NY Rangers – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 0:1 (kon.) | Boston – Vancouver 6:3 (kon.)
Columbus – Tampa 0:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (po pr.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Calgary – Carolina 1:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – Dallas 4:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:3 (4:1, 1:2, 1:0)
Vancouver Canucks
Pátek 20.10.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:00:06)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 1+1, 1 střela, čas na ledě 8:21
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 4 střely, čas na ledě 18:50
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:56.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrice Bergeron (BOS) 3+1
    2. Anders Bjork (BOS) 2+1
    3. Brad Marchand (BOS) 1+2.
     
    Střely na branku: 35 – 29 (18:8, 7:9, 10:12).
     
    Je dobojováno! Návrat Patrice Bergerona do sestavy Bostonu byl jedním z klíčových faktorů tohoto zápasu, který končí přesvědčivým vítězstvím Bruins 6:3. Domácí tým sice inkasoval jako první, nicméně ještě v úvodní třetině rychle vyrovnal a v jediné přesilovce přidal rozhodující tři góly. Medvědi kontrolovali zápas až do koncovky druhé třetiny, kdy začaly kousat také Kosatky a snížily na 3:5.

    Z menší územní převahy ze startu třetí třetiny už ale Vancouver nic nevytěžil a v 52. minutě inkasoval definitivní hřebíček do rakve, když na konečných 6:3 upravila skóre dnešní první hvězda zápasu v podobě Patrice Bergerona.

    Jedinou kaňkou pro Boston je nespecifikované zranění v horní polovině těla, které ze hry vyřadilo Davida Krejčího. Jiného maroda Tuukku Raska dnes plnohodnotně zastoupil Anton Chudobin, na kterého se Bruins mohli spolehnout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    V závěru zápasu ještě jedna hezká kombinace mezi Vanekem a Danielem Sedinem, kterého rodák z Kazachstánu rovněž vychytal.
     
    59:18
    Pastrňákova přihrávka na Bjorka neprošla. Hosté rychle otočili hru, jenže z pravé strany pálící Virtanen na Chudobina nevyzrál.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:21
    Bo Horvat se rozjel proti Millerovi, který jeho pokus o stahovačku přečetl a našel puk na vlastní hokejce. To vše v době, kdy už Kosatky moc dobře vědí, že dnes bodovat nebudou.
     
    57:51
    Jake DeBrusk se svým příklepem skóre také nezměnil. Švédský gólman Canucks přerušil hru a bude sledovat buly ve své blízkosti.
     
    57:26
    Hosté v plném počtu.
     
    56:49
    Bruins v útočném pásmu dlouho hráli na jistotu, aby neztratili puk. Ten nakonec od modré vypálil Chára, ovšem Markströma nepřekonal.
     
    56:05
    Bergeron nabil na střelu Pastrňákovi, kterému zakončení ale nesedlo. Bostonu to však vadit vůbec nemusí.
     
    55:26
    Derek Dorsett v přerušené hře krosčekem atakoval Marchanda a kromě dvouminutového trestu ještě dostal desítku za nesportovní chování.
     
    55:26
    Michael Del Zotto ve středním pásmu přihrál k pravému mantinelu na Dorsetta. Autor prvního gólu zápasu okamžitě pálil, jenže Chudobin tentokrát dobře zasáhl lapačkou.
     
    55:03
    Pět minut před koncem třetí třetiny Jacob Markström zasáhl proti nikým netečované střele od modré čáry v podání mladého zadáka Charlieho McAvoe.
     
    54:43
    Pouliotovi utekl puk směrem k domácí brance. Tam ale neměl žádného spoluhráče a Chudobin tak zcela jednoduše zakročil.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Bjork (Bergeron, Marchand), 10. Pastrňák, 10. Bjork (Krejčí, McAvoy), 11. Krejčí (Bergeron, Agostino), 31. Marchand (Bjork, Bergeron), 52. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 3. Dorsett (Del Zotto, Ch. Tanev), 37. Vanek (Gagner, Del Zotto), 37. Horvat (Bärtschi, Boeser)


    Boston Bruins: Chudobin (McIntyre) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller – Bjork, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Kuraly, Schaller – Cehlárik, Riley Nash, Agostino.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (11. Markström) – Ch. Tanev (A), Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boeser, Burmistrov, Bärtschi – Vanek, Horvat, Gagner – Virtanen, B. Sutter, Dorsett.

    Rozhodčí: StLaurent, Rehman – Murphy, Kovachik

    Diváci: 17 565
    thejrc.org