchto dvou skvěle hrajících týmů nenechte ujít!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Svěřenci Johna Tortorelly mají za sebou skvělý vstup do nové sezóny. Z prvních šesti zápasů pět vyhráli a pohybují se na špici Východní konference. Jackets podlehli jen silnému Chicagu, jinak dokázali porazit oba newyorské týmy, Carolinu, Minnesotu a naposledy Winnipeg. Skvěle do týmu zapadla hvězdná posila Artěmij Panarin, ruský reprezentant má po šesti zápasech na kontě osm kanadských bodů.

    Nejproduktivnější hráči týmu:
    1. Artěmij Panarin, 8 bodů (1+7)
    2. Alexander Wennberg, 6 bodů (1+5)
    3. Zach Werenski, 5 bodů (3+2)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 2 body (2+0
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Tampa vstoupila do ročníku 2017/2018 podobně dobře jako Columbus, spolu s Torontem Bolts vévodí Atlantické divizi a v sedmi zápasech vstřelili parádních 27 gólů. Hned o osm z nich se postaral skvěle hrající Nikita Kučerov, jemuž s 11 kanadskými body sekunduje kapitán Steven Stamkos.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Nikita Kučerov, 12 bodů (8+4)
    2. Steven Stamkos, 11 bodů (2+9)
    3. Brayden Point, 8 bodů (3+5)

    Československá stopa:
    Ondřej Palát, 4 body (3+1)
    Andrej Šustr, 0 bodů
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray (C), Nutivaara – Panarin, Wennberg, Atkinson – Calvert, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Sedlák, Dalpe.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Sergačjov, Strålman, Coburn, Girardi, Šustr – Naměstnikov (C), Stamkos, Kučerov – Palát, Point, Gourde – Killorn, T. Johnson, Kunitz – Paquette, Callahan.

    Rozhodčí: Brenk, Pollock – Shewchyk, Brisebois.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    V úvodu utkání je hra hodně rozkouskovaná, zdá se, že v tomto souboji dvou silných týmů Východní konference zatím nikdo nechce především chybovat.
     
    01:44
    Josh Anderson ujel po pravé křídle a z úrovně kruhů vypálil, Vasilevského ale trefil přímo do ramene a Tampa už zakládá protiútok.
     
    02:41
    Callahanova dělovka z vrcholu kruhů Bobrovského pořádně vystrašila. Brankář Columbusu může být rád, že puk nakonec neproskotačil za jeho záda!
     
    03:34
    Nepovedená rozehrávka Setha Jonese skončila jen u Dotchina, hosté ale o puk rychle přišli a na opačnou stranu už míří Wennberg s Atkinsonem.
     
    04:10
    Právě druhý jmenovaný se nakonec dostal ke střele z ostrého úhlu, Andrej Vasilevskij se ale nenechal zaskočit.
     
    05:03
    Tyler Johnson zůstal nikým nehlídaný na vrcholu levého kruhu, střela mu ale příliš nesedla a Bobrovskij si připsal snadný zákrok.
     
    05:48
    Čtvrtá lajna Jackets se vydala do rychlého protiútoku, který vyvrcholil střelou Dalpeho z levé strany, Vasilevskij ale neměl problém zasáhnout.
     
    06:40
    Dan Girardi se na vlastní modré čáře ujal volného puku, načež Lightning vybojovali buly v útočném pásmu. K tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    07:35
    Werenskiho pokus z rohu kluziště si Andrej Vasilevskij pohlídal, hosté ale následně jen odevzdali kotouč zpět do moci hráčů Columbusu.
     
    08:17
    Sergej Bobrovskij po nenápadném nahození od mantinelu radši přerušil hru, vhazovat se tak bude po pravici domácího gólmana.
     
    09:33
    David Savard (CBJ) krosčekoval Callahana a vyfasoval za to dvouminutový trest.
     
    10:16
    Blue Jackets se osvobozují, hvězdy Lightning včetně Kučerova se Stamkosem tak musejí opustit útočné pásmo.
     
    10:58
    Právě Nikita Kučerov to teď zkusil z pravého kruhu, jeho krajan Bobrovskij ale vytáhl jistý zákrok a svěřenci Johna Tortorelly se poté znovu osvobodili.
     
    11:39
    David Savard už je zpět na ledě a Calvert vyvezl puk alespoň do středního pásma, Bobrovskij si tak může prozatím oddechnout.
     
    12:34
    Hra byla po delší době přerušena a následovat bude druhá komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:50
    Jonesova střela ihned po buly byla zblokována, Columbuským se však následně přeci jen podařilo vybojovat další buly před Vasilevským.
     
    13:06
    Tampa se mohla dostat do vedení. Po aktivním napadání hostů se do skvělé šance dostal Yanni Gourde, který ale na Bobrovského nevyzrál a brankář Jackets si následně akrobatickým způsobem poradil i s Pointovou dorážkou!
     
    14:01
    Kučerovova jedovatice z rohu kluziště Bobrovského nevystrašila, domácí poté vyhodili kotouč do bezpečí a oba týmy nyní střídají.
     
    14:44
    Aktivně napadající Callahan málem sebral kotouč Panarinovi, hvězdný útočník Jackets si ale nakonec poradil.
     
    15:00
    Blue Jackets se dostali do ojedinělé šance, ke střele se ale nestihli dostat, poněvadž ještě předtím obránce Brayden Coburn posunul vlastní svatyni...
     
    15:44
    Ondřej Palát ukončil tlak domácího týmu pohotovým vyhozením puku do bezpečí, oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    16:20
    Nikita Kučerov na levém kruhu nedosáhl na Stamkosovu prudkou přihrávku, načež Blue Jackets vyhodili puk alespoň do středního pásma.
     
    16:49
    Lukáš Sedlák pronikl do útočného pásma a poté vyzval ke střele volného Duboise, jehož dělovku z levého kruhu ale Vasilevskij jistě ukryl ve své náruči.
     
    17:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se v závěru první třetiny dostávají do vedení. MICHAIL SERGAČJOV dostal od Kučerova nabito na vrchl levého kruhu a prudkou ranou z první propálil Sergeje Bobrovského! Asistence: Nikita Kučerov a Vladislav Naměstnikov.
    17:48 Michail SERGAČJOV - 0:1
     
    18:42
    Nutivaara si vyměnil puk s Murrayem a poté vyslal na zteč rozjetého Sonnyho Milana, ten ale na útočné modré o kotouč přišel.
     
    19:39
    Werenskiho prudký pas na Sedláka doletěl až na zakázané uvolnění, krátce před první sirénou se tak bude vhazovat před Sergejem Bobrovským.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a do kabin se jde za stavu 1:0 pro Tampu Bay. Sledovali jsme hokej v parádním, rychlém tempu a se šancemi na obou stranách. Tampa si jich přeci jen vytvořila o něco více a díky první trefě devatenáctiletého Michaila Sergačjova v NHL vede.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V samotném závěru první třetiny se Kunitz (TBL) provinil sekáním, Jackets tak začnou druhou periodu v početní výhodě.
     
    20:52
    Panarin se ke střele z levého kruhu pořádně nedostal, tlak Blue Jackets ale ještě přetrvává.
     
    21:43
    Ofsajd a v něm Sonny Milano, pár sekund před návratem Chrise Kunitze na led se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    22:06
    Právě Milano se teď rozjel ve vlastním pásmu a dostal se ke střele z prakticky nulového úhlu, tu ale Vasilevskij snadno zastavil.
     
    23:07
    Dotchinovu ránu od modré Bobrovskij vyrazil, poté se ale odraženého puku ujal Ondřej Palát, a tlak Lightning tak stále pokračuje.
     
    24:01
    Po ubráněném oslabení je Tampa jasně aktivnější, Andrej Šustr teď ale ve středním pásmu čeká na dostřídávající spoluhráče.
     
    24:55
    Yanni Gourde se zničehonic zjevil nikým nehlídaný na pravém kruhu, s jeho pokusem si ale Sergej Bobrovskij zkušeně poradil.
     
    25:43
    Šustr dostal nabito na vrchol kruhů, český reprezentant ale přestřelil branku Columbusu a Blue Jackets už zakládají protiakci.
     
    26:36
    Z té sice žádné nebezpečí pro Vasilevského nepramenilo, svěřenci Jona Coopera ale posléze poněkud zbytečně vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    27:25
    Alexander Wennberg to zkusil ihned po vyhraném buly, na brankáře Tampy si ale nepřišel a před námi je komerční přestávka.
     
    28:19
    Anton Strålman vybruslil s pukem do středního pásma a nahodil kotouč směrem k Bobrovskému, hosté se v těchto minutách především brání.
     
    29:12
    Johnsonův pokus z pravého kruhu si Bobrovskij zkušeně pohlídal a na opačnou stranu se poté vydal domácí bojovník Matt Calvert, který se šikovnou kličkou zbavil Hedmana, střela mu už ale nesedla podle představ.
     
    30:04
    Zac Dalpe se zmocnil nepřesné rozehrávky Dotchina a okamžitě poté vypálil, Andrej Vasilevskij ale zkušeně přerušil hru a následovat bude další komerční brejk.
     
    30:53
    Alexander Wennberg obral Killorna o kotouč a vyslal na zteč Panarina, který po průniku do útočného pásma ještě vylepšil střeleckou pozici pro Cama Atkinsona, ale jeho následnou dělovku Vasilevskij bravurně zastavil!
     
    31:42
    Svěřenci Johna Tortorelly přebírají iniciativu a znovu se usazují v útočném pásmu.
     
    32:14
    Victor Hedman (TBL) nedaleko vlastního gólmana Vasilevského podrazil Cama Atkinsona, Columbus si tak zahraje svou druhou přesilovku.
     
    32:48
    Johnsonovo vyhození puku ještě Werenski zachytil alespoň ve středním pásmu, tak či tak ale Jackets musejí vyklidit útočnou třetinu.
     
    33:29
    Bjorkstrandovu střelu z pravého kruhu Vasilevskij bez potíží polapil, v této přesilovce se Columbusu zatím příliš nedaří.
     
    34:17
    Columbuská přesilovka je u konce, ani tato početní výhoda domácímu týmu vůbec nevyšla.
     
    34:59
    Rozehrávka Tampy skončila až na zakázaném uvolnění, hra se tak po krátké době vrátí zpět před Andreje Vasilevského.
     
    35:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly. Stamkos vybojoval u pravého hrazení kotouč pro Nikitu Kučerova, který poté našel na modré nikým nehlídaného MICHAILA SERGAČJOVA, který tvrdou ranou z voleje přidal ke své první trefě NHL tu druhou! Asistence: Nikita Kučerov a Steven Stamkos.
    35:37 Michail SERGAČJOV - 0:2
     
    36:36
    Cam Atkinson po levém křídle zavezl puk do útočného pásma, pak o něj ale přišel. Columbus je pod dekou...
     
    37:05
    Nyní se domácí přeci jen usadili v útočném pásmu, s následnou střelou Artěmije Panarina z vrcholu levého kruhu si ale Vasilevskij snadno poradil.
     
    37:46
    Alexander Wennberg zpoza branky našel před modrým půlměsícem důrazného Atkinsona, ten se ale nakonec k pořádnému zakončení nedostal.
     
    38:41
    Po Folignově parádní individuální akci dostal Ryan Murray naservírovaný kotouč do stoprocentní pozice, ležící Vasilevskij ale záhadným způsobem udržel puk před brankovou čarou!
     
    39:26
    Duboisův pas do předbrankového prostoru nikoho v modrém dresu nenašel, Columbusu byl o pár sekund později navíc odpískán ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po čtyřiceti minutách má Tampa k vítězství ještě o fous blíže. K vidění byla třetina velmi podobná té úvodní, tedy s vyrovnaným průběhem a jedním gólem Tampy, o který se navíc postaral stejný hráč: nováček Michail Sergačjev. Blue Jackets si už několikrát vylámali zuby na skvěle chytajícím Vasilevském, překazí mu ve třetí třetině čisté konto? To začneme zjišťovat ve 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:31
    Domácí kapitán Nick Foligno (CBJ) u hrazení srazil k zemi Kučerova, za což si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    42:17
    Matt Calvert se u pravého mantinelu zmocnil volného kotouče a vyhodil černou pryž až k Vasilevskému.
     
    43:05
    Palátovo nahození do předbrankového prostoru nadělalo v brankovišti pořádnou neplechu, žádná z dorážek hráčů Lightning ale k dezorientovanému Bobrovskému nakonec neprošla.
     
    43:55
    Panarinův projektil z levého kruhu minul tampskou svatyni, to už Columbus hraje v plném počtu a opět útočí.
     
    44:46
    Milano v rohu kluziště vyhrál souboj o puk a poté kotouč nahodil do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    45:28
    Columbus vede na střely 29:19, na skvěle chytajícího Vasilevského ale za více než 45 minut hry svěřenci Johna Tortorelly stále nedokázali najít recept.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    46:15
    Sergačjev je po dvou vstřelených gólech na koni, teď ale mladý ruský obránce z levého kruhu přestřelil Bobrovského svatyni.
     
    47:10
    Werenskiho dělovku od modré dokázal ještě šikovně tečovat Atkinson, Andrej Vasilevskij ale na tuto změnu trajektorie dokázal zareagovat.
     
    47:34
    O chvilku později to ještě z ostrého úhlu zkoušel Seth Jones, jehož dělovka ale byla přizvednuta do ochranné sítě, načež hlasatel v Nationwide Areně ohlásil další komerční přestávku.
     
    48:09
    Po faulu Ryana Callahana (TBL) si Columbus zahraje svou třetí přesilovku, bývalý kapitán New York Rangers vyfasoval dvě minuty za podražení.
     
    48:40
    Panarinova prudká střela švihem z pravého kruhu nakonec branku Lightning neohrozila a hokejisté Tampy se poté osvobodili.
     
    50:00
    Přesně deset minut před koncem základní hrací doby Alexander Wennberg po předlouhé kombinaci Jackets vypálil z vrcholu pravého kruhu, Andrej Vasilevskij si ale s touto střelou bez potíží poradil.
     
    50:16
    Po vypršení Callahanova trestu se Blue Jackets ocitli v ofsajdu, hra je přerušena a před námi je další komerční přestávka.
     
    50:39
    Savardův pokus z pravého kruhu byl pro brankáře Tampy snadným soustem, následovat ale bude další vhazování v útočném pásmu Jackets.
     
    51:36
    Pierre-Luc Dubois ujel po pravém křídle a bez váhání vypálil, i s jeho střelou si ale Andrej Vasilevskij snadno poradil.
     
    52:29
    Markus Nutivaara měl na hokejce snížení, jeho střelu z mezikruží ale Vasilevskij skvěle vyrazil!
     
    53:21
    Tlak Jackets ještě pokračoval a nakonec z toho pramenila rána Setha Jonese od modré, tu ale obránci Tampy dokázali zblokovat.
     
    54:20
    Svěřenci Jona Coopera už se především jen brání, Brayden Point teď jen jednoduše protečoval Šustrovu rozehrávku do útočného pásma.
     
    55:12
    Ofsajd a v něm Brandon Dubinsky, následovat bude poslední komerční přestávka tohoto utkání.
     
    55:58
    Aktivní Yanni Gourde se prokličkoval až před Bobrovského, z bezprostřední blízkosti ale bekhendovým blafákem na columbuského gólmana nevyzrál.
     
    56:49
    Elitní lajna Blue Jackets se usadila v útočném pásmu, do zakončení se ale vůbec nedostala. Domácím už se čas na vyrovnání začíná povážlivě krátit...
     
    57:29
    Napadající Gabriel Dumont v útočném pásmu obral o kotouč Savarda, tomu ale přispěchal na pomoc Jack Johnson a Jackets si nakonec poradili.
     
    58:26
    Bolts se skvěle brání a nepouštějí domácí celek do šancí, domácím zbývá na vstřelení dvou gólů už jen zhruba 90 sekund.
     
    59:05
    Sergej Bobrovskij opouští svou svatyni, minutu před koncem to Blue Jackets zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    59:28
    Wennbergův projektil z pravého kruhu Vasilevskij ukryl ve své výstroji a přerušil hru, načež si John Tortorella vybral oddechový čas.
     
    59:46
    Nyní už je jasné, že to domácí nestihnou, Vasilevskij po Panarinově střele z levého kruhu opět přerušil hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Kromě autora svých premiérových branek v NHL Michaila Sergačjova byl dnes rozdílovým mužem zápasu brankář Tampy Andrej Vasilevskij, který po celé utkání deptal střelce Blue Jackets a lapil neuvěřitelných 43 střel soupeře. Columbus tak po čtyřech výhrách v řadě poznal hořkost porážky, zatímco Tampa si po porážce s New Jersey spravila chuť a na neoblíbeného soupeře z Ohia vyzrála poprvé po třech vzájemných duelech.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:
    1. Andrej Vasilevskij (TBL) 43 zák., 0 gólů, úsp. 100 %
    2. Michail Sergačjev (TBL) 2+0
    3. Nikita Kučerov (TBL) 0+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, -1, 2 střely, čas na ledě 9:14
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 16:59
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, +0, 2 střely, čas na ledě 10:01
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (03:35:43)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 18. Sergačjov (Kučerov, Naměstnikov), 36. Sergačjov (Kučerov, Stamkos)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray (C), Nutivaara – Panarin, Wennberg, Atkinson – Calvert, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Dubinsky, J. Anderson – Dubois, Sedlák, Dalpe.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Sergačjov, Strålman, Coburn, Girardi, Šustr – Naměstnikov (C), Stamkos, Kučerov – Palát, Point, Gourde – Killorn, T. Johnson, Kunitz – Callahan, Dumont.

    Rozhodčí: Brenk, Pollock – Shewchyk, Brisebois
    thejrc.org