Košice – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Detva – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.)
Trenčín – Žilina 7:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 5:0 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HK Poprad
sk Pátek 20.10.2017, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov vyhrávajú štvrtý zápas v rade. Tentokrát v domácom prostredí zdolali Poprad jednoznačne 5:0, keď si góly rozdelili do všetkých tretín. V tej záverečnej sa najskôr individuálne presadil Artem Dubinin a gólový účet zápasu uzavrel o dve minúty neskôr lotyšský obranca Arturs Salija. Spoľahlivý výkon podal brankár Vladimír Kováč, pre ktorého je to prvé čisté konto v sezóne. Poprad klesol na štvrtú priečku s 10-bodovou stratou na vedúcu Duklu Trenčín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:57:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    V poslednej minúte zápasu sa snažil ešte skorigovať výsledok Matúš Paločko. Jeho pokus z ťažkého uhla ale domáci brankár vyrazil a následne sa puk ocitol na bočnej sieti.
     
    58:17
    Domáci presilovú hru nevyužili, no mrzieť ich to rozhodne nemusí. Dnešný zápas dovedú do úspešného konca a v tabuľke si udržia svoje šieste miesto. Motiváciou ale naďalej zostáva čisté konto Vladimíra Kováča.
     
    57:32
    Popradčania sa dokázali oslobodiť a puk vyviedol do stredného pásma Dávid Bondra. Ďaleko sa s ním ale nedostal, keďže bol v značnom podčíslení.
     
    56:50
    Domáci hokejisti mali ďalšiu šancu na strelenie gólu. Z priestoru medzi kruhmi zakončoval z prvej Samuel Hain, ale jeho pokus mieril po zásahu Mathieua Corbeila na ochrannú sieť.
     
    56:17
    Spomínané vylúčenie je v týchto chvíľach realitou. Na trestnú lavicu smeruje Patrik Svitana, ktorý na začiatku tretej tretiny mohol zdramatizovať dnešný zápas. Teraz dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    55:35
    Domáci hokejisti budú môcť pridať ďalší gól v popradskej sieti. Hlavný rozhodca signalizuje vylúčenie jedného z hráčov hostí, no Nové Zámky majú zatiaľ k dispozícii výhodu.
     
    55:00
    HC Nové Zámky dali gól!
    Do konca zápasu zostáva presne päť minút a domáci hokejisti už vedú päťgólovým rozdielom. Eduard Šimun zachytil puk na modrej čiare, následne ho poslal na hokejku ARTURSA SALIJU, ktorý utešenou strelou prekonal Corbeila. Asistencie: Eduard Šimun a Adam Zbořil.
     
    54:24
    Tentokrát mal kanadský brankár v službách Popradu šťastie. Po peknej prihrávke spoza brány sa oprel do puku Matt Prapavessis, no jeho prudká strela z pravého kruhu na vhadzovanie minula bránu.
     
    53:32
    Nové Zámky dnes predvádzajú veľmi dobrý výkon a zaslúžene smerujú za troma bodmi. Aj teraz musel Mathieu Corbeil zasahovať a radšej puk ukryl do svojej lapačky.
     
    53:01
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti po reklamnej prestávke strieľajú ďalší gól. Ruský útočník ARTEM DUBININ získal puk za bránou súpera, následne sa natlačil pred brankára Mathieua Corbeila a zasunul puk do siete. Asistencie: Branislav Fábry a Róbert Lantoši.
     
    52:00
    Veľmi dobrý zákrok si na svoje konto pripisuje Vladimír Kováč. Ten sa teraz vytiahol pri bekhendovom zakončení Matej Paločka z pravej strany. Domáci fanúšikovia už skandujú jeho meno.
     
    51:28
    Veľmi dlho teraz hráme bez prerušenia. Útoky sa striedajú z jednej strany na druhú, no stále sú o niečo nebezpečnejší domáci hokejisti. Tí smerujú za štvrtou výhrou v rade.
     
    50:16
    Od modrej čiary vystrelil Michal Novák, ale trafil len pred ním brániaceho hráča súpera. Poprad zrejme zvládne aj toto oslabenie a ešte sa bude snažiť zdramatizovať toto stretnutie.
     
    49:45
    Popradčania mali tretiu veľkú šancu na skórovanie v tretej tretine. Vo vlastnom oslabení sa dostal do brejkovej situácie Juraj Majdan, natlačil sa pred Vladimíra Kováča, no ten dnes zatiahol roletu.
     
    49:12
    Nové Zámky zatiaľ nehrajú túto presilovú hru práve najlepšie. Poprad dokázal už dvakrát vyhodiť puk zo svojho obranného pásma a snaží sa aj o agresívne napádanie.
     
    48:40
    Poprad sa presilovej hre súpera ubránil, no v krátkom časovom slede je tu ďalšie jeho oslabenie. Na trestnú lavicu odchádza Lukáš Vartovník – dve minúty za podrazenie.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 11. Škoda (Špirko, Novotný), 28. Hain (Dubinin, Fábry), 30. Zbořil (Novotný, Cetkovský), 54. Dubinin (Fábry, Lantoši), 55. Salija (Šimun, Zbořil)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč – Plašil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Novák – Raenko, Špirko, Škoda – Cetkovský, Novotný, Zbořil – K. Jass, Šimun, Varga – Fábry, Dubinin, Lantoši.
    HK Poprad: Corbeil – Fabian, Davydov, Brejčák, Jáchym, McDowell, Šterbák, Zadražil – Majdan, Heizer, Vartovník – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Bondra, Lichanec, Matúš Paločko – Olejník, Ježek, Martančík.

    Rozhodčí: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Šimon Synek, Lukáš Kacej.
    thejrc.org