Slavia – Chrudim 1:7 (kon.) | Interobal Plzeň – Vysoké Mýto 4:0 (kon.) | Svarog Teplice – Olympik Mělník 6:4 (kon.)
Česká Lípa – Helas Brno 0:5 (kon.) | Sparta – Gamaspol Jeseník 6:3 (kon.) | Litoměřice – Třinec 2:0 (kon.)
konec
Gardenline Litoměřice
2:0 (2:0)
SKP Ocel Třinec
Pátek 20.10.2017, 20:30 • Sportovní hala Chemik, Lovosice • 1. Futsal liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním vítězství Litoměřic vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (22:06:28)
     
    Rozhodčí odpískali konec zápasu, ve kterém jsme byli svědky branek pouze v prvním poločase. Ve druhých dvaceti minutách spalovaly oba celky velké množství střeleckých příležitostí. Tentokrát už i Třinec orazítkoval konstrukci. Ani při powerplay se hráči Třince nedočkali kýžené branky a z Lovosic odjíždí s nepořízenou po výsledku 2:0 ve prospěch Litoměřic.
     
    Konec zápasu.
     
    39:37
    Třinečtí se ještě snaží aspoň kosmeticky upravit skóre, ovšem bez střely toho nedocílí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    38:55
    Vavrek si málem srazil teč vlastního hráče do brány! Na podruhé už ale míč dokázal zachytit do rukavic.
     
    38:27
    Graciano se ve spolupráci se Zapletalem snažil získat míč. Ten se ale v jeden nestřežený moment odrazil od nohy druhého jmenovaného do autu.
     
    37:42
    Matheus přiťukl míč ideálně do běhu Gracianovi, ten ale nedokázal zamířit správně. Kreželok byl tentokrát bez práce.
     
    37:02
    Domácí se zmocnili znovu míče a snaží se ho udržet co možná jen nejdéle, aby Třinečtí nemohli hrát v pěti hráčích v poli.
     
    36:13
    Kovács našel dloubáčkem milimetrově tělo Matheuse, který si ve výskoku zpracoval míč a vystřelil. Kreželok měl plné nohy práce, ale přeci jen zakončení soupeře dokázal zlikvidovat.
     
    35:43
    Opluštil nebezpečně zakončoval. Vavrek na jeho skrytou střelu zareagoval na poslední chvíli, přesto dokázal míč vyrazit na roh.
     
    35:33
    Kantor už se nemohl dívat na přihrávky skrze brankoviště a snažil se něco změnit. Přes Vagnaa a Vavreka ale neprošel.
     
    34:53
    Vavrek srazil přihrávku před bránu pouze k nohám Kantora, který ještě nestihl pořádně ani zareagovat a už mu Zapletal odkopával míč mimo hrací plochu.
     
    34:00
    Domácí sice několikrát vypíchli míč soupeři od nohy, kulatý nesmysl se ale vždy odrazil zpět k nohám třineckých hráčů.
     
    33:49
    Samek hledal před bránu sbíhajícího Kantora, ale druhý jmenovaný byl bez problémů obrán o míč, který putoval do zámezí.
     
    32:59
    Míč sice putuje od nohy na nohu hostujících hráčů, Litoměřičtí ale zatím nemají příliš velké problémy s přesuny před vlastním brankovištěm.
     
    32:35
    Třinec zkouší hru bez brankáře, tedy powerplay.
     
    32:18
    Kovács adresoval přihrávku do běhu, ale skákající míč nedokázal zasáhnout ve správný okamžik. Míč se tak ocitl vysoko nad bránou.
     
    31:23
    Hosté mohli zaútočit, to by však nesměl jeden z hostujících hráčů šlápnout tak vehementně na míč, až upadne. Náhle se naskytla pro Litoměřice možnost zaútočit, Zapletal ovšem zvolil raději přihrávku do svých obranných řad.
     
    30:50
    První akumulovaný faul ve druhém poločase přichází až ve 31. minutě. Na vině byl Matouš Kubelka, který poslal k zemi soupeře bez míče.
     
    30:20
    Se střelou Lukáše Kroka měl Kreželok sice problémy, po rohovém rohu ale pálil ještě Matheus. Střela posledního jmenovaného neměla brankové parametry, a tak nemusel Kreželok na jeho střelu nikterak reagovat.
     
    29:48
    Vavrek se vydal podpořit útok svých spoluhráčů a už to vypadalo, že bude zakončovat. Tuto možnost ale zamítl a rozhodl se raději pro přihrávku.
     
    28:54
    Už to vypadalo, že domácí vystřeli ze zajímavé situaci, ale Lukáši Krokovi nevyšel krok a míč levou nohou omylem zakopl do zámezí.
     
    28:22
    Vagnao nemůže ve druhém poločase najít střeleckou pohodu a obstřeluje bránu ze všech stran. Naneštěstí pro domácí zachytává jeho střely až ochranné sítě za bránou.
     
    27:51
    Ten samý hráč vyzkoušel pozornost Vavreka podruhé za sebou. Tentokrát už musel Vavrek zakročit, přesto si s přízemní střelou poradil.
     
    27:13
    Hosté se prezentovali svižnou akcí, na jejímž konci se ocitl Przyczko, s jehož nepřesným zakončením neměl Vavrek žádné problémy.
     
    26:09
    Kapitán Gardenline si na půlící čáře počkal, až mu naběhne do lepší pozice Matheus. Ten skutečně přesprintoval soupeřova obránce, ale přihrávka Kovácse neprošla přes prvního bránícího hráče.
     
    25:30
    Litoměřičtí sehrávali celou akci až do střely Vagnaa, který opravdu vystřelil, jeho zakončení ale scházela větší přesnost.
     
    24:29
    Hosté ukázali fair-play gesto při odevzdání míče, který původně prošel přes nohy hráčů Třince do autu. I přes to rozhodčí přisoudili míč právě hostům, kteří po rozehrávce zakopli míč do autu. Od přítomných diváků si vysloužili potlesk.
     
    24:03
    Hrdý se nejprve dokázal dostat s míčem z velmi svízelné situace, při pohybu ke středové čáře ale míč ztratil a do útočné akce mohou jít znovu soupeři.
     
    23:04
    Kantor nadělal protihráčům velké problémy, ovšem Hrdý si i tak dokázal s tímto protihráčem s míčem u nohy poradit a odkopl mu míč do autu.
     
    22:37
    Hosté se propracovali k rozehrávce rohového kopu, který byl sice zahrán podle představ, nevyšlo pouze zakončení.
     
    22:10
    Vagnao byl po přechodu půlící čáry v bezvýchodné situaci, a tak vyzkoušel vystřelit. Trefil ale pouze prvního bránícího hráče, který stál jen několik centimetrů před ním.
     
    21:32
    Kovács našel obloučkem Graciana, který si pohlídal obránce na zádech a sám naopak zakončoval. Kreželok byl připraven se zákrokem, stejně jako při následné dorážce.
     
    20:58
    To se ale mění po nepřesné patičce Vagnaa, který chtěl překvapit soupeře. Míč si ovšem našel cestu do zámezí.
     
    20:46
    Od úvodních sekund druhé poloviny neztratili domácí míč. Třinec na svůj první dotek s míčem v druhých dvaceti minutách stále čeká.
     
    20:01
    Ještě připomenu, že výhodu úvodního výkopu druhého poločasu mají hráči Litoměřic.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:24.
     
    V prvním poločase bylo k vidění plno akcí především ze strany Litoměřic, jejíž hráči orazítkovali mimo branek Zapletala a Graciana také dvakrát konstrukci brány. To Vavrek měl práce mnohem méně, i tak ale musel řešit několik velkých příležitostí soupeře na redukci skóre.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:59
    Třinec ale skórovat nebude, obrana dokázala ubránit akci soupeře a ten má k dispozici další roh.
     
    19:55
    Hosté mají ještě možnost ohrozit bránu Litoměřic, k dispozici mají rohový kop.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:51
    Zapletal kolem středové čáry předvedl efektní kličku, kterou se zbavil jednoho z bránících hráčů. Jeho střela z nepřipravené pozice málem prošel Kreželokovi do brány, míč zasáhl na poslední chvíli prsty!
     
    17:58
    Blahut se rozběhl mezi tři protihráče směrem k půlící čáře a ve chvíli, kdy už věděl, že míč déle neudrží, vystřelil bodlem hodně nebezpečnou střelu. Vavrek s ní měl velké problémy, ale přeci jen po rozštěpu vyrazil míč mimo hrací plochu.
     
    17:22
    Hráči Ocele se přes zlepšenou hru dostali do další zajímavé situace, ze které ale ani tentokrát nedokázali prostřeli těla bránících hráčů.
     
    17:10
    O tu se nakonec pokusil Buryan, ale s blokem byl připraven Hrdý, od něhož se míč odrazil mimo hrací plochu.
     
    16:47
    Třinečtí nyní trochu déle kombinují a domácí hráči je musí nahánět. Ke střele ale ze strany Třince nedošlo.
     
    16:06
    Hrdý sice nedokázal zachytit míč na hrací ploše, byl ale Blahutem faulován. Třinec načetl už třetí akumulovaný faul.
     
    15:23
    Velmi dlouho se míč při útočné akci hostů ocital kolem půlící čáry. Když už se Třinečtí rozhodli pro finální přihrávku, přišla chyba v přihrávce.
     
    14:31
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Velmi pohlednou akci předvedli hráči Litoměřic, z jejichž nohou se míč přesouval z prvního doteku na dalšího spoluhráče. Před GRACIANEM už zívala prázdná brána a bylo by trestuhodné ji netrefit. Asistence: Michal Kovács.
     
    14:01
    Vavrek musel řešit další situaci před vlastní bránou, se kterou si dokázal poradit i tentokrát.
     
    13:00
    Míč se v brankovišti domácích snesl ze vzduchu na ruku jak domácího obránce, tak na ruku třineckého útočníka. Rozhodčí celou situaci vyřešil odpískáním akumulovaného faulu Třinci.
     
    11:50
    Na vzdálenější tyči se ocital Mikyska, ke kterému se po střele svých spoluhráčů odrazil míč. Na zemi byl ovšem mnohem aktivnější Vavrek, který celou situaci vyřešil dalším zákrokem.
     
    11:32
    Dalekonosná střela Matheuse z půlící čáry protáhla Kreželoka, který musel míč vyboxovat na roh.
     
    10:20
    Vavrek si udělal s míčem výlet až na půlící čáru, kde míč zasekl a rozehrál dále. Jenže akce domácích moc dlouhého trvání nemělo, a tak musel brankář Litoměřic velmi rychle zpět do brány.
     
    09:35
    Domácí trefují podruhé v krátkém časovém úseku konstrukci brány. Hrdého nečekané zakončení přízemní střelou z prvního doteku proletělo kolem Kreželoka, který na tuto dělovou ránu zareagoval příliš pozdě. Naštěstí pro hostujícího brankáře orazítkoval míč pouze tyč.
     
    09:26
    Tichý se společně s Kovácsem hnal 2 na 1 do rychlého protiútoku. Hned první přihrávka od prvního jmenovaného ale byla zblokována do zámezí.
     
    08:20
    Za to akce Třince končí hned za půlící čárou pro nepřesnou přihrávku. To je zatím největším problémem hostujících hráčů.
     
    08:09
    Napadání Gardenline slavilo úspěch. Krok se sice přes obránce k míči ještě nedostal, ale kapitán Michal Kovács vystihl přihrávku a při zakončení z prvního doteku rozezvučel tyč hostující svatyně!
     
    07:52
    Ale ten zahráli hosté velmi nepřesně. I tak zůstávají u míče.
     
    07:47
    Opluštil se zjevil na pravé straně zcela sám a míč mu byl ihned adresován. Kličkou se zbavil Hrdého ve skluzu, ale při zakončení trefil jednoho z bránících hráčů. Třinec bude zahrávat roh.
     
    07:01
    Také domácí kazí přihrávku, v podání domácích poslal nechytatelnou přihrávku na Matheuse obránce Vagnao.
     
    05:59
    Třinečtí si vyzkoušeli útočnou kombinaci, která ovšem skončila na posledním obránci, který vystihl přihrávku.
     
    05:19
    Gardenline Litoměřice právě vstřelil branku!
    Pořekadlo nedáš, dostaneš zapůsobilo. PETR ZAPLETAL se s míčem otočil na vrcholu brankoviště, čímž se zbavil svého strážce. Jeho následné zakončení do pravého horního rohu bylo milimetrově přesné. Asistence: Vagnao.
     
    04:47
    Jeden z hostujících hráčů se zjevil za zády obou obránců Litoměřic. Zuby si ovšem vylámal na Vavrekovi, který dokázal jeho zakončení zlikvidovat.
     
    04:16
    Opět to byl Tichý, který zabíhal za soupeřovu obranu. O nahrávku se pokoušel Hrdý, ale ani tentokrát tato akce brankou neskončila. První jmenovaný to měl k míči příliš daleko.
     
    04:04
    Trenér domácích byl na své svěřence hodně kritický a dokonce zvýšil hlas. Jeho hráči jeho slova plní a napadání rozehrávky je mnohem lepší.
     
    03:28
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Litoměřic.
     
    03:28
    Oddechový čas pro Gardenline Litoměřice.
     
    03:09
    Také domácí zahrozili střelou Hrdého, který se střílenou nahrávkou snažil nalézt ještě Tichého. Míč ale jako první zachytil Kreželok a dalšímu průběhu nenechal prostor.
     
    02:29
    Baron se objevil při zahrávání autu zcela osamocen na přední tyči, kam mu byl míč také adresován. V bezprostřední blízkosti ale nedokázal zakončit přesně.
     
    02:12
    Hosté se také nadechují k akci. Zatím jsou jejich snahy zastavovány obránci.
     
    02:09
    Matheus se zbavil svého strážce na zádech a z otočky zakončoval k pravé tyči. Kreželok vytrčil nohu a jeho ránu srazil na roh.
     
    01:20
    Míč je ve valné většině času na nohou domácích hráčů. Kombinace ale zřídka kdy překročí půlící čáru.
     
    00:50
    Ovšem z rohového kopu v dnešním utkání zatím není Litoměřicím přáno. Všechny zakončení končily v tělech soupeřů.
     
    00:43
    Domací si už potřetí za sebou zopakují rohový kop. Obrana Třince je v úvodních minutách dostatečně bystrá.
     
    00:33
    Ten stejný hráč vyzkoušel jako první hráč pozornost soupeřova brankáře. Kreželok měl čistý výhled a se střelou si poradil.
     
    00:26
    Hosté přišli o míč po Matheusově presu na protihráče.
     
    00:01
    Výhodu úvodního výkopu mají hráči Třince.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči nastupují společně s rozhodčími na hrací plochu. Litoměřice zvolily zeleno-bílou kombinaci dresů, Třinec pak červené dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Mareš) – Matheus, Zapletal, Hrdý, Kovács (C), Graciano, Kubelka, Vagnao, Krok, Tichý.

    SKP Ocel Třinec: Kreželok – Blahut, Hudzieczek, Opluštil, Mikyska, Przyczko, Samek, Baron, Buryan, Kantor, Kloda.

    Rozhodčí: Filip Nešněra, Karel Henych.
    Delegát: Ladislav Smreček.
     
    Rozhodčími pro dnešní utkání je dvojice Filip Nešněra a Karel Henych. V roli delegáta FAČR je přítomný Ladislav Smreček.
     
    SKP Ocel Třinec

    Nejproduktivnější hráči:
    Filip Przyczko – 6 bodů (4+2)
    Lukáš Baron – 4 body (2+2)
    Jan Blahut – 2 body (2+0)
    Filip Buryan – 2 body (0+2)
    Radek Polášek – 2 body (2+0)
     
    Tabulka 1. FUTSAL Ligy:

    1. ERA-PACK Chrudim – 15 bodů (24:9)
    2. Sparta Praha – 13 bodů (24:14)
    3. Interobal Plzeň – 10 bodů (20:14)
    4. Gardenline Litoměřice – 10 bodů (19:13)
    5. Slavia Praha – 9 bodů (24:16)
    6. Vysoké Mýto – 9 bodů (20:16)
    7. Svarog Teplice – 6 bodů (24:13)
    8. Jeseník – 4 body (8:17)
    9. Démoni Č. Lípa – 3 body (13:16)
    10. Olympik Mělník – 3 body (10:23)
    11. Ocel Třinec – 1 bod (11:31)
    12. Helas Brno – 0 bodů (9:24)
     
    Gardenline Litoměřice

    Nejproduktivnější hráči:
    Petr Zapletal – 6 bodů (2+4)
    Radek Hrdý – 5 bodů (4+1)
    Graciano – 5 bodů (3+2)
    Lukáš Krok – 4 body (3+1)
    Vagnao – 4 body (4+0)
     
    Přeji příjemný večer všem futsalovým nadšencům! Dnes je na programu 6. kolo nejvyšší tuzemské soutěže, ve kterém se mimo jiné utká celek Gardenline Litoměřice proti celku SKP Ocel Třinec. Zápas se odehraje od 20:30 hod. ve sportovní hale Chemik, která se nachází v Lovosicích.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Josef Cestr

    Branky: 6. Zapletal (Vagnao), 15. Graciano (Kovács)


    Gardenline Litoměřice: Vavrek (Mareš) – Matheus, Zapletal, Hrdý, Kovács (C), Graciano, Kubelka, Vagnao, Krok, Tichý.
    SKP Ocel Třinec: Kreželok – Blahut, Hudzieczek, Opluštil, Mikyska, Przyczko, Samek, Baron, Buryan, Kantor, Kloda.

    Rozhodčí: Filip Nešněra, Karel Henych.
    Delegát: Ladislav Smreček
    thejrc.org