Třinec – Plzeň 3:2 (po pr.) | Litvínov – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Chomutov – Mladá Boleslav 2:3 (0:1 po s.n.)
Kometa Brno – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 20.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:02
    Oceláři se poté vrhli do útočného pásma, tam si vybojovali přesilovou hru. Nedovolený zákrok předvedl Dominik Kubalík, který bude svému týmu chybět v případných nájezdech. Oceláři mají dvě minuty přesilovky na rozhodnutí.
     
    50:44
    V útočném pásmu to s napadáním přehnal Bohumil Jank, který svou holí trefil obličej jednoho z protihráčů. Přesilovka pro Plzeň.
     
    42:13
    Hosté mají velkou příležitost k navýšení svého vedení! Vladimír Dravecký do přehnal se snahou získat kotouč za plzeňskou brankou a podrazil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a čtyřicet jedna vteřin přesilovky pěti proti třem pro Plzeň.
     
    41:54
    Početní výhoda pro Plzeň, Michal Kovařčík v útočném pásmu trefil obličej Lukáše Pulpána, třinecký útočník odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:46
    Oceláři dostávají v závěru druhé třetiny možnost přesilové hry. Hosté si nepohlídali střídání, sudí jim odpískal příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Jaroslav Kracík.
     
    27:40
    Vladimír Dravecký to ale následně přehnal s tvrdostí a oslabuje svůj tým. Dravecký si odsedí dvě minuty za krosček. Komerční přestávka.
     
    15:17
    Pozor, je tady další přesilovka pro Oceláře. Hráčská lavice Plzně obdržela menší trest za nesportovní chování. Trest odpyká Dominik Kubalík.
     
    12:13
    Martin Růžička si vzal kotouč v útočném pásmu, objel hostující branku a vybojoval další přesilovku pro své barvy. Na trestnou lavici usedá Lukáš Pulpán. Za vteřinu se na led vrátí Indrák, pokračovat tak bude hra ve čtyřech. Za dalších třicet vteřin pak Oceláři budou mít k dispozici zkrácenou početní výhodu.
     
    10:43
    Přesilovka Ocelářů rychle končí, Daniel Rákos nedovoleným způsobem odzbrojil jednoho z hostujících hráčů. Minuta a jednatřicet vteřin hry ve čtyřech na obou stranách.
     
    10:14
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Dravecký s Polanským měli na holi první branku zápasu. Druhý jmenovaný ale nedokázal trefit prudký pas. Slezané si nicméně svou aktivitou vybojovali další přesilovku, dvě minuty za úmyslné posunutí branky obdržel brankář Miroslav Svoboda. Trest odpyká Miroslav Indrák.
     
    06:42
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., nedovolené bránění).
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, D. Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) – 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth (A), Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Čerešňák, Kindl, D. Sklenička, Pulpán, Jones, Kvasnička – D. Kubalík (A), Mertl, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, Straka – Vracovský, Kodýtek, Hollweg.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan
    thejrc.org