Olympia Radotín – Vítkovice 0:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 1:0 (kon.) | Příbram – Ústí n. L. 4:0 (kon.)
Hr. Králové – Sokolov 0:1 (kon.) | Č. Budějovice – Opava 2:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:1 (1:0)
Slezský FC Opava
Sobota 21.10.2017, 16:15 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Taktická změna domácích, Romana Wermkeho nahradil Jakub Moravec.
     
    90+2
    Wermkeho bombu brankář Fendrich jen vyrazil, Benát ale z úhlu nedokázal trefit prázdnou branku. Do rány mu skočil obránce.
     
    89
    Střelec obou branek Dynama má dnes splněno, na poslední desítky vteřin přenechává své místo Jindřichu Kadulovi.
     
    87
    Petr Javorek nešetrně zajel do Zapalače, dostává žlutou kartu a je to jeho letošní čtvrtá, takže vynechá derby v Táborsku v příštím kole.
     
    81
    Poslední střídání Opavy, dohrál Tomáš Smola, na posledních deset minut jde do hry Václav Jurečka.
     
    77
    Patrik Čavoš dostává za ostrý faul na vlastní polovině žlutou kartu.
     
    77
    Krásná kolmice Benáta vysunula za obranu Mashikeho, který si zasekl obránce, ale jeho rána byla zblokována. Následně ještě pálil Javorek, těsně vedle.
     
    74
    Pozor, červená karta! Riskantní hra hostů otevírá okna pro domácí brejky, po jednom z nich Wermke vyslal do samostatného úniku Mashikeho, který stáhl na zem Jan Schaffertzik a dostává jasnou červenou kartu.
     
    70
    Dvojité střídání Opavy s jednoznačným záměrem posílení ofenzivy. Dohráli krajní beci Hrabina se Střížem, na hřišti jsou místo nich David Puškáč a Pavel Zavadil.
     
    65
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácím se povedlo zastavit tlak soupeře a na pár desítek vteřin převzalo kontrolu nad hrou. A hned je z toho návrat do vedení. Javorek si ve středu hřiště narazil míč s Mashikem, který jej posunul doleva IVO TÁBORSKÉMU, jenž udělal kličku obránci a křížnou střelou nedal Fendrichovi šanci.
     
    62
    První změna, v dresu Dynama končí kapitán Kladrubský, jehož nahrazuje Petr Benát.
     
    56
    Opava právě vstřelila branku!
    Teď už Slezanům vyrovnání nikdo nevezme! Tlak hostů vyvrcholil rohovým kopem, po němž byli domácí hodně nedůrazní, nedokázali míč odkopnout a JOEL NGANDU KAYAMBA napálil balon skrz několik těl do sítě.
     
    54
    Balon v síti, hosté slaví vyrovnání, ale radost jim nevydržela dlouho. Po Zapalačově centru do vápna hlavičkoval Smola, brankář Staněk skvěle reagoval, ale Smola balon doklepl do sítě. Sudí však opavskému útočníkovi pískl útočný faul.
     
    52
    I v důležitém zápase o první místo je sport na prvním místě. Hosté měli kopat rohový kop, rozhodčí nevěděli, ale nakonec ukázali na praporek. Opavský Tomáš Smola však přiznal, že se dotkl míče jako poslední a roh odvolal. Klobouk dolů!
     
    35
    Aktivní Mashike se po asistenci mohl dočkat i branky! Krásně se otočil ve středu hřiště a z pětadvaceti metrů protáhl Fendricha. Ten na poslední chvíli vyrazil míč na roh.
     
    30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    První velká šance zápasu a Dynamo otevírá skóre! Dlouhý aut Wermkeho ve vzdušném souboji prodloužil Elvis Mashike za sebe hlavou na nekrytého IVA TÁBORSKÉHO, který svou slabší pravou nohou krásně trefil odkrytou část Fendrichovy branky.

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 30. Táborský, 65. Táborský – 56. Kayamba

    Karty:   77. Čavoš (CEB), 87. Javorek (CEB)   74. Schaffartzik (OPA)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský (C) (62. Benát) – Wermke (90+2. Jakub Moravec), Čavoš, Javorek, Pouček – Mashike Sukisa, Táborský (89. Kadula).
    Náhradníci: Křížek – Benát, Hála, Jakub Moravec, Kadula, Jáša, Pařízek.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina (70. Puškáč), Simerský, Žídek (C), Stříž (70. Zavadil) – Kayamba, Schaffartzik, Jursa, Zapalač – Kuzmanović, Smola (81. Jurečka).
    Náhradníci: Šrom – Radić, Zavadil, Jurečka, Mozol, T. Čelůstka, Puškáč.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Novák

    Diváci: 2413
    thejrc.org