Třinec – Plzeň 3:2 (po pr.) | Litvínov – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:3 (po pr.)
po s.n. (0:1)
Piráti Chomutov
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 20.10.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Petr HOLÍK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Autorem vítězné branky je PETR HOLÍK.
     
    62:03
    Dva velké zákroky Štěpána Lukeše! Ten nejdřív vyrazil střelu z pravé strany, povedlo se mu zneškodnit i dorážku po odrazu od zadního mantinelu.
     
    61:21
    Jaroslav Mrázek si najel podél pravého mantinelu až do brankoviště, kde zakončoval. Puk mezi betony Jana Růžičky ovšem neprocpal!
     
    60:59
    Následně předvedl naprosto zbytečný faul Petr Koblasa, který sekal jednoho z hostů. Pokračovat se bude po oddechovém čase Bruslařů.
     
    60:27
    Obrovský závar před Růžičkou! Michal Vondrka již posílal kotouč do branky, ten byl ovšem zalehnut bránícím hráčem Mladé Boleslavi!
     
    59:59
    V poslední sekundě se dostal kotouč do brankoviště, kde zakončoval jeden z domácích v letu. Kotouč za zasahujícího se Růžičku ovšem nikomu dostat nepovedlo!
     
    59:25
    Jan Hanzlík nabral kotouč na lopatu a poslal jej mimo ledovou plochu. Půl minuty přesilovka pět na tři pro domácí celek, obrovská šance.
     
    58:38
    Obrovská šance pro domácí celek na rozhodnutí. Lukáš Žejdl podrazil chomutovského hokejistu a inkasuje dvouminutový trest.
     
    57:16
    Nahození Bretta Flemminga bylo hodně nebezpečné, puk poskakoval v brankovišti, nikdo v modrém dresu jej ovšem nedokázal poslat do branky!
     
    56:04
    A opět přesilovka Mladé Boleslavi bude nekompletní. Oldrich Kotvan nedovolil ujet Michalu Vondrkovi, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    55:07
    Jen se domácí vrátili z trestné lavice, už tam zase jdou. Brett Flemming před brankou Štěpána Lukeše podrazil hostujícího hráče, velká šance pro Bruslaře.
     
    53:03
    Přesilovka Mladé Boleslavi trvala jen deset sekund. Jakub Sklenář ujížděl a Oldrich Kotvan jej podrazil. Uvidíme tak hru čtyři na čtyři.
     
    52:53
    A opět jdou domácí na trestnou lavici. Brett Flemming se za brankou Štepána Lukeše dopustil sekery, uvidíme tak další početní výhodu.
     
    50:46
    Skvělá příležitost pro hosty. Ondřej Dlapa inkasuje dvouminutový trest za faul u levého mantinelu obranné třetiny, prohřeškem je hrubost.
     
    50:15
    Lukešovi vypadl kotouč, ke kterému se dostávali hosté, ale dříve tam byli domácí. Vladimír Růžička následně unikal po pravé straně, svižná rána ale v brance neskončila!
     
    49:26
    Dávid Skokan byl hlavním kohoutem mely, následně se na něj sesypali hosté. Slovenský útočník inkasuje trest, na druhé straně to je Radan Lenc. Oba dostávají čtyřminutový trest za hrubost.
     
    45:59
    Následně se Bruslaři dostali do šance, kterou ale Štěpán Lukeš vykryl. Bekhendem to mezi kruhy zkoušel Lukáš Žejdl, který ale devátý extraligový bod nepřidal!
     
    44:31
    Nahození Ondřeje Dlapy tečoval v brankovišti chomutovský Petr Koblasa. Puk proletěl kolem betonů Růžičky a nakonec skončil jen na tyčce!
     
    41:40
    Jakub Lauko našel na levé straně Michala Poletína, jenž rychle zakončoval. Pokus od mantinelu skončil v brankovišti, kde se Dávid Skokan nedokázal prosadit!
     
    37:22
    Dvojnásobná početní výhoda také pro domácí. Dávid Skokan byl podražen a Piráti mají dlouhou početní výhodu pěti proti třem. Fauloval Tomáš Urban.
     
    36:44
    Nyní jsou domácí z toho nejhoršího venku. Bílozelených bylo na ledě šest, čehož si všiml hlavní sudí. Tomáš Knotek tento trest odsedí.
     
    35:07
    Mladou Boleslav nyní ovšem čeká dvojnásobná přesilovka! Dávid Skokan za krosček u mantinelu inkasuje dvouminutový trest.
     
    34:00
    Následně se podražení dopustil útočník Ivan Huml, který nabízí hostujícímu celku další přesilovou hru.
     
    31:32
    A v další aktivitě domácích fauloval František Hrdinka. Hostující sedmý bek je vyloučen za hákování Dávida Skokana.
    29:25 Martin PROCHÁZKA - 2:2
     
    29:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Brett Flemming upadl ve střední třetině, a tak jej Pavel Musil lehce přebruslil. Hostující rychlík si najel až před branku, kde předložil neodolatelnou nabídku pro MARTINA PROCHÁZKU, kterému nedělalo problém trefit odkrytou branku. Asistence: Pavel Musil.
     
    27:17
    Z pravého kruhu to svižnou střelou zkoušel Vladimír Růžička. Pokus mladoboleslavskému brankáři nadělal pořádné problémy, za jeho záda ovšem nepropadl!
     
    25:25
    Přesilovka je u konce. Na lavici hanby již odjíždí Lukáš Pabiška, který na modré čáře fauloval bránícího chomutovského hráče.
    24:12 Dominik PACOVSKÝ - 2:1
     
    24:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Branka platí! Mladoboleslavští se dostali do závaru před brankou a na několikátý pokuse se jim povedlo vstřelit branku. Autorem šťastné a vypracované trefy je DOMINIK PACOVSKÝ. Asistence: Tomáš Knotek a Jakub Orsava.
     
    24:12
    Mladá Boleslav dala po závaru před brankou Štěpána Lukeše branku a snížila na 1:2! Uvidíme, zda bude branka uznána, sudí se radí s videorozhodčím.
     
    23:39
    Vladimír Růžička oslabuje Piráty na čtyři minuty. Po jeho vysoké hokejce se spustila hostujícímu hráči krev a uvidíme tak dlouhou přesilovku Bruslařů.
     
    19:06
    Do zajímavé šance si sjel kapitán domácích Michal Vondrka. Jan Růžička ovšem jeho pokus mezi betony nepropustil, to byl dobrý zákrok hostujícího brankáře.
     
    18:02
    Do slibné akce unikal mladíček Jakub Lauko, jenž byl rázně faulován Davidem Němečkem. Ten za podražení inkasuje dvě minuty.
     
    15:43
    Další početní výhoda pro hostující celek. Na lavici hanby usedá za podražení obránce Alex Rašner.
     
    12:58
    Piráti jdou do čtyř. Jaroslav Mrázek fauloval u hrazení a dostává dvouminutový trest. Mladá Boleslav se může vrátit do utkání.
     
    10:07
    Nebezpečný pokus také na straně druhé. Petr Koblasa zakončoval z levé strany a pokoušel se Růžičku obstřelit, ten ale ramenem nakonec zasáhl.
     
    09:13
    Velkou šanci nyní spálil obránce Jiří Říha! Ten dostal přihrávku před branku od Klepiše, branku ale opravdu trestuhodně přestřelil!
    08:01 Vladimír RŮŽIČKA - 2:0
     
    08:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Když nevíš co s pukem, tak to tam prostě pošli! VLADIMÍR RŮŽIČKA si najel po levé straně do pásma a z úhlu ho prostě poslal do brankoviště. Jan Růžička si zde nepohlídal prostor a kotouč mu trestuhodně propadl do branky. Asistence: Dávid Skokan.
     
    07:15
    První početní výhodu si zahrají také domácí. Brett Flemming byl podražen v útočném pásmu, Lukáš Žejdl již sedí na trestné lavici.
     
    02:27
    Hosté hned budou mít šanci na vyrovnání. Na lavici hanby totiž usedá chomutovský útočník Ivan Huml, který se provinil hákováním.
    01:45 Dávid SKOKAN - 1:0
     
    01:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se Piráti prosadili a jdou poprvé v utkání do vedení! Jakub Lauko vjel do útočné třetiny, kde posunul kotouč na Michala Poletína. Ten z první posouval na DÁVIDA SKOKANA, jenž se do prázdné branky nemýlil – 1:0! Asistence: Michal Poletín a Jakub Lauko.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 2. Skokan (Poletín, Lauko), 9. V. Růžička (Skokan) – 25. Pacovský (T. Knotek, Orsava), 30. Martin Procházka (P. Musil), rozh. náj. P. Holík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Poletín (CHM)
    0:0   Martin Procházka (MBL)
    2. série:
    0:0   Michal Vondrka (CHM)
    0:0   Jakub Orsava (MBL)
    3. série:
    0:0   Roman Chlouba (CHM)
    0:1   Petr Holík (MBL)
    4. série:
    0:1   Vladimír Růžička (CHM)
    0:1   Jakub Klepiš (MBL)
    5. série:
    0:1   Petr Koblasa (CHM)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (J. Laco) – Mrázek, Flemming, Rašner, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Koblasa – Poletín, Lauko, Skokan – Hlava, Chlouba, V. Tomeček.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Maxwell) – Kotvan, J. Říha, Hanzlík, Knot, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Valský, P. Holík, Klepiš – Orsava, Žejdl, Pacovský – Lenc, P. Musil, Pabiška – Urban, T. Knotek, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Hynek, Špůr.

    Diváci: 3 767
    thejrc.org