NY Rangers – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Nashville 0:1 (kon.) | Boston – Vancouver 6:3 (kon.)
Columbus – Tampa 0:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (po pr.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Calgary – Carolina 1:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 3:4 (kon.) | Arizona – Dallas 4:5 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
4:5 (1:2, 3:0, 0:2 - 0:1)
New Jersey Devils
Pátek 20.10.2017, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    New Jersey prožívá fantastický vstup do sezóny, když z úvodních šesti zápasů prohrálo pouze jednou, a na skvělou formu se bude snažit s Pavlem Zachou v sestavě navázat v Canadian Tire Centre proti Ottawě. Senators se podruhé v řadě představí doma, kde naposledy proti Vancouveru vyšli gólově naprázdno a po třech výhrách v řadě padli. Jak se jim povede nyní?

     
    Ottawa Senators a New Jersey Devils

    New Jersey zavítá v noci ze čtvrtka na pátek do Canadian Tire Centre, kde se proti Ottawě bude snažit pošesté v letošní sezóně zvítězit a poprvé od sezóny 2002-03 dosáhnout na bilanci ze sedmi zápasů 6-1-0, tedy šest výher a jednu porážku. Devils jsou během letošní sezóny venku stoprocentní, když na ledě soupeřů vyhráli všechny tři zápasy. Senators usilují o první domácí vítězství poté, co v Canadian Tire Centre před svými fanoušky jednou prohráli v normální hrací době a dvakrát po samostatných nájezdech.

     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně NHL

    22.02.17 New Jersey Devils – Ottawa Senators 1:2
    17.02.17 New Jersey Devils – Ottawa Senators 0:3
    18.12.16 Ottawa Senators – New Jersey Devils 3:1

     
    Česká stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) 2+0, +/- +1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Turris (A), Dzingel – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, Burrows. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    New Jersey Devils: Schneider (41. Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, J. Moore, Santini, Butcher, Prout – Hall (A), Hischier, Stafford – Ma. Johansson, Henrique (A), Palmieri – Bratt, Zacha, Gibbons – Wood, Coleman, Noesen. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Ghislain Hebert. Čároví: Greg Devorski, Ryan Galloway.

     
    Oba týmy dokončily rozbruslení a před zahájením zápasu už zbývá udělat jen dvě věci, přednést kanadskou a americkou národní hymnu a poté obstarat úvodní buly. Utkání začne cca za 10 minut.

     
    Diváci v Canadian Tire Centre před zazněním obou hymen uctili památku populárního rockového zpěváka a člena skupiny The Tragically Hip Gorda Downieho, jenž zemřel 17. října ve věku 53 let (1964-2017).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Devils vyhráli úvodní buly zápasu a jako první se mohli vydat směrem vpřed. Rozehrávka se nepovedla.
     
    00:58
    Alexandre Burrows napřáhl na levém křídle z úhlu k nebezpečné střele, která těsně minula přední tyč a kotouč skončil za bránou Coryho Schneidera.
     
    01:14
    Senators zasypali hostující celek sprchou střel, žádná ale nezamířila na bránu a poslední z pravého křídla byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    01:24
    Po deseti sekundách se znovu přerušovalo, tentokrát kvůli ofsajdu hostujících Devils.
     
    01:42
    Mike Hofmann využil tragické rozehrávky Devils a mezi kruhy pro vhazování ihned v tísni napřáhl k rychlé střele zápěstím, kterou Cory Schneider skvěle vyrazil, stejně jako následnou dorážku jeho spoluhráče vleže pravým betonem!
    01:42 Cory Schneider a jeho fantastický dvojitý zákrok!
     
    02:30
    Devils právě vstřelili branku!
    NICO HISCHIER v blízkosti levé tyče využil fantastického objetí brány a přihrávky zpoza ní v podání Drewa Stafforda a o horní tyč vstřelil z blízkosti svůj první gól v NHL! Devils vedou nad Sens 1:0. Asistence: Drew Stafford a Taylor Hall.
    02:30 Nico HISCHIER - 0:1
     
    02:51
    Dalton Prout se nenechal před střídačkami osekávat Zackem Smithem a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    02:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    KYLE TURRIS si po vhazování na levém křídle vyměnil puk s Erikem Karlssonem a z vrcholu kruhu napřáhl ke krásné táhlé střele, která vedle levého betonu Coryho Schneidera zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Senators bleskově využili přesilovou hru a vyrovnali na 1:1. Zápas začíná zostra. Asistence: Erik Karlsson a Zack Smith.
    02:57 Kyle TURRIS - 1:1
     
    04:13
    Cory Schneider předvedl skvělý zákrok a po dlouhém lobu z obranného pásma Devils se řítil sám na bránu Kyle Palmieri, bekhendový blafák ale nedotáhl v blízkosti levé tyče po oblouku z pravého křídla do konce a ztroskotal na pravém betonu Craiga Andersona! Fantastický zákrok.
    04:13 Kyle Palmieri po úniku nedotáhl bekhendový blafák!
     
    04:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Další přihrávka zpoza brány a další gól v podání nováčka NICA HISCHIERA, který v blízkosti levé tyče tentokrát předvedl obrovský důraz a přes pravý beton Craiga Andersona procedil puk do brány! Asistence: Taylor Hall a John Moore.
    04:21 Nico HISCHIER - 1:2
     
    06:26
    Mike Hofmann na levém křídle vypálil od hrazení směrem na vzdálenější pravou tyč a Cory Schneider puk levým betonem skvěle vykopl. Poté přišla ještě jedna střela a zákrok brankáře Devils, po kterém následuje reklamní přestávka.
     
    07:36
    Craig Anderson měl co dělat, aby vyrazil střelu Devils z levého křídla, a poté mu pomohli spoluhráči. Kyle Palmieri byl hráčem, který na levé straně od modré čáry nebezpečně vypálil s příklepem.
     
    09:05
    Pavel Zacha střelou z pravého kruhu prověřil pozornost Craiga Andersona a na opačné straně ledové plochy pálil na levém křídle od modré čáry Johnny Oduya, jehož střelu Cory Schneider našel v lapačce.
     
    09:18
    Nate Thompson, bývalý hráč Ducks, na levém křídle vypálil ihned po vhazování a po zákroku Coryho Schneidera vznikl před bránou závar a potyčka. Vylučovat se ale nebude.
     
    09:31
    Senators na pravém křídle po zakázaném uvolnění Devils prudce vypálili od modré čáry a Cory Schneider střelu mířící ke vzdálenější levé tyči dobře vykopl pravým betonem mimo.
     
    10:08
    Derick Brassard ze středního pásma napálil puk na bránu Devils a po zákroku Coryho Schneidera následuje druhá reklamní přestávka. Za okamžik pokračujeme.
     
    10:27
    Mike Hofmann fauloval v obranném pásmu svého týmu a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění poté, co Johnovi Mooreovi zezadu před bránou vysekl hůl z rukou.
     
    11:21
    Devils na levém křídle z ostrého úhlu nahodili puk před bránu a na vzdálenější pravé tyči se ocitl v obrovské šanci Drew Stafford, Craig Anderson ho po bleskovém přesunu vychytal! Pár okamžiků předtím se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve velké šanci Pavel Zacha, po přihrávce Drewa Stafforda zpoza brány ale pálil pouze do hrudi Craiga Andersona! Velký tlak.
     
    12:27
    Taylor Hall v závěru přesilové hry stačil vystřelit na levém křídle od hrazení a Craig Anderson puk vyrazil.
     
    13:08
    Devils na pravé straně vystřelili od modré čáry a Craig Anderson táhlou střelu ukryl v náručí.
     
    13:58
    Erik Karlsson se pokusil na pravé straně z ostrého úhlu zaskočit Coryho Schneidera, brankář New Jersey byl ale připravený a kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    15:34
    Devils se v blízkosti pravé tyče ocitli v přečíslení dva na jednoho a bekhendovou přihrávku jednoho z hostů dobře přečetl Craig Anderson, který holí puk odpálil do bezpečí.
     
    16:00
    Johnny Oduya dostal dvě minuty za vražení na hrazení a Devils si po komerční přestávce zahrají druhou přesilovou hru v době, kdy do konce první části zbývají přesně 4 minuty.
     
    16:45
    Zach Smith na pravé straně obranného pásma píchl Devils puk a bekhendem ho vyhodil do pásma hostů.
     
    17:18
    Damon Severson fauloval během přesilové hry svého týmu po vyhození Sens ve středním pásmu a byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Bude se hrát ve hře 4 na 4.
     
    17:36
    Senators v blízkosti levé tyče Devils vytvořili velký závar, Cory Schneider ale po vyražení puku proti dorážce zasahovat nemusel, když mu skvěle pomohli spoluhráči.
     
    18:00
    Johnny Oduya naskočil z trestné lavice na led a začíná zkrácená přesilová hra domácí Ottawy.
     
    18:29
    Erik Karlsson si po zpětné přihrávce Zacha Smitha z vrcholu pravého kruhu podél modré čáry potáhl puk doleva a zápěstím vystřelil. Cory Schneider toho příliš neviděl, ale kotouč nakonec ukryl ve svém náručí a hra byla přerušena.
     
    18:45
    Jeden z hráčů Devils číhal za bukem a v oslabení mohl skórovat, v blízkosti pravé tyče ale prudkou střelou zápěstím Craiga Andersona nepropálil! Pavel Zacha to byl nakonec, který na pravém křídle nabral rychlost a z úhlu a blízkosti napřáhl ke střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, nakonec se ale od levé tyče odrazila do hry!
     
    19:00
    Do konce úvodní části zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    New Jersey na ledě soupeřů v letošní sezóně NHL stoprocentní a v Canadian Tire Centre dělá vše proto, aby tomu tak bylo i po zápase proti Ottawě. Po dvou minutách a třiceti sekundách otevřel skóre Nico Hischier a vstřelil svůj první gól v NHL, na který v přesilové hře o 27 sekund později odpověděl na domácí straně Kyle Turris. Poslední slovo měl ovšem mladíček v dresu Devils, který podruhé v zápase skóroval po přihrávce zpoza brány a po necelých pěti minutách zadělal na hattrick. Skóre po první třetině zápasu. Ottawa Senators 1 New Jersey Devils 2.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:40.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-16; Zablokované střely: 3-6; Vhazování: 57%-43%; Hity: 10-8; Přesilové hry: 1/2-0/2; Tresné minuty: 4-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Adam Henrique v úvodu druhé třetiny vypálil v levém kruhu z úhlu a Craig Anderson na přední tyči puk vyrazil vyrážečkou.
     
    21:10
    Kyle Palmieri v pravém kruhu pro vhazování vypálil s příklepem a jeho tečovanou střelu v tísni na přední tyči Craig Anderson lapačkou vytáhl mimo. Devils jsou i po přestávce lepší a chtějí navýšit své jednobrankové vedení.
     
    21:34
    A další pokus Devils. Craig Anderson si ale s pokusem z téměř nulového úhlu snadno poradil.
     
    22:13
    Devils přečkali tlak Senators a poté vyhodili puk na zakázané uvolnění. Bobby Ryan rychle vyjel z brány, v blízkosti levé tyče ale puk zasunout do sítě z otočky nedokázal. Cory Schneider před přerušením hry dobře zasáhl pravým betonem.
     
    22:59
    Chris Wideman zvedl před pravým kruhem pro vhazování hlavu, a když neměl komu přihrát, napřáhl ke střele zápěstím, která zamířila do náruče Coryho Schneidera.
     
    25:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bobby Ryan rychle zrychlil a podél střídaček zavezl puk do útočného pásma, kde od hrazení nahodil puk z ostrého úhlu před bránu a najíždějící DERICK BRASSARD z blízkosti poslal kotouč po ledě k levé tyči! Nádherná akce. V Canadian Tire Centre je znovu vyrovnáno – 2:2. Asistence: Bobby Ryan a Erik Karlsson.
    25:07 Derick BRASSARD - 2:2
     
    26:03
    Hra byla ihned po vhazování přerušena a Ottawa si po vstřelení vyrovnávací branky zahraje přesilovou hru. Damon Severson podruhé v zápase usedl na trestnou lavici – dvě minuty nedovolené bránění.
     
    26:29
    Adam Henrique se dostal na pravé straně v oslabení ke střele od hrazení, kterou Craig Anderson vyrazil na přední tyči za bránu a připsal si dobrý zákrok.
     
    27:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Mike Hofmann na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zachytil puk a diagonální přihrávkou přenesl hru doleva, odkud Erik Karlsson krásným pasem bez přípravy opět přenesl hru doprava a ALEXANDRE BURROWS se ocitl před bránou v obrovské šanci. První střela sice mezi betony Coryho Schneidera do brány neprošla, dorážka už ale zamířila z blízkosti k levé tyči a je to 3:2 pro Ottawu! Burrowsův jubilejní 200. gól v NHL. Asistence: Erik Karlsson a Mike Hoffman.
    27:15 Alexandre BURROWS - 3:2
     
    28:11
    Miles Wood a Alexandre Burrows se do sebe pustili ve středním pásmu a oba dostali dvě minuty. První jmenovaný hráč za krosček, druhý za sekání. Hra 4 na 4.
     
    28:31
    Nico Hischier prokázal fantastický přehled, když krásnou kolmou přihrávkou z obranného pásma hledal rozjetého Taylera Halla a málem ho v blízkosti levé tyče našel.
     
    29:27
    Oba týmy se dostaly v rychlém sledu do šance, Craig Anderson ale proti střele z úhlu dobře zasáhl betonem, stejně jako na druhé straně o pár sekund později Cory Schneider.
     
    30:08
    Johnny Oduya na pravém křídle vypálil od modré čáry a Cory Schneider šel rychle do kolen, aby puk ukryl ve výstroji. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    30:33
    Miles Wood to udělal nádherně, když v levém kruhu po krásné stahovačce vypálil mezi nohama jednoho ze clonících hráčů Ottawy, Craig Anderson byl ale u své pravé tyče připraven a připsal si dobrý zákrok. Hra byla přerušena.
     
    31:05
    Marcus Johansson se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže Craig Anderson jeho pokus z blízkosti vytáhl mimo! Málem to bylo 3:3.
     
    32:54
    Dalton Prout po krásné diagonální přihrávce z pravé strany napřáhl v levém kruhu ke střele, která z úhlu zamířila do hrudi Craiga Andersona. Brankář Ottawy puk vyrazil před sebe a po pohotové rybičce ho rychle zalehl.
     
    33:21
    Dalton Prout stejně jako před ním Damon Severson podruhé v zápase usedl na trestnou lavici. Hostující obránce fauloval ve středním pásmu a dostal dvě minuty za sekání.
     
    34:02
    Hokejisté New Jersey mohli podruhé v zápase udeřit v oslabení, když v blízkosti pravé tyče mířili do bližšího horního rohu brány, Craig Anderson ale puk vytáhl skvěle mimo!
     
    35:07
    Kombinace Senators před bránou Coryho Schneidera nic nepřinesla a Andy Greene puk odpálil do bezpečí.
     
    35:26
    Dalton Prout ihned po návratu z trestné lavice ve středovém kruhu podrazil Diona Phaneufa, což se hráčům Senators nelíbilo a jeli mu to okamžitě vysvětlit. Komerční přestávka.
     
    35:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jean-Gabriel Pageau vyrazil na pravé straně obranného pásma do rychlého protiútoku a před střídačkami si o hrazení krásně obhodil jednoho z hráčů Devils. Následovalo nahození za bránu Coryho Schneidera, kde se puku zmocnil TOM PYATT a po vyjetí zpoza ní v blízkosti pravé tyče z otočky svižnou střelou zápěstím přes pravý beton Coryho Schneidera zamířil ke vzdálenější levé tyči! Ottawa skórovala třikrát v řadě – 4:2. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    35:49 Tom PYATT - 4:2
     
    36:34
    Dion Phaneuf za vlastní bránou fauloval a po úderu do oblasti hlavy byl vyloučen na dvě minuty.
     
    38:34
    Devils se během přesilové hry dostali ke dvěma střelám a vyloučený Dion Phauneuf je zpět na ledě.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:37
    Miles Wood ze středního pásma napálil puk na bránu a Craig Anderson puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ottawa v úvodu prostřední části přečkala tlak Devils a po krásném úniku Bobbyho Ryana podél střídaček vyrovnal stav utkání z blízkosti Derick Brassard. Domácí po vstřelení vyrovnávací branky výrazně ožili a v přesilové hře se prosadil Alexandre Burrows, na jehož 200. gól v NHL navázal necelých pět minut před druhou přestávkou Tom Pyatt. Skóre po druhé třetině. Ottawa Senators 4 New Jersey Devils 2.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:40.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 24-30; Zablokované střely: 4-9; Vhazování: 57%-43%; Hity: 21-21; Přesilové hry: 2/4-0/3; Tresné min.: 8-10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    New Jersey před třetí třetinou vystřídalo brankáře. Cory Schneider z 24 střel čtyřikrát inkasoval a závěrečných dvacet minut odchytá Keith Kinkaid.
     
    41:15
    Cory Schneider nepodal vyloženě špatný výkon a vinu na střídání má zřejmě nakonec zranění.
     
    41:53
    Keith Kinkaid musel zasahovat proti střele Sens z pravého křídla, a přestože jeho zákrok nevydal přesvědčivě, zvládl puk vyrazit před sebe.
     
    42:13
    Pavel Zacha využil volného prostoru a z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou na přední tyči Craig Anderson vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    42:39
    Craig Anderson ukryl nahození Devils ve své výstroji a hra byla po přestávce poprvé přerušena.
     
    43:11
    Steven Santini si vybruslil zpoza brány do levého rohu útočného pásma a z ostrého úhlu nahodil puk na přední tyč, kde ho zmrazil pod sebou pozorný Craig Anderson.
     
    44:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Zach Smith přišel ve středím pásmu o puk a Taylor Hall ho po skvělém forčekingu obratem zavážel do útočného pásma, kde byl na modré čáře sevřen do kleští. Než ale došlo ke střetu s dvěma protihráči, stačil bekhendem kotouč posunout na rozjetého KYLEA PALMIERIHO, který se řítil sám na bránu a z mezikruží rychlou střelou zápěstím zamířil do pravého horního rohu brány! Devils se dostali na dostřel! Ottawa vede doma těsně 4:3. Asistence: Taylor Hall.
    44:03 Kyle PALMIERI - 4:3
     
    44:11
    Marcus Johansson na levé straně zavezl puk rychle do pásma a na vrcholu kruhu napřáhl ke střele zápěstím, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Craig Anderson ji ale dokázal s pomocí lapačky nadvakrát zkrotit a poté zastavit!
     
    44:42
    Dion Phaneuf se stal třetím hráčem, který byl dnes podruhé vyloučen, když dostal dvě minuty za podržení.
     
    45:01
    Damon Severson na levém křídle vypálil od hrazení a jeho střelu z úhlu našel v náručí Craig Anderson.
     
    46:22
    Jean-Gabriel Pageau napřáhl na vrcholu pravého kruhu k prudké střele s příklepem, kterou Keith Kinkaid ukryl v lapačce. Poté si ji ale rychle sundal, aby vyklepal svou levou ruku, která ho ještě teď pořádně pálí! Další těžký zákrok.
     
    46:22
    Marcus Johansson hraje dobrý zápas, jenže nyní byl vyloučen po faulu u střídaček na dvě minuty za podražení.
     
    47:16
    Kyle Turris z pravé strany přihrával do středu útočného pásma, jeho přihrávku ale vystihl Brian Gibbons a mezi dvěma protihráči středem ledové plochy zavezl puk do mezikruží, ve kterém si krásně prohodil jednoho z protihráčů a v blízkosti pravé tyče si rychle hodil puk z forhendu na bekhend. Fantastický únik ale gólem zakončit nedokázal, protože Craig Anderson jeho pokus po ledě vleže vyrazil vyrážečkou! Fanoušci vyvolávali jeho jméno.
    47:16 Brian Gibbons v závěru úniku ztroskotal na Andersonovi!
     
    48:19
    Steven Santini byl také vyloučen na dvě minuty za podržení a Ottawa zůstane v početní převaze.
     
    50:39
    Drew Stafford po návratu Stevena Santiniho na led vypálil tvrdě od modré čáry a puk se po jeho nepřesné střele od hrazení za bránou odrážel k levé tyči, kde ho Craig Anderson rychle zmrazil. Komerční přestávka.
     
    51:02
    Craig Anderson ukryl nahození Devils od střídaček v lapačce a hra byla přerušena. Ve třetí třetině se vylučovalo třikrát a ve všech třech případech za podražení.
     
    52:48
    Bobby Ryan po rychlé akci Sens na vnější straně pravého kruhu pro vhazování tvrdě vypálil s příklepem, Keith Kinkaid byl ale pozorný a puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    53:21
    Do konce zápasu zbývá odehrát necelých sedm minut a hra bude pokračovat po reklamní přestávce.
     
    54:48
    Další přerušení hry, po kterém opět dostává prostor reklamní přestávka. Ottawa vede těsně 4:3.
     
    55:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Kyle Palmieri za bránou vyhrál klíčový souboj o puk, který se po teči jednoho z hráčů Senators dostal do mezikruží a MARCUS JOHANSSON z blízkosti zamířil k pravé tyči! Craig Anderson neměl ponětí, kde puk je, a než zorientoval, bylo to 4:4! Parádní zápas. Asistence: Kyle Palmieri.
    55:05 Marcus JOHANSSON - 4:4
     
    56:30
    Ryan Dzingel po pravé straně zavezl puk do útočného pásma a zpětnou přihrávkou z vrcholu kruhu našel rozjetého Codyho Ceciho, který na vrcholu mezikruží vypálil bez přípravy. Jeho pokus ale našel pouze náruč Keitha Kinkaida!
     
    56:47
    Erik Karlsson na pravém křídle vypálil od modré čáry a Keith Kinkaid opět po zákroku přerušil hru.
     
    57:40
    Bobby Ryan předvedl nádhernou individuální akci, když na levé straně zavezl puk do útočného pásma a po krásném oblouku si sjel až před bránu, zakončit přesně bekhendem se mu ale nepodařilo a Keith Kinkaid lapil motýla do sítě! Ottawa se snaží rychle získat vedení zpět.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:48
    Keith Kinkaid zastavil sraženou ránu Senators z mezikruží a Damon Severson zamířil na ošetřovnu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Střídající Keith Kinkaid po druhé přestávce udržel čisté konto a jeho spoluhráči dokázali smazat dvoubrankové manko, které nabrali ve druhé třetině, během které inkasovali tři góly a přišli o slibně rozehraný zápas. Zásluhou Kylea Palmieriho a Marcuse Johanssona ale dotáhli utkání do prodloužení. Skóre po třetí třetině. Ottawa Senators 4 New Jersey Devils 4.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Kyle Palmieri na levé straně zavezl puk do kruhu pro vhazování a z úhlu napřáhl ke střele, která zamířila nad.
     
    61:20
    Devils právě vstřelili branku!
    Taylor Hall krátkou přihrávkou v obranném pásmu našel rozjetého JOHNA MOOREA, který využil dobré rychlosti, zavezl puk do útočné třetiny a v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která se od pravého betonu Craiga Andersona odrazila ke vzdálenější levé tyči! Devils vítězí po prodloužení na ledě Sens 5:4! Asistence: Taylor Hall a Nico Hischier.
    61:20 John MOORE - 4:5
     
    61:20
    Dnešní utkání sledovalo 13364 diváků.
     
    Konec zápasu.

     
    New Jersey zůstává po dramatickém vývoji utkání na ledě Ottawy venku nadále stoprocentní. Vše odstartoval Nico Hischier, který se během úvodních pěti minut po premiérově trefě v NHL a bleskovém vyrovnání Kylea Turrise v přesilové hře prosadil dvakrát. Devils vstupovali do prostřední části duelu s vedením, jenže po úvodním tlaku zcela propadli a Senators třemi góly zápas otočili na svou stranu. Síť za Corym Schneiderem postupně rozvlnili Derick Brassard, svým 200. gólem v NHL Alexandre Burrows a Tom Pyatt. Do třetí třetiny nastoupil vinou zranění místo Coryho Schneidera náhradní brankář Keith Kinkaid, který udržel čisté konto, a Devils zásluhou Kylea Palmieriho a Marcuse Johanssona dotáhli zápas do prodloužení, které po minutě a 20 sekundách ukončil John Moore. Konečný výsledek. Ottawa Senators 4 New Jersey Devils 5 po prodl.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 33-46; Zablokované střely: 9-11; Vhazování: 61%-39%; Hity: 31-30; Přesilové hry: 2/6-0/4; Tresné minuty: 10-14.
     
    Hvězdy utkání

    1. John Moore (NJD) 1+1
    2. Nico Hischier (NJD) 2+1
    3. Erik Karlsson (OTT) 0+3
     
    Česká stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 3 střely, TOI 13:41 (04:50:15)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Turris (E. Karlsson, Z. Smith), 26. Brassard (B. Ryan, E. Karlsson), 28. Burrows (E. Karlsson, Hoffman), 36. Pyatt (Pageau) – 3. Hischier (Stafford, Hall), 5. Hischier (Hall, J. Moore), 45. Palmieri (Hall), 56. Ma. Johansson (Palmieri), 62. J. Moore (Hall, Hischier)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Turris (A), Dzingel – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – N. Thompson, Brown, Burrows. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    New Jersey Devils: Schneider (41. Kinkaid) – A. Greene (C), Severson, J. Moore, Santini, Butcher, Prout – Hall (A), Hischier, Stafford – Ma. Johansson, Henrique (A), Palmieri – Bratt, Zacha, Gibbons – Wood, Coleman, Noesen. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Ghislain Hebert. Čároví: Greg Devorski, Ryan Galloway

    Diváci: 13364
    thejrc.org