Třinec – Plzeň 3:2 (po pr.) | Litvínov – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 20.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý večer z Třince! Tipsport extraliga pokračuje patnáctým kolem, třinecká WERK ARENA bude svědkem souboje dvou týmů pohybujících se na čele tabulky! Třetí Oceláři Třinec přivítají vedoucí tým tabulky Škodu Plzeň. Očekává se atraktivní bitva, kdo se bude po závěrečném hvizdu radovat z vítězství? Odpovědi začneme poznávat od pátečních sedmnácti hodin!
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzeňští do sezóny vstoupili s výrazně posíleným kádrem a nejvyššími ambicemi, ty se zatím indiánům daří naplňovat. Družina trenéra Martina Straky po čtrnácti kolech vévodí extraligové tabulce, k prvnímu místu Plzni pomohla prohra Komety na ledě Ocelářů, a také získaný bod v duelu na ledě Litvínova. Západočeši na Zimním stadionu Ivana Hlinky prohráli v prodloužení.


    “Viděli jsme bojovné utkání z obou stran. Věděli jsme, že už s Kometou hrál Litvínov dobře a že to tady proto nebude vůbec jednoduché. Šli jsme do vedení, snažili jsme se ho držet, ale dostali jsme poměrně brzy gól na 1:1. Pak se to přelévalo, čekalo se na chybu. Nahoru dolů, šance na obou stranách. Ubránili jsme v prodloužení oslabení tři na čtyři, pak se dopustili chyby při hře tři na tři a nájezd to následně rozhodl,“ řekl asistent Ladislav Čihák po úterním klání.


    Vervě k výhře nad Škodovkou pomohl především jeden aspekt, a to, že se Litvínovu povedlo ubránit nejlepšího kanonýra dosavadního průběhu extraligy. Dominik Kubalík po návratu z KHL exceluje, na svém kontě má již čtrnáct branek, k tomu přidal i sedm asistencí. Kubalíkovi úspěšně sekunduje Tomáš Mertl (12+8), nejlepším nahrávačem Plzně pak je Milan Gulaš (8+11). Vedení západočeského celku navíc v minulých dnech do svého týmu přivedlo další zvučnou posilu, na měsíční zkoušku z NHL přišel Jakub Kindl.


    Poslední zápas Plzně

    17. října 2017: HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 2:1 pp. (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0).

    Branky a nahrávky: 17. J. Černý (Kubát), 65. Gerhát (TS) – 14. Stach (Mertl, Gulaš).

    Sestava Plzně v posledním zápase: M. Svoboda (Sochůrek) – Čerešňák, D. Sklenička, L. Kaňák, Moravčík, Jones, Pulpán – Gulaš (C), Mertl, Schleiss – Indrák (A), Stach, D. Kubalík (A) – Straka, Kracík, Kindl – Hollweg, Preisinger, Kodýtek.

     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři zahájili druhou čtvrtinu Tipsport extraligy na svém ledě, hráči s drakem na hrudi znovu dokázali, že jim led ve WERK ARENĚ nadmíru svědčí. Družina kapitána Lukáše Krajíčka zvítězila v sedmém z osmi domácích zápasů, ani jednou navíc Slezané doma ze zápasu neodešli bez bodu. Není proto divu, že Oceláři vedou tabulku domácích zápasů, v té celkové pak svěřencům trenérů Varadi a Zadiny patří třetí příčka.


    Hráči s drakem na hrudi ale nemají nejvyšší pozici tabulky nijak vzdálenou, na první Plzeň i druhou Kometu ztrácejí jen dva body. Právě výhrou nad Brnem se Oceláři přiblížili prvnímu místu, to pro sebe mohou urvat již v úterním kole, kdy přivítají právě vedoucí celek z Plzně. „Doma musíme ty body nahrát, další měsíc nás čeká skoro celý venku, proto teď musíme posbírat co nejvíc bodů,“ ví Milan Doudera.


    Slezany v nejbližších dnech čekají ještě tři domácí zápasy v řadě. Po pátku, kdy do WERK ARENY zavítá Plzeň, se Oceláři v neděli utkají s Jihlavou, v úterý pak na řadu přijde druhé ocelářské derby sezóny. Pro páteční duel by měl být trenérům k dispozici obránce Vladimír Roth, který již naplno trénuje s týmem, do individuálního tréninku se zapojil také Jakub Petružálek. Jeho návrat mezi extraligové mantinely však ještě není znám.


    Poslední zápas Ocelářů

    17. října 2017: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

    Branky a nahrávky: 27. Hrňa (Marcinko, M. Doudera), 32. Martin Růžička (Hrňa, Rákos), 46. Martin Růžička (O. Kovařčík, Marcinko), 60. Martin Růžička (Rákos) – 29. Mallet (Nahodil, Gulaši).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Bartko, Linhart, Adámek, Musil – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – Irgl, Rákos, Hrňa – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Slezané hostili indiány v rámci druhého kola Tipsport extraligy, jednalo se o domácí premiéru. A premiéra to byla úspěšná. Oceláři si během zápasu vytvořili až čtyřbrankový náskok, hostující tým Škody Plzeň sice stáhl v průběhu utkání výsledek na pouze dvoubrankový rozdíl, ale vítězství Ocelářů pečetil do prázdné branky Adamský..


    10. září 2017: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 5:2 (2:0, 2:1, 1:1).

    Branky a nahrávky: 16. Marcinko (Roth, Martin Růžička), 18. Polanský (Petružálek, M. Doudera), 28. Martin Růžička, 34. Marcinko (Roth, Dravecký), 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) – 39. D. Kindl (Kracík), 43. Gulaš (Schleiss).

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth (A), Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Václav Varaďa.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, D. Sklenička, Pulpán, Jones, Kvasnička – D. Kubalík (A), Mertl, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, Straka – Vracovský, Kodýtek, Hollweg. Trenér: Martin Straka.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Úvodní buly pro Plzeň. Hosté se okamžitě pokusili přejít do útočné třetiny, Gulaše ale u modré čáry zastavil Doudera. Na druhou stranu pak pádil Marcinko, ani on ale nebyl úspěšný.
     
    01:09
    Škodovka je v úvodních vteřinách duelu aktivnějším týmem. Hosté si proklestili cestu do třineckého pásma, první šance indiánů ale skončila vedle Hrubcovy branky.
     
    01:27
    Cienciala zatáhl kotouč do pásma Plzně, po přechodu modré čáry nahodil puk na brankáře Svobodu. Hostující gólman drží puk v lapačce.
     
    01:55
    Irgl z pravé strany hledal najíždějícího Rákose, hostující defenzíva ale zafungovala velmi dobře a nepustila puk k třineckému útočníkovi.
     
    02:38
    Aron Chmielewski a Ondřej Kovařčík zle dotírali na brankáře Plzně, Miroslav Svoboda musel likvidovat hned tři pokusy třineckých forvardů. Ani jeden z domácích útočníků ale nedokázal dostat kotouč do hostující sítě.
     
    03:20
    Plzeňští přenesli hru na druhou stranu kluziště, hosté se ale v třineckém pásmu nedostali k žádné střele. Domácí kontrolují kotouč.
     
    03:49
    Dravecký zůstal osamocen na útočné modré čáře, útočník Ocelářů navíc dostal přesný pas. Slovenský forvard zavezl kotouč do útočné třetiny, z kruhu pro vhazování pak hledal najíždějícího Martina Růžičku. Přihrávka však byla zblokována.
     
    04:15
    Hosté se marně pokoušeli o rychlou protiakci, zastavil je ofsajd.
     
    04:26
    Další pokus Plzně už zaměstnal brankáře Hrubce, třinecký gólman musel likvidovat pokus Čerešňáka. Hostující bek pálil od modré, trefil ale pouze hruď domácího brankáře.
     
    04:46
    David Musil nezvládl bruslení u útočné modré čáry, to umožnilo hostům jíž do přečíslení dvou proti jednomu. Celou akci ještě z druhé vlny podporoval Jan Schleiss, který nakonec dostal pobídku z zakončení. Schleiss přestřelil.
     
    05:06
    Na druhé straně se vyznamenal Svoboda, který vyrazil dělovku Hrni. Kotouč skončil v ochranné síti, buly v útočném pásmu Ocelářů.
     
    05:36
    Indiáni nepustili domácí do další šance, cestu k brance ale hosté také nenašli. V rohu třineckého pásma dobrou práci odvedl Krajíček.
     
    06:03
    Oceláři rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště, Linhartovo nahození od modré čáry skončilo u Svobody. Vhazovat se bude v pásmu Plzně po komerční přestávce.
     
    06:39
    Obrovská šance Martina Růžičky! První formace Ocelářů se z hloubi vlastního pásma dostala až před Svobodu, Dravecký namazal najíždějícímu Růžičkovi do předbrankového prostoru! Třinecký snajpr měl dostatek času k zakončení, Svoboda ale nemusel zasahovat. Růžička přestřelil.
     
    06:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:23
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, na hostující klec ale zatím mířila jen jedna střela. Postaral se o ní Svačina, který ale od modré čáry minul branku.
     
    07:50
    Škodovka získala kotouč a poslala jej za Hrubcovu branku. Následný návrat Ocelářů do útočné třetiny zastavuje ofsajd.
     
    08:10
    Růžička se v rohu hostující třetiny dostal do svízelné situace, nakonec se domácímu útočníkovi povedlo rozehrát puk pro volného Hrňu. Ten mohl střílet z kruhu pro vhazování, kotouč ale trefil jen Svobodovy betony.
     
    08:45
    Škodovka je kompletní. Oceláři v závěrečných vteřinách přesilovky nijak vážně neohrozili brankáře Svobodu, Martin Růžička v dobré příležitosti pouze promáchl.
     
    09:27
    Hosté dostali kotouč do pásma Ocelářů, v rohu kluziště ale nedokázali přejít skrz bránícího Douderu. Pokus Ocelářů o návrat do útočné třetiny končí ve středním pásmu, kde Ondřeje Kovařčíka tvrdě zastavil Jakub Kindl. Hra je přerušena, buly v neutrální zóně.
     
    10:14
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Dravecký s Polanským měli na holi první branku zápasu. Druhý jmenovaný ale nedokázal trefit prudký pas. Slezané si nicméně svou aktivitou vybojovali další přesilovku, dvě minuty za úmyslné posunutí branky obdržel brankář Miroslav Svoboda. Trest odpyká Miroslav Indrák.
     
    10:43
    Přesilovka Ocelářů rychle končí, Daniel Rákos nedovoleným způsobem odzbrojil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a jednatřicet vteřin hry ve čtyřech na obou stranách.
     
    11:31
    Hra ve čtyřech zatím nic zajímavého nenabízí. Krajíček při pokusu o přechod do útočné třetiny nechal kotouč za svými bruslemi, Škodu na druhé straně zastavil ofsajd.
     
    12:13
    Martin Růžička si vzal kotouč v útočném pásmu, objel hostující branku a vybojoval další přesilovku pro své barvy. Na trestnou lavici usedá Lukáš Pulpán. Za vteřinu se na led vrátí Indrák, pokračovat tak bude hra ve čtyřech. Za dalších třicet vteřin pak Oceláři budou mít k dispozici zkrácenou početní výhodu.
     
    12:20
    Oceláři vyhráli buly v útočném pásmu, u modré čáry se pak do kotouče opřel Vladimír Roth. Dělovka třineckého beka pořádně vyděsila brankáře Svobodu, hostující gólman puk vyrazil s vypětím všech sil.
     
    12:43
    Slezané jsou kompletní, Oceláři hrají v početní výhodě.
     
    13:22
    Marcinko zpoza branky hledal před brankovištěm stojícího Rákose, ten ale nedokázal trefit letící puk. Oceláři se vyhnali do střední třetiny.
     
    13:50
    Marcinko s Rákosem nedokázali vybojovat kotouč v souboji za Svobodovou brankou, Plzeň se opět osvobodila.
     
    14:16
    Přesilovka domácích je u konce. Oceláři ale stále drží kotouč v útočném pásmu, Marcinko z těžkého úhlu přestřelil.
     
    14:48
    Na druhé straně se poprvé viditelněji do hry zapsal Dominik Kubalík, který mohl před Hrubcem zužitkovat pas Mertla. Nejlepší střelec extraligy ale netrefil branku.
     
    15:17
    Také další hostující přihrávka mířila na Kubalíkovu hůl, plzeňský útočník ale nedokázal zpracovat prudký pas u modré čáry, Škodovka vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    15:17
    Pozor, je tady další přesilovka pro Oceláře. Hráčská lavice Plzně obdržela menší trest za nesportovní chování. Trest odpyká Dominik Kubalík.
     
    15:55
    Ocelářům se přesilovka zatím nedaří. Plzeň se nejprve dokázala osvobodit, Slezany pak v návratu do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    16:32
    Třinec je v útočné třetině, zatím ale pouze kombinuje u levého hrazení.
     
    16:50
    Roth od modré poslal pobídku pro Marcinka, ten ale tečoval kotouč mimo tři tyče. Hosté se poté opět osvobodili.
     
    17:12
    Dvě střely Erika Hrni, dva zákroky Miroslava Svobody. Hostující brankář poté odpálil puk do středního pásma.
     
    17:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka ubránila třetí oslabení, ihned po jeho skončení navíc poprvé udeřila! DOMINIK KUBALÍK se z trestné lavice zapojil do útočné akce svého celku a tvrdou ránou z voleje zužitkoval pas Jana Schleisse. Hrubec dokázal kotouč pouze přibrzdit. Asistence: Jan Schleiss, Miroslav Svoboda.
    17:25 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    18:19
    Rákos zatáhl kotouč do útočného pásma, jeho následný pokus z levé strany však byl sražen do rohu kluziště. Hosté posílají kotouč do pásma Ocelářů.
     
    18:38
    Tam se k puku dostali opět domácí hokejisté, kteří nakonec donutili Svobodu k dalšímu zákroku. Podél pravého mantinelu se do střelecké pozice řítil Irgl, jeho pokus ale hostujícího brankáře nijak nepřekvapil.
     
    19:07
    Poslední minuta první třetiny. Polanskému se nepovedl přechod do útočného pásma, na druhé straně pak Schleiss ztroskotal na Ciencialovi, který jej čistě odstavil od kotouče.
     
    19:33
    Nepřesná rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění, hra se přesouvá k brance Šimona Hrubce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Dvacet minut zápasu je minulostí, do kabin jdou s jednobrankovým vedením hráči Plzně. V úvodní třetině byli o něco aktivnější hokejisté Třince, hráči s drakem na hrudi měli k dispozici také tři přesilové hry, síť se ale vlnila jen za zády brankáře Hrubce. Toho v osmnácté minutě dělovkou z vrcholu kruhu pro vhazování propálil Dominik Kubalík.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 11:6,
    zblokované střely: 5:3,
    hity: 0:5,
    vhazování: 9:11,
    trestné minuty: 2:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Jedna šance na každé straně, obě se nepovedly. Dravecký ztratil kotouč v rohu plzeňského pásma, Kubalík na druhé straně netrefil letící přihrávku.
     
    20:48
    Oceláře při dalším pokusu o přechod do útočné třetiny zastavuje ofsajd.
     
    21:27
    Teď už Hrubec musel zasahovat, po dobré práci Preisingera se ke střele z voleje odhodlal Indrák. Kotouč trefil Hrubcův beton. Oceláři následně vyhazují na icing.
     
    22:08
    Svačina s Ciencialou zakombinovali ve středním pásmu, pak ale pouze odevzdali kotouč hostujícím hráčům a šli střídat.
     
    22:45
    Moravčík chtěl rychlým pasem do akce vyslat Vracovského, ten ale stál v ofsajdu, nemohl proto hrát puk. Pískáno je proto zakázané uvolnění, hra se stěhuje k Svobodovi.
     
    23:17
    Čtvrtá formace domácích se ale k žádnému tlaku v útočném pásmu nedostala. Chmielewski se navíc dostal do těžké pozice, ze které jen odevzdal kotouč na hole hráčů Škody.
     
    23:53
    Hosté toho využili k přechodu do útočné třetiny, Hrubec musel likvidovat pokus Kubalíka i dorážení Gulaše. Třinecký brankář byl úspěšný v obou případech.
     
    24:35
    Na druhou stranu se pak do slibně vypadající šance dostal Dravecký, jeho pokus z mezikruží ale Svobodu nepřekvapil. Draveckému se nepovedla ani následná dorážka.
     
    25:00
    Plzeňští velmi rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště, než ale stačili cokoliv vymyslet, jsou vykázáni do středního pásma. V Hrubcově brankovišti se pohyboval Preisinger.
     
    25:57
    Na jedné straně Kracík, na druhé Ondřej Kovařčík. Oba útočníci se pokoušeli o přechod přes modrou čáru, oba neúspěšně.
     
    26:28
    Aron Chmielewski zabojoval o kotouč v útočném pásmu, nakonec se mu povedlo postrčit puk pro zcela volného Michala Kovařčíka! Třinecký mladík mohl pálit z bezprostřední blízkosti, střela mu ale nesedla a puk skončil v rohu kluziště!
     
    27:21
    Oceláři přidali na obrátkách, v útočném pásmu s kotoučem dlouho operoval Martin Růžička. Z jeho práce mohl před Svobodou těžit Dravecký, slovenský forvard ale nedokázal vystřelit skrz trojici bránících hráčů.
     
    27:40
    Vladimír Dravecký to ale následně přehnal s tvrdostí a oslabuje svůj tým. Dravecký si odsedí dvě minuty za krosček. Komerční přestávka.
     
    28:01
    Oceláři vybojovali kotouč, Rákos s Ciencialou jej poté dopravili za hostující klec. Cienciala navíc zachoval chladnou hlavu a vrátil puk do středního pásma, odkud jej znovu za plzeňskou klec poslal Musil.
     
    28:40
    Hosté jsou v třineckém pásmu, Gulašův pokus byl příliš vysoký. Plzeň zůstává u kotouče.
     
    29:00
    Indiáni stále kombinují, na Hrubce zatím nemířil žádný další pokus.
     
    29:21
    Oceláři opět uzmuli puk do své moci, Martin Růžička navíc nebezpečně pálil. Svoboda vyrazil puk maskou.
     
    29:49
    Oceláři jsou kompletní a mají kotouč na svých holích.
     
    30:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři svůj tlak proměňují ve vyrovnávající branku! Hráči s drakem na hrudi dostali svého soupeře pod velký tlak, Svoboda ještě dokázal vyrazit první pokus Bohumila Janka. Kotouč se však od Davida Ciencialy vrátil k Jankovi, jehož druhý pokus před Svobodou šikovně tečoval JIŘÍ POLANSKÝ! Hostující brankář byl bezmocný! Asistence: Bohumil Jank, David Cienciala.
    30:15 Jiří POLANSKÝ - 1:1
     
    30:55
    Oceláři mohli vzápětí otočit skóre na svou stranu, před hostujícím brankářem dobře pracovali bratři Kovařčíkové, ani jeden z nich ale nedokázal poslat kotouč za záda ležícího brankáře Plzně!
     
    31:55
    Hosty v jejich snaze o protiakci zastavil ofsajd, Svobodovu ležérní rozehrávku na druhé straně málem potrestal Hrňa, domácí útočník ale nedokázal obejít bránícího Skleničku.
     
    33:07
    Na jedné straně v dobré pozici neuspěl Daniel Rákos, který nedokázal vymíchat Svobodu, na druhé straně si pak David Stach nepohlídal postavení na modré čáře, ofsajd mu zhatil samostatný únik.
     
    33:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další akce plzeňského celku už končí v Hrubcově síti! Hosté se po nepřehledné situaci ve středním pásmu, kdy kotouč několikrát zastavil čárový rozhodčí, dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Miroslav Indrák potáhl kotouč, poté jej předal DAVIDU STACHOVI, který z velmi těžkého úhlu poslal puk za záda třineckého brankáře! Asistence: Miroslav Indrák.
    33:26 David STACH - 1:2
     
    34:37
    Doudera při rozehrávce zlomil hůl, těžit z toho mohl Mertl a Moravčík! Hosté dvakrát pálil na třineckého brankáře, Hrubec zlikvidoval oba pokusy.
     
    34:49
    Hrubec likviduje také další akci Škodovky, neúspěšně na něj dotíral Kubalík.
     
    35:19
    Irgl mohl jít s Rákosem vstříc hostující brance, třinečtí útočníci se však nedohodli u útočné modré čáry a přenechali puk hostům. Plzeň rychle přenesla hru k Hrubcovi, ani hosté ale svou akci nezakončili úspěšně.
     
    35:46
    Polanského nenápadné nahození od modré čáry zapadlo do Svobodovy výstroje, hostující brankář nemohl najít puk, vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    35:57
    Martin Růžička ztratil v útočném pásmu kotouč, z toho resultovala akce hostí. Stach zatáhl puk do útočné třetiny, jeho střela ale byla přizvednuta Jankem až do ochranné sítě.
     
    36:35
    Oceláři zavezli puk do útočné třetiny, Marcinko s Draveckým pak připravili pozici pro Janka. Obránce Ocelářů pálil z první, trefil ale pouze brusle prvního bránícího hráče.
     
    37:15
    Dvě velké šance Ocelářů! Ondřej Kovařčík tečoval Rothovu nabídku těsně nad hostující branku, střelu Martina Růžičky pak Svoboda s vypětím všech sil vyrazil mimo svou branku!
     
    38:20
    Irgl v útočném pásmu ztratil rovnováhu i kotouč, protiakce Straky skončila na Hrubcově výstroji.
     
    38:46
    Oceláři dostávají v závěru druhé třetiny možnost přesilové hry. Hosté si nepohlídali střídání, sudí jim odpískal příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jaroslav Kracík.
     
    38:56
    První akci domácím hatí ofsajd, Roth nestihl zastavit kotouč na modré čáře.
     
    39:20
    Oceláři se nemohou usadit v útočném pásmu, vypadá to, že Plzeň udrží své těsné vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

    Milan Gulaš si hned v první zápase po návratu do extraligy připsal dvě nahrávky a pět střel ???? #CCMHockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Druhá třetina je za námi, hosté z Plzně stále drží hubené jednobrankové vedení. Prostřední dvacetiminutovka nabídla další dvě branky, za domácí nejprve v jednatřicáté minuty srovnával Jiří Polanský, za další tři minuty Škodě vedení vrátil David Stach. Oceláři se v závěru periody tlačili za dalším vyrovnáním, pokaždé ale ztroskotali na brankáři Svobodovi.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu):

    Střely na branku: 12:7 (23:13),
    střely mimo: 1:3 (7:6),
    zblokované střely: 3:4 (8:7),
    hity: 1:7 (1:12),
    vhazování: 10:8 (19:19),
    trestné minuty: 2:2 (4:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Oceláři zahájili závěrečnou třetinu v přesilové hře, domácím se ale zatím nepovedlo dostat do útočné třetiny.
     
    40:51
    Škodovka je kompletní, Slezané se v celé přesilovce nedostali do útočné třetiny.
     
    41:37
    Hrubcovu branku ostřelovali Kracík a Straka, ani jeden z hostujících pokusů ale nemířil mezi tři tyče.
     
    41:54
    Početní výhoda pro Plzeň, Michal Kovařčík v útočném pásmu trefil obličej Lukáše Pulpána, třinecký útočník odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    42:13
    Hosté mají velkou příležitost k navýšení svého vedení! Vladimír Dravecký do přehnal se snahou získat kotouč za plzeňskou brankou a podrazil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a čtyřicet jedna vteřin přesilovky pěti proti třem pro Plzeň.
     
    42:40
    Hosté drží puk v útočném pásmu, dva pokusy Dominika Kubalíka byly sraženy obětavě bránícími Oceláři.
     
    43:00
    Další střelu na Hrubce vyslal Gulaš, také tento pokus byl sražen do rohu kluziště. Hosté poté dostali kotouč na boční síť Hrubcovy branky, vhazovat se bude v pásmu Ocelářů.
     
    43:12
    Daniel Rákos po buly získal kotouč a zavezl jej do pásma soupeře. Kousek za modrou čarou nahodil puk na brankáře Svobodu, ten raději přerušil hru.
     
    43:33
    Plzeň je zpátky před Hrubcem, do konce dvojnásobné početní výhody zbývá dvacet vteřin.
     
    44:11
    Oceláři zvládli oslabení a hrají v plném počtu! Ve čtyřech se do protiakce řítili Michal Kovařčík s Tomášem Linhartem, hosté ale hrozící nebezpečí odvrátili.
     
    44:30
    Svoboda kryje další akci Třince, proti plzeňskému brankáři neuspěl Krajíček.
     
    45:04
    Také další souboj třineckého kapitána s brankářem Svobodou dopadl lépe pro hostující barvy. Plzeň poté mohla jít do protiakce, tu ale zhatila nepřesná rozehrávka, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    45:36
    Oceláři drželi kotouč na svých holích, snažení domácích skončilo nepřesnou střelou Martina Růžičky. Indiáni poslali puk do středního pásma.
     
    46:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají! V obrovské šanci před Hrubcem nejprve neuspěl Miroslav Indrák, který nedotáhl svůj blafák, na druhé straně pak ve stejné situaci nezaváhal MARTIN RŮŽIČKA! Útočník Ocelářů dostal přesný pas za hostující defenzívu, tváří v tvář brankáři Svobodovi pak Růžička uklidil puk do sítě po bekhendovém blafáku! Asistence: Tomáš Marcinko, David Musil.
    46:04 Martin RŮŽIČKA - 2:2
     
    46:32
    Na ledě se začíná pořádně přiostřovat. Po dalším Svobodově zákroku se do sebe pustili Linhart s Jonesem, potyčka ale byla velmi rychle rozpuštěna čárovými rozhodčími.
     
    47:17
    Vladimír Roth vyzval Martina Růžičku k dalšímu střeleckému pokusu, třinecký ostrostřelec si ale musel kotouč zpracovat, to dalo dostatek času Moravčíkovi, aby dokázal vložit svou hůl do Růžičkovy střely. Kotouč skončil v ochranné síti.
     
    47:34
    Šimon Hrubec se u své branky dostal do velmi svízelné situace, třinecký brankář málem umožnil hostům jednoduchý gól! Na brankovišti ale dobře zapracoval Marcinko, který odrazil puk do rohu kluziště!
     
    48:28
    Na druhé straně musel Svoboda likvidovat pokusy Růžičky, Marcinka a Polanského, hostující brankář uspěl ve všech případech.
     
    49:01
    Svoboda si úspěšně počínal také proti dělovce Bohumila Janka od modré čáry, Polanský se Svačinou se pak k dorážce nedostali.
     
    49:51
    Plzeňští se pokusili o rychlý přechod do útočné třetiny, do pásma domácích se ale nedostali. Oceláři míří na druhou stranu.
     
    50:25
    Rákos, Irgl, ani později Chmielewski, nedokázali uspět v soubojích s bránícími hráči, kotouč opět míří do středního pásma.
     
    50:44
    V útočném pásmu to s napadáním přehnal Bohumil Jank, který svou holí trefil obličej jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Plzeň.
     
    51:37
    Oceláři zvládli první minutu oslabení dobře, hosté se zatím nedostali ke střele, domácí již dvakrát poslali kotouč za hostující branku.
     
    52:12
    David Cienciala dobře napadal plzeňskou rozehrávku, výsledkem bylo pozdržení hostující akce v blízkosti Svobodovy branky.
     
    52:43
    Vteřinu před koncem Jankova trestu je hra přerušena, bombu Gulaše od modré do ochranné sítě srazil Musil.
     
    53:15
    Oceláři jsou kompletní a hned se vydali do útočné třetiny. Martin Růžička s Aronem Chmielewskim připravili střeleckou pozici pro Tomáše Linharta, tvrdá střela třineckého beka zaměstnala Svobodovu lapačku.
     
    54:05
    Hosté se na druhé straně snažili dostat do výhodné střelecké pozice, z jejich snažení ale nakonec vzešlo jen lehké nahození Mertla, se kterým Hrubec neměl sebemenší problémy. Komerční přestávka.
     
    54:21
    Hrňa s Rákosem velmi rychle přenesli hru na druhou stranu, druhý jmenovaný ale nedostal ideální přihrávku, jeho střela proto Svobodu nijak neohrozila.
     
    54:47
    Dnešní utkání sleduje 4 167 diváků.
     
    55:01
    Ocelářům se dvakrát nepovedlo projít do útočné třetiny. V prvním případě z toho byl ofsajd, ve druhé zakázané uvolnění. Buly před Hrubcem.
     
    55:46
    Už už to vypadalo, že by se Schleiss s Kracíkem mohli dostat do přečíslení, dobrou práci v třineckém pásmu ale odvedl Linhart, který obral indiány o kotouč.
     
    56:46
    Ondřej Kovařčík neúspěšně napadal hostující rozehrávku v blízkosti Svobodovy branky, Sklenička se pak dostal do dobré střelecké pozice. Pokus hostujícího beka se však od Rotha odrazil do ochranné sítě.
     
    57:43
    Dominik Kubalík mohl poslat svůj tým do vedení! Hosté se po chybě Třineckých dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Tomáš Mertl hledal právě nejlepšího střelce extraligy. Kubalík však před odkrytou brankou jen promáchl!
     
    58:09
    Oceláři zatáhli kotouč do plzeňského pásma, Linhartova střela ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    58:29
    Po Svačinově střele a nejistém zákroku Svobody se v brankovišti snažil dorážet Polanský, hostující obránci jej však odstavili od kotouče. Hosté pak chtěli rychle rozehrát, puk se ale od tvrzeného skla odrazil do prostoru mezi střídačkami.
     
    58:54
    Další neskutečný zákrok Šimona Hrubce! Před třineckým brankářem se jako blesk z čistého nebe zjevil David Stach, Hrubec dokázal přitisknout svůj beton k levé tyči a zastavit tak hostující šanci!
     
    59:41
    Na druhé straně musel Svoboda dávat pozor na teče a dorážky Marcinka, kotouč si cestu do sítě však nenašel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba je u konce, skóre je nerozhodné. Oceláři v závěrečné periodě přidali na aktivitě, odměnou jim byla vyrovnávající branka. O tu se postaral Martin Růžička, který v úniku překonal brankáře Svobodu. Hosté mohli v závěrečných minutách rozhodnout o své výhře, v několika vyložených šancích však ztroskotali na Hrubcovi, nebo netrefili branku. Duel tak pokračuje prodloužením.
     
    Statistiky třetí třetiny (zápasu):

    Střely na branku: 13:8 (36:21),
    střely mimo: 3:3 (10:9),
    zblokované střely: 5:5 (13:12),
    hity: 2:3 (3:15),
    vhazování: 15:6 (34:25),
    trestné minuty: 6:0 (10:10).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Oceláři hýří aktivitou také v úvodu prodloužení. Trojice Roth – Svačina – Růžička zatlačila své soupeře do defenzívy, Růžičkova střela ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    60:30
    Hosté odpovídají kontrem Gulaše, po kterém musel zasahovat Hrubec. Třinecký brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    60:47
    Akce Krajíčka s Draveckým úspěchem neskončila, na druhé straně se nevedlo Kubalíkovi.
     
    61:07
    Dravecký opět v akci, tentokráte chtěl nabídnout Polanskému gól do prázdné branky. Jeho úmysl ale vystihl poslední bránící hráč.
     
    61:47
    Na druhé straně nepříjemně pálil Indrák, kotouč ale netrefil Hrubcovu branku.
     
    62:25
    Neskutečné! Hosté se řítili dva proti samotnému brankáři Hrubcovi, gólman Ocelářů předvedl možná zákrok této sezóny! Gulaš mohl po Mertlově pasu pálit do prázdné branky, Hrubec však neskutečným způsobem zastavil kotouč před brankovou čárou!
     
    63:02
    Oceláři se poté vrhli do útočného pásma, tam si vybojovali přesilovou hru. Nedovolený zákrok předvedl Dominik Kubalík, který bude svému týmu chybět v případných nájezdech. Oceláři mají dvě minuty přesilovky na rozhodnutí.
     
    63:29
    Růžičkova střela nebyla přesná a navíc vyhnala Rotha do středního pásma.
     
    63:58
    Roth tentokráte namazal Hrňovi, ten ale trefil jen obětavě hrajícího Jonese.
     
    64:09
    Podobně to dopadlo také po ráně Rotha, kotouč do ochranné sítě přizvedl Hollweg. Time-out pro hosty.
     
    64:18
    Třinec právě vstřelil branku!
    K nájezdům nedojde, Oceláři vítězí v prodloužení! Martin Růžička si vyměnil pozice s Vladimírem Rothem, poté adresoval přesný pas do brankoviště, odkud bezmocného Svobodu překonal TOMÁŠ MARCINKO! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth.
    64:18 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Tomáš Marcinko (1+1) – Dominik Kubalík (1+0).
     
    Utkání končí dvoubodovou výhrou domácích Ocelářů, kterou v prodloužení trefou ze své oblíbené pozice před soupeřovým brankovištěm zařídil Tomáš Marcinko.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký víkend! (19:33:46)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, D. Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) – 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth (A), Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, Kindl, D. Sklenička, Pulpán, Jones, Kvasnička – D. Kubalík (A), Mertl, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, Straka – Vracovský, Kodýtek, Hollweg.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan
    thejrc.org